2017-09-23
好唔好飲都係其次,明顯係要相機食先,尼個系列真係好似將成個天空收納左係枝野裏面,好靚呀!1️⃣北極光(左)小編真係超級鍾意佢呢個漸變色,好夢幻feel呀!果醋味都幾重下,但當中又不乏提子味。整體酸酸甜甜既都幾易入口。超級適合夏天飲用,不過可能有部份人覺得會比較甜,口味呢家野真係好見仁見智。2️⃣晨曦(右)紫黃橙嘅漸變色真係好靚,不過成支野嘅茶味就唔係好突出,只係喺每啖嘅尾尾飲都有少少茶味。而佢中間嗰個芒果沙冰,芒果味係重嘅,不過小編覺得隻芒果味好似芒果糖味。整體來講嘅味道就係芒果糖味嘅芒果茶。完。價格:HKD $38---PS:光影系列嘅飲品係2.00pm後先供應,早去都冇得買架!其實小編一直都好想試佢啲個小鹿出抹,但係唔知點解長年都話缺貨囉!所以就決定退而求其次,試吓呢個反正一樣都咁有名氣。雖然佢嘅黑糖鹿丸唔係真係話熱辣辣,只係暖暖地,但係同上面嘅鮮奶Mix埋一齊果個冰火交融嘅口感真係好正。而且佢個黑糖鹿丸黑糖味真係好重,鹿丸仲煙煙韌韌添,口感超正。小編聽聞佢哋對呢個品質要求極高,就算鹿丸三個鐘內賣唔晒都會換過一批新架!而且鮮奶嘅奶味都幾重下,唔會話淡而無味。鮮奶同黑糖鹿丸夾埋真係超級夾,又
1️⃣北極光(左)
2️⃣晨曦(右)
價格:HKD $38
---
雖然佢嘅黑糖鹿丸唔係真係話熱辣辣,只係暖暖地,但係同上面嘅鮮奶Mix埋一齊果個冰火交融嘅口感真係好正。而且佢個黑糖鹿丸黑糖味真係好重,鹿丸仲煙煙韌韌添,口感超正。小編聽聞佢哋對呢個品質要求極高,就算鹿丸三個鐘內賣唔晒都會換過一批新架!而且鮮奶嘅奶味都幾重下,唔會話淡而無味。鮮奶同黑糖鹿丸夾埋真係超級夾,又鍾意黑糖味又鍾意珍珠煙煙韌韌就一定要來試呢個啦!
其實佢抹茶味嘅產品幾時先有?日日去親都話缺貨,到底想點啊而家!