🈶️🈚️朋友仔鐘意「布甸狗狗」呀🥳一定要講比你地知@thealley.hk 鹿角巷由11/5-25/6做緊個同Sanrio期間限定嘅「布甸狗期間限定」第一波🥳5⃣️1⃣️1⃣️已經開始咗喇❤我梗係第一時間去潮聖一下啦🥳布甸狗狗迷快啲把握時間呀😍我見到仲🈶️好多布甸狗狗嘅野買🎁買曬就無㗎喇🎈🎊期間限定🧸🍮布甸九號黑糖鹿丸奶茶 $46:🧋呢杯期間限定真係超可愛呀😍布甸狗狗迷們一定會超開心🥳我見佢個cute cute嘅布甸狗杯上面再放咗一個小布甸係上面❤可愛都係咁同佢影相📸️得意到真係唔捨得飲呀♡而且味道仲濃厚又滑❤見到一定會心心眼架😍🎊期間限定🧸🧋雪絨桃果鹿甸甸芝士奶蓋 $42:🥳成隻杯都充滿住可愛的布甸狗狗🍮簡直令人愛不釋手呢❤而且佢仲好🈶️內涵添👍一路飯一路食到好香嘅桃果肉🍑芝士蓋上面仲🈶️個布甸狗狗朱古力印花❤啱曬又鍾意試新嘢又鍾意打卡嘅你哋呀📸️🧋雙芋焙奶 $36:雙芋系列❤🈶️芋泥又🈶️竽圓❤果然係小鹿迷嘅最愛😍超人氣😋味道唔太甜而且芋頭味勁正👍我都正式變成一個「小鹿迷」嚕🥳

🎊期間限定🧸

• 布甸九號黑糖鹿丸奶茶
  • 雪絨桃果鹿甸甸芝士奶蓋
  • 雙芋焙奶
2022-04-02 152 浏览
以前成日飲嘅鹿角巷珍珠奶茶,好耐無飲,今次經過,見佢哋有新品 - 雙芋奶茶、雙芋焙奶🥤雙芋奶茶💰$36好多芋泥,幾有口感,溝埋奶茶幾夾,唔會太甜,好味,飲到奶味好濃🥤白霜提拉米蘇脆奶💰$42最鐘意呢杯😍tiramisu味飲品好特別,表面係tiramisu奶蓋咁,可以用匙羹直接拿嚟食,或者傾斜45度飲用,咁就可以飲埋下面嘅奶,飲落似朱古力咖啡味咁,又香又好味,好似食緊tiramisu咁🉐🥤原味紫米酸奶💰$32平時比較少飲酸奶,呢杯加咗紫米有口感豐富啲,酸奶味道都易入口,唔會太濃稠,啱啱好🚩鹿角巷 (旺角) @thealley.hk 📍旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下3號舖

🥤雙芋奶茶💰$36

🥤白霜提拉米蘇脆奶💰$42

🥤原味紫米酸奶💰$32

🚩鹿角巷 (旺角) @thealley.hk
📍旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下3號舖
2022-03-30
第一次試鹿角巷,嗌左杯白桃烏龍紫米酸奶,當時舖頭無其他客,所以無其他評論講要等好耐,我等左一陣就有啦。杯野個樣係幾靚,但問題來了,飲落一d白桃烏龍味都無🤨🤨🤨🤨搞乜鬼,難飲到飛天。開頭飲落去嘅反應係:「哇做乜咁淡咁難飲」👉🏻難飲到忘記左自己嗌嘅野理應要有桃味👉🏻睇返menu清醒返👉🏻「哇係喎😮白桃呢?」。淨飲到紫米+酸奶,酸奶得個酸字一d甜味香味都無,紫米甜甜地個味ok但都拯救唔到杯野嘅失敗唔知到底係杯野本身就咁嘅味 定係個員工落少左野,但無論係前者定後者都死得啦。前者就本身難飲,後者就間舖得我一個客都可以整得錯。總之唔會再試😫

2022-03-17
5 分钟 (外卖自取)
2022-02-01 118 浏览
大家都知我平時最鍾意就係飲台式飲品🧋尤其係黑糖珍珠鮮奶🐯平時都好鍾意試唔同舖頭,今日就嚟試下呢間旺角嘅黑糖珍奶🤤其實旺角不嬲都係好多台式飲品嘅集據地,呢一間都開咗至少有五年,仍然屹立不倒,今日試完之後就覺得有佢嘅原因👍🏻佢哋嘅珍珠好煙韌,幾有咬口,牛奶好滑,就算加埋黑糖都唔會太甜太膩,同埋啲珍珠調味都幾好,黑糖味夠香🤩🖤黑糖嘅比例同鮮奶嘅比例啱啱好,唔會太多黑糖搶咗鮮奶嘅味🤎係一個好有記憶點嘅珍珠鮮奶💕絕對會回訪啊

2022-01-24 109 浏览
🥗 冷蔬茶食 ~ A餐 $36⏩ 無激素雞、秀珍菇、三色椒、螺絲粉、泰式酸辣汁💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 雞肉鹹中帶香,肉質鮮嫩多汁,灑上蔥同芝麻十分可口。秀珍菇水份充足,三色椒清甜爽脆,螺絲粉條條濕潤彈牙,整體感覺相當健康。😋🧋 珍珠奶茶 (熱) $22💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 粒粒珍珠都頗為彈牙,奶茶嘅奶味非常香濃,茶澀味恰到好處,正常糖度都甜而不膩,令人忍唔住一啖接住一啖咁飲晒成杯~😍
🥗 冷蔬茶食 ~ A餐 $36
⏩ 無激素雞、秀珍菇、三色椒、螺絲粉、泰式酸辣汁
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)

🧋 珍珠奶茶 (熱) $22
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)
珍珠奶茶
2022-01-21
珍珠奶茶
  • 冷蔬茶食
2021-12-13 113 浏览
有位錯,舒服,好味叫咗個小確幸奶茶。甜度冇得揀。就算唔額外加糖,已經夠甜。紅豆同埋芋泥本身都有糖。茶味好出。其實不停都會有人入嚟買嘢飲,但一般都會拎走,唔會坐低。所以長期都會有幾個吉位可以坐喺度慢慢飲。行街行到攰,可以坐低慢慢飲杯嘢,真係唔錯。仲要係星期六日人流最多嘅時候。一杯$30 ,但其實都幾多冰。幾啖就飲完啦。如果紅豆同芋頭嘅甜度都可以調校就好。因為唔係人人都鍾意食咁甜。走糖嘅話,容易入口啲,又唔使咁肥。
有位錯,舒服,好味
小確幸奶茶
2021-12-12
$30 (其他)
小確幸奶茶
2021-11-13 114 浏览
超驚喜‼️茶飲鋪竟然出冷麵~天氣忽冷忽熱 搭完車好焗最想食個凍啲嘅嘢🥰即刻諗到佢個冷麵~-🌟冷蔬茶食組合 $36A餐:無激素雞+2種配菜+麵+醬汁-我揀左秀珍菇+粟米筍🌽麵就係螺絲粉~可以加$4轉讚岐烏冬😗汁揀左泰式酸辣汁🧡-食材新鮮👍🏿爽口又入味~雞肉係無激素 抵讚😆而且無雪藏味👍🏿👍🏿又唔會柴😋螺絲粉都好索汁 佢仲會問要唔要芝麻、麻油、蔥😌我今次就走咗蔥🤣🤣麻油香到爆炸 未打開個盒個時已經聞到😍至於泰式酸辣汁 超級開胃🤤🤤酸酸甜甜 唔會好辣 撈勻嚟食 真係👍🏿👍🏿👍🏿-$36有雞又有菜 營養真係夠哂🧡又健康 做尖/節食緊嘅人就岩哂😍 對於女仔絕對飽~我自己就再買左酸奶😍😍-🌟白桃烏龍紫米酸奶呢個之前介紹過 超級無敵好飲‼️‼️紫米軟糯有咬口 烏龍茶底又唔會過甜 仲有啲解膩~少少白桃香🍑繼續推‼️繼續飲😝
🌟冷蔬茶食組合 $36
A餐:無激素雞+2種配菜+麵+醬汁
🌟白桃烏龍紫米酸奶
冷蔬茶食組合A餐
冷蔬茶食組合A餐
2021-08-22 141 浏览
星期六經過又想飲杯嘢。咁啱見到佢個Menu有得飲抹茶牛奶,就入去飲杯嘢啦。好少買珍珠奶茶嘅地方有地方可以坐低慢慢飲。難得星期六嘅旺角,人流都唔多,入邊大把位可以坐。仲可以打卡都唔會阻到人,因為入邊只得幾個客。叫咗杯抹茶牛奶同埋檸檬番石榴。抹茶牛奶嘅抹茶好香,好滿足。出面熱辣辣,又要戴住口罩嘅話好難一路行一路飲。而家入邊有得坐低慢慢飲,可以抖涼,舒服很多。行到攰,可以打個卡。不過佢杯嘢飲比較細。好在叫咗少冰,如果唔係冇咩飲。
抹茶牛奶
檸檬巴樂
2021-08-22
$30 (其他)
抹茶牛奶
檸檬巴樂
2021-08-17 148 浏览
想當年要排好耐嘅特式飲品唔太好牛奶嘅,可以唔洗試因為係重牛奶係旺角要特圍,一d 都唔易依間開左好幾年都冇執,佢一定有佢嘅實力係到。兩杯飲品,等左15分鐘黑糖鹿丸鮮奶佢地嘅招牌,第一次去,可以試左佢先。偏甜,記得小甜黑糖好香,好過老x 堂果dd 丸係唔同,平時d 珍珠我係唔會食,但今次我真係會咬會食小鹿出抺,(抺茶牛奶黑糖小丸子)同黑糖鹿丸鮮奶冇咩分別,係再加抺茶牛奶抺茶控必叫價錢唔平,不過質數唔錯推介比大家
想當年要排好耐嘅特式飲品
唔太好牛奶嘅,可以唔洗試
因為係重牛奶
係旺角要特圍,一d 都唔易
依間開左好幾年都冇執,佢一定有佢嘅實力係到。

兩杯飲品,等左15分鐘

黑糖鹿丸鮮奶
佢地嘅招牌,第一次去,可以試左佢先。
偏甜,記得小甜
黑糖好香,好過老x 堂果d
d 丸係唔同,平時d 珍珠我係唔會食,但今次我真係會咬會食
小鹿出抺

小鹿出抺,(抺茶牛奶黑糖小丸子)
同黑糖鹿丸鮮奶冇咩分別,係再加抺茶牛奶
抺茶控必叫

價錢唔平,不過質數唔錯

推介比大家
飲品
2018-08-17
2021-08-10 135 浏览
鹿角巷The Alley食飽飯去旺角行街,經過鹿角巷,即刻入去飲番杯嘢先🧋黑糖鹿丸鮮奶~$30最出名嘅當然係主打黑糖鹿丸鮮奶啦,黑糖味好重,奶味重,偏甜,珍珠非常煙韌,真係好好食d珍珠🧋檸檬蜜香蘆薈~$24朋友不喜歡食太甜,揀咗呢個比較無禁甜嘅檸檬蜜香蘆薈,有檸檬味,非常有口感,淡淡都飲到有蘆薈,整體來講都好飲👍🏻鹿角巷 The Alley🏠:旺角西洋菜南街2J至2Q新光大樓地下3號舖☎️:28772011
鹿角巷The Alley

食飽飯去旺角行街,經過鹿角巷,即刻入去飲番杯嘢先🧋

黑糖鹿丸鮮奶~$30

檸檬蜜香蘆薈~$24

鹿角巷 The Alley
🏠:旺角西洋菜南街2J至2Q新光大樓地下3號舖
☎️:28772011
2021-08-09
  • 黑糖鹿丸鮮奶
2021-07-02 150 浏览
呢排經過旺角,都見到佢一直裝修緊。今日咁啱經過,發現原來已經開返,就入咗去睇睇。同之前冇乜太大分別,只係好似望落去,入面寬敞咗。同朋友各自點左兩杯唔同嘅飲品。黑糖鹿丸鮮奶黑糖味幾好,如果下次再黎,一定會叫翻呢杯!呢杯純粹因為見到佢有奶蓋,所以諗住嚟試吓!原來佢係黑糖珍珠加奶茶。啲珍珠相對比較硬,而且個奶蓋比較薄,好難飲到。完全覺得自己揀錯咗題外話。。佢係用紙飲管,但個人覺得用黎攪拌有珍珠嘅飲品有啲困難。
呢排經過旺角,都見到佢一直裝修緊。

同朋友各自點左兩杯唔同嘅飲品。

黑糖鹿丸鮮奶

黑糖味幾好,如果下次再黎,一定會叫翻呢杯!
鹿丸滑捋捋

呢杯純粹因為見到佢有奶蓋,所以諗住嚟試吓!

題外話。。
佢係用紙飲管,但個人覺得用黎攪拌有珍珠嘅飲品有啲困難。
2021-06-05 115 浏览
今日既心情有點悶悶不樂,再加上月頭工作量特別多,我覺得我需要食一d好甜好甜既野氹下自己,食完飯返公司途中經過鹿角巷,二話不說直接入去落單叫咗一杯黑糖鹿丸鮮奶,珍珠彈牙,黑糖甜度適中,鮮奶奶味亦濃,混合一起飲就好好飲呢間舖頭喺度都營業左兩年幾,水準一直保持,不過購買嘅人流比以往少,希望唔會因為疫情生意差而倒閉,雖然附近買飲品嘅舖頭都好多,但係能夠保持水準又好飲嘅就唔係間間都做到,希望鹿角巷能夠撐住啦,加油!!

2021-05-27 92 浏览
奶香系列選擇咗排第一☝🏻位的皇家九號奶茶☕️。等候時間唔會太耐,反而有幾位外籍遊客都一齊識飲。收到奶茶先同牆上的鹿鹿打卡,配搭紅磚砌成的牆很高顏值。第一口奶香很重,再有濃烈茶味緊接,茶奶比例控制得很好;又胖又圓的一杯奶茶可可愛愛,令你好易記住佢
奶香系列選擇咗排第一☝🏻位的皇家九號奶茶☕️。
等候時間唔會太耐,反而有幾位外籍遊客都一齊識飲
外卖自取
2021-01-15 324 浏览
好耐冇光襯 鹿角巷之前啲人話佢係藍我都唔敢再飲後來同事話佢其實黃到不得了睇返佢地ig先發現自己都變成嗰啲唔FC就亂攻擊嘅人佢地6月9日出過post支持第一次大遊行當時應該未有黃圈唔似因為黃圈而黃(真係好反感呢啲而且網上都好似好多人幫佢地出聲其實依家講黃藍都無謂只係多一個朋友少一個敵人最緊要係埋支持香港人 有冇良知仔細look左look佢地ig似係自己人決定再試下佢地嘅飲品飲品同以前唔同左好多多左好多特別種類但奶茶嗰啲少左問店員點解佢話menu根據客人口味大執過不過舊客如果想飲舊飲品都可以照order 超搞笑以前好多人飲佢地黑糖鮮奶我飲過就普普通通啦都唔係鮮奶嘅朋友所以就唸著試其他同事話佢地新飲品好好飲脆奶?酸奶?好似係呢兩款其實酸奶我都有興趣不過「脆奶」呢個名真係好特別出面好似冇點聽過於是就決定試下佢地杯tiramisu脆奶話呢個系列同韓劇The King 合作我冇睇The King 所以唔知飲品外表一如以往好靚店員話係咖啡特調我飲落覺得咖啡味唔太濃而上面層tiramisu奶蓋真係好味到不得了呢杯飲品係可以用匙羹筆嚟食好食好飲 唔錯唔錯飲完就明白點解佢地叫脆奶同事叫左杯「橙橙鹿鹿」唔記
好耐冇光襯 鹿角巷

但奶茶嗰啲少左
問店員點解
佢話menu根據客人口味大執過
不過舊客如果想飲舊飲品
都可以照order 超搞笑
以前好多人飲佢地黑糖鮮奶

呢杯飲品係可以用匙羹筆嚟食
好食好飲 唔錯唔錯

飲完就明白點解佢地叫脆奶
白霜提拉米蘇脆奶

同事叫左杯「橙橙鹿鹿」
唔記得係埋呢個名😂
佢例牌叫呢杯
佢話入面好多橙粒好正
我以為係果粒橙咁
佢話唔係
有百香果有橙有茶咁
店員話茶底係白桃烏龍茶
所以會清新啲

總結,可以encore!
2021-01-06
10 分钟 (外卖自取)
白霜提拉米蘇脆奶
  • 橙香鹿鹿
2021-01-10 146 浏览
#魔鬼荔枝鹿鹿 $38 7.5/10———————————夏日熱辣辣,飲幾多嘢都唔夠喉☀️🔥最近途經旺角見到呢杯黑麻麻飲品嘅poster,就畀佢吸引住了。就咁睇以為係芝麻奶蓋,其實係竹炭荔枝特飲,除咗好勁荔枝味之外,仲有真荔枝肉同埋荔枝味椰果。唔知係咪味道太勁,連面頭奶蓋都係荔枝味,雖然隻味都不外乎係香精/糖漿,但係有果肉就真心讚嘅🙈

#魔鬼荔枝鹿鹿 $38 7.5/10
———————————