2018-01-21 65 浏览
好耐無食過M記啦,話說之前朱古力批買一送一時我買左黎試下,係聖誕優惠,點解咁吸引我?因為$4咋!一向食M記蘋果批既我,今次試朱古力批,因為做promote,等攞既時間長左,但幸好批攞到上手都係熱辣辣既,批皮睇落都幾油,可能炸時比較重手,咬開朱古力好似流心咁流出黎,朱古力溫度一般,有少少凍,同我預計既差左少少。質感亦沒有想像中咁好,太多朱古力漿一次過食好麻麻,味道太濃,有d膩,整體一般,就是平,飯後甜品也是OK的。
2017-12-10 82 浏览
BRILLIANT VALUE MEALS. BRILLIANT SERVICE Missed a few items off order, but given to us immediately!
2017-12-10
$45.66 (午餐)
2017-11-16 94 浏览
不知不覺間,mc donald 已經加價不少了,雖然比其他地區的mc donald 仍然較為便宜,但質素上卻仍有不少進步的空間!!有時手緊的時候,想平平地食過快餐,這會是我的好選擇!!今日lunch time 就去幫親了佢地啦!麥樂雞餐~一點也不陌生的麥樂雞餐,麥多雞可算是我最喜歡的食物之一,今次就新鮮炸起,沒有over ! 配上honey mustard 的醬更是好吃!但反而薯條就有很大進步空間啦,顏色偏深,好明顯是炸得太久;而且還是冷掉的!食物質素不穩定,若不是選擇便宜的快餐或趕時間的話,還有其他更好的選舉呢!
有時手緊的時候,想平平地食過快餐,這會是我的好選擇!!
今日lunch time 就去幫親了佢地啦!

麥樂雞餐~

2017-10-28 93 浏览
mc donald 定時都會推出一些期間限定的食物,而我最喜歡的便是Dim Jack 啦!一知道佢再度推出,放工的時間就去買來試一試及回味一下了。由於是晚飯時間我們叫了兩個套餐,分別是豬柳蛋漢堡餐及主角的麥樂雞餐!考慮過一次叫18件麥樂雞可以試哂4隻醬的味道,但亦考慮我們一定不能全部吃掉它!所以都是叫六件及自選一個醬!今次叫了蜜糖芥茉醬,有小小麻醬的味道,小小像蛋黃醬的味道,我十分喜愛!麥樂雞就新鮮炸起,但薯條就不夠熱!一向對香港的mc donald 期望不高,主要也是為了dim jack 而來!真的需要繼續改善!
一知道佢再度推出,放工的時間就去買來試一試及回味一下了。

麥樂雞就新鮮炸起,但薯條就不夠熱!
2017-10-17 74 浏览
星期日周圍都係人,連搵食都難,所以最後揀左食Mccafe。不過,有D自己中意食嘅意式包都無哂,所以今次就只可以食小龍蝦意式包同埋New York Cheese Cake。飲方面就叫左cappuccino同埋long black。小龍蝦意式包都唔錯,不過有一兩隻小龍蝦有D腥。而Cheese Cake就幾好食,食落好滑。
星期日周圍都係人,連搵食都難,所以最後揀左食Mccafe。

2017-08-26 80 浏览
去親麥當勞大多數都食雙牛芝士漢堡個d ,今次就去左mccafe 食。咁$18就有一杯中杯凍cappuccino或者long black。另外加錢可配包。雞肉火腿芝味多士好抵食,有兩種芝士係包入面。而雞肉菠蘿意式包都好食。

今晚夜晚來大埔昌運,搵老麥食,因為BB好鐘意THOMAS火車,好彩夜晚都未比人換晒,即刻來食...點解會寫食評呢,因為點餐時,在自動點餐機上面見到推介套餐,安格斯磨菇牛肉飽套餐,居然送焦糖芭菲,嘩,呢個套餐平時都貴...居然都係41.8,抵食呀,所以即刻點了一個,心諗抵呀,其實佢呢個signature系列一向貴開,而之前呢個系列曾經試過全部轉晒做雞,只係得雞無牛肉,果時真係好唔開心,其實m記一來雞成本平,個人覺得食得多雞都係唔好,而牛肉係m記一絕,之前已經鐘意食厚牛肉如足三兩,好彩佢地終於回歸,比足三兩更足牛肉味安格斯牛肉,正...其實真係好好食個人覺得佢個牛內人真係好正,另外呢個套餐送一個價錢十幾蚊既焦糖芭菲,又係估佢唔到,今次真係值回票價,見到附近好多人都有叫呢個套餐,識食一定食呢個餐,食普通巨無霸餐已經好難令我返轉頭,食開厚牛肉,再食安格斯,無牛肉味滿足唔到我,當然講就咁講,有時為左快都會叫番D超值套餐,老麥有時平平地食一餐,飽肚就算都會有。

其實真係好好食

2017-06-10
  • 安格斯磨菇包
2017-05-24 222 浏览
呢間麥當勞一向都旺場, 而家改咗自助售票機, 正門有五部機, 側門都有兩部, 淨返兩條人手line買票。初初出嗰陣時見到好多人都唔會用機買,兩條人手line排得長一長, 最近去情況有改善咗,好多人都會用自助售票機。今朝去食早餐因為有coupon。呢個coupon仲可以喺電話下載,show個電話coupon畀佢哋睇就得, 唔使好似以前咁剪報紙我見人手line得一個人排緊隊, 我又唔知自助售票機點用coupon,結果我都去咗人手售票處叫咗煙肉蛋漢堡 薯餅+最近新出嘅熱檸水, 真係新鮮檸檬果隻,檸檬新鮮,熱檸水好處多多,可以增強腦力, 抵抗力 ,多飲無妨 。煙肉蛋漢堡同薯餅都係保持一貫水準, 呢個早餐我食咗好多年喇。 煙肉唔會過鹹, 唔會好似豬柳咁油膩,薯餅係熱嘅, 我要攤凍佢一陣先至食, 冇咁熱氣呀

2017-05-22
用餐优惠
優惠券
2017-05-08 146 浏览
有時候諗唔到食咩,麥當勞真係一個快靚正嘅選擇。$24 ,可以食得好飽,雖然比起以前$20餐係貴左,但係比起出邊嘅其他餐廳,$24可以解決到呢餐,真係好抵!我點左個麥樂雞餐,再加左一個兩件脆香雞翼,都只係$34,脆香雞翼大大隻,真係名符其實又香又脆。點sweet chili食,好正!麥樂雞都係好脆,雞肉好嫩。不過薯條就爭d,唔多夠脆,腍腍地咁,唔係新鮮炸起的。另帶一提,用電子點餐機,原來可以揀兩隻都要雞中翼,好方便!仲有姐姐教我點禁。窗口位仲有得差電,好正呀!

窗口位仲有得差電,好正呀!
2017-04-23 115 浏览
今早要跟老公家人去拜山,就到附近既麥當勞買早餐。我們選用了自助形式落單,嗌左兩個火腿芝士漢堡餐同埋單點左個魚柳包,個餐跟野飲加左$1.5轉飲大鮮橙汁。前後用左五分鐘都冇,成個餐出晒。真係好快手呀!食個漢堡既時候,包仲有熱既感覺,而薯餅亦都係新鮮炸起,熱,但唔油同埋食既時候都唔林。雖然只係廿幾蚊既早餐,但真係可以做到快,靚,正! 對今次用餐經驗好滿意,之後係大埔到既就剩係食呢間麥當勞,保證唔會令你失望
2017-04-23
外卖自取
早餐
2017-04-04 179 浏览
好想好想試,趁放假突意走去麥當勞試新品。麥當勞換了面貌後 都係首次幫襯。買了杯阿華田 泡沫脆脆. 喺自動售票機購票, 等左一陣就拎得 非常方便。香濃阿華田味道 加埋脆脆 topping 好好未 小時侯 最喜愛的飲品新環境很不錯 喺度 hea 下 上吓網 仲可以 义埋電 非常讚
香濃阿華田味道 加埋脆脆 topping 好好未
小時侯 最喜愛的飲品

2017-02-25 112 浏览
今日黎揾個朋友食飯,跟住為左揾個地方好好坐低傾下偈,就費事周圍揾,一上openrice就見到呢邊有多間食野嘅舖頭,於是就去左簡下有邊間好食,行行下見到呢間快餐店想醫肚嘅我地,就簡左呢度開飯喇。 漢堡包入口都算已經令人滿足嘅。不過味道就真係太一般喇,雖然唔算貴,但點都應該整好啲俾人食喇,又咸又燶底,雖然有陣肉味,但大佬真係咸左啲喎,都唔明點解咁多人黎,餐廳比起一般舖頭都有好多位應該做得更好更加到位,但係有小小失望囉希望有機會會再黎

漢堡包
2016-11-03 219 浏览
人,全部都係人,幾時都係人!呢間麥當勞真係好旺,無時無刻都好多人,依家改左睇號碼拎餐,令到好多人積左係門口樂逼,又冇路行,如果自己一個去我多數都買外賣算啦,啲枱又細張又唔好坐,都係想你快啲食完快啲走
外卖自取
買咗麥當勞期間限定嘅瑞士芝味安格斯漢堡.麵包挺實而鬆軟,安格斯牛肉漢堡扒比一般嘅漢堡扒厚身非常多,同埋冇咁乾身.香蒜蛋黃醬略少,但配上白芝士同車打芝士都幾惹味.炒洋葱同生菜爽脆兼可中和膩感,只係烤蘑菇片份量唔多,同埋包身滲出唔少油份.不過以麥當勞出品嚟講水準唔差,價錢亦可接受.
瑞士芝味安格斯漢堡
買咗麥當勞期間限定嘅瑞士芝味安格斯漢堡.
瑞士芝味安格斯漢堡

不過以麥當勞出品嚟講水準唔差,價錢亦可接受.
2016-07-28 262 浏览
深夜出街食宵夜,於是去左開廿四嘅老麥食我嘅飛佛麥甩咯啦😍。-一入去,又變左樣嘅?新裝修完?嘩,仲有新玩具😂😂😂呢部咪傳説中嘅自助點餐機?不過原來用機點雞翼係冇得揀哂全翼喎,唯有傻更更返counter 柯打。-老麥嘅麥甩咯同炸雞翼係我心目中同其他同類食品比係排第一架!廿三蚊餐有麥樂雞餐無得輸。麥樂雞同雞翼都係即炸架,一打開香噴噴。▶️即刻拎起隻雞翼,點大量泰式甜酸醬,趁熱辣辣一啖齒落去,炸雞啲汁(油?唔理啦!)必哂出黎😍,皮脆肉嫩,正呀!▶️麥樂雞得六件,好掛住廿四件嘅大盒麥甩咯呀😣!點麥樂雞,醬先係精粹!麥甩咯緑色盒甜酸醬,係其他乜鬼芥茉醬bbq醬韓式醬爛鬼伏醬無法媲美嘅!咬一啖點一下,啖啖肉啪入口,食肉獸表示好滿足🤗。▶️Btw, 有得免費轉粟米真好😭,起碼食哂個餐都冇咁內疚🙈。之但係如果唔係食宵夜,記得問職員攞牛油,自制重牛油粟米👄👄👄。
深夜出街食宵夜,於是去左開廿四嘅老麥食我嘅飛佛麥甩咯啦😍。

一入去,又變左樣嘅?新裝修完?
嘩,仲有新玩具😂😂😂

麥樂雞同雞翼都係即炸架,一打開香噴噴。

宵夜