2024-10-25 9 浏览
趁住麥當勞仲有優惠,梗係要用啦!$100/4個餐真係好抵👍🏻[食後感]📝1. 脆辣雞漢堡🧡脆皮的外層提供了極佳的咀嚼感,與柔軟的雞肉形成鮮明對比,讓每一口都充滿驚喜。💛漢堡的辛辣味道恰到好處,刺激味蕾但不至於過於辛辣,適合大多數人享用。🩵份量通常很足,能夠讓人感到非常飽足。🩶香料的調配和炸雞的鮮香結合,使得每一口都充滿風味,令人回味無窮。2. 豬柳蛋漢堡🧡豬柳外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,與柔軟的漢堡包形成完美對比,而煎蛋的滑嫩則增添了另一層次的口感。💛豬肉的香氣與蛋的鮮香相融合,口感豐富,讓人每一口都能感受到不同的風味。🩵適合喜愛豬肉和蛋的人,無論是速食還是悠閒的早餐,都能帶來愉悅的用餐體驗。

[食後感]📝
1. 脆辣雞漢堡

🩵份量通常很足,能夠讓人感到非常飽足。

2. 豬柳蛋漢堡

本來想在麥當勞買個早餐食,去到時還有15分鐘時間可以買早餐,但發現收銀大排長龍就諗住想去自動售賣機來點餐先發現只開得三部機有兩部禁止別人點餐,經過一段時間即將可以點餐的時候時間已到11點自動售賣機直接切換中午令我無法買早餐,心想為何稱之為一個快餐店都可以令到左塞右塞 明知早餐同午餐的切換的這段時間絕對會混亂起來為何沒有一個完善制度來處理? 見到人數眾多為何不開多兩部機來處理人流? 收銀櫃檯永遠只得一個對面的收銀機永遠都只是處理一些自動販賣機的付費俾錢作為一間快餐店 處理人流 快速上餐 都應該要有標準吧 但完全看不見
2024-10-11
$50 (早餐)
香港麥當勞終於推出熱香餅豬柳包!香港人真係超級瘋狂😝第一日入到去已經排晒長龍,要等成個鐘先有得食!過咗幾日已經有成億銷售量真係好誇張😂講返個包先包皮係熱香餅入邊有蜂蜜醬🧇內餡完全同豬柳包裏便一模一樣,完全複製日本熱香餅豬柳包!
2024-04-21 33 浏览
話說大家可能覺得我要彈佢,我只係覺得佢旣地點係有些少少要彈,周圍都要過馬路,掛住以前喺屋企樓下嘅麥當勞。話說佢今期出嘅麥樂雞餐都唔錯,今日買返嚟啲雞都係脆嘅放咗一陣都,佢嗰四隻味嘅醬互相配搭嚟食係唔錯嘅,因為有啲酸啲嘅話呢就可以令到個胃可以容納更多佢嘅麥樂雞,不過我最鍾意食嘅都係佢嘅脆辣雞腿包幾乎每次都必點嘅,飲過他的華田珍珠牛奶,感覺不過不失,沒有特別說要飲他的理由,除非好似我本人咁鍾意飲華田嘅人以外。
  • 脆辣雞腿包
2023-09-28 88 浏览
好耐無食過麥當勞的早晨套餐,難得有日倒屎咁早起身同另一半去麥當勞食個早餐麥當勞新推出左深海狹鱈魚柳超值早晨套餐,諗住想試下,魚柳係實心既唔同其他餐廳食既魚柳鬆鬆散散,外皮都炸得香香脆脆,佢配埋蛋黃醬都唔錯,起碼魚柳冇咁多油早晨套餐個薯餅係必食的,以咁多餐廳整的炸薯餅味道黎講,麥當勞薯餅係我心目中佔有一定份量。另外有一樣野又係我喜歡的就係火腿扒芝士飽,我非常鐘意佢個火腿扒有個粒粒肉感個種口感,好快就食曬,以平民早餐黎講比一般茶餐廳真係窮人恩物黎,性價比好高呢排麥當勞取消左賣港式咖啡,所以點左一杯McCafe即磨鮮奶咖啡,呢間咖啡師拉花拉得唔錯,咖啡價錢比起某啲連鎖咖啡店價錢實惠好多,坐低慢慢飲都幾chill。餐廳都幾細心係玻璃杯外面圍左一圈紙巾捲防止咖啡太熱燙手,真係一個Good morning ~
深海狹鱈魚柳超值早晨套餐
炸薯餅(早晨套餐)
火腿扒芝士飽(套餐)
McCafe 即磨鮮奶咖啡
深海狹鱈魚柳超值早晨套餐
炸薯餅(早晨套餐)
火腿扒芝士飽(套餐)
McCafe 即磨鮮奶咖啡
2023-04-22 106 浏览
之前試過少咗成個包今次嗌兩個餐少成包薯條唔知係特登定點放兩個shake shake 袋喺面頭等你check嗰陣以為冇漏嘢一定要check清楚冇見過一間McDonald's 可以次次都執漏嘢
之前試過少咗成個包
今次嗌兩個餐少成包薯條
唔知係特登定點
一定要check清楚

冇見過一間McDonald's 可以次次都執漏嘢

2022-11-16 91 浏览
每日返工都趕頭趕命,好彩有呢個超級無敵快靚正嘅早餐,食物品質不過不失,但重點係水準永遠都可以保持到,從來都不會失望,當然亦都不會喜出望外,每日嚟到屋企樓下呢一間嘅麥當勞,就好似生命中嘅一部份,不過都要提一提舖頭員工嘅服務質素,他們很像有點疲累的感覺
2021-06-15 155 浏览
十二點幾落去買野,我知道夜啦,自動販賣機停左,唯有人手操作,好辛苦喺咪,但收銀態度可唔可以好的呢?語氣本身已經唔好啦,用visa俾第一次部機感應唔到,一下子就話,哦幫你唔到喎,語氣差到我一肚氣。。。真的,自動販賣永遠的神,唔洗買個餐都受氣,睇收銀面色,我欠佢架?!
外卖自取
呢幾日真係涼左好多❄!大家記得多外套出入🥼,免著涼喔~天氣一凍好想食返個暖笠笠嘅早餐~所以今朝同卡佬一齊去咗McCafe嘆返個【新】早餐! 今次試咗全新推出嘅 《#新餐肉碎蛋芝味多士 + #麥提莎果仁朱古力咖啡》,無諗過 #好有驚喜呀!最正係呢杯熱烘烘的麥提莎果仁Mocha!飲完真係暖入❤~咖啡同朱古力味balance得岩岩好!岩哂我口味😍😍😍最鍾意佢跟埋包麥提莎朱古力🍫等我可以壓成麥提莎脆脆, 將脆脆撒喺杯Mocha度或者食完粒麥提莎之後再飲一啖Mocha~雙重享受🥰~至於#新餐肉 完全同平時食開嘅餐肉 #一模一樣!食完都唔會有罪疚感,仲覺得自己識揀健康嘅早餐食添~#餐肉蛋沙律芝士,完全是絕配呀!好好味呀!睇返d相,即刻想聽日再食過呀!未食嘅你快d去試下,食完 #包你有驚喜 呀!🤩
呢幾日真係涼左好多❄!大家記得多外套出入🥼,免著涼喔~

最鍾意佢跟埋包麥提莎朱古力🍫

2021-04-11 37 浏览
點了一個奶茶少冰,無叫佢走冰啊大佬,走冰完全唔係同一個感覺了,上次又係,餐裏面轉粟米,照俾薯條我,好多次了,少個包也發生過,非常無奈,一定要檢查清楚先好拎走!!!!!!!
2021-04-11
2019-12-15 220 浏览
去這間Mccafe不是第一次。近排唔知係轉咗manager, 定轉咗員工? 體驗差到極點!!!! 第一次,先個4至5個客人嘅單,個職員出極都出唔到order, 勁耐先出到一個order! 最後我等咗15分鐘都未有我杯咖啡,我直接退單!今次,冇人,唔洗等! 個職員都冇其他單要處理,個頭幫我落單,個頭都可以比錯咖啡我!!! 我29蚊買杯焦糖鮮奶咖啡,佢比杯齋啡我?!?! 可惜我買外賣,已經離開餐廳,冇換到。真係激死我,29蚊買咗杯cheap齋啡!!!! 冇下次!! 以後唔幫襯!! 一次係咁,兩次又係咁!!! 世紀都未遇過咁差嘅mccafe!!!
2019-12-10 130 浏览
是咁的一路知道麥當勞推出咗蕃茄豬扒包好耐,但係一直唔敢作出新嘗試去試下呢個蕃茄豬扒包。今日有個朋友同我講起話佢食過覺得好惹味,所以今日中午我都決定係麥當勞買返個蕃茄豬扒包套餐嚟試一試。去到排隊都唔算多人嘅,用咗自動購票飛買餐都好方便八達通畀錢就可以去等攞餐呀。攞咗個蕃茄豬扒包嚟食我發覺個豬扒都炸得幾脆,個蕃茄醬酸酸地都夾得幾好嘅。我冇叫到薯條要咗個粟米懶係健康少少,而且仲嗌咗杯熱朱古力。整體嚟講呢個餐四十幾蚊個蕃茄豬扒包都幾好食幾脆口。 各位可以值得一試。

2019-08-25 103 浏览
早上趁上班前有些許時間,就到附近的麥當勞吃早餐。吃早餐的人很多,剩下座位不多。有時真的頗喜歡到麥當勞,因為店內時常都非常熱鬧,可以看到人生百態。對面小女孩正在趕忙地做功課,讓我憶起曾經在求學時期到麥當勞温習的苦澀回憶。即磨咖啡加上少許糖,一喝微苦微澀,這杯還帶點微酸,所以算上不很喜歡。火腿扒芝士漢堡,漢堡口感算鬆軟,內裡的火腿扒算多肉汁,配搭芝士剛好好,吃起來不算很乾﹗上班時間來到,拿起咖啡喝下最後一滴, 看完片刻人生百態,是該沉澱回到現實...
早上趁上班前有些許時間,就到附近的麥當勞吃早餐。
吃早餐的人很多,剩下座位不多。

早餐
2019-04-28 70 浏览
假日起身後,為了慳錢和方便的緣故,便一個人走到附近的麥當勞。麥當勞真是一個人進餐都不會怕尷尬的快餐店,快速和方便解決生理需要。近年還有手機點餐和餐廳自助點餐機,顧客可以完全和人不用交流,確實能適合毒男毒女。點了一個板燒雞腿包套$25,為了不想太熱氣,於是將薯條轉作粟米,通便又健康。不過假日等候不免會較耐,需要一點耐性。一直認為板燒雞腿包是超值精選中最好食,有大大塊板燒雞腿,飽肚又好味。另外,為了注重養生,於是點了熱檸檬茶,茶味香濃,當中仲有片檸檬。麥當勞真是窮人恩物,$25食得飽飽,仲可以自由轉為較健康的配搭。

不過假日等候不免會較耐,需要一點耐性。

2019-02-07
2019-02-10 67 浏览
今天去左食了個安格斯牛堡 好大個 又好有牛味~~好多芝士!!之後加大了個餐薯條好脆~~~唯一缺點就個係無飲管!!!要問職員比飲管先有飲管!!!!但係好好食!會再食!
今天去左食了個安格斯牛堡 好大個 又好有牛味~~
好多芝士!!之後加大了個餐
但係好好食!會再食!