2020-03-15 161 浏览
運動、食嘢丶運動、飲酒,運動為咗乜?食食食未夠鐘食飯,唸住去飲杯咖啡,食個下午茶先,估唔到好有驚喜 玫瑰花🌹蜜桃🍑蛋糕🍰——-外形不但超級吸引到我呢個愛吃甜品的人,而且仲相當好食,又soft 又smooth,外層芬芳玫瑰花味,𥚃面🍑桃子粒粒,味道又不太甜,確實令人一看到就必想吃🌹🍑🍰玫瑰🌹芝士🧀蛋糕———呢欹外形沒有玫瑰🌹花的吸引,但味道又有不同的好味道⋯⋯有玫瑰🌹花香的味道,又有芝士的濃郁,面頭鋪上玫瑰葉,吃落淡淡的玫瑰清香,餅底香脆,又是一個愛吃芝士蛋糕🍰的人必吃棒子咖啡、黑咖啡,當然也是我喜歡的味道,以前的麥當勞——-Mc cafe我好小去,但自從之前一段時間去過之後,真的對麥當勞——Mc cafe改觀了,他們的咖啡和蛋糕🍰咖啡☕️真的進步了很多⋯⋯
運動、食嘢丶運動、飲酒,運動為咗乜?
食食食

未夠鐘食飯,唸住去飲杯咖啡,食個下午茶先,估唔到好有驚喜

棒子咖啡、黑咖啡,當然也是我喜歡的味道,
他們的咖啡和蛋糕🍰咖啡☕️真的進步了很多⋯⋯
2019-10-25 252 浏览
抵食兒童餐,有得玩有得食早上上班前買了早餐。 今天買了兒童餐$21 有一個包,一個薯餅及一杯飲品 包我選擇了麥芝蛋。 裹面除了雞蛋及芝士外,加上沙律醬及茄汁。這個 配搭出奇地好味。 另外兒童餐還會送一份玩具,都會送的是書仔。有 遊戲或者繪本選擇。
抵食兒童餐,有得玩有得食

早上上班前買了早餐。 今天買了兒童餐$21

有一個包,一個薯餅及一杯飲品

2019-10-25
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$21 (早餐)
2019-09-19 137 浏览
突然想食薯條,當然即時諗起麥當勞啦,最後就捉了朋友和我一起去食,叫了二個雞餐和一個下午茶餐,$100都不用都十分飽肚,今次叫了麥樂雞餐配新醬,咸蛋王醬,味道有點怪但真有少少咸蛋味,一試都夠了,麥樂雞都帶暖都可以,薯條比心目中多但不夠脆口好軟身,香辣雞翼炸得幾脆口又熱味道不錯。飲品要了加大凍檸檬茶,檸檬勁少又淡味,茶又不夠濃,好過飲水。朱古力奶昔竟然吾凍,再換一杯都是一樣好失望,飲了半杯沒有再飲。$16有包和蘋果批都可以,豬柳蛋漢堡味道都正常再最尾食個甜品(有點凍但還可接受)作結尾都好滿足。
2019-08-17 95 浏览
去麥當勞食早餐緊係要食早晨全餐啦,由細細個食到大,而家麥當勞仲有珍寶早晨全餐,大食嘅我,當然選擇呢個餐啦。有多塊熱香餅就豐富好多,熱香餅點糖醬加牛油,絕配,炒蛋都算滑,加埋黑椒粉更加惹味。

2019-08-11 64 浏览
自從朗豪坊的麥當勞給我印象比較差,開始尋找比較好啲麥當勞及其他餐廳落腳,而給我印像好一點的,這間是其中一間。我來了這間食早餐及午餐都有各數次,反正11點前及11點之後的麥當勞特色食物都無咩突別,最多推出不同特色的包拉下啲客外,就價錢比較可以拉到一部分的客,還有在消夜仲可以在麥當勞或附近餐廳到食飯仲可以。我食早餐主要是食有關扭扭粉的早餐,為咗飽肚啲,喜歡豬柳同豬骨湯的味。在8月10日在這間食了這扭扭粉,問題就是我拿餐個時不是餐具連食物一起放在餐盤上,而是先後次序轉咗啲,不知道是否帶新人都還可以,令一種問題是湯味好像比之前不是一樣濃了

2019-07-23 112 浏览
約了遠方來的朋友於豉油街其入住酒店等。由於時間尚早便到附近逛逛,給麥當勞的$16A+B下午茶餐廣告吸引了,便走入內坐坐。這𥚃有很多國內旅客在歇腳。下午茶餐A,B各可六款式選其一,A可選吃各種包或雞翼或期間限定薯條,B可選新地、熱飲料或凍飲加$3。最後我選了豬柳蛋漢堡及新地。豬柳蛋漢堡,咬一口新鮮制成的蛋加豬枊加芝士,蛋滑豬件有汁美味,非常满意。新地,加入士多啤梨醬,質感滑之餘不會太甜。$16的下午茶很抵吃。

2019-07-09 44 浏览
呢間彌敦道麥當勞長期都咁多人,排咗10零分鐘先攞到杯蓋貼心設計有飲奶蓋位同吸管位,仲有個小夾位可以夾住個奶蓋塞★★★★★芝士奶蓋四季春最抵飲都係個奶蓋四季春,廿幾蚊有交易,奶蓋濃滑,茶又非常清香呢個價錢抵飲過出面好多!★★★★芝士奶蓋莓莓/芒果草莓同芒果都係比較特別,上面會有靚花圖案嘅拉花,賣相加晒分飲落甜度適中,酸酸甜甜好好飲呀~一路飲一路咬到啖啖幼細果肉,正!★★★芝士奶蓋抹茶抹茶應該係最多人鍾意嘅口味?好可惜呢杯飲落奶蓋唔太多,飲落又好稀好水,味道同之前出嘅抹茶鮮奶之類嘅差唔多,咁寧願飲返之前果D款仲可以落cream做topping添麥當勞McDonald's整體評分★★★地理環境★★★旺區十分方便,但長期都係繁忙擠逼時間服務★★★普通食物★★★★幾迎合大眾喜好,希望唔好越做越稀/難飲價格$$芝士奶蓋四季春非常抵飲!!其他貴少少不過都OK
呢間彌敦道麥當勞長期都咁多人,排咗10零分鐘先攞到
芝士奶蓋

★★★★★芝士奶蓋四季春
呢個價錢抵飲過出面好多!

★★★★芝士奶蓋莓莓/芒果
草莓同芒果都係比較特別,上面會有靚花圖案嘅拉花,賣相加晒分

★★★芝士奶蓋抹茶

麥當勞McDonald's
整體評分★★★

地理環境★★★
旺區十分方便,但長期都係繁忙擠逼時間

服務★★★
普通

食物★★★★
幾迎合大眾喜好,希望唔好越做越稀/難飲

價格$$
芝士奶蓋四季春非常抵飲!!其他貴少少不過都OK
芝士奶蓋
  • 芝士奶蓋四季春
2019-07-06 46 浏览
6 月初,看到 McDonald's 最新廣告,有 起司奶蓋系列 出售,於是本人做了好幾次巡查,試真一下味道!起司奶蓋岩鹽焦糖咖啡 —一杯帶有淡味岩鹽、淡味焦糖,加到味牛奶咖啡的混合。起司奶蓋抹茶 —以為是甜飲,原來入口清單純的奶味,帶有細膩抹茶粉末的味道。起司奶蓋芒芒 —雖然這是芒果茶,帶一點綠茶味道,但是芒果味好濃,好甜。起司奶蓋莓莓 —喝下去很清新,有雜莓的味道,不是太甜。起司奶蓋四季春 —開首有點偏甜,但是之後茶味很夠起司奶蓋黑咖啡 —入口很強的黑咖啡本色。奶蓋 —這是預先準備好的奶泡………淡奶和起士味的混合,鹹鹹的,很爽。總結 :雖然是 McDonald's 的首次嘗試,美中不足是 —價錢貴了一點,還有果茶選擇不多,如果再花多點心思,光顧客人將會更多,努力!
6 月初,
看到 McDonald's 最新廣告,
有 起司奶蓋系列 出售,
於是本人做了好幾次巡查,
試真一下味道!

起司奶蓋岩鹽焦糖咖啡 —
一杯帶有淡味岩鹽、淡味焦糖,加到味牛奶咖啡的混合。

起司奶蓋抹茶 —
以為是甜飲,原來入口清單純的奶味,帶有細膩抹茶粉末的味道。

起司奶蓋芒芒 —
雖然這是芒果茶,帶一點綠茶味道,但是芒果味好濃,好甜。

起司奶蓋莓莓 —
喝下去很清新,有雜莓的味道,不是太甜。

起司奶蓋四季春 —
開首有點偏甜,但是之後茶味很夠

起司奶蓋黑咖啡 —
入口很強的黑咖啡本色。

奶蓋 —
這是預先準備好的奶泡………
淡奶和起士味的混合,鹹鹹的,很爽。

總結 :
雖然是 McDonald's 的首次嘗試,
美中不足是 —
價錢貴了一點,
還有果茶選擇不多,
如果再花多點心思,
光顧客人將會更多,
努力!

2019-06-24 47 浏览
近排麥當勞出左新的奶蓋咖啡當然要去虛試試啦!25蚊一杯價錢上都可以!但是麥當勞將幾時都係咁多人!算左10鍾先有!第一時間就試左奶蓋,味道香濃小小鹹味👍🏻第二當然把他搞云佢!云左奶蓋的味道無咁濃!但是加左咖啡香味!好正呀!🤩😍👍🏻👍🏻
近排麥當勞出左新的奶蓋咖啡
當然要去虛試試啦!
第一時間就試左奶蓋,味道香濃小小鹹味👍🏻
第二當然把他搞云佢!
2019-06-13 60 浏览
突然好想食豬柳蛋漢堡,所以決定唔煮早餐遲d起身去買麥當勞。點知一連三日買咗豬柳蛋漢堡當早餐!真係服咗我自己,真係要感歎下豬柳蛋漢堡對我的吸引力。豬柳蛋漢堡嘅包,豬柳,蛋同芝士我都好滿意,食得好滿足!朝早配返杯即磨咖啡或者朱古力,醒神曬啊!不過朝早真係好多人啊!一堆人係到等真係會令我望而卻步,係我對豬柳蛋漢堡嘅熱愛令我鼓起勇氣向前!
突然好想食豬柳蛋漢堡,所以決定唔煮早餐遲d起身去買麥當勞。
點知一連三日買咗豬柳蛋漢堡當早餐!
真係服咗我自己,真係要感歎下豬柳蛋漢堡對我的吸引力。

豬柳蛋漢堡嘅包,豬柳,蛋同芝士我都好滿意,食得好滿足!

朝早配返杯即磨咖啡或者朱古力,醒神曬啊!

2019-06-12
等候时间
20 分钟 (堂食)
2019-06-09 78 浏览
話說早排麥當勞推出左呢個新既海鹽味雪糕,期間限定架,所以就試左!首先佢既顏色已經好靚,天藍色Tiffany blue,見到已經心心眼😍個味道真係好特別啊!顛覆左雪糕係甜既定律🤨🤨一入口係會覺得個雪糕係咸既😮慢慢食落,就有番雪糕既甜味出黎,成件事好amazing,又咸又甜咁樣,好得意啊😋

2019-05-11 101 浏览
進入此餐廳內,左方是McCafe ,隔離才是麥當勞快餐,今次在McCafe點了一杯細杯的 cappuccino。想不到只需$14, 比起在快餐那邊叫一杯即磨咖啡價錢更便宜 ,仲有得儲印花, 若儲夠四個印花,可免費換領一杯熱飲,換領的一杯加$2 可轉中杯裝熱飲;加$4 可轉大杯裝熱或中杯裝凍飲;加$5 轉中杯裝冰雪特飲 ; 加$6 轉特大杯裝熱飲或大杯裝凍飲;加$7 轉大杯裝冰雪特飲 ; 加$8 轉特大杯裝凍飲 ;加9 轉特大杯裝冰雪特飲 。非常超值, 賣相極好,咖啡香濃,溫度夠熱適中 ,泡沫幼滑, 賣相極好, 飲了一兩口,已經覺得同好多專賣咖啡店相比, 一樣咁有水準。店內環境整潔, 光線充足 , 雖然餐廳在地庫,也不覺感到侷促 。餐廳附近商店林立 , 可選購之買貨品種類繁多 , 是電子產品,化妝品,時裝店的集中地, 山東街及登打士街亦有好多時上商店, 適合購物後歇腳休息或者與朋友相聚的好去處。
2019-05-09
等候时间
3 分钟 (堂食)
  • cappuccino
2019-04-24 111 浏览
夏天最想食雪糕海鹽新地筒($5.5)叫得海鹽就緊係咸咸地!🤣雪糕好滑同埋質地厚身!☝🏻個新地筒都好脆💥雪糕食到底部都重有🥰期間限定黎講算幾驚喜😊😊😊🥰
夏天最想食雪糕

海鹽新地筒($5.5)

叫得海鹽就緊係咸咸地!🤣
雪糕好滑同埋質地厚身!☝🏻

個新地筒都好脆💥
雪糕食到底部都重有🥰

期間限定黎講算幾驚喜😊😊😊🥰

-麥當勞除左黑蒜味Shake Shake粉之外,今次都有麻油味Shake Shake 粉,依個麻油味Shake Shake 粉仲好食過黑蒜味😀-黑咖喱吉列豬扒漢堡套餐🍔($42.5)黑咖喱吉列豬扒漢堡都幾重口味,咖喱味好👍🏻濃,豬扒幾厚身,好有口感😍而麻油味Shake Shake 確實幾香,味道都不錯😋,幾鍾意依個麻油味薯條,不過落半包Shake Shake粉就夠曬味😚,唔好落曬成包粉,真係好鹹🤔,而富士蘋果特飲都幾好飲,飲落幾fresh,十分開胃,而且底部仲有水果粒☺️✌🏻-

黑咖喱吉列豬扒漢堡套餐🍔($42.5)

2019-04-22 69 浏览
鹹甜得宜,意想不到味道竟然不錯! 比起之前的芝士蛋糕,草莓,芒果等水果味,相對不太伏。 一般麥當勞的雪糕都是原味加添加劑好似色素和香精調新品,簡直是貧民嘗鮮之恩物。每次甜品店的設計,假雪糕模型和杯托都大大地為消費環境增添了氣氛。

• 海鹽雪糕
  • 綠茶雪糕