2019-06-21 79 浏览
放工時間好肚餓但係又唔想食啲大大分想留番個肚食晚飯,但係度度地方下午茶都好大份驚太飽,諗唔到之際就去咗m記諗住食個包頂住肚,行到入去發現仲有下午茶餐16蚊一個包配一樣小食就選擇咗新加入嘅芝士蛋脆雞包配蘋果批,諗住16蚊個餐質數會麻麻地 點知一出呢個包係熱辣辣炸雞皮脆卜卜好爽口一啲都唔馬虎

2019-05-22 70 浏览
麥當勞下午茶餐A加B $16今日好肚餓喺小西灣嘅麥當勞,見到有個下午茶A加B,可以比$16就可以食到兩樣嘢。首先A我就揀咗芝蛋脆雞包,B我就揀咗朱古力新地。兩樣野加埋都係$16咋,影真可以醫到肚啊。芝蛋脆雞包,我第一次食都覺得幾好食,佢個雞都幾脆,個麵包都幾熱又有蛋都幾飽肚㗎。朱古力新地,當然要走花生啦仲要多朱古力醬,咁先好食㗎嘛!大家如果下午茶諗唔到食咩可以去行麥當勞試吓喎,$16有雪糕有包都幾抵食呀,大家去一試。
麥當勞
下午茶餐A加B $16

朱古力新地,當然要走花生啦仲要多朱古力醬,咁先好食㗎嘛!

• 芝蛋脆雞包
2019-04-06 45 浏览
琴日收工兩點幾買M記返屋企食,平時D薯條已經麻麻地已經算數由佢,但琴日個D真係好難食,凍冰冰,有油溢味,又乾真真。呢間D員工做野都成日漏野。好彩D食物出品5係D員工生産,如果5係真係認真擺5落口
2019-04-05
2019-02-04 61 浏览
每年到咗新年時分,都好期待食到麥當勞嘅招財漢堡,今次到咗新年時候,點都要食返次,今次點左個黃金脆薯牛堡套餐,喺傳統嘅黑椒漢堡上面再加塊薯餅,食完真係好飽好,仲有期間限定嘅扭扭薯條,十分滿意;今次仲可以加配黃金爆珠特飲,不過今次冇點,下次再試
2018-12-04 57 浏览
呢排年尾公司要我放大假 ,阿女放學後有時間就同佢出去食下午茶 ,阿女話好想食麥當勞就叫咗個開心樂園餐畀佢食啦, 而我去mc cafe嗰邊諗住買杯咖啡飲, 估唔到啲下午茶都好抵食喎,下晝3點至6點,買咖啡送阿華田蛋糕!我點左凍焦糖咖啡,都算幾好飲幾香口,記得要攪勻先飲!阿華田蛋糕好重阿華田味,唔會好甜,入口溶化,呢個tea set都只係$31咋,抵呀!👍🏻👍🏻👍🏻但唔知個優惠要去到幾時, 下次如果仲有都可以再encore 😂😂😂, 性價比高。

2018-10-31 53 浏览
麥香雞包是麥當勞其中一款常設的特價包,💰11一個,每隔一段時間下午茶時間就會買來吃一次,價格雖然平,但用💰11就買到一個有菜,有雞肉,没質素要求而又熱棘棘的包也是一個非常不錯的選擇
2018-10-07 39 浏览
今朝遲左起身又要趕住出門口,所以唯有買麥當勞拎返去食。買完返到去一打開個盒就見到。。。個餐擺到咁既樣,個包同蛋係凍凍地既,食落雖然唔太差,不過我期望最少都係暖暖地既薯餅一向係我最喜愛既,貪佢炸得夠香口,只係今次個薯餅竟然係淋晒,少少脆既感覺都無,真係好失望連杯熱朱古力都放到有d污穢,上面有朱古力跡,外貌上已經扣晒分。雖然唔期望快餐店會食到高質素既食物,但至少顧客唔應該得到呢種待遇,希望可以好好改善一下。

早晨全餐

薯餅

熱朱古力

2018-10-07
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$30 (早餐)
2018-09-22 36 浏览
相信M記係最佳宵夜冇人會否定,所以即使甘夜都要大排長龍。黍到麥當勞呀~食咩野好~當然係我最愛嘅豬柳蛋漢堡,佢近期做緊加$7.5有個大大啖組合,薯條轉shake shake薯條,可樂轉提子特飲。今次個shake shake粉有三種味,有BBQ燒烤味、和風紫菜同明太子,本來想試BBQ味,不過售罄了,所以就叫左和風紫菜,好彩都好好味!至於杯提子特飲,都好大杯,杯底有粒粒椰果、水蜜桃同菠蘿,D水果都幾好吃,不過提子味飲料就一般般,冇提子味,仲要好甜,可能走提子味會仲好飲添。
相信M記係最佳宵夜冇人會否定,所以即使甘夜都要大排長龍。

黍到麥當勞呀~食咩野好~

2018-03-15 60 浏览
Salad could actually have baby tomatoes or corn added to it! Or atleast avocados ! It’s just lettuce and shaved cheese with bacon! But mostly you’re just eating lettuce!
知道蝦堡系列再度推出~當然有時間要再去嘗嘗看吧!這兩款的「蝦堡」在3月5日推出,其實這系列還有一款新推出的,不過要等到22號才有得吃。兩款中選了 - 大大啖菠蘿蝦堡套餐 ($42.5)會選有菠蘿的是因為吃起機較為清新一點!不知道是不是因為加了菠蘿的關係,醬的份量相對很少 ...不過這樣吃起來反而沒有那麼膩吧~而且蝦咬下去也很彈牙的呢套餐加錢 ($7.5) 轉了大薯條+大大杯系列就會送ShakeShake粉當然要試下櫻花蝦味吧!但試完之後還是覺得紫菜或是BBQ蜜糖味應該會更好。現在這口味也太鹹就是了 ... 飲品則是 - 白桃特飲。還沒開始喝時就覺得當中的雜果會不會少得過份?而且白桃味也沒有很濃 ... 看來選回平時的汽水更好 ....
知道蝦堡系列再度推出~當然有時間要再去嘗嘗看吧!
兩款中選了 - 大大啖菠蘿蝦堡套餐 ($42.5)
不過這樣吃起來反而沒有那麼膩吧~而且蝦咬下去也很彈牙的呢
大大啖菠蘿蝦堡套餐
菠蘿蝦堡

現在這口味也太鹹就是了 ...
白桃特飲
2018-03-09
用餐时段
菠蘿蝦堡
2018-03-10 30 浏览
心血來潮想食m記 但係無諗度會咁 落單個時同佢講要9件麥樂雞餐要芥末醬......到我返到屋企拎出黎食 先知佢只系比左一盒甜酸醬 平時會比2盒 比小一盒算 但係無醬唔同客講 ? 如果佢同我講 我就唔會照買 因為本人係唔食甜酸醬
2017-07-11 64 浏览
朝早出去做嘢,因為麥記就喺巴士站附近,所以順路情況下就去買個早餐,當係為新一天工作打打氣。以前想食魚柳包,就一定要加埋薯餅,但有時剛起身無咩胃口,又或者熱氣,就唔係好想食,點知今日就發現魚柳包餐可以唔駛配薯餅,仲可以平啲,只係$18咋。魚柳包食得出係新鮮製作,麵包口感鬆軟,魚柳亦是熱辣辣的,配埋酸青瓜他他醬,同細細片嘅芝士,就係 perfect match,更加係我嘅 comfort food,再飲埋杯橙汁,味道唔算甜,食完個豐富早餐,充足電就出發工作啦~

魚柳包餐

魚柳包
2017-07-11
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
$18 (早餐)
魚柳包餐
魚柳包
2017-06-25 83 浏览
好離譜 依間分店外賣成日俾漏野……今次番到屋企先知麥樂鷄冇俾甜酸醬,薯條冇俾茄汁,之前有次試過俾少左个飽 ,錢又俾左,但因為住得不近,冇理由又行番去攞,大家外賣記得睇清楚先好拎走!
外卖自取
在家不知吃什麼好,沒想到我妹說落街買外賣!而且還說去麥當勞耶~~所以襯機會就試試新包好了~有3款可以選擇,想了很久才決定好呢這系列的新包都用盒子盛著的~~黑色感覺很型格,包裝紙也不一樣~是不是有點不像「麥當勞」耶!最後在三款當中,我選的是 芝味蘑菇安格斯套餐 ($37.8)這個包跟平時的不太一樣,是帶甜味的法式包來喔~聞起來亦很香呢。除了生菜外,還有香炒過的洋蔥!但我最喜歡的倒是那烤香過的蘑菇!因為松露風味醬讓蘑菇更為惹味~這個醬比起之前的更為吸引啊。最底還有車打芝士,味道很豐富!重點的當然是那特厚的安格斯牛肉喔!其實有擔心麥當勞的「牛肉」會乾巴巴,但這個完全沒有這回事耶~肉味濃郁外還有滿滿的肉汁~吃完整個再加上薯條,很飽足!
在家不知吃什麼好,沒想到我妹說落街買外賣!

重點的當然是那特厚的安格斯牛肉喔!
肉味濃郁外還有滿滿的肉汁~吃完整個再加上薯條,很飽足!
2017-05-13
用餐时段
2016-11-25 98 浏览
因為剛好我妹會經過麥當勞就叫她外賣 朱古力批 ($7) 給我耶!拿到回來後雖然己經不熱,但仍保持微暖的狀態吧本身有想像過內裡的朱古力餡會是帶溶的朱古力漿那樣子 Orz但完全不是那回事~要說的話感覺上更像是朱古力味道的吉士。而且基本上只吃了一半已甜到膩的狀態....... 所以這次的新批並沒有什麼驚喜而已~或者是新鮮整好,熱辣辣的狀態下吃會改觀吧?!

拿到回來後雖然己經不熱,但仍保持微暖的狀態吧

本身有想像過內裡的朱古力餡會是帶溶的朱古力漿那樣子 Orz
朱古力批
但完全不是那回事~要說的話感覺上更像是朱古力味道的吉士。

而且基本上只吃了一半已甜到膩的狀態.......

2016-11-21