收銀傾計打錯單,2個阿姐係到吹水,吹到好似睇唔到我咁,食個早餐都可以咁真係好影響成日的心情,食嘅嘢又唔同左,真係好嬲,如果唔係我琴晚無食野,宜家餓到左,我真係唔會食個餐,板燒雞聽做火腿扒又真係幾西利,諗返都無奈
2017-06-25 174 浏览
It was about 11 o'clock at night already. We were so tired that we were finding a place to have a rest. We entered Mcdonald's and had icecream there. That place was so nice. The seats there were very comfortable and it was not crowded. It was one of the best places to take a good rest and have food with friends or family. We recharged energy a lot and I would probably go there next time if I wand to have a rest with friends next time.
2017-05-30 120 浏览
黎到麥當勞,食啲乜野好。以前來來去去都係食幾款,唔係雙層芝士包,就係脆辣雞腿包。今次試下芝味蘑菇安格斯,雖然話就話係安格斯,但當然唔夠平時係牛扒餐廳食嗰啲咁好味啦,都比起普通牛肉係好味啲,牛肉味濃烈啲囉,至於醬汁不過不失,配搭都算係一般,但三十幾四十元一個餐,都算係物超所值。對我呢一啲經常食開麥當勞嘅人,都算係多一種選擇。

對我呢一啲經常食開麥當勞嘅人,都算係多一種選擇。
2017-05-18 107 浏览
嬲嬲豬 估唔到連麥當勞都差到要寫食評經理完全唔識分配人手 啲職員又新 成日掛住係廚房傾計 職員態度又差 問佢地拎包茄汁 黑晒面口英文極差 連最簡單食品名稱都唔明 又唔識拎個餐牌出來畀外國人睇? 明顯地啲職員完全訓練不足 完全唔知自己做緊咩自助點餐畀錢後 最少等15分鐘以上先可取餐人手不足原因 晚上會閂左3分2部自助機 令間舖頭滿晒人今日仲大獲 買餐加$4轉個新既煙肉芝士薯條....只有細薯條份量唔緊要 啲芝士同煙肉得個啲啲咁多... 離晒譜
嬲嬲豬 估唔到連麥當勞都差到要寫食評
經理完全唔識分配人手 啲職員又新 成日掛住係廚房傾計

職員態度又差 問佢地拎包茄汁 黑晒面口

自助點餐畀錢後 最少等15分鐘以上先可取餐
人手不足原因 晚上會閂左3分2部自助機 令間舖頭滿晒人

今日仲大獲 買餐加$4轉個新既煙肉芝士薯條....

外卖自取
2017-04-16 128 浏览
直情成個logistic有問題,買完野次次等十五分鐘以上,經理根本唔識分配人手,大批新仔係廚房製造食物,冇人攞出黎,食物出唔到,攤涷晒,客人又死等,呢間麥記認真要總部再培訓
原先心情好好咁打算食番個麥當勞....點知.........外賣等餐等左15分鐘 , 勁嬲!!!cashier得番一部唔緊要,我可以touch screen 俾錢但冇諗過要等咁耐!!!外賣拎到番公司,凍!晒!而且又乾又硬!!! 裝修後的麥當勞真係差左好多........
原先心情好好咁打算食番個麥當勞....

點知.........外賣等餐等左15分鐘 , 勁嬲!!!

但冇諗過要等咁耐!!!
外賣拎到番公司,凍!晒!

而且又乾又硬!!!

裝修後的麥當勞真係差左好多........
2017-02-15
2017-01-27 138 浏览
經過甜品站 見到紫薯雪糕重出江湖今次仲加左啲gimmick除左普通新地筒之外 仲有隻係神秘既黑色圓錐形筒原來係oreo窩夫脆筒 幾驚喜喎($9)紫薯雪糕上面插左塊mini oreo 配搭幾新鮮一攞上手聞到好香既朱古力味跟住一啖食落有好甘香既紫薯味甜度適中 味道唔人工mini oreo仲保持脆身個黑蚊蚊既脆筒真係好鬆脆oreo味好出 兩樣野好夾!
經過甜品站 見到紫薯雪糕重出江湖
今次仲加左啲gimmick
除左普通新地筒之外 仲有隻係神秘既黑色圓錐形筒
原來係oreo窩夫脆筒 幾驚喜喎($9)
紫薯雪糕上面插左塊mini oreo 配搭幾新鮮
一攞上手聞到好香既朱古力味
跟住一啖食落有好甘香既紫薯味
甜度適中 味道唔人工
mini oreo仲保持脆身
個黑蚊蚊既脆筒真係好鬆脆
oreo味好出 兩樣野好夾!
2017-01-08 119 浏览
麥當勞一直以快價錢相宜為先, 因物價高漲, 經常不定時加價, 但其份量並冇加大反而減少。 本人在此價格下不求品質如五星級出品, 但起碼都維持原有份量。 另外新設自助餐單機, 因太多顧客未必懂得運用, 應派多一些靈活員工協助及加設排隊輪候以免混亂。欣賞其聘請較年長人士作員工, 但要妥當安排其工作才達目的
欣賞其聘請較年長人士作員工, 但要妥當安排其工作才達目的
2017-01-08
早餐
2016-08-19 234 浏览
这几天总收到朋友whatsapp,說麥當勞做買1送1優惠,心諗點食兩個包呀!聽聞今日板燒雞腿包12元!大大個芝麻包,外脆内軟。雞扒够大、厚身、嫩滑有肉汁。西生菜翠綠新鮮、爽脆,增加左口感令到個包冇咁漏。
聽聞今日板燒雞腿包12元!
大大個芝麻包,外脆内軟。
雞扒够大、厚身、嫩滑有肉汁。

西生菜翠綠新鮮、爽脆,增加左口感令到個包冇咁漏。

5 分钟 (外卖自取)
  • 板燒雞腿包
2016-06-13 166 浏览
M記都蛋黃哥!? 冇錯 我的確係比蛋黃哥吸引入去我就簡左個親子蛋飯tastic, 以飯代包係幾有諗頭 飯團既質感令到個包更添和風味入面塊玉子幾淋而且夠蛋香 芝士醬令到成個包口感更豐富 炸雞夠香脆 呢個係老麥既專長 所以我都冇擔心过
M記都蛋黃哥!? 冇錯 我的確係比蛋黃哥吸引入去
2016-05-06 126 浏览
看到消息得知由昨天開始,麥當勞又有抹茶雪糕吃了!!所以今天Lunch在公司吃完午飯就和也喜歡吃抹茶的同事去吃吃看。抹茶新地配北海道紅豆醬 ($8.5)繼上次那個紫薯新地覺得紫薯味夠濃,就有點期待抹茶味! 以前出時吃過都覺得有淡淡的茶味 (雖然也是偏甜)但誰知道...這一次即使單吃抹茶雪糕還是沒怎吃到茶味 QAQ 更別談得上有苦澀味。除此之外,就是配的紅豆醬實在太甜了 >___<所以基本上只吃得到紅豆的甜+普通軟雪糕的甜味而已。
看到消息得知由昨天開始,麥當勞又有抹茶雪糕吃了!!

抹茶新地配北海道紅豆醬 ($8.5)
繼上次那個紫薯新地覺得紫薯味夠濃,就有點期待抹茶味!
以前出時吃過都覺得有淡淡的茶味 (雖然也是偏甜)
抹茶新地配北海道紅豆醬
$8.5
除此之外,就是配的紅豆醬實在太甜了 >___<
所以基本上只吃得到紅豆的甜+普通軟雪糕的甜味而已。
2016-05-06
$8.5
2016-05-01 148 浏览
😀新鮮出爐囉麥記一年一度嘅新包今年好似好有誠意咁喎首先要讚嘅係包裝好精緻唔止食落覺得好味喺麥記點左呢個包仲有啲優越感因為個包又型又好食!包食落仲保持到厚厚嘅鬆軟中間用上兩個洋蔥圈作為麵包同雞絲嘅唯一隔漠要讚嘅係洋蔥圈依然係脆唔似之前嘅包入面淋到死嘅tacos脆脆主角又點少得雞絲呢?雖然同個名「手撕」有少少分別係靠機器撕但係今次呢個混合非常適合年輕人歡迎其中雞絲入面仲有少少蛋黃醬之類嘅汁不仿考慮試下價錢:$38抵食:4好食:4(1最低 5**最高)💥指數:💥💥💥💥地址:全線麥當勞分店#explosion美式
😀

新鮮出爐囉

麥記一年一度嘅新包

今年好似好有誠意咁喎

首先要讚嘅係包裝好精緻

唔止食落覺得好味

喺麥記點左呢個包仲有啲優越感

因為個包又型又好食!

包食落仲保持到厚厚嘅鬆軟

中間用上兩個洋蔥圈作為麵包同雞絲嘅唯一隔漠

要讚嘅係洋蔥圈依然係脆

唔似之前嘅包入面淋到死嘅tacos脆脆

主角又點少得雞絲呢?

雖然同個名「手撕」有少少分別係靠機器撕

但係今次呢個混合非常適合年輕人歡迎

其中雞絲入面仲有少少蛋黃醬之類嘅汁

不仿考慮試下

價錢:$38

抵食:4

好食:4

(1最低 5**最高)

💥指數:💥💥💥💥

地址:全線麥當勞分店

#explosion美式
下午茶
2016-04-08 211 浏览
古語有云,醉翁之意不在酒,在乎山水之間也。今日特地來一試18件麥樂雞餐,亦意不在雞。小朋友都識,9+9=18。18件麥樂雞餐一年365日都有供應,而且只要叫9件餐再加9件即可,因此重點絕對是一次過試齊4種全新醬汁。這個時候,我知道你一定會說:「超,咁你叫9件餐再加3款醬都得姐,洗鬼叫18件餐咩」。問題是,9件餐賣$34.8,每款醬$2,要齊4款總共承惠$40.8。奈何老麥作為良心企業,18件餐只賣$41.8! 即是說,那9件幾乎是免費給你食。所謂「有食唔食,罪大惡極。」如果你打從一開始便打算點9件餐,作為精打細算的香港人,實在沒有任何理由不吃18件。這次推出的四款醬由左邊數起分別為蜜糖芥末、味噌芝麻、韓風辛辣和星洲咖哩,可謂清一色亞洲風味。一次過打開4種醬汁,一字排開的視覺效果令人感到十分滿足,很想瘋狂地把雞點進去。對於平時有選擇困難症的朋友來說可能會有點辛苦,這點要將就將就。先試經典的蜜糖芥末。這款醬之所以經典,是因為每次有新醬活動佢都總會出現,足以證明其受歡迎的程度。雖然名字有芥末二字,但只要吃上一口就發現實際上和芥末沒有任何關係,叫作蜜糖芥辣或許比較貼切。即使如此,香甜的蜜糖味和

先試經典的蜜糖芥末。這款醬之所以經典,是因為每次有新醬活動佢都總會出現,足以證明其受歡迎的程度。雖然名字有芥末二字,但只要吃上一口就發現實際上和芥末沒有任何關係,叫作蜜糖芥辣或許比較貼切。即使如此,香甜的蜜糖味和香脆的麥樂雞還是配搭得天衣無縫。麥樂雞本來就是簡單的食物,再配這款簡單直接又大眾化的醬料,實在想不出任何破綻,絕對不負經典之名,我給這個8/10。
第二款因為有味噌二字,也算是屬於日本風味。在試這款醬前心想,芥末沒有芥末味,味噌大概都不會有味噌味吧!沒有期待,結果卻喜出望外。打開包裝紙溢出一股濃郁的酵母味,甚至有輕微的酒精感覺!「哇,唔係咁重料掛?」但細心一想,老麥不可能給你的真的味噌,大概是甚麼食用化學調味料吧,實在無必要深究。

一點,一吃,這款比上一款的蜜糖芥末要濃郁和複雜得多。由於味噌香味濃烈,幾乎完全蓋過芝麻。然而吃下去時其實口感比較似芝麻醬。不過不是在超級市場買得到的日式烤芝麻醬。無論在顏色還是味道上,都較像打邊爐時混醬用的麻醬。中式麻醬加上味噌香,十分濃烈,十分有趣,6.5/10。
近年韓風來襲,作為美國快餐霸權龍頭的老麥亦難以倖免。到底韓風的辣和普通的辣有甚麼分別?這醬料可讓大家找到答案。儘管看起來又紅又深色,聞起來卻像泡菜,酸酸的,幾開胃。就這樣淺嘗一口,辣味確實不是開玩笑的,再跟雞塊一起吃,又惹味又開胃,很是匹配。辣味和熱氣上來時,還真以為自己成為了太陽的後裔,8.5/10。
星洲很多咖喱菜,但叫你說出新加坡咖喱有甚麼特色,你大概說不出來。老麥大概是因為這個原因才用這個名字。

吃在口裡不會想起咖哩,而是沙嗲,因為花生味很濃。相比星馬菜正宗的沙嗲醬,較甜,亦沒有花生粒(其實有花生成份也該慶幸)。除此之外,絕對稱得上一款合格的沙嗲醬。沙嗲配雞,有出錯的可能嗎? 味夠濃,花生味夠香, 沙嗲味重,是一款突出的好醬,7/10。
吃剩的醬料當然不能浪費。平時又腍又乾的老麥薯條配上4款醬料,任你怎樣低級的劣食也變得容易入口,實在是一點都不能浪費!
最後,18件麥樂雞吃得完才怪。剩下的當然要帶回家和兄弟姐妹一起分享,分甘同味,有難同當,這才貫徹這個方便㩦帶的包裝盒上的勵志小句:SHARE THE HAPPINESS!

$41.8 (午餐)
2016-02-21 116 浏览
放工又未夠鐘找朋友~所以要找個地方Hea 一會兒。記得公司附近的麥當勞有甜品站!!為了一試我一直期待的紫薯...明知道待會要吃晚飯也衝去買來吃~!!紫薯新地 ($7)整個也是紫色超美~~!! 上面的那個是紫薯糖漿~不會太甜,而且細味一下確實吃到紫薯的味道。如果以為是靠糖漿才有紫薯味就錯了~沒想到軟滑的雪糕同樣充滿甘香的紫薯味。
放工又未夠鐘找朋友~所以要找個地方Hea 一會兒。
記得公司附近的麥當勞有甜品站!!

紫薯新地 ($7)
整個也是紫色超美~~!!
紫薯新地
如果以為是靠糖漿才有紫薯味就錯了~
沒想到軟滑的雪糕同樣充滿甘香的紫薯味。
2016-02-18
紫薯新地
2015-05-30 349 浏览
星期日有all day breakfast,又撞正新地蘋果批買一送一優惠,又點可以唔m記見呢!早餐正常,炒蛋不算凍,但有點硬身,非常奇怪。重點是今次有兩個新地蘋果批,所以一個試正常食法,一啖雪糕一啖批,而另一個就插碎蘋果批,再拌勻落雪糕,雖然賣相非常樣衰,但味道比正常食法更正,大家都可以試試。
2015-04-05