2018-01-27 242 浏览
不喜歡這兩年的賀年牛肉包,太多醬,太咸,少新意,少變化。幸好有布甸狗賀年餐,配以濃郁的龍蝦湯。分享盒套餐有三款炸物,加3元把薯條升級。薯條保持美味。左面的辣雞頗為辛辣,麥香雞和炸雞翼保持水準。其實,食物無新意,只是換了盒子。盒子全部都可愛。龍蝦湯亦保持水準。
不喜歡這兩年的賀年牛肉包,太多醬,太咸,少新意,少變化。
幸好有布甸狗賀年餐,配以濃郁的龍蝦湯。

分享盒套餐有三款炸物,加3元把薯條升級。

薯條保持美味。

盒子全部都可愛。

龍蝦湯亦保持水準。

龍蝦湯

2018-01-27
下午茶
龍蝦湯
2018-01-20 755 浏览
招財牛堡,其實都唔是咩新嘢,仲要38蚊跟餐。今年會買嚟試的理由,係因為心血來臨, 未食過想試下,同埋為咗薯圈。招財牛堡, 一口咬下的濃郁厚實口感,juicy, 美味頓時覺醒, 38蚊 值!

2018-01-04 568 浏览
本身想不到吃什麼 突然看見眼前有一間麥當勞 於是便走了進去看看環境如何還有吃什麼 內有雪糕包裏雞類 然後夜飲除了戲水外還有健康類的橙汁和鮮製的檸檬茶, 忽然間覺得吃肉大增因為有不少的選擇, 最令我驚訝和雀躍是他出了不少的新選擇
2017-12-15 497 浏览
原來24元一個三文魚魚堡餐,薯條還可以轉粟米杯,看著就感動起來,麥當勞陪伴著我成長,而價錢更脹到比普通午餐貴,原本經濟快餐食物,已經不同。近年麥當勞更高級化,由mc cafe 去到金鐘第1間轉形,自選配料,飽的種類,沙律選擇,開始走白領高檔路線。所以當我發現三文魚堡優惠,真的很開心,就去試了。 在有菠蘿$28 同 普通三文魚堡 $24,我選了菠蘿三文魚堡如果喜歡魚柳飽的你,可以放心點,味道很像,熱辣辣完全不腥,千島沙律醬與生菜和菠蘿很夾,酸甜開胃,菠蘿都厚厚一片,感覺也健康了,28元真心推介,趁套餐限定,大家可放心食用

菠蘿三文魚堡餐

三文魚堡餐
菠蘿三文魚堡餐
三文魚堡餐
2017-10-29 544 浏览
一年一度點jack回歸,作為一個麥樂雞買,點會唔買來試一試啦!今次四醬汁,有啲失望囉!18件麥樂雞差唔多一半點返之前嘅蜜糖芥茉醬,第二好味嘅我覺得就係芝麻味增醬, 不過芝麻醬呢,味道真係太濃啦!其餘兩款,我覺得最伏係日本甜咖喱!你哋睇吓佢嘅顏色係透明螢光黃色,全部都係化學染料,味道太甜啦 ,邊會食咖喱食到咁甜呀!違反咗原則!呢個韓式甜辣醬,根本就冇辣味,甜又唔係話太甜,個味道真係怪!其實最近有呢個辣粉做shake shake薯條,但係好多小朋友就因為太辣食唔到,但我覺得幾好食喎!加埋可以加粟米湯,最近食麥當勞嘅次數增加左!

2017-10-24 279 浏览
jack the dipper return, 所以去左食!貨車図按的紙盒來放麥楽雞;和4款醬的包裝盒!由左起我最愛的蜜糖芥末醬,毎年必食,食時可以食到蜜糖和芥末味,好夾左二:味噌芝麻,不是新的?我之前冇食過,第一次食,感覺很複習,一開包裝紙,聞到芝麻味,食一口,食到芝麻味,下一口食到味噌味。dip 完D醬,聞下是味噌味,Dip 多幾粒,覺得係味噌味重D,感覺新鮮,可以一試!左三,右二:日式甜咖哩,望落去嘅質感好似啫喱咁,食落去好似dip 左燒味嗰啲甜酸醬咁,甜甜地冇酸未的之後先食到少少咖喱味!日式咖喱味比較弱,食到甜味比較重!右一:韓式甜辣醬,首先食到甜味,之後食到少少辣,最後覺得食緊辣醬咁!有幾個層次嘅口感!左一左二係新嘅味道,不妨一試!試咗咁多隻味,我都係最鍾意蜜糖芥茉醬!
18  件麥樂雞

貨車図按的紙盒來放麥楽雞;和4款醬的包裝盒!

由左起

左二:味噌芝麻,不是新的?
Dip 多幾粒,覺得係味噌味重D,感覺新鮮,可以一試!

之後先食到少少咖喱味!日式咖喱味比較弱,食到甜味比較重!

左一左二係新嘅味道,不妨一試!

試咗咁多隻味,我都係最鍾意蜜糖芥茉醬!

18  件麥樂雞
2017-10-14 243 浏览
麥當勞新出左個早晨套餐,本身就係平平無奇,但佢另配一個醬又令我非試不可。。。。。。無錯!又係佢黑松露醬😛脆嫩魚柳早晨套餐 $28個早餐一貫麥記特色用現成既野左拼又右而成,味道係點?大家由細食到大好清楚啦🙂特別講下個醬啦,又係令我失望😩又有一種被欺騙既感覺🤦🏼‍♀️係零黑松露味!係用返魚柳包個醬走酸瓜加香草個味!完全同黑松露無關係!👎🏼👎🏼👎🏼 唔試都得其他東東都係係水平水準,無咩特別。只係雞有少少over cook。

脆嫩魚柳早晨套餐 $28

2017-09-30
$30 (早餐)
2017-09-26 326 浏览
Even though my first guacamole chicken muffin experience was not good I decided to go to a different branch to see how it compared.This branch was really good because the muffin looked picture perfect, almost as if it was for a food shoot.There was lots of guacamole that was evenly spread over the patty.Overall, the chicken muffin was really tasty because the guacamole made it nice and creamy but it was slight salty.The only thing that it lacked was the mayonnaise, there was not enough to taste
The only thing that it lacked was the mayonnaise, there was not enough to taste it.
2017-09-13 246 浏览
麥當當早餐,點解可以差到咁既,我記得平時好好食架,今次食左個精選套餐,好明顯隻蛋好縮水,全部野都好乾好似擺左好耐咁.......................唔合乎商品說明條例,可唔可以告佢?????還我好味麥當勞早餐
唔合乎商品說明條例,可唔可以告佢?????
還我好味麥當勞早餐
2017-09-06
早餐
2017-09-12 189 浏览
上網睇到今期麥當勞做Tabasco嘅shake shake加朱古力新地即刻勁期待去試🤤好日都唔敢食一次麥當勞嘅我今次要一次過試曬三款Tabasco嘅野新地🌶🍦 我個日食嘅就太少醬 食落一開始就得朱古力味 係個後勁要好專心先品嚐到個辣味shake shake 薯條🍟 個味係有啲辣又有啲酸 對我黎講係好食只不過無驚艷嘅感覺Tabasco洋蔥圈安格斯🍔呢個包係大大舊洋蔥圈加安格斯加啲酸瓜 成件事變得青爽左 另外仲有蛋黃醬 其實就一定會好食嘅😂 不過我都係鐘情於狂野火辣脆雞💕總結係點都會心郁郁試一次 但試過就夠💃🏼
即刻勁期待去試🤤

個味係有啲辣又有啲酸 對我黎講係好食只不過無驚艷嘅感覺

Tabasco洋蔥圈安格斯🍔

總結係點都會心郁郁試一次 但試過就夠💃🏼
2017-07-30 297 浏览
巴啦巴啦!Minions 駕到為一見Minions 嘅真(薯餅)身,今天來到金鐘做野,剛巧就有一間M記,午餐就當然係食M記啦!這裡好大,好多其他鋪無嘅東西,如自動洗手器,很好玩的,正經些講先,可以食野前乾淨隻手,食後又可以洗手,好衛生:枱上還有現代人必需品---叉電:,不過我可能唔識用/壞左,叉唔到:講返正題,當然係食Minions的巴啦巴啦脆雞堡套餐,脆薯嘜加多杯Double Mango Frappe(冰雪Double 芒果),我這個白痴講來講去都講唔整“巴啦巴啦脆雞堡”,好左職員小妹知我講咩,好快就幫我落左order,d食物等一陣有得攞啦!巴啦巴啦脆雞堡套餐,脆薯嘜:包鬆軟,生菜同青瓜爽脆,雞腿香脆多汁,秘製巴西風味醬,味道一流Double Mango Frappe(冰雪Double 芒果)芒果味濃,冰攪得碎,不用咬冰,還有一大舊芒果肉同芒果粒,好甜您睇minions在做單手壓,勁外型搞笑,薯餅都算外脆內軟後記:今餐食飽玩飽,真開心,希望第日還有咁好玩的餐推出
巴啦巴啦!Minions 駕到

枱上還有現代人必需品---叉電
:,不過我可能唔識用/壞左,叉唔到

巴啦巴啦脆雞堡套餐,脆薯嘜:

巴啦巴啦脆雞堡套餐配脆薯嘜 冰雪double 芒果

您睇minions在做單手壓,勁

外型搞笑,薯餅都算外脆內軟

後記:今餐食飽玩飽,真開心,希望第日還有咁好玩的餐推出

巴啦巴啦脆雞堡套餐配脆薯嘜 冰雪double 芒果
🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌轉瞬間此店推出角色食品第二波😉,一浪接一浪,宣傳策略大有進步。上文提及的脆薯嘜,今日開始隨套餐附送(取代薯條🍟),變相大大降價💰。🤑更特別是買今日新面世的巴啦巴啦脆雞堡套餐(27元),散叫和套餐價差別很少, 脆薯嘜只花數元而已。蛋黃色的巴啦巴啦醬汁不多,有黃咖哩成份,伴以青菜,青瓜,頗有新意。下次應聲明要「多醬」。可能已有香蕉🍌在內,扣上壞蛋獎門人主題呢!脆雞堡亦十分有特色,呈芝麻面,十分香脆。辛辣度比辣雞腿包🍗還小,價格則只貴約2元,性價比高。如在長包上印有壞蛋獎門人角色圖案更有趣呢!傻蛋孖牛🐴🐴堡(25元)上則有壞蛋獎門人角色圖案。只在🐴🐴孖牛芝士🧀包內加一片煎蛋🍳,欠新意,🐤雞蛋則可扣上🐣壞蛋獎門人主題。醬汁滿溢,洋蔥條充足,入口感覺濕潤,有香味,不會太咸,十分抵讚。兩包🍔🍔均高分。飲品🍹方面則仍需努力💪。💭很懷念數年前的青蘋果汁汽水新地🙁。

巴啦巴啦脆雞堡套餐

脆雞堡亦十分有特色,呈芝麻面,十分香脆。

傻蛋孖牛🐴🐴堡(25元)上則有壞蛋獎門人角色圖案。

傻蛋孖牛🐴🐴堡

兩包🍔🍔均高分。

飲品🍹方面則仍需努力💪。

💭很懷念數年前的青蘋果汁汽水新地🙁。
2017-07-24
午餐
巴啦巴啦脆雞堡套餐
傻蛋孖牛🐴🐴堡
2017-06-29 269 浏览
以前趕返工都會來呢度買外賣, 平時都要等10分鍾但今日見早左時間所以打算試下買麥cafe的多士餐8:30am 已經進入左m記, 約8:35開始排隊order之後的惡夢來了, 我以為最耐都係等到8:45am就有餐點知我見遲過我order的人一個一個比我先去取餐我叫了雞肉芝士多士加latte, 等到8:50am我忍不住問下個員工他話下一個到我, 我見他檯上有很多多士pack但我再等到8:55am真係惱爆, 再問他點解仲未有他竟然答我: 個多士仲焗緊, 你先拿左杯coffee先" 下, 下???" 我拿coffee有咩用呢, 最後我等到8:57am終於拿到餐但遲左15分鍾返到公司...........經過呢一次我以後唔會買他們的外賣快餐店都要等25分鍾, 真係完全接受唔到
之後的惡夢來了, 我以為最耐都係等到8:45am就有餐
點知我見遲過我order的人一個一個比我先去取餐
他話下一個到我, 我見他檯上有很多多士pack
但我再等到8:55am真係惱爆, 再問他點解仲未有
他竟然答我: 個多士仲焗緊, 你先拿左杯coffee先
快餐店都要等25分鍾, 真係完全接受唔到
2017-06-29
25 分钟 (外卖自取)
早餐
2017-06-19 328 浏览
老麥太醒太識做,專出香港人口味俘虜香港人既心,繼上次大熱紫薯之後,又出返爆熱抹茶系列,叫人如何唔捐錢比呀麥兄洗下呢!生日 P 開動 🤘🏿 例牌一人一支 #抹茶新地窩夫筒配雀巢抹茶朱古力 當紅酒咁乾左去先,但可惜呀,雪糕冇乜抹茶味反而有隻膠味,今次真係堅系「雪膠」!最好食就係果支綠茶 KitKat 😂食完個前菜就入 main course,是日主題 #十八件麥樂雞配麥樂雞滋味醬組合,都抵食既,有 4 隻唔同醬料,「韓式辛辣醬」、「韓式烤肉醬」、「蜜糖芥末醬」、「檸檬香草醬」,個韓式辛辣醬係大伏,似濃縮左既漂白水仲未稀釋,電視都有教 1:99 啦,咁濃想搞到人腎炎咩,個韓式烤肉醬都唔好得去邊,雖然冇咁濃縮個味不知所謂,唔知點溝出黎,檸檬香草醬都唔錯有小小香同清新,冇咩問題,最正常最好味都係原始呢隻蜜糖芥末醬 😋係時候入戲肉窮食生日蛋膠!簡簡單單一日夾幾蚊十蚊都唔洗就食到 #抹茶新地窩夫配雀巢抹茶朱古力 happy share,插條蠟燭又係一條好糕 🎉 雪膠依然係膠味,驚喜既反而係個窩夫出奇地好味,小脆加內軟有窩夫味,係幾好食!講到最驚喜,最驚喜一定係 #抹茶新地配抹茶醬,隻膠味冇左,另外有
講到最驚喜,最驚喜一定係 #抹茶新地配抹茶醬,隻膠味冇左,另外有抹茶醬另上,兩樣溝埋之後今次真係有真.抹茶味,真係估你唔到又幾好味,拎黎點麥樂雞真係世界級超級正,正式宣布 5 隻醬入面最好味既係「抹茶雪糕醬」🤤
P.S. 推薦 #抹茶新地配抹茶醬 ——————————————————————
#十八件麥樂雞配麥樂雞滋味醬組合 $34.5
金鐘夏愨道 18 號海富中心地下 1-41 號鋪A
九龍塘達之路 80 號又一城 2 樓 L2-28 號鋪
太古太古城道 18 號太古城中心五樓 505 號舖
2017-06-16 206 浏览
I really like burgers but can't eat too much starch. The McDonald at Admiralty allows every one to create his/her own burger. A lot of times I replace the bun with veggie to avoid the starch. Feel of a little less guilty and more healthy.
Burger of my choice
2017-05-18