2023-10-31 242 浏览
来hk才知道这里包子居然要七八块钱一个那还不如吃面包呢哈哈哈 本面包脑袋开始摸索各种面包店发现还是面包新语这种国际连锁店,蕞不容易踩雷,店内属于闭眼买 每天都尝试新口味哈哈哈
来hk才知道这里包子居然要七八块钱一个
那还不如吃面包呢哈哈哈
本面包脑袋开始摸索各种面包店
发现还是面包新语这种国际连锁店,蕞不容易踩雷,店内属于闭眼买 每天都尝试新口味哈哈哈[哇r]
🥳BreadTalk既鎮店之寶鬆鬆麵包係鬆軟麵包上鋪滿啖啖豬肉鬆再配以獨家秘製醬料,鬆軟惹味😋令人一試難忘😝而依家為左慶祝BreadTalk 23周年,全港門店由7月都會有一連串慶祝活動,推出「期間限定新品」同埋「23周年3重賞」優惠!💗💫BreadTalk 23周年期間限定新品🌟 小歡鬆 Momoji $18🌟 火辣小歡鬆 Fire Momoji $18軟綿綿既雲喱拿戚風蛋糕中間夾住秘製蛋黃醬🤩,上層鋪滿絲絲肉鬆,甜鹹交融既滋味👍!火辣小歡鬆配以特製辣味肉鬆,辣得過癮刺激!🔥🌟 黑白配 Black Sesame Momoji $18🌟 花生麻薯配 Peanut Momoji $18鬆軟既雲喱拿戚風蛋糕中間夾住Q彈拉絲既牛奶麻薯😆,外層配上香氣四溢既黑芝麻/花生脆粒,食完個口仲有滿滿既餘韻😚🌟 原個黑森林蛋糕(5吋)傳統既黑森林蛋糕都好有層次🍫,朱古力蛋糕質地鬆軟,再配有朱古力慕絲、忌廉×啫喱既夾層,面層再加有朱古力脆片,味道濃香突出!😋

💫BreadTalk 23周年期間限定新品
🌟 小歡鬆 Momoji $18
🌟 火辣小歡鬆 Fire Momoji $18

🌟 黑白配 Black Sesame Momoji $18
🌟 花生麻薯配 Peanut Momoji $18

🌟 原個黑森林蛋糕(5吋)

2023-07-20 125 浏览
Passion fruit mango mousse cake「熱情芒果慕絲蛋糕」HKD$198.Nice tartness combined with sweetness.fresh,bright with summer vibe..Personally I loveeeeee the signature floss Momoji!!.小歡鬆 MomojiHKD$18..火辣小歡鬆 Fire MomojiHKD$18.軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬,配上絲絲肉鬆,每一口都是甜鹹交錯的滋味!..黑白配 Black Sesame Momoji HKD$18..4.花生麻薯配 Peanut MomojiHKD$18軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲的麻薯,配上香氣四溢的黑芝麻或花生
「熱情芒果慕絲蛋糕」
HKD$198

fresh,bright with summer vibe

小歡鬆 Momoji
火辣小歡鬆 Fire Momoji
4.花生麻薯配 Peanut Momoji

• 小歡鬆 Momoji
2023-07-14 135 浏览
食咗Breadtalk嘅肉鬆包十幾年,原來佢已經23歲啦😆 BreadTalk嘅麵包一向都好味又有創意,尤其係鎮店之寶「鬆鬆麵包」,鬆軟嘅麵包鋪滿啖啖豬肉鬆,加上獨家秘製醬料,令人一試難忘、一啖愛上!仲有好多創意無限嘅手製麵包及蛋糕,例如「地震芝士土司」、「日式輕芝士蛋糕」、「熱情芒果慕絲蛋糕」等,都一直有買嚟食。 近排有4款限定食品,1. 小歡鬆 Momoji 2. 火辣小歡鬆 Fire Momoji 3. 黑白配 Black Sesame Momoji  4. 花生麻薯配 Peanut Momoji (售價:各$18 )試咗吓,都非常唔錯,值得一試👍🏻

近排有4款限定食品,
1. 小歡鬆 Momoji
2. 火辣小歡鬆 Fire Momoji
3. 黑白配 Black Sesame Momoji
4. 花生麻薯配 Peanut Momoji
(售價:各$18 )
試咗吓,都非常唔錯,值得一試👍🏻
BreadTalk面包新語~分店遍佈港九新界~係家傳戶曉品牌最近為23周年❗️推出期間限定新品❗️😍鎮店之寶👍🏻鬆鬆麵包 🥖 無人不曉✨推出 Momoji 系列✨一式4款口味 $18/個 用上啖啖豬肉鬆再配以獨家秘製醬料令人一試難忘😋回味無窮小歡鬆 & 火辣小歡鬆 以雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬配上絲絲肉鬆🩷有辣有唔辣✨好味道黑白配 & 花生麻薯配 以雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲麻薯配上濃香既黑芝麻😍或花生🥜口感豐富🤩鹹甜交錯好滋味~當然唔少得創意優質手製麵包🥖及蛋糕🎂地震芝士土司🍞、日式輕芝士蛋糕🧀、熱情芒果慕絲蛋糕🍰全部好正🤩超多款式為慶祝BreadTalk ✨23週年✨全港門店由2023年即日起至7月31日有一連串慶祝活動🤩推出「期間限定新品」同「23週年3重賞」優惠🤝而於7月14日週年慶正日優惠更會加碼奉上~各位不容錯過❗️BreadTalk 23周年3重賞
*BreadTalk 23周年正日(2023年7月14日)*
以下3重賞優惠同時推出❗️🍞1重賞:個裝麵包買3送1(優惠期:2023年7月7日至11日及14日)(適用於贈送較低價格之產品)🎂重賞:個裝蛋糕77折(優惠期:2023年

BreadTalk面包新語~
分店遍佈港九新界~係家傳戶曉品牌

配上絲絲肉鬆🩷有辣有唔辣✨好味道

黑白配 & 花生麻薯配

以雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲麻薯

配上濃香既黑芝麻😍或花生🥜
口感豐富🤩鹹甜交錯好滋味~

當然唔少得創意優質手製麵包🥖及蛋糕🎂

地震芝士土司🍞、日式輕芝士蛋糕🧀、

熱情芒果慕絲蛋糕🍰全部好正🤩超多款式

為慶祝BreadTalk ✨23週年✨
全港門店由2023年即日起至7月31日

而於7月14日週年慶正日
優惠更會加碼奉上~各位不容錯過❗️

BreadTalk 23周年3重賞
以下3重賞優惠同時推出❗️

🍞1重賞:個裝麵包買3送1
(優惠期:2023年7月7日至11日及14日)
(適用於贈送較低價格之產品)

🎂重賞:個裝蛋糕77折
(優惠期:2023年7月12日-16日)
(適用於$198以上個裝蛋糕)

🍰重賞:任何惠顧均可以半價 $14換購瑪德蓮貝殼蛋糕4件
(優惠期:2023年7月14日及7月17日至21日)
(標準價:$28 / 週年價:$23)

🛍️BreadTalk 23週年特別賞
任何惠顧滿 $23可加 $5換購BreadTalk特別版手輓袋1個
(優惠期:2023年7月7日至31日)

BreadTalk麵包新語
📍黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G05號舖
(另有多間分店遍佈港九新界:佐敦、將軍澳、灣仔、北角分店)

#BreadTalkHK #Celebrating23 #MOMOJI #小歡鬆 #BreadTalk #面包新語 #精品麵包店 #新鮮烘焙 #麵包 #甜品 #蛋糕

2023-07-12 46 浏览
BreadTalk麵包新語 23周年的大日子!BreadTalk 的鎮店之寶「鬆鬆麵包」,鬆軟麵包鋪滿啖啖豬肉鬆再配以獨家秘製醬料,令人一試難忘、一啖愛上!周年優惠,我買咗各一個俾屋企人一齊試吓!小歡鬆 Momoji /火辣小歡鬆 Fire Momoji軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着秘製蛋黃醬,配上絲絲肉鬆,每一口都是甜鹹交錯的滋味!黑白配 Black Sesame Momoji    / 花生麻薯配 Peanut Momoji軟綿綿的雲喱拿戚風蛋糕夾着Q彈拉絲的麻薯,配上香氣四溢的黑芝麻或花生,每一層都有唔同嘅質感! 售價:各$18而其他創意無限的優質手製麵包及蛋糕,例如「地震芝士土司」、「日式輕芝士蛋糕」、「熱情芒果慕絲蛋糕」等,多年來都一直深受客人愛戴今次蛋糕七七折優惠我仲買咗個芒果蛋糕一打開已經好香設計簡約得來好有質感!
BreadTalk麵包新語 23周年的大日子!

周年優惠,我買咗各一個俾屋企人一齊試吓!

小歡鬆 Momoji /火辣小歡鬆 Fire Momoji

售價:各$18

今次蛋糕七七折優惠
我仲買咗個芒果蛋糕
一打開已經好香
設計簡約得來好有質感!
2023-06-10 70 浏览
位於黃大仙的麵包店,鄰近地鐵站。這次挑選了幾個明星級選擇回家好好品嚐。每10秒就賣出一個的傳說,我便能體會一下。真的賣光了,幸好等待一回也能買到我的心頭好。咖哩鬆鬆,散發著濃郁的咖哩香氣,內裡柔軟鬆蓬,一口咬下去,咖哩味道頓時爆發,回味無窮。芥末海苔鬆鬆:表面覆蓋著海苔碎末和芥末醬料和滿滿的肉鬆,香氣撲鼻。夾雜著芥末和海苔的香味,吃起來非常開胃。鹹蛋鬆鬆,柔軟鬆蓬,配合鹹蛋和肉鬆,口感豐富,鹹蛋的味道恰到好處,十分美味。椰子鬆鬆,散發著淡淡的椰香,又鬆軟,椰子味道與麵包的口感相得益彰,讓人感受到熱帶海島的味道。

真的賣光了,幸好等待一回也能買到我的心頭好。

外卖自取
以前係黃大仙返工,都會去BreadTalk買佢哋嘅皇牌「鬆鬆」系列,仲要一次買哂原味鬆同辣味鬆先夠滿足😆鬆軟嘅麵包夾住蛋黃醬,真係好味到令人食唔停口啊🤤最近佢哋就推出左多4款期間限定嘅口味😆分別代表4個唔同嘅亞洲地方👍🏻咁特別‼️我當然要試埋啦😚✨ 印度代表:咖喱鬆鬆肉鬆充滿印度咖哩味,加上帶薑黃香料嘅濃香辛辣,非常惹味✨ 日本代表:芥末海苔鬆鬆面頭除左肉鬆仲加上紫菜,麵包入面仲加入混合日本芥末嘅蛋黃醬,揀直係衝擊著味蕾嘅感覺✨ 新加坡代表:椰子鬆鬆 哩個鬆鬆同其他鬆鬆最不同之處係,佢係白色嘅🤭因為佢面層鋪面咗雪白嘅椰絲,而入面係BreadTalk自家品牌嘅新加坡咖椰醬🩷好出色啊✨ 中國代表:咸蛋鬆鬆極度建議係食之前稍作加熱,因為佢入面係咸蛋黃醬,加熱咗會有流心感😚令整體滿足度提升啊除左黃大仙,BreadTalk仲有好多分店㗎🍞快啲去你附近嘅分店試吓先🩷留意返,期間限定嘅鬆鬆包做到6月30日咋‼️想食就要快手啲啦😜

✨ 印度代表:咖喱鬆鬆
肉鬆充滿印度咖哩味,加上帶薑黃香料嘅濃香辛辣,非常惹味

✨ 日本代表:芥末海苔鬆鬆

✨ 新加坡代表:椰子鬆鬆

✨ 中國代表:咸蛋鬆鬆

外卖自取
一向我都好中意食鬆鬆包ga~breadtalk 嘅鬆鬆系列一向係長期熱賣,取名特意FLOSSS多一個s 去講下肉鬆究竟有幾澎湃最近 期間限定 4款新口味咖喱鬆鬆用左印度咖喱調配,配上薑黃及蛋醬,絕對係惹味之選!芥末海苔鬆鬆採用日本芥辣配溫和蛋黃醬,成件事感覺好和諧椰子鬆鬆 白雪雪外表,用左新加坡咖椰醬做夾心,外層亦有椰子忌廉吉士,絕對係女生們至愛鹹蛋鬆鬆鹹蛋同肉鬆從來都係好夾,塗上黃金醬鬆鬆包輕略加熱,香氣會加倍喜歡傳統的,仲有辣味同原味任均選擇合共6款很喜歡他們的肉鬆,惹味juicy! 用黎放上吐司勁夾!
一向我都好中意食鬆鬆包ga~
最近 期間限定 4款新口味

咖喱鬆鬆
用左印度咖喱調配,配上薑黃及蛋醬,絕對係惹味之選!

芥末海苔鬆鬆
採用日本芥辣配溫和蛋黃醬,成件事感覺好和諧

椰子鬆鬆

鹹蛋鬆鬆

喜歡傳統的,仲有辣味同原味任均選擇合共6款

很喜歡他們的肉鬆,惹味juicy! 用黎放上吐司勁夾!
2023-06-03
  • 椰子鬆鬆
  • 咖喱鬆鬆
「鬆鬆」系列係BreadTalk 鎮店之寶全球各地每10秒鐘就售出一個最近仲推出咗4款期間限定新口味包括咖喱鬆鬆、芥末海苔鬆鬆鹹蛋鬆鬆及椰子鬆鬆🥖期間限定將推出至6月30日鍾意肉鬆包真係唔可以錯過‼️🔸咖喱鬆鬆 𝐂𝐔𝐑𝐑𝐘 𝐅𝐋𝐎𝐒𝐒𝐒 $𝟏𝟔/𝐩𝐜 $𝟐𝟔/𝟐 𝐩𝐜𝐬呢款簡直係🇮🇳印度嘅代表。巧妙利用印度咖喱特調出金黃色嘅絲絲肉鬆,當中薑黃香料帶出箇中濃香辛辣嘅靈魂,配以秘製蛋醬及鬆軟麵包,令味道昇華到另一層次。🔸芥末海苔鬆鬆 𝐖𝐀𝐒𝐀𝐁𝐈 𝐅𝐋𝐎𝐒𝐒𝐒 $𝟏𝟔/𝐩𝐜 $𝟐𝟔/𝟐 𝐩𝐜𝐬呢款簡直係🇯🇵日本嘅代表。採用日本芥末秘製出刺激震撼嘅蛋黃醬,為味蕾帶嚟衝擊感。配合鬆香的海苔肉鬆,與鬆軟甜麵包完美結合。 🔸椰子鬆鬆 𝐂𝐎𝐂𝐎𝐍𝐔𝐓 𝐅𝐋𝐎𝐒𝐒𝐒 $𝟏𝟔/𝐩𝐜 $𝟐𝟔/𝟐 𝐩𝐜𝐬呢款簡直係🇸🇬新加坡嘅代表。上層塗上咖椰忌廉吉士,再鋪滿雪白嘅椰絲!咬入內層仲有BreadTalk自家品牌嘅新加坡咖椰醬,一口椰絲加一口咖椰,洋溢南洋風味。咖椰甜甜地帶有濃濃椰香味,好好食。🔸鹹蛋鬆鬆 𝐒𝐀𝐋𝐓𝐄𝐃 𝐄𝐆𝐆 𝐅𝐋𝐎𝐒𝐒𝐒 $𝟏𝟔/𝐩𝐜 $𝟐𝟔/𝟐 𝐩𝐜𝐬呢款簡直係🇨🇳中國嘅代表。鹹蛋經烘焙細磨
「鬆鬆」系列係BreadTalk 鎮店之寶
全球各地每10秒鐘就售出一個
最近仲推出咗4款期間限定新口味
包括咖喱鬆鬆、芥末海苔鬆鬆
鹹蛋鬆鬆及椰子鬆鬆🥖
期間限定將推出至6月30日
鍾意肉鬆包真係唔可以錯過‼️

呢款簡直係🇨🇳中國嘅代表。鹹蛋經烘焙細磨後,再慢煮幾小時變為流沙鹹蛋醬,塗上軟包外層再沾滿絲絲肉鬆,食前再以160度焗熱5分鐘,簡直係完美配搭。鹹蛋味極濃,有沙沙嘅感覺,肉鬆鬆脆,口感好有層次感。

🔸鬆鬆𝐅𝐋𝐎𝐒𝐒𝐒 $𝟏𝟓/𝐩𝐜 $𝟐𝟔/𝟐 𝐩𝐜𝐬
原味最食到原始肉鬆嘅味道,肉鬆香脆,配有備製醬汁,每口都係驚喜。

🔸辣鬆𝐅𝐈𝐑𝐄 𝐅𝐋𝐎𝐒𝐒𝐒 $𝟏𝟓/𝐩𝐜 $𝟐𝟔/𝟐 𝐩𝐜𝐬
香軟嘅麵包,加入秘製蛋黃醬及香脆辣豬肉鬆,辣辣地又帶有蛋黃醬嘅鹹香味,好滋味。
2023-06-05
下午茶
2023-06-05 47 浏览
鬆鬆包又有新出品 ! 除了「鬆鬆」及「辣鬆」,仲有出4款期間限定全新口味!🤗🤗🤗🤤 咖喱鬆鬆🤤芥末海苔鬆鬆🤤鹹蛋鬆鬆🤤椰子鬆鬆都真係可以一試!👍👍👍🤩咖喱鬆鬆利用印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆,配以秘製蛋醬及鬆軟麵包😋😋🤤🤤 🤩芥末海苔鬆鬆採用日本芥末秘製出刺激震撼的蛋黃醬,與鬆軟甜麵包完美結合🥰😍😍 🤩椰子鬆鬆自家品牌的新加坡咖椰醬,外層塗上咖椰忌廉吉士再沾滿雪白椰絲🤤🤤🤩🤩🤩 🤩鹹蛋鬆鬆慢煮數小時成流沙鹹蛋醬,塗上軟包外層再沾滿絲絲肉鬆😋😋😋😀😀
鬆鬆包又有新出品 !

除了「鬆鬆」及「辣鬆」,仲有出4款期間限定全新口味!🤗🤗🤗

🤩芥末海苔鬆鬆

🤩椰子鬆鬆

🤩鹹蛋鬆鬆

2023-06-01 54 浏览
一直都幾鍾意食Bread Talk麵包,見到佢哋最近又推出咗新口味的鎮店之寶:鬆鬆包,作為肉鬆控的我又點可以錯過一次過買哂六款口味返屋企試==========🔹鬆鬆 $15 ($26/2個)肉鬆肉香豐富,鹹甜度比例平衡麵包鬆軟綿密富彈性🔹辣鬆 $15 ($26/2個)混合蛋黃醬及辣豬肉鬆辣豬肉鬆辣度恰好,配合滋味蛋黃醬,食得過癮🔹咖喱鬆鬆 $16 ($26/2個)以印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆咖喱味濃香突出,跟肉鬆配合得宜🔹芥末海苔鬆鬆 $16 ($26/2個)採用日本芥末秘製的蛋黃醬芥末香濃烈,味道出眾,滋味滿分,個人非常喜歡🔹椰子鬆鬆 $16 ($26/2個)雪白外貌,外層塗上咖椰忌廉吉士再沾滿雪白椰絲;內裡為新加坡咖椰醬椰絲爽脆椰香充足,跟咖椰醬很配合又美味,甜度適中🔹鹹蛋鬆鬆 $16 ($26/2個)加入鹹香十足的流沙鹹蛋醬,好味得邪惡,超級滿足‼️==========鬆鬆包果然出色,難怪銷量及人氣一直保持高企,經過一定再買
一次過買哂六款口味返屋企試
==========
🔹鬆鬆 $15 ($26/2個)
肉鬆肉香豐富,鹹甜度比例平衡
麵包鬆軟綿密富彈性

🔹辣鬆 $15 ($26/2個)
混合蛋黃醬及辣豬肉鬆
辣豬肉鬆辣度恰好,配合滋味蛋黃醬,食得過癮

🔹咖喱鬆鬆 $16 ($26/2個)
以印度咖喱特調出金黃色的絲絲肉鬆
咖喱味濃香突出,跟肉鬆配合得宜

🔹芥末海苔鬆鬆 $16 ($26/2個)
採用日本芥末秘製的蛋黃醬
芥末香濃烈,味道出眾,滋味滿分,個人非常喜歡

🔹椰子鬆鬆 $16 ($26/2個)
椰絲爽脆椰香充足,跟咖椰醬很配合又美味,甜度適中

🔹鹹蛋鬆鬆 $16 ($26/2個)
加入鹹香十足的流沙鹹蛋醬,好味得邪惡,超級滿足‼️
==========
鬆鬆包果然出色,難怪銷量及人氣一直保持高企,經過一定再買
2023-06-01
  • 鬆鬆包
2019-08-26 1309 浏览
買了肉鬆包和芝士包,這間麵包店比起傳統麵包店較貴,但連鎖外國麵包店是這樣的。肉鬆包的味道幾好,肉鬆份量夠多,可是吃起來好像很油膩🤦‍♀️🤦‍♀️😈😈😈很邪惡。芝士包的芝士香好重,非常濃郁,應該落足料。不過這家麵包店的性價比不高,試完下一站估計都不會去購買。
2019-02-25 894 浏览
2019年2月24日星期日去完沙田上堂跟住去咗黃大仙準備食晚飯,老婆叫我買個細細的生日蛋糕咁啱又比我見到附近有間麵包蛋糕店見到櫥櫃有四款蛋糕款款個樣都唔錯,其中一個蛋糕抹茶相思仲有75折,所以就揀咗佢蛋糕嘅樣貌唔錯食落亦都唔錯。Cream 唔算太多啱我
2019年2月24日星期日

蛋糕嘅樣貌唔錯食落亦都唔錯。
Cream 唔算太多啱我

2017-02-23 1059 浏览
想當年, 鴻星推出流心奶皇包既時候。當時我就愛上左依款食物, 每去一個地方飲茶,我都會搵下有冇得叫。時到今日, 我都失去左對佢既熱情。 直到bread talk 既流心牛角包出現。bread talk 分店唔多, 恰好我家附近商場有一間。當我見到獨家既流心牛角包, 立即衝入去買左個試食。佢同外邊賣迷你牛角的size相若,因店家有個爐烘住,接到手上仲係微熱, 一陣撲鼻既牛油味, 一咬落去牛油味同流心奶黃相輔相成, 好正, 同埋真係堅流心!!另外新出流心朱力牛角, 都ok, 但流心效果同味道都比奶皇味失色。
想當年, 鴻星推出流心奶皇包既時候。

時到今日, 我都失去左對佢既熱情。
直到bread talk 既流心牛角包出現。

bread talk 分店唔多, 恰好我家附近商場有一間。

2016-12-15
  • 流心奶皇牛角