2013-07-22 1048 浏览
I was intending to get some bread to go with some pate spread but could'nt find the type I was looking for.Saw these buns which were baked on dried leaves so decided to try it.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Sayang Sardine:The menu description for it was sardines and black pepper.The fillings in the middle were really spicy and too spicy for my liking.I was not expecting black pepper to be that spicy so I think there was chili in it as well.Luckily I got this at a promotional price because I did not like
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
Sayang Sardine:
Luckily I got this at a promotional price because I did not like it.
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
题外话/补充资料: ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ [b]Price:[/b] $7 [b]Service:[/b] OK [b]Yummy factor:[/b] too spicy [b]English Menu:[/b] Yes ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ
2012-03-05 730 浏览
一直我都好鐘意BREADTALK D包, 因為貪佢款式多又特別, 味道好今日經過就入去買定第日早餐....行左2個圈, 最後因為想食朱古力口味的,見佢又細細個,就簡左佢喇!\到第2朝, D包依然好鬆軟!本身我係充滿期待, 以為入面會有好多朱古力醬.....點知我食到一半,都仲係食唔到最後直接用手捌開,佢真係冇朱古力,仲要食左2個都是沒有,件產品真是這樣的!!食朱古力包冇朱古力, 什麼道理??真係好失望呀
一袋4個"朱古力杏仁寶寶" $13
\

到第2朝, D包依然好鬆軟!
本身我係充滿期待, 以為入面會有好多朱古力醬.....點知
我食到一半,都仲係食唔到
食到一半, 未見CHOCO!!??
失望!!!
食朱古力包冇朱古力, 什麼道理??
真係好失望呀
2012-03-05
2011-08-16 481 浏览
吃過大家樂, 想來這裡買點甜點, 其實之前以經見到有這些袋裝蛋糕出售, 但每次都已經買了其他食物, 所以都沒有機會買,今天終於可以一試, 店方預先包好, 一袋三件, 售價HK$20, 比散裝來得便宜, 見到其中一袋有一件布朗尼蛋糕, 正正是我想試的一種, 另配有一件南瓜朱古力蛋糕及一件蜂蜜朱古力蛋糕, 今天只要買任何產品都可以用優惠價HK$11 買咖椰吐司, 各買一袋回家試試罷咖椰吐司入口香軟, 香甜中帶丁點椰子咖央味, 但不是塗滿整塊吐司, 只圍了一小個圈圈布朗尼蛋糕入口濕潤, 加上點點的果仁, 有咬口之餘, 濃濃的朱古力在口腔慢慢溶化, 既香甜又美味蜂蜜朱古力蛋糕軟熟得來既沒有蜂蜜香甜味亦沒有夾雜朱古力, 中間只有一層薄薄的奶油, 蛋糕皮上隱約吱有絲絲的朱古力作裝飾罷南瓜朱古力蛋糕是三隻中個人較為喜歡的一種, 蛋糕中夾雜了黃色的南瓜蓉, 啡色的朱古力及粒粒的瓜子仁, 不乾之餘又有咬口, 甜味比其餘兩款稍為收斂了一些, 反而更好吃
咖椰吐司香甜軟熟
急不及待即時試了一片, 只餘下四片
預先包好, 一袋三件
布朗尼蛋糕
蜂蜜蛋糕, 沒有蜂蜜味
蛋糕內冇朱古力, 但點解叫蜂蜜朱古力蛋糕?
甩皮甩骨
南瓜朱古力蛋糕
2011-08-14
布朗尼蛋糕
南瓜朱古力蛋糕
據了解,Chocolate Brownie是美國甜點,各家做法略有不同,但一般標準也是朱古力及堅果類的糕點製品,一直也想試試。以為會很甜,怎料麵包店弄得剛好,抵讚。甜點的上面及底部有少許脆的質感,中間的質地像有點堅挺的蛋糕,軟實度特別,吃下有朱古漿的味道及感覺,內含新鮮脆口的核桃,個人很喜歡。

以為會很甜,怎料麵包店弄得剛好,抵讚。

Brownie
2011-04-05
外卖自取
$9.5 (其他)
Brownie
2010-09-03 177 浏览
買左呢款椰醬叻咉飽(唔係好記得毎名), 出爐左一陣, 但係未切, 我問佢地有冇切開左, 跟住佢即刻切, 夠效率試左一塊, 超......................................正! 超軟, 超好味100分.跟住返屋企焗熱少少食, 超好味.....................人間極品$14 (5 slices)

$14 (5 slices)
2010-09-03
3 分钟 (外卖自取)
  • 椰醬叻咉飽
2010-08-26 150 浏览
以前在上海經常買它的蛋糕在又一城店經常買它的鬆鬆想不到上班路途上也有一間BREAD TALK個位置好好呀,很多巴士都停此, 很多人在此轉MTR其實它給人的感覺好清新, 味道也同一般BAKERY不一樣的早上買很FRESH, 因為是OPEN KITCHEN, 在店內做而且食得出食材講究, 價錢亦很合理這2天吃過:番薯包-有煙肉、薯容, 個包好軟, 上面有些脆脆, 吃不出煙肉, 但薯味突出咖央菠蘿包-個外面都好味的,不過不是最TOP, 第一次吃咖央,不太甜太陽蛋包-這個好有早餐FEEL, 芝士鋪上方包面, 再鋪火腿片, 上加一隻滑滑的蛋(好像溫泉蛋)很好吃, ESP隻蛋, 好適合做早餐下次試下蛋糕先

以前在上海經常買它的蛋糕
在又一城店經常買它的鬆鬆

想不到上班路途上也有一間BREAD TALK
個位置好好呀,很多巴士都停此, 很多人在此轉MTR

其實它給人的感覺好清新, 味道也同一般BAKERY不一樣的
而且食得出食材講究, 價錢亦很合理

這2天吃過:
很好吃, ESP隻蛋, 好適合做早餐

下次試下蛋糕先
2010-08-26
2010-07-16 167 浏览
芝士包 - 軟熟芝味重 黑椒雞肉包 - 微辣芝麻亦香口 日式芝士蛋糕 - 香滑濕潤芝味清淡,口感同味道不過不失啦 這店ga包包買6.5、7一個唔平,細細個又唔飽肚,適合女士多點,但勝在好味道
2010-07-16
外卖自取
芝士包 - 軟熟芝味重,黑椒雞肉包 - 微辣芝麻亦香口
  • 芝士蛋糕
2010-07-09 136 浏览
非常之贊的BreadTalk!~早前在OP看見這家由SingaPore來的餅店,已經想吃,結果,在這兒開了一家在角落的小店~($50/3p)$20/1pPleasures:說使用了64%French Chocolate製作,也吃得出有濃濃的朱古力味,是大路之選Chantilly:很滑的Crean+海綿蛋糕+新鮮水果=Chantilly。Wow!真的美味,海綿蛋糕不像山崎的!ㄟㄟㄟㄟMacha Tiramisu:不象Tiramisu,But有濃濃的Macha,也不錯呀乛~真的比美X西餅抵,又美味~
非常之贊的BreadTalk!~
早前在OP看見這家由SingaPore來的餅店,已經想吃
,結果,在這兒開了一家在角落的小店~

($50/3p)$20/1p

真的比美X西餅抵,又美味~

• Pleasures
  • Chantilly
2010-06-29 107 浏览
阿媽發現新大陸, bread talk連黃大仙都有喇~~但佢完全唔受家人歡迎, d面包都不外如是, 同屋村地區冇分別.阿媽, 你都係正正經經買早餐算了~是日早餐:- 白汁雞絲包個包就咁睇, 應該要8蚊雞.但個內容, 值4蚊雞.雞汁同雞絲都好少, 而且唔好食~係非常普通.曾經起奧海城幫襯過, 可能當時太餓, 覺得好正.今次就.........
阿媽發現新大陸, bread talk連黃大仙都有喇~~
阿媽, 你都係正正經經買早餐算了~

是日早餐:-
白汁雞絲包
個包就咁睇, 應該要8蚊雞.
但個內容, 值4蚊雞.
雞汁同雞絲都好少, 而且唔好食~
係非常普通.
曾經起奧海城幫襯過, 可能當時太餓, 覺得好正.

今次就.........
早餐
2010-06-08 108 浏览
時代在變,舊屋村商場容得下售賣新鮮出爐白朱古力熊公仔包的Bread Talk,就在大清早幫襯了一件芝士蛋糕,吃起來軟綿綿,芝士味很薄,是半吊子的日式麵包味道,室溫吃的麵包再好吃,也不如傳統熱辣辣出爐蛋撻滋味,吃了小半件,電話響起,是時候起行與年輕企業家傾兩句,希望看到的會是一個更好的飲食新方向。

$12 (早餐)
2010-05-31 155 浏览
估唔倒黃大仙會有呢間 Bread Shop 開, 個人很喜歡食佢地既鬆鬆包, 佢好味係就計算放第2日食, d 鬆鬆都一樣咁好味我想間Shop 唔知係未新開, 見佢有 d 花籃係門口, 睇間舖冇我之前去 Jordan 個間大至於, 其他麵包, 我買了芝士蛋糕及有隻個外表已經好吸引既士多啤梨酥餅,有3 粒士多啤梨好底食,賣相好靚.其他, 沒有留意, 因好多人都好迫.

其他, 沒有留意, 因好多人都好迫.

新店開 ?
超好味
保持水準之鬆鬆包
好得意既裝修
好特別
2010-05-28
$20 (其他)
新店開 ?
超好味