2024-12-10 179 浏览
沾麵味道麻麻,份量偏小,質量差,叉燒僅限一塊,湯底偏鹹,味精重;服務質素也有待改善,無侍應去到門口接待處主動帶位,見到客人嚟仍扮見唔到,態度冷淡,笑容欠奉,主動性低;環境也有點擠迫,整體用餐體驗很一般。等級:D

等級:D
2024-12-08 269 浏览
Yoho 新店 - 武骨相傳 麵屋武藏二刀流拉麵:今次試左黑蒜湯底,望落去雖然黑鼆鼆,酸味濃郁,有一塊厚切叉燒,肉質不錯,再加舊厚切豬肉,略嫌肥肉多,但質地夠林,有入口即溶嘅感覺,糖心蛋超級流心,麵條就較幼,份量正常!二刀流沾麵:試左辛味豬骨湯,不過辣味好輕微,微辣程度,帶有少少藥材味,麵條較粗較彈牙,唔會好索湯底,所以味道不會太濃👍🏻 同二刀流拉麵的配料一樣叉燒蕃茄拉麵:薄切叉燒,糖心蛋,仲有薯蓉,蕃茄湯底有住家風味,超級好飲,最後湯底都冇剩!檸檬氣泡伯爵茶:本店特製的氣泡茶,配合本店拉麵,伯爵茶味好出,不太甜,完全中和湯汁的油膩感,真係好夾! 作為伯爵茶迷必試!和風蘋果沙律:極力推介,蘋果青瓜條狀大小適中,非常清新爽口,沙律醬唔會欲蓋彌彰,表面仲有粟米片果仁碎亞麻籽,同埋蟹籽脆脆地同蘋果一齊好好食😋仲有一條條火腿調調味,真係回味無窮!
Yoho 新店 - 武骨相傳 麵屋武藏

檸檬氣泡伯爵茶: