餐厅: 麵心國もと
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-04-02 56 浏览
在繁囂的灣仔街頭,找到了「麵心國」這一味道獨特,體驗地道的日式拉麵小鋪。雖然是首次造訪,但已被其簡潔的裝潢和親切的服務所吸引,帶著幾位好友開始了尋味之旅。 🏮🎎首先品嚐的是他們的特濃蕃茄拉麵 (special) (雞,慢煮豬,芝士)。這道美味完全打破了我們對拉麵的定式思維,蕃茄湯底鮮甜濃郁且有深度,配上嫩滑的雞肉和慢煮豬肉,都經過細膩的烹調,再微加上特製芝士,鮮嫩可口,每一口都讓人驚艷。 🍜😍接下來的薯仔沙拉卻是另一種風情,細心烹煮的馬鈴薯可謂是軟綿綿,非常好吃,加了特製醬汁口感更佳!就像找到了令人驚喜的寶藏一般,絕對不容錯過! 🥔😋不論是拉麵還是配菜,都充分體現了「麵心國」對原料選擇和烹調技術的講究,每一道菜品中都瀰漫著豐富的層次感與極致的味道,使人難以忘懷。😌🍜走在繁華的灣仔區街道上,落腳於「麵心國」,享受到了如此優質又拿手好戲的日式料理體驗,真是我們的幸運。 「麵心國」不僅是一個餐廳,更是一個結合傳統與創新、造就美味的廚房。 來「麵心國」,不只是在尋找美食,更是在品味生活的美好。👍🥳
2024-03-30 66 浏览
屋企人去左短trip,今晚得自己一個食飯,去左灣仔搵食😊行左個圈見到「麵心國もと 」,見到店內都幾多人,諗都無諗就行入去😛位於灣仔的「麵心國もと」是東京人氣拉麵過江龍,主打招牌鹽及醬油拉麵,而且更有拌麵跟沾麵供應!鹽味蜆拉麵 $128鹽味湯底是清雞湯加入了自家製鹽醬,以四種不同粗幼度及不同鹹度的鹽混合煮成,還要靜待兩日才可使用的🤩湯底入口清新輕盈,微咸帶甜,配上富有彈性及嚼勁的較粗身麵條,麵條掛湯度高,而配料包括有5隻蜆及2塊慢煮雞胸🐔蜆身肉厚,味道鮮甜;慢煮雞胸仍保持肉質鮮嫩多汁👍🏻升級套餐 (小食+飲品) +$28餃子 2隻・蜜瓜忌廉梳打食拉麵必定配搭煎餃子😁餃子煎得金黃色,包著香脆多汁的內餡,蘸埋醬汁同食,香噴惹味;蜜瓜忌廉梳打帶有香甜、醇厚的蜜瓜水果味,再飲埋罐梳打,非常滿足的一餐。

鹽味蜆拉麵 $128

升級套餐 (小食+飲品) +$28
餃子 2隻・蜜瓜忌廉梳打
餃子

2024-03-20
餃子
2024-03-29 61 浏览
我今次要介紹一間位於灣仔的拉麵店-麵心國。由於聽說他們嘅拉麵口感獨特,我同幾位拉麵愛好者嘅朋友就決定來試試睇。店內簡潔舒服,呈現親切的日式風味,服務員親切有禮,令人一踏入店內就有了家的感覺🏠。🌟鹽味拉麵🌟特點就係湯頭清澈醇厚、順滑香甜,食材的精華味道都直接反映在湯裏😋。雞湯底加入自家製鹽醬、雞油和貝柱油,選用較粗身的麵條,配上鮮嫩粉紅的慢煮脢頭叉燒和慢煮雞胸叉燒,每一口都好似飽滿嘅日式情懷,好正!👍🌟味增拉麵🌟呢款喺佢哋店裏頭係限量供應,所以當然要把握機會試吓!湯底味道濃郁,拉麵勁彈牙,配嘅菜心爽口開胃,一碗落肚,心情都變得舒暢起嚟,實在係非常好食!😍坐係餐檯位,一邊食住呢碗拉麵,一邊欣賞師傅嘅烹調手藝,真的係一種享受。佢哋嗰種仔細雕琢嘅態度,唔難見得出點解麵心國嘅拉麵會咁好味。當晚我哋全情投入於拉麵嘅世界,享受到的不止是美味,更有佢哋秉持嘅匠人精神。😌總括嚟講,麵心國提供了真正正宗且一流嘅日式拉麵體驗。從食材選擇到烹調技巧,再到店內疼神環境,餐廳嘅每一個細節都充滿了誠意。無論你係拉麵新手定老食客,我都大力推薦你黎麵心國試一試,相信你一定會覺得物超所值。🌟🌟🌟🌟🌟
麺心國もと 係源自東京葛飾區既人氣拉麵小店🍜湯底係以原材料熬煮6個鐘再加上4種自家製葱油、蒜油、雞油和貝柱油依照日本總店做法 非常鮮味同濃郁💛我地叫左3碗拉麵🍜同小食分別係鹽味蜆拉麵、精選濃厚沾麵、精選醬油蕎麥撈麵🔸鹽味蜆拉麵🔸新鮮蜆有5隻 每隻都超大粒 脹卜卜仲有紫菜同雞叉燒 雞叉燒都好嫩滑開頭以為湯底會好清淡 但其實好夠味好濃郁每日限量1️⃣5️⃣碗🔹精選濃厚沾麵🔹沾麵汁以魚湯加入蒜油 魚香味突出配上幼身既拉麵條更易掛汁 天氣開始熱 食沾麵最正😍配料有雞叉燒同豚肉叉燒各3塊 仲有紫菜、溏心蛋、京蔥同竹荀豚肉叉燒半肥瘦 入口即化 好好味😋每日限量2️⃣5️⃣碗🔸精選醬油蕎麥撈麵🔸麵條係粗身拉麵 會更煙韌同有彈性配上約十款配料 如蒜、葱、洋葱、竹筍、鰹魚粉、慢煮叉燒等 非常豐富😊另外會附上魚湯 如果覺得撈麵好杰 可以加湯享用小食推薦芝麻雞翼 真係炸到好香脆😚順帶一提 食完唔夠飽 可以免費加麵一次岩哂大胃王呀😝
麺心國もと 係源自東京葛飾區既人氣拉麵小店🍜
湯底係以原材料熬煮6個鐘
再加上4種自家製葱油、蒜油、雞油和貝柱油
依照日本總店做法 非常鮮味同濃郁💛

我地叫左3碗拉麵🍜同小食
分別係鹽味蜆拉麵、精選濃厚沾麵、精選醬油蕎麥撈麵
🔸鹽味蜆拉麵🔸

岩哂大胃王呀😝
2024-03-17
  • 沾麵
2024-03-25 106 浏览
早前去灣仔行街經過見到,當然入去試喇😊「麵心國もと」來自東京葛飾區嘅人氣拉麵小店,由東京開到黎香港湯底以原找料熬煮6小時再以4種自家製葱油,蒜油,雞油和貝柱油....湯底超濃郁👍🏻店舖雖然不大,但位置闊落仲有Bar台,可以看見師傅用心製作拉麵嘅過程今次承晉媽同屋企人分別叫左3碗拉麵,仲加$28升級轉套餐,有埋小食同飲品🔹️精選濃厚拉麵(香港限定款,每日只售25份)湯底用上雞腳、豬手、豬骨、魚乾16小時熬製,非常濃郁,有漿口感覺,適合重口味人士🔹️鹽味蜆拉麵(每日只售15份)新鮮蜆肉隻隻脹卜卜,鮮甜又大粒🔹️精選濃厚沾麵沾汁以魚湯加入蒜油調成有别於其他🔹️煎餃子2件🔹️吉列炸蝦2件🔹️芝麻雞翼2件如果都食唔飽?唔緊要....可以免費加麵1次🤩啱哂大胃王嘅你👍🏻
早前去灣仔行街經過見到,當然入去試喇😊

店舖雖然不大,但位置闊落
仲有Bar台,可以看見師傅用心製作拉麵嘅過程

🔹️精選濃厚拉麵(香港限定款,每日只售25份)

🔹️鹽味蜆拉麵(每日只售15份)
新鮮蜆肉隻隻脹卜卜,鮮甜又大粒

🔹️精選濃厚沾麵

如果都食唔飽?唔緊要....可以免費加麵1次🤩
啱哂大胃王嘅你👍🏻
2024-03-15
2024-03-22 82 浏览
喺灣仔行完玩具街,就係附近搵下有咩好野食,見到有間叫做麵心國もと的拉麵店,見佢裝修都幾靚一於就去試下我地叫左精選醬油拉麵,醬油味醇厚而清爽,麵條彈牙精選沾麵,麵條比拉麵粗身,更易使麵身掛湯精選配料包括3塊雞叉燒、3塊豚肉叉燒、紫菜、溏心蛋、京蔥、竹荀同蔥濃厚拉麵(每日限量25碗),佢個湯底真係堅濃厚,真係必需一試我地3個都加左$28做套餐,有小食同飲品,叫左芝麻雞翼香脆得可口,炸雞金黃色好吸引,入面保持到肉汁同嫩滑和吉列炸蝦炸衣同蝦緊貼住唔會散開,野飲就叫左蜜瓜忌廉梳打算少見,提子梳打同可樂
的拉麵店,見佢裝修都幾靚一於就去試下

我地叫左精選醬油拉麵,醬油味醇厚而清爽,麵條彈牙

精選沾麵,麵條比拉麵粗身,更易使麵身掛湯

野飲就叫左蜜瓜忌廉梳打算少見,提子梳打同可樂

• 濃厚拉麵
好耐冇食過拉麵了🍜心心念念🫣所以今日同爸爸媽媽去左灣仔呢間好出名既拉麵店「麵心國」食拉麵🥳由東京開到黎香港😳雖然唔算好多位 但環境就十足日本既拉麵店🇯🇵🥰精選濃厚拉麵 $143香港限定款 每日只售25份😮都俾我叫到黎食🤤入面用左好多不同既材料煲左18個鐘⏱️湯底好濃 夠晒味🫶🏻配料係雞同醬油叉燒 醬油叉燒係五花腩 肥美甘香🫣拉麵煙韌又有口感😋最鐘意個溏心蛋 一咬開啲蛋汁流晒出黎😍精選濃厚沾麵 $145沾麵既配料係碎肉同叉燒 沾麵汁唔同一般既好稠身 呢度係用魚湯+蒜油調成既薄身汁 值得一讚👍🏻碎肉同叉燒同個沾麵汁好夾 超好食🤤鹽味蜆拉麵 $128最新推出既拉麵🍜入面有五隻新鮮蜆、雞叉燒同海帶每日只售15份咋😮😮今日好好彩仲嗌到黎食🫢呢款拉麵既湯底比較清淡少少 鹽味湯底比較順滑 一樣好好味😋蜆肉好新鮮 雞肉好有口感👍🏻·套餐+$28 (有小食同飲品)煎餃子 2件外皮煎得微脆 內餡超juicy🤤吉列炸蝦 2件香脆既炸蝦 外脆內軟 蝦好鮮味🥰唐揚炸雞件 2件雞塊炸到金黃色 加埋沙律醬食超香口😋可樂綠茶蜜瓜忌廉梳打
好耐冇食過拉麵了🍜心心念念🫣
由東京開到黎香港😳
雖然唔算好多位 但環境就十足日本既拉麵店🇯🇵🥰

精選濃厚拉麵 $143

精選濃厚沾麵 $145

鹽味蜆拉麵 $128
最新推出既拉麵🍜
入面有五隻新鮮蜆、雞叉燒同海帶
每日只售15份咋😮😮今日好好彩仲嗌到黎食🫢
呢款拉麵既湯底比較清淡少少 鹽味湯底比較順滑 一樣好好味😋
蜆肉好新鮮 雞肉好有口感👍🏻

套餐+$28 (有小食同飲品)

煎餃子 2件

雞塊炸到金黃色 加埋沙律醬食超香口😋

可樂
綠茶
2024-03-17
工作至深夜,總覺得內心那股空虛難填,尤其係餓了的時候。 😅想起近排同老友發現咗一間位處在灣仔嘅日式拉麵店,我哋決定今晚要去那裡填飽肚子。 🍲👬一踏入餐廳,親切笑容嘅服務員、舒適溫馨的燈光把握我們受到熱烈的歡迎,彷彿已經踏入日本街頭的感覺,令一天的疲倦感瞬間煙消雲散。🏮😌第一道就係我所期待的鹽味拉麵 🍜。湯頭以雞湯底加入自家製鹽醬、雞油和貝柱油調配成,溫潤的湯頭同粗身麵條,一啖咬下,每條拉麵都帶著湯底的香濃纏繞。再配上口感豐滿的慢煮豬腩肉和滑嫩的雞胸肉,每一口都飽滿饒有滋味!實在難以忘懷。😍🐷我哋又嘗試了吓餐牌上比較特別嘅「特濃蕃茄拉麵(Special)」,新番茄配上雞肉和慢煮豬肉,再鋪上一片融化於口的芝士,是是非常獨特,就似一道藝術品,吃嘅時候感覺滋味一直在口中變換差點讓我忘了呼吸,完全明白為何要冠以「Special」的名稱🍅🧀👏。一邊傾盡一天的趣事,一邊享受他們日式料理的美味,雖然累但我感受到的是滿足的疲累。接著,阿Ben 叫咗份唐揚炸雞 🍗 和煎餃子,我們邊食邊傾計,瞬間好似時間停住咗咁。 😌☺️最後,回顧整個晚上的「麵」之旅,由拉麵的精釆表演開始,到炸雞和餃子的完美配角,全部都帶我
最後,回顧整個晚上的「麵」之旅,由拉麵的精釆表演開始,到炸雞和餃子的完美配角,全部都帶我們品味東京街頭的美味體驗,真真正正的體驗一番「以麵會友」的的快樂。🌝🎊
無論是美食的選擇還是服務的態度,都讓我們滿意。
2024-03-20 84 浏览
如果你食過日本拉麵,應該會知道,拉麵除咗調味料外,最重要就係湯底同麵條!🍜 呢間日式拉麵店,佢哋對湯底嘅追求同心機,真係搞到你食過一次就難以忘懷,口口留香,令人忍不住想再嚟一碗!🎉首先,前先嚟個大熱門,惹人喜愛嘅沾麵。依家一講起沾麵,我就會諗起呢間店。佢唔似一般的濃烈味道,反而係以魚湯配上蒜油,做成較薄偏清淡嘅沾汁,但係味道一啲都唔含糊。每一啖都充滿魚香氣味🐟,而且較幼身嘅麵條好易會整個被沾汁覆蓋,你會食到滿口都係。夠唔夠?唔怕,你仲可以追加魚湯,再食得過癮啲呀!😋接下嚟,我想同大家分享下充滿香港味道嘅濃厚拉麵🍜。一聽見「濃厚」二個字,就知道佢個湯底絕對係味道重,咬咬乎乎!佢個湯底用咗超過18個小時嘅時間去炮製,加入咗雞腳、豬手、豬骨煮到完全融合,再加上魚乾,搵可以話一詞形容佢嘅豐富程度。排骨切得又薄又長,配埋洋葱同麵條,就係一碗完美嘅湯拉麵。你會發現你食完所有嘢之後,連碗底嘅湯都唔會餘下。真心推薦你嘗試呢款香港限定嘅濃厚拉麵!😍最後,唔得唔提呢間店嘅煎餃。餃子皮煎得酥脆,餡料充滿蔬菜同薄切豬肉嘅味道😋。每次送上嚟嗰刻,個鍋充滿咗撲鼻嘅香味,真係好惹味,令到我食得十分開心。總括嚟講,依
總括嚟講,依間日式拉麵店真係以一種獨特同誠意嘅方式呈現日本美食文化。無論沾麵、濃厚拉麵定係煎餃,都係玩味十足,美味當前。喺這裏你會感受到日式風情盡現嘅食物美學。快啲嚟一試,食遍呢間拉麵店嘅美食,享受真正味蕾派對啦!🎉🥳👍
話說回來,美食的世界裡,個個都有自己的專門,依家就讓我帶你走進我的專長範疇 —— 日式拉麵!🍜 喺我嘅味覺旅行中,我發現咗呢間獨特而又帶有深度嘅拉麵店,所有嘅菜品都令我嘅味蕾翩翩起舞,真係令人驚喜連連!💃🎉❤️✨濃厚拉麵🍜❤️✨預告你,如果你中意濃郁口味,咁你一定要試下呢款濃厚拉麵!佢哋用魚乾、雞腳、豬手、豬骨,大火慢煮18個鐘頭,大把時間嘅沉澱,為你熬出呢款香濃嘅湯底。加入鰹魚粉提香,再配埋幼身拉麵、醬油浸五花腩叉燒、竹筍同大量洋葱,每一啖都係囂張嘅美味!你會飲到完全唔洗憂慮太過膩口,飲到最後一滴都仲會覺得清新!👍😋❤️✨醬油撈麵❤️✨佢哋用粗身嘅拉麵,煮得Q彈有勁,配上蒜油同醬油,味道鮮美。再放埋十款配料,蒜、蔥、洋葱、竹筍、鰹魚粉、慢煮叉燒等等,無論你喜歡撈麵麵口感,定係飯飯口感,呢個都好適合你。最緊要有湯可以附送喔,睇你心情,想加就加啦,完全冇壓力,就係咁滑!🐟🥢❤️✨薯仔沙拉🥔🥗❤️✨馬鈴薯做成菜頭型狀,伴上豐富嘅蔬菜同自家製嘅沙拉醬,無論色澤定係口感都係一流,一口咬落去,簡直係馬鈴薯嘅美味極致!總結嚟講,如果你仲喺尋找那一間,可以滿足你口腹之慾,又可以俾你細細嚐嚐拉麵滋味嘅店,咁就一定
總結嚟講,如果你仲喺尋找那一間,可以滿足你口腹之慾,又可以俾你細細嚐嚐拉麵滋味嘅店,咁就一定要嚟呢間日式拉麵餐廳一試!味道豐富,絕對唔會令你失望!就等你嚟一齊體驗呢個味覺樂園喇!🥳🎉👍
2024-03-19 80 浏览
講起日式拉麵,我立刻就諗起灣仔嗰間“麵心國”!上星期日 同朋友一起去咗嘗吓新口味 🍜。麵心國嘅店舖環境簡單又舒適,嗰種日系獨特感覺一入到去就感受到。服務員親切有禮,完全體現到人情味👍。首先我哋試咗佢哋嘅“鹽味拉麵”。湯頭透明清澈,滋味淡雅。湯蓮一入口,就感受到食材精華味道都直接反映在湯裏 🍲。雞叉燒味道鮮嫩,配上滑軟嘅豬叉燒同適中嘅鹽分,入口即溶,絕對係下班後一種享受😋。接著就系佢哋嘅“濃厚拉麵”。呢個实在厲害,啲湯底濃郁,裏面嘅雞同醬油叉燒都足料,美味得真係想立即叫多碗!😄麵心國除咗拉麵好食之外,佢哋嘅服務亦係一流👍。侍應員對我哋朝準,笑容親切,讓我哋體驗到真真正正嘅日式飲食文化。食完之後,我哋都覺得超級滿足。個人食嘅份量夠,味道精緻!下次我會再黎,同其他朋友分享呢間好去處!希望屋企附近再多啲呢種好食嘅餐廳👏。要走之前,我忍不住再次睇吓個菜單,原來仲有好多款式嘅拉麵未試過,下次要再挑戰吓!真心推薦比人地嘗試吓,金牌質素,絕對唔會失望!

2024-03-14 150 浏览
每日工作繁忙,疲倦不堪,尋找宵夜的好地方頗為重要。當我同fd發現咗一間位於灣仔的日式拉麵餐廳,難掩興奮之情,立馬決定下班後體驗這傳說中嘅拉麵鋪。🌇😝好似日本郊區嘅拉麵店😍服務員的笑容好溫暖,讓人瞬間放鬆下來。首先試咗佢哋嘅沾麵🍜,配上雞同醬油叉燒,幾特別嘅係沾汁。佢哋以魚湯加入蒜油調成較薄身嘅沾汁,魚湯味重而麵條更易掛汁,有別於一般嘅稠身沾汁,仲可以追加魚湯。咬入口中,先係湯的濃郁洋蔥香隨即有輕盈的魚味精繼而來,最後嚼勁的麵條以及醬油叉燒,一啖食落去,好似踏上一個美食之旅,真係喺美食探險者不容錯過的好地方!🎊😋再試咗鹽味拉麵,湯頭以雞湯底加入自家製鹽醬、雞油和貝柱油,清澈醇厚,順滑香甜,啲食材精華味道直接反映在湯裏。更加精彩嘅係選用較粗身嘅麵條,配上粉紅嘅慢煮豬叉燒和慢煮雞胸叉燒,味道絕對千層百變,令人心跳加速! 😍💖最後,充實的美食之旅結束後,我們坐在舒適的沙發上,享受著餐廳的溫暖環境,每次回味前一刻的那碗拉麵,都感覺自己已經被拉到另一個世界。😌💞最後,我想同大家分享,一個藏在繁華都市中的美食天堂,服務親切、食物美味、環境舒適,使至被工作疲憊攻擊的我們獲得一個完美的夜晚。🌛✨香港這種
最後,我想同大家分享,一個藏在繁華都市中的美食天堂,服務親切、食物美味、環境舒適,使至被工作疲憊攻擊的我們獲得一個完美的夜晚。🌛✨香港這種大環境下能夠找到呢種能食飽飲暖又舒舒服服的地方,真係難能可貴。😊💯係一個俾香港人放鬆心情的好選擇,對於追求拉麵美味的你,必須要親自來試試!👍💫
2024-03-14 117 浏览
走進灣仔,我哋今次嘅目的地就係「麵心國」。呢間位處喧囂都市中間嘅小店,卻有着濃厚日式風味🌸通過門口,我同朋友都係被呢份迷人嘅日式風情所吸引。🌟醬油拉麵🌟,湯底混合雞湯同魚介湯,兩種味道完美地結合成一個全新嘅風味。魚介嘅鮮味同雞湯既醇厚到湖面上,再加入佢哋自家設計嘅醬油同蔥油,結果就係一碗味道濃郁同事卻唔會太蓋過魚介鮮味嘅拉麵。有著慢煮雞同叉燒嘅加持,每一啖都係咁美味。😍👍🌟沾麵🌟,佢哋將魚湯加入蒜油調成比較薄身嘅沾汁,這個設計令魚香味更加突出。當配上細緻嘅麵串,佢哋就更易去掛汁。如果覺得汁已經唔夠,我哋仲可以再架吓魚湯。🍝🎉🌟煎餃子🌟。餃子外皮脆香,肉餡又鮮美,喺口裏爆開,一股香氣直接湧出嚟。每一口咬落去,唔係想會令人有如神助嘅新鮮感。😱👏值得一提嘅係,我哋體驗到嘅唔止美食。而且,每個服務員都係有禮貌並且面帶笑容。就算我哋叫得次數有多,佢哋都會樂意咁迎接我哋。😄🙏
嗨各位食評迷!今日帶大家試一間我最近發現嘅拉麵專門店。餐廳環境優雅,空氣中瀰漫著拉麵嘅誘人香氣,令人即刻食指大動。😋首先要介紹嘅就係佢嘅醬油拉麵(Standard)啦😍,呢個拉麵以慢煮雞及醬油叉燒為主角。肉質鮮美,每一啖叉燒散發出醬油嘅香氣,令人封鎖不住嘅唇齒留香味道。拉麵麵條Q彈,湯頭鮮甜,同叉燒一齊食,咩都無得輸👍。接著來到嘅就係特濃蕃茄拉麵(Standard)💥。湯底以番茄為基礎,味道濃郁嘅湯頭。有佢嘅存在,雞肉同慢煮豬更顯得鮮美。加埋為呢碗拉麵鍾意嘅芝士,簡直係番茄友仔嘅夢想成真🤤。最後唔可以唔提嘅就係佢個唐揚炸雞🍗。外皮香脆,啖啖肉汁,香噴噴嘅炸雞,每一啖都充滿驚喜,叫人一試難忘!總把話嚟說,呢間拉麵店將日本拉麵文化嘅精髓發揮到極致,每一款麵、肉同湯底都經過精讚傳統製作過程。一踏進呢間店,就可以感受到師傅們認真對待每一份拉麵嘅堅持,照顧到每一位顧客嘅飲食體驗。呢間店實在值得大家去試试下,特別係醬油拉麵同蕃茄拉麵,簡直係人間美味,唔可以錯過喔😉!
今日令我驚喜嘅喺一間味道鮮美,口感細緻嘅日式拉麵餐廳。呢度嘅裝潢簡潔大方,氣氛舒服,完全能讓人忘記時間,盡情享受嚟緊嘅美食饗宴💕。首先,就吃咗一碗佢哋嘅鹽味拉麵。湯頭清澈醇厚,順滑香甜,每一口嘅味道都反映喺湯裡。拉麵以自家製鹽醬、雞油和貝柱油為調味,配上粗身嘅麵條,相得益彰👌。慢煮脢頭叉燒和慢煮雞胸叉燒,肉質鮮嫩,縮時烹調出嘅精華都存喺湯底,實在太美味,讓人無法停止品嚐🍜。再吃咗一碗特濃蕃茄拉麵。這碗拉麵將濃郁嘅蕃茄風味與雞湯完美融合,並配上慢煮的豬肉和雞肉,口感極佳,讓人驚艷💥。 絕不能忽略嗰一塊美味嘅芝士,完美補充了拉麵湯底的鮮美和豐富的口感🧀。除咗拉麵,仲有一款必試嘅薯仔沙拉🥗。新鮮嘅馬鈴薯加上綿滑嘅沙拉醬,咁嘅配搭真係咁心滿意足,無時無刻都想來一口😋。總的來說,呢間店簡直係拉麵愛好者嘅天堂。口味多樣,無論係你係經典派,抑或喺喜歡創新口味,都能滿足你嘅味蕾。美食加上優雅的環境,令人樂而忘返。呢間拉麵餐廳,值得所有嘅讚美與推薦!如果你喺尋找一個優質嘅日式拉麵餐廳,絕對唔可以錯過。喺呢到,你可以體驗別出心裁嘅蕃茄拉麵,或者品嚐傳統嘅鹽味拉麵,每一款食物都會為你帶來驚喜與滿足👍!