2025-02-04 916 浏览
同朋友嚟荔枝角 Shopping,行完就喺附近食埋晏先返屋企。友人想食台式吐司,揀咗呢間人氣爆滿嘅「黑布小巷」。店子坐落於一幢工業大廈內,環境非常闊落,空間寬敞,裝修企理,就算人多嚟都唔會有迫夾感。餐廳主打台式美食,當中包括有熱賣嘅爆餡芝士雞蛋流心吐司、必食嘅台式滷肉飯同自家製作嘅芋圓糖水等。慢烤雞腿芝士蛋吐司 ($56)  吐司用料好豐富,麵包輕輕烤過,表皮微脆,內裡塗上了一層厚厚蛋黃醬,雞腿肉嫩多汁,加上半熟流心蛋、鹹香芝士同秘製醬汁,啖啖滋味,食完超有滿足感。另外呢碗古早味手工滷肉飯 ($48)  亦屬水準之作,滷肉肥而不膩,入口即化,加上Q彈米飯,令人食慾大增。芝士火腿肉鬆蛋餅 ($48)  餅皮煎得啱啱好,金黃富蛋香,火腿柔軟濕潤,配上半溶芝士、香甜肉鬆同酸甜醬汁,令人一口接一口。點主食可以用優惠價加配小食同飲品,揀咗黑布台式香腸 ($28/2條) 同 夜市蝦捲 ($28),香腸皮脆肉嫩、蝦卷內藏爽彈蝦膠,沾甜酸醬吃,味道極佳。飲品選了 2 杯自家製冬瓜茶 (+$9x2),據說係用台灣直送冬瓜磚煲成,入口舒服順喉,消滯又解膩。甜品揀咗客黑糖紅棗薑三色圓 ($38)  湯底以紅
甜品揀咗客黑糖紅棗薑三色圓 ($38)  湯底以紅棗及薑茶炮製,補氣益血,非常暖胃,啱晒而家天氣享用。三色圓煙韌軟糯,加上甘甜不膩嘅黑糖,味道唔錯。
#MC帶你去荔枝角.美食小店大多隱藏於工業大廈,今次就嚟到荔枝角依邊,就有間人氣小店開喺工廈樓上舖!➖✨ 黑布小巷.發跡於旺角黑布街嘅台式食店,以台式吐司及自製芋圓贏得青睞,廣受街坊、食客推薦。➖🥢 麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司|$58 ✨推薦✨.麵包十分軟熟,搭配肉厚無骨嘅豬扒、半熟日本流心蛋,加上自家製蛋黃醬,餡料超澎湃足料!每一啖都充滿濃郁蛋香同肉汁,加上辣椒粉,非常惹味邪惡!➖🥢 古早味手工滷肉飯|$48.滷肉份量足料,直接鋪滿整個飯面!半肥瘦嘅慢煮豬腩肉粒,肉質腍嫩入味,每一粒珍珠米飯都沾滿了自家製滷水汁,味道不錯。➖🥢 紅燒台式牛肉麵|$68.大大嚿牛肉,份量十分足料,質地軟腍而且幾入味;搭配粗身麵條,口感彈牙煙韌。而湯底味道濃郁,搭配蝦米辣椒油,辣得過癮!➖🥢 黑布台式香腸|$28.外皮十分香脆,內裡肉質軟嫩多汁,入口甜潤紮實,香烤風味又微甜可口!➖🥢 花枝丸配淮鹽|$38(跟餐加配 $28).一份有五大粒!花枝丸即叫即炸,外酥內軟,質地彈牙爽口,餡料有粒粒花枝肉,好有口感!➖🥢 桂花烏龍(凍)|$28(跟餐加配 $12).茶色透徹嘅桂花烏龍茶,口感清香醇厚,無糖清甜,健康之選!

#MC帶你去荔枝角

✨ 黑布小巷

🥢 麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司|$58 ✨推薦✨

古早味手工滷肉飯

🥢 古早味手工滷肉飯|$48

🥢 紅燒台式牛肉麵|$68

🥢 黑布台式香腸|$28

花枝丸配淮鹽

🥢 花枝丸配淮鹽|$38(跟餐加配 $28)

桂花烏龍

🥢 桂花烏龍(凍)|$28(跟餐加配 $12)
茶色透徹嘅桂花烏龍茶,口感清香醇厚,無糖清甜,健康之選!

桂花雪梨羅漢果茶

🥢 桂花雪梨羅漢果茶(凍)|$32(跟餐加配 $15)
桂花雪梨搭配每日新鮮煲製羅漢果茶,入口甘香清甜,回甘悠長,清肺又潤喉,健康之選!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #深水埗區美食 #荔枝角美食 #荔枝角好去處 #香港美食 #香港探店 #荔枝角 #黑布小巷 #億利工業中心 #台灣菜 #滷肉飯 #台灣美食
2024-09-11
古早味手工滷肉飯
桂花烏龍
桂花雪梨羅漢果茶
  • 淮鹽花枝丸
  • 花枝丸
  • 滷肉飯
幫襯勁買💛黑布小巷📙想encore黑布小巷嘅爆餡吐司,今次特登嚟咗佢哋嘅荔枝角分店🤘🏼 相比大角咀嗰間地舖,雖然呢間係工廈樓上舖,但係勝在超近地鐵站,一出地鐵站,行幾步路就到👣 餐廳用墨綠色做主調,光猛企理🚛紅燒台式牛肉麵🍜湯底濃郁,需要長時間熬製⏲️ 仲有燉得腍滑入味嘅牛肉,配埋有嚼勁嘅麵條,真係台式風味十足👍🏽 最重要係一碗只係$68,咁樣嘅品質喺呢個價錢嚟講真係抵食到爆🥶慢烤雞腿蛋吐司🥪
麵包係有輕輕烤過嘅,表面應該有少少金黃色,仲保持住柔軟嘅質感,食落應該係帶住微脆嘅口感,非常平衡🍞 用上嫩滑厚身嘅雞脾肉,加上瀑布一樣嘅流心蛋黃🌋 同自家製帶甜嘅蛋黃醬,無論係當早餐、下午茶定輕食,呢份吐司絕對係令人滿意嘅選擇😎吐司切半包好係非常貼心,亦default提供濕紙巾🧻 但係千祈唔好太大力撳個吐司,因為餡料多加上流心嘅蛋黃,隨時啲汁彈到成身都係😂花枝丸配淮鹽🦑
花枝丸炸到金黃色,外脆內彈牙,吃到粒粒墨魚肉,加咗淮鹽仲好味🧂黑布台式香腸🖍️
咬落去有啲油香同肉香交織嘅感覺😌 最吸引嘅係佢嘅甜味,唔似一般香腸咁重鹹😋蝦捲🍤
黃豆皮緊緊裹住豐富嘅魚漿蝦仁內餡,加入切碎嘅蔬菜,配埋酸甜醬🌶️桂花雪梨
幫襯勁買💛

黑布台式香腸🖍️

蝦捲🍤

蝦捲

桂花雪梨羅漢果茶🍐

熱飲選擇唔多☕️ 呢款茶飲有清潤嘅效果,桂花香氣配搭雪梨同羅漢果,暖胃又解渴💦

冬瓜茶🍈

嗌麵或者吐司都可以跟餐配嘢飲🥤 少甜版本更加適合而家注重健康嘅朋友⛑️

古早味芋頭撈三色圓🍠

古早味芋頭撈三色圓

中間嘅芋泥係用慢火將芋頭煮到半蓉帶粒嘅感覺🧱 完美咁保留咗芋頭嘅口感同濃郁香氣,再加上綿綿嘅芋汁,令到芋頭蓉更加濕潤豐富☔️ 搭配手工製作三色圓,每一粒芋頭圓、紫薯圓同地瓜圓都有有Q彈嘅口感,味道天然唔會過甜🫳🏽 暖暖嘅幸福感!一個芋頭三種食法,特別適合鍾意芋頭嘅朋友💜

諗住下午茶時間唔會咁多人,點知兩三點都要等位,真係有啲出乎意料🥶 不過都唔算等得耐,始終食物好食又抵食,等一陣都心甘情願😙

支持良心小店💛
蝦捲
古早味芋頭撈三色圓
值得一再食的台灣美食,性價比極高, $54一個餐。🌟 **台式湊湊豆腐** 微辣辛香,豆香味濃郁,口感鬆軟,勝似百葉豆腐。🌟 **芝士吞拿魚栗米蛋餅** 濃郁的芝士香,甜美的粟米和吞拿魚肉碎,餅皮香軟滑,超級足料,性價比極高,味道出眾。🌟 **慢烤雞腿芝士蛋吐司** 人氣之選,鮮嫩雞腿配上香濃芝士和酥脆吐司,口感極佳。🌟 **台式滷肉飯** 性價比高,滷肉惹味香口,配菜亦好多,入味濃郁。伴隨小食 🌟 **桂花烏龍茶** 清香四溢,味道自然,推薦。🌟 **花枝丸配淮鹽** 外脆內軟,搭配淮鹽,味道佳。🌟 **桂圓杞子玫瑰三色圓** 滑嫩口感,甜而不膩,完美的飯後甜品。餐廳環境舒適,是不錯的台灣美食,高質抵食🫶🏻期待下次再來試試其他菜色!
值得一再食的台灣美食,性價比極高, $54一個餐。

🌟 **台式湊湊豆腐**
微辣辛香,豆香味濃郁,口感鬆軟,勝似百葉豆腐。

🌟 **芝士吞拿魚栗米蛋餅**

🌟 **慢烤雞腿芝士蛋吐司**
人氣之選,鮮嫩雞腿配上香濃芝士和酥脆吐司,口感極佳。

🌟 **台式滷肉飯**
性價比高,滷肉惹味香口,配菜亦好多,入味濃郁。

伴隨小食
🌟 **桂花烏龍茶**
清香四溢,味道自然,推薦。

🌟 **花枝丸配淮鹽**
外脆內軟,搭配淮鹽,味道佳。

🌟 **桂圓杞子玫瑰三色圓**
滑嫩口感,甜而不膩,完美的飯後甜品

• 慢烤雞腿芝士蛋吐司
  • 花枝丸配淮鹽
  • 古早味手工滷肉飯
  • 桂圓杞子玫瑰三色圓
  • 芝士吞拿魚蛋餅
  • 台式湊湊豆腐
2025-02-21 0 浏览
𓌉◯𓇋【黑 布 小 巷🌟】荔枝角性價比很高既台灣菜 想念台灣味道時可以頂一頂癮😬😬呢度雞扒三文治同埋卷餅都係呢度既熱門菜式!然後仲有甜品食添😻😻▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 慢烤雞腿芝士蛋吐司🌟🌟🌟Size好大喔 厚厚既雞腿🍗都幾滑同幾入味夾埋流心蛋同邪惡芝士🧀 絕對好食!❀ 紅燒台式牛肉麵🍜幾欣賞佢湯底 吾會太油 飲完都吾會話好口渴牛肉燉得軟淋😆😆麵條有咬口😌😌屬於一碗吾錯既牛肉麵 🤌🏻❀ 芝士火腿肉鬆蛋餅🧀食台灣菜又點可以錯同蛋餅 三種材料塞滿成個蛋餅 一啖放入口係最好食法😛大人細佬都鍾意食🥰🥰叫主食仲可以以優惠價加配小食同嘢飲🥰甜不辣同埋椒鹽花枝丸都好抵食!佢哋嘅冷泡茶都唔錯 好解膩👍🏻❀桂圓杞子玫瑰三色圓估唔到芋圓都幾煙韌 好食喎 糖水底清清地又唔會太甜!⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰全部10分為滿分✨ღ味道:8.5ღ環境:8ღ性價比:8.5ღ回頭再食機會: 9🌟如果喜歡今次分享請比個❤️📍 黑布小巷 (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
𓌉◯𓇋
【黑 布 小 巷🌟】

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 慢烤雞腿芝士蛋吐司🌟🌟🌟
Size好大喔 厚厚既雞腿🍗都幾滑同幾入味
夾埋流心蛋同邪惡芝士🧀 絕對好食!

❀ 紅燒台式牛肉麵🍜

❀ 芝士火腿肉鬆蛋餅🧀

叫主食仲可以以優惠價加配小食同嘢飲🥰
甜不辣同埋椒鹽花枝丸都好抵食!
佢哋嘅冷泡茶都唔錯 好解膩👍🏻

❀桂圓杞子玫瑰三色圓
估唔到芋圓都幾煙韌 好食喎 糖水底清清地又唔會太甜!

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

全部10分為滿分✨
ღ味道:8.5
ღ環境:8
ღ性價比:8.5
ღ回頭再食機會: 9

🌟如果喜歡今次分享請比個❤️

📍 黑布小巷 (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室

最近心思思想食台式餐點 又諗起黑布小巷的多元化選擇 主食: 紅燒台式牛肉麵 帶點微辣 牛肉軟嫩 芝士火腿肉鬆蛋餅 口感豐富 蛋皮薄脆 蛋控人士必點慢烤雞腿芝士蛋吐司賣相吸引🤩 入口蛋汁香滑 雞肉滑嫩充滿肉汁 💕色香味俱全 甜品:黑糖紅棗薑三色圓冬天食薑汁芋圓最為暖胃 芋圓煙韌彈牙口感十足飲品🥤;白桃烏龍茶 白桃味飄香 茶底清新桂花雪梨羅漢果茶 (無糖) 健康之選餐廳CP值高 人均百多元就可以食到數款台式餐點連甜品飲品 值得支持小店
最近心思思想食台式餐點 又諗起黑布小巷的多元化選擇

桂花雪梨羅漢果茶 (無糖) 健康之選

2025-01-24
  • 慢烤雞腿芝士蛋吐司
2025-02-18 0 浏览
🍗慢煮雞腿蛋治多士配上厚厚既雞扒,配上流心蛋,熱辣辣😃 食物夠熱永遠係皇道🍛滷肉雞扒便當便當份量非常大,而且有好多配料,包括粟米,粉絲、椰菜、酸菜、毫不吝嗇既滷肉,仲有兩大塊雞扒,重點係好熱辣辣,但如果油既份量大大減少會好好多。🧀芝士火腿肉鬆蛋餅份量配料都足,每口都充滿着芝士,喜歡濃味的朋友應該會喜歡。🍥小食甜不辣及花枝丸通常餐廳甜不辣都以條狀為主好少會成塊上而且仲要三大塊份量超級多,屬薄身那款,花枝丸,有五大粒,如果少啲油會更好。
🍗慢煮雞腿蛋治
多士配上厚厚既雞扒,配上流心蛋,
熱辣辣😃 食物夠熱永遠係皇道

🍛滷肉雞扒便當

便當份量非常大,
而且有好多配料,
包括粟米,粉絲、椰菜、酸菜、
毫不吝嗇既滷肉,仲有兩大塊雞扒,

重點係好熱辣辣,
但如果油既份量大大減少會好好多。

🧀芝士火腿肉鬆蛋餅

份量配料都足,
每口都充滿着芝士,
喜歡濃味的朋友應該會喜歡。

🍥小食甜不辣及花枝丸

通常餐廳甜不辣都以條狀為主
好少會成塊上
而且仲要三大塊份量超級多,
屬薄身那款,
花枝丸,有五大粒,
如果少啲油會更好。
2025-02-15 175 浏览
之前有聽過佢哋好多分店,今次第一次幫襯~雖然位於工廠大廈,但係環境非常闊落同乾淨,俾人一種舒適嘅感覺,一個人食可以選擇靠牆位置I 人的位置😂😂食咗個下午茶餐,叫咗個芝士火腿肉鬆蛋餅+冬瓜茶,先講一講個冬瓜茶同台灣飲嘅簡直係一模一樣,而且仲可以揀少甜!!! 蛋餅好香口加埋入邊有肉鬆,有種入口即溶嘅感覺,一個人食係啱啱好~~ 唔會太膩同太油。下次要試埋佢哋個肉燥飯😍😍
之前有聽過佢哋好多分店,今次第一次幫襯~
I 人的位置😂😂

同台灣飲嘅簡直係一模一樣,而且仲可以揀少甜!!!
2025-02-08 230 浏览
黑布小巷五周年啦!分店越開越多,近排行過旺角都見到佢嘅蹤影~~慢烤雞腿芝士蛋吐司 56肉蛋多士基本上次次嚟親都售罄,下次真係要早啲嚟先得 >< 芝士多到好似瀑布咁, 隻蛋仲會流心爆漿, 極度邪惡😈😈芝士火腿肉鬆蛋餅 48每次嚟都必食! 煎香咗嘅蛋餅配合超足了餡料, 真係好食過喺台灣食既蛋餅🫣桂花雪梨羅漢果茶 跟餐 15 唔會太甜,清清地好啲滋潤~ 📍黑布小巷 (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室

慢烤雞腿芝士蛋吐司 56

芝士火腿肉鬆蛋餅 48

桂花雪梨羅漢果茶 跟餐 15 唔會太甜,清清地好啲滋潤~

📍黑布小巷 (荔枝角)
2025-02-04 399 浏览
黑布小巷又係一間我最愛既飯堂慢烤雞腿芝士蛋吐司雞腿用上慢烤煮熟,雞肉特別滑溜,食落啖啖肉半熟日本流心蛋配埋秘制醬汁,真係百吃不厭。慢煮嫩滑雞扒手工滷肉便當即叫即做 熱辣辣雞扒肉質嫩滑,外皮香脆,手工滷肉肥瘦適中,好入味,仲有椰菜絲粟米粒同酸菜。撈勻嚟食好惹味。我哋仲加配咗兩款台式小吃黑布台式香腸香脆惹味香腸花枝丸配淮鹽爽口彈牙古早味蜜芋頭撈三色芋圓見到隔離枱食呢個甜品心思思又叫咗個食吓芋頭綿綿芋圓煙韌有口感。好味呀!
黑布小巷
又係一間我最愛既飯堂

慢烤雞腿芝士蛋吐司
雞腿用上慢烤煮熟,雞肉特別滑溜,食落啖啖肉
半熟日本流心蛋配埋秘制醬汁,真係百吃不厭。

慢煮嫩滑雞扒手工滷肉便當
即叫即做 熱辣辣
雞扒肉質嫩滑,外皮香脆,手工滷肉肥瘦適中,
好入味,仲有椰菜絲粟米粒同酸菜。
撈勻嚟食好惹味。

我哋仲加配咗兩款台式小吃

香脆惹味香腸

爽口彈牙

古早味蜜芋頭撈三色芋圓

見到隔離枱食呢個甜品
心思思又叫咗個食吓
芋頭綿綿芋圓煙韌有口感。好味呀!

2025-02-01 471 浏览
#christine開飯日記上次食過一次外賣,成日經過都好想食多次佢嘅流心蛋吐司😍今次就試吓佢堂食,睇下係咪都一樣咁正先🌟慢烤雞腿芝士蛋吐司($56)上次就食咗佢嘅麻辣,今次就試吓芝士,佢嘅芝士係爆漿嘅,而且中間有一隻糖心蛋,食落嚟口感超豐富,依然要讚佢嘅雞扒超級嫩滑,而且有肉汁🥰超好味呀🌟夜市蝦捲手工滷肉便當($69)老公就叫咗佢嘅蝦卷滷肉便當,蝦卷炸得好脆而且啲肉質都幾彈牙嘅😍而且佢嘅滷肉真係做得好出色,滷肉嘅肥瘦非常之均勻啊,所以食落有淡淡嘅油香味,但係又唔會太膩🌟芝士吞拿魚栗米蛋餅($48)食台灣嘢點可以少得蛋餅?佢嘅蛋餅超級多餡,一啲都唔軟,芝士份量都好多,餅皮食落去呢煙煙韌韌。真係有種去咗台式早餐店嘅感覺。🌟冬瓜茶($22)嘢飲我哋就叫咗冬瓜茶,冬瓜茶一啲都唔會甜,飲落去好解渴。感覺好健康🥰🥰🌟黑糖紅棗薑三色圓 ($38)佢哋仲有糖水可以嗌,係佢地自家製嘅圓嚟,有芋圓,地瓜圓,紫薯圓。係由佢哋全人手制作,食落口感非常煙韌👍🍴黑布小巷 (荔枝角)📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
#christine開飯日記

🌟慢烤雞腿芝士蛋吐司($56)

🌟夜市蝦捲手工滷肉便當($69)

🌟芝士吞拿魚栗米蛋餅($48)

🌟冬瓜茶($22)

🌟黑糖紅棗薑三色圓 ($38)

🍴黑布小巷 (荔枝角)
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
2025-01-23 739 浏览
荔枝角嘅億利工業中心一向出名多嘢食,週末就同朋友過嚟食野。🍜紅燒台式牛肉麵 牛肉份量多,肉質鮮嫩夠淋,麵彈牙,搭配上彈牙嘅麵條,整體口感非常好。🥤桂花雪梨羅漢果茶 (跟餐)(無糖)無額外加糖,可以飲到羅漢果天然嘅甜味,健康可口!🍳芝士火腿肉鬆蛋餅 蛋餅餡料豐富,芝士融化得啱啱好,最鍾意嘅係裡面嘅肉鬆,增添咬口感~🥤桂花烏龍 (跟餐)桂花烏龍茶無糖,茶香四溢,散發著淡淡桂花香氣~🥪 慢烤雞腿芝士蛋吐司 吐司已經預先切開一半,食用方便。雞肉口感柔嫩,配搭芝士嘅濃郁味道,再加上蛋汁喺上面,慢慢流入吐司裡面,非常美味!🍖黑布台式香腸(跟餐)(2條)香腸外脆內嫩,仲有微甜嘅味道~🍡黑糖紅棗董三色圓 三色圓好煙韌,糖水中帶有少少薑味,甜而不膩,裡面仲有唔少紅棗,完美收尾。
荔枝角嘅億利工業中心一向出名多嘢食,週末就同朋友過嚟食野。

🍜紅燒台式牛肉麵

紅燒台式牛肉麵

🥤桂花雪梨羅漢果茶 (跟餐)(無糖)

無額外加糖,可以飲到羅漢果天然嘅甜味,健康可口!

🍳芝士火腿肉鬆蛋餅

芝士火腿肉鬆蛋餅

🥤桂花烏龍 (跟餐)
桂花烏龍茶無糖,茶香四溢,散發著淡淡桂花香氣~

🥪 慢烤雞腿芝士蛋吐司
慢烤雞腿芝士蛋吐司

🍖黑布台式香腸(跟餐)(2條)
黑布台式香腸(跟餐)

香腸外脆內嫩,仲有微甜嘅味道~

🍡黑糖紅棗董三色圓
黑糖紅棗董三色圓

2025-01-18
慢烤雞腿芝士蛋吐司
黑布台式香腸(跟餐)
黑糖紅棗董三色圓
📍#黑布小巷 (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️黑布小巷位於荔枝角嘅工業大廈中,多款地道台灣美食,性價比高之餘,質素都唔錯~✨#麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 💰$58呢款吐司好好味!麻辣鬼椒嘅味道唔算太辣,啱啱好,芝士濃郁,咬落去流心蛋嘅香味仲可以中和一啲辣味,雞肉唔會韌,不錯!✨#慢煮嫩滑雞扒手工滷肉便當 💰$78便當份量令人滿足,雞扒煮得嫩滑,咬落去啖啖肉質好Juicy。滷蛋同滷肉配搭白飯,味道夠入味,唔會太膩。✨#芝士火腿肉鬆蛋餅 💰$48蛋餅皮薄,咬落去有芝士嘅拉絲感,火腿味道又夠香,肉鬆嘅加入令整個口感更加豐富✨#桂圓杞子玫瑰三色圓 💰$38桂圓嘅香味配合杞子,帶出一種天然嘅甜味,三色圓口感Q彈。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#黑布小巷 (荔枝角)

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 💰$58

✨#慢煮嫩滑雞扒手工滷肉便當 💰$78

✨#芝士火腿肉鬆蛋餅 💰$48

✨#桂圓杞子玫瑰三色圓 💰$38
桂圓嘅香味配合杞子,帶出一種天然嘅甜味,三色圓口感Q彈。

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-12-13 1588 浏览
行完d2 place去食黑布小巷,抵食大份真係高cp之選。朋友最中意手工滷肉便當,滷肉份量多大粒又入味,咸香啖啖飯都撈到👍🏻仲有勁多其他配菜,我自己都幾中意個醃菜,辣辣地好惹味。雖則我話唔太餓叫個吐司算,但其實一份都好飽,足料大份,慢烤雞腿醃得好味,加埋芝士蛋已經好好味🤤小食台式香腸,夜市蝦捲,甜不辣都好得可以一解台灣夜市之愁🤩不過會有d油膩,所以飲番個冬瓜茶or桂花烏龍都去油解膩好d👍🏻

行完d2 place去食黑布小巷,抵食大份真係高cp之選。

2024-12-07 1454 浏览
同行2個7歲小朋友,自己孭住個BB,同7十幾歲爸爸一齊陪啲孫食野。到步後,要等位。大約10-15分鐘後,眼見有5個吉位,問服務員:請問可唔可以坐嗰5座位。戴眼鏡既女服務員話:好呀…你坐!(眼尾哨1哨) 正當我擰轉頭諗住叫同行人坐低先時。我聽到位女服務員用不友善既語氣同位男同事講:佢坐住啲櫈之嘛!我望1望原來我爸爸見未有位就挨咗落門口棟櫈度。跟住我好禮貌地擰返轉頭問佢究竟發生咩事...態度依舊惡劣!我決定離開事實上如果係唔挨得落去,可以善意地同我爸爸講。難道戴眼鏡既女服務員唔會老嗎?1.不懂得安排座位,1人食客坐大枱~2.不主動帶位3.無主動道歉4.態度&眼神差到1個點雖然唔知好唔好食,但都唔會再去
1.不懂得安排座位,1人食客坐大枱~
2.不主動帶位
3.無主動道歉
4.態度&眼神差到1個點
雖然唔知好唔好食,但都唔會再去