2017-07-07 195 浏览
經過百幾次,今晚試下先可能因為係夜晚,冇乜人(係冇人),感覺清閒,跟午市係兩個世界。鋪面好細,估唔到鋪內,裝修好小品,仲有貓貓。本來想食肉燥飯,又好似會太飽。。。有推介紹,照跟:呀婆蔥油雞絲撈蕎麥麵,再追加炸魚角,再嚟杯洛神花梳打水。蕎麥麵,唔錯,雖然係蔥油,但冇油膩感。而且係凍的。熱夏炎炎,啱哂。腐皮炸魚角。。。。脆。(平時食的魚頭開三片)洛神花茶就冇乜特別。早知聽哥仔推介:珍珠奶茶啦呢餐都滿意,話哂係台灣小巷fusion料理,下次真係要試下肉燥飯。絕對唔洗驚太大份量,碗蕎麥麵都唔係好大碗遮。
經過百幾次,今晚試下先

鋪面好細,估唔到鋪內,裝修好小品,仲有貓貓。

本來想食肉燥飯,又好似會太飽。。。

腐皮炸魚角。。。。脆。(平時食的魚頭開三片)
洛神花茶就冇乜特別。早知聽哥仔推介:珍珠奶茶啦

2017-07-07
2017-06-27 158 浏览
尋日lunch買外賣,係對面買完飯盒先見到:咦!新開咗間台灣食店今日lunch 又食外賣,於是買嚟試下~點了人氣no.1 的糖心蛋肉燥食飯+椒鹽台腸片買回公司食~肉燥飯的賣相很精緻,有半顆糖心蛋,肉燥很入味,潵上白芝麻,賣相不錯。台腸片以另一紙袋配上,很香脆,很有驚喜可惜。。。應該下了很多味精,整個下午不停喝水。。。盡量少吃了。。。另外某些食品不跟飲品,若需飲品,要配某幾款指定的餐,或是可另以半價加飲品(一般飲品$2x)
今日lunch 又食外賣,於是買嚟試下~
點了人氣no.1 的糖心蛋肉燥食飯+椒鹽台腸片買回公司食~

可惜。。。應該下了很多味精,整個下午不停喝水。。。
盡量少吃了。。。

糖心蛋肉燥飯
2017-03-28 574 浏览
點子腩肉好好食,未食過炸既蝦醬腩肉,唔係想像中蝦醬喊味,帶點甜。個感覺好特別食完會想再食。個船家湯粉有兩種麵向入面好似人地抄鴛鴦粉噤。湯底好唔係濃湯底但小小胡椒香仲有種唔知咩味道,好似係香矛味。似中式湯底,但有種香矛味,都幾好飲,飲完唔口乾。但我鐘意食辣,問一問比左個剁椒我,佢係新鮮辣椒。