點解冇得網上落單自取,下下落系門口等好麻煩而且仲唔系快,打電話去又成日唔聽電話。雖然唔系得你一間唔可以網上落單,但真系好麻煩,主要真系,點解打電話落單都可以冇人聽?系味做生意?
2022-08-09 496 浏览
粉紅色頭髮個女店員 請改善服務態度請你學吓個男店員 對客人要有禮貌唔係大聲係度喝人...另外 假如你哋食飯嘅話 請你掛個休息中嘅牌係度唔好人哋入到黎 你先話 食緊飯 轉頭黎問你轉頭姐係幾時 又唔答個男店員想幫客人落單你都阻止 到底發生咩事同埋都唔係第一次見你唔帶口罩整嘢食/落order之類希望注重返衛生thx
粉紅色頭髮個女店員 請改善服務態度
請你學吓個男店員 對客人要有禮貌
唔係大聲係度喝人...

另外 假如你哋食飯嘅話 請你掛個休息中嘅牌係度
唔好人哋入到黎 你先話 食緊飯 轉頭黎
問你轉頭姐係幾時 又唔答
個男店員想幫客人落單你都阻止 到底發生咩事

同埋都唔係第一次見你唔帶口罩整嘢食/落order之類
希望注重返衛生thx
2022-07-04 378 浏览
我諗冇人唔識齊柏林熱狗㗎啦🤣期待有日佢開到周圍都係~佢喺土瓜灣開咗咁耐我都係第一次過去買嚟食🤣➼ 芝味熱狗芝士非常澎湃!佈滿成隻熱狗😍 趁熱食嘅話,一路食啲芝士仲會一路跌出嚟🤣 除咗芝士,其實仲有粟米同蛋黃醬,有時簡單嘅配料就係最好嘅配搭❤️ 條腸都好爽脆,食完成個熱狗真係好飽,下午茶都慳返唔洗食🤣 $40都唔洗,其實真係好抵食!➺ 小分享:土瓜灣間齊柏林嘅隔離有茶星人,識食嘅一定會一次過買埋㗎~💛

➼ 芝味熱狗

➺ 小分享:

土瓜灣間齊柏林嘅隔離有茶星人,識食嘅一定會一次過買埋㗎~💛
2022-06-16
午餐
2022-05-20 380 浏览
土瓜灣💛好味熱狗起屋企附近,買外賣好方便平日收工後都好多客熱狗即叫即整所以需要稍為等一等德國酸菜熱狗 $40勁好味,滿滿既酸菜酸菜有用煙肉炒一炒吸收到煙肉既油酸菜酸味足,夠晒正宗再配搭上茄汁、黃芥末紐倫堡腸真係好味,極推呢個熱狗👍🏻👍🏻澳式風情熱狗 $38屋企人食呢個岩晒香港人口味芝士量比得好足現場睇到有拉絲感返到屋企都仲搵到絲😆熱狗包軟熟,自家工場香港製造芝士搭配菠蘿同千島醬,加上熱狗包真係無得彈😋熱狗包仲可以單獨8蚊一個購買黑松露醬大薯條 $30睇戲煲劇時食一流好大盒,薯條炸到外脆內軟係我鍾意既硬度比起坊間某紅黃美國連鎖店好得多比左2盒黑松露醬點黎食都係好好味😋菊9汽🙈🙈諧音梗,唔係講緊粗口呀其實係銀菊露味汽水銀菊露有平肝明目,消暑解毒功效夏天飲佢真係清熱解渴有汽更易入口😚

土瓜灣💛好味熱狗
起屋企附近,買外賣好方便
平日收工後都好多客
熱狗即叫即整
所以需要稍為等一等

德國酸菜熱狗 $40
勁好味,滿滿既酸菜
酸菜有用煙肉炒一炒
吸收到煙肉既油
酸菜酸味足,夠晒正宗
再配搭上茄汁、黃芥末紐倫堡腸
真係好味,極推呢個熱狗👍🏻👍🏻

澳式風情熱狗 $38
屋企人食呢個
岩晒香港人口味
芝士量比得好足
現場睇到有拉絲感
返到屋企都仲搵到絲😆
熱狗包軟熟,自家工場香港製造
芝士搭配菠蘿同千島醬,加上熱狗包
真係無得彈😋
熱狗包仲可以單獨8蚊一個購買

黑松露醬大薯條 $30
睇戲煲劇時食一流
好大盒,薯條炸到外脆內軟
係我鍾意既硬度
比起坊間某紅黃美國連鎖店好得多
比左2盒黑松露醬
點黎食都係好好味😋

菊9汽
🙈🙈諧音梗,唔係講緊粗口呀
其實係銀菊露味汽水
銀菊露有平肝明目,消暑解毒功效
夏天飲佢真係清熱解渴
有汽更易入口😚
2022-05-20
10 分钟 (外卖自取)
  • 黑松露醬大薯條
  • 澳式風情熱狗
  • 德國酸菜熱狗
  • 菊9汽
2022-05-07 264 浏览
齊柏林嘅熱狗應該大部分人都食過熱狗出曬名口味多元高質而且鬆軟但係今次齊柏林新出左個菊9汽水🥤都幾引起我興趣😳😳收左工之後就買返屋企比屋企人試下٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~● US洋蔥圈熱狗 $36 (8.5/10)之前因為試過最出名的澳式風情熱狗今次就試下呢個特別既洋蔥圈熱狗又真係幾特別喎!洋蔥圈炸起既口感同埋佢自家工場所製作既麵包兩者都幾夾٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و配埋豬肉腸仔同番茄醬真係一流♡ 田園風味熱狗 $38 (9/10)呢份我屋企人食的不過我都品嚐左一啖真係幾有田園風味😳千島醬同沙律醬同熱狗果然係無敵夾配埋番茄洋蔥等等十分清新♡ 炸魚薯條 $30 (8.5/10)呢份炸魚薯條炸得好香脆~份量絕對唔孤寒薯條配埋番茄醬千島醬乜乜醬而且份量多到食唔曬🤣🤣♡ 黑松露薯條 $30 (8.5/10)呢份黑松露薯條所用的黑松露醬都好正估唔到雖然平平地但係黑松露味都好濃唔會感覺係好臭好cheap的味道♡ 菊9汽水 +$15 (8.5/10)菊9汽水其實就係銀菊露汽水啦第一啖飲落比我感覺都幾特別但係都唔差喎🥹因為唔算好甜~~~~~~~~~~~~~~~~~~● ● 總結 ● ●
齊柏林嘅熱狗應該大部分人都食過
熱狗出曬名口味多元高質而且鬆軟
但係今次齊柏林新出左個菊9汽水🥤
都幾引起我興趣😳😳
收左工之後就買返屋企比屋企人試下
٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● US洋蔥圈熱狗 $36 (8.5/10)
之前因為試過最出名的澳式風情熱狗
今次就試下呢個特別既洋蔥圈熱狗
又真係幾特別喎!
洋蔥圈炸起既口感
同埋佢自家工場所製作既麵包
兩者都幾夾٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
配埋豬肉腸仔同番茄醬真係一流

♡ 田園風味熱狗 $38 (9/10)
呢份我屋企人食的
不過我都品嚐左一啖
真係幾有田園風味😳
千島醬同沙律醬同熱狗果然係無敵夾
配埋番茄洋蔥等等十分清新

♡ 炸魚薯條 $30 (8.5/10)
呢份炸魚薯條炸得好香脆~
份量絕對唔孤寒
薯條配埋番茄醬千島醬乜乜醬
而且份量多到食唔曬🤣🤣

♡ 黑松露薯條 $30 (8.5/10)
呢份黑松露薯條所用的黑松露醬都好正
估唔到雖然平平地
但係黑松露味都好濃
唔會感覺係好臭好cheap的味道

♡ 菊9汽水 +$15 (8.5/10)
菊9汽水其實就係銀菊露汽水啦
第一啖飲落比我感覺都幾特別
但係都唔差喎🥹因為唔算好甜

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
齊柏林熱狗出色就不用多講
但係今次佢出既副product都幾不錯
如果大家有機會買熱狗嗰陣
都可以考慮下購買佢地既黑松露薯條
同埋呢個自家製的菊9汽水
2022-05-06 114 浏览
齊柏林實在太出名啦,越開越多分店,黎開土瓜灣見到忍唔住外賣返屋企食😝🌟澳洲風情熱狗 $38 🌭熱狗餡料有芝士、煙肉、菠蘿、紐倫堡腸,望到都流晒口水🤤菠蘿酸酸甜甜,加上煙肉味,同濃厚既芝士味,估唔到又幾夾😋紐倫堡腸味道都幾香,幾彈牙!🌟紐約辣味熱狗 $38🌭呢款熱狗既腸係增量版,成110g,唔可以一啖咬到🤣落左芥末同辣醬,味道濃郁,夠既火辣辣🔥呢到既熱狗包仲要係佢地自家廠房生產咖!唔怪得個包咁香啦🤪🌟黑松露薯條 $30🍟份量超多,薯條即炸,食落香脆,點埋濃濃既黑松露,超惹味😛💠套餐+$15有小食同飲品簡左薯餅,size都算幾大,食到粒粒薯仔肉至於飲品就加$8換左菊9汽汽水,其實佢係有汽既涼茶—銀菊露,食左咁多邪惡野梗係要飲返杯涼茶下火同清暑解毒啦,仲要低糖👍🏻👍🏻🌟香脆雞塊 $20一盒有9件,雞塊炸到脆卜卜,點埋酸酸甜甜既醬汁又幾好味😋🥰📍齊柏林熱狗店 (安寧大廈) (土瓜灣)土瓜灣馬頭角道55號安寧大廈地鋪

🌟澳洲風情熱狗 $38 🌭

🌟紐約辣味熱狗 $38🌭

🌟黑松露薯條 $30🍟
份量超多,薯條即炸,食落香脆,點埋濃濃既黑松露,超惹味😛

💠套餐+$15有小食同飲品
簡左薯餅,size都算幾大,食到粒粒薯仔肉

🌟香脆雞塊 $20
一盒有9件,雞塊炸到脆卜卜,點埋酸酸甜甜既醬汁又幾好味😋🥰

📍齊柏林熱狗店 (安寧大廈) (土瓜灣)
土瓜灣馬頭角道55號安寧大廈地鋪
2022-03-06 248 浏览
這間熱狗店開到周圍也有,就知人氣高企.之前沒有太多分店時、要專程去到旺角食,在家附近開了一間,可以經常光顧😚本身想食燒賣皇后熱狗,不過當天沒有賣,所以叫了其他款式.💠芝味熱狗 Cheesy Dog 🧀🌭$38熱狗用上三重熱熔芝士、粟米、蛋黃醬和法蘭克福腸,芝士分量超多,佈滿整條熱狗,一邊食一邊有芝士流出🤩🤩芝士味超香濃😽💠德國酸菜熱狗 German Pickeled Cabbage Dog 🥒🌭$40用上德國酸菜,煙肉、甜酸瓜、茄汁、黃芥末,和紐綸堡腸.醬汁在底,面層佈滿酸菜,味道豐富,酸菜不算太酸,食落開胃,而腸仔味道有咸香,整個組合一很夾👍🏻👍🏻💠澳式風情熱狗 Aussie Dog 🌭$38用芝士,煙肉,菠蘿,千島醬,紐綸堡腸,味道有如食pizza ,口感又豐富,每次食也是必叫😽🔹英女王伯爵奶茶 $20奶茶味不算太濃,用上錫蘭茶葉沖出的味道甘香,伯爵茶的味道濃郁,本身不太飲奶茶,對此款一試愛上😽跟餐 +$12 細薯條 + 冰菠蘿

💠芝味熱狗 Cheesy Dog 🧀🌭$38

用上德國酸菜,煙肉、甜酸瓜、茄汁、黃芥末,

💠澳式風情熱狗 Aussie Dog 🌭$38

🔹英女王伯爵奶茶 $20

跟餐 +$12
細薯條 + 冰菠蘿

2022-02-24 157 浏览
身為真香港人嘅大家,一定有聽過齊柏林呢間黃店,佢啲熱狗真系好足料,而且價錢又唔系好貴,熱狗包內都有烘過同好鬆軟,系一間良心嘅店鋪🤤👍🏻👍🏻芝味熱狗(🌟93.89/100)💲38三重嘅芝士mix粟米,加上大量嘅蛋黃醬,配上法蘭克福腸,一咬已經食到好重嘅芝士味,醬汁都會流出嚟,法蘭克福腸都好有肉汁。一定要趁熱食,如果唔系就做唔到拉芝嘅效果🤤🤤澳式風情熱狗(🌟95.67/100)💲38裡面有芝士,煙肉,菠蘿,千島醬,配上紐倫堡腸。唔同口味嘅包配上不同嘅腸,睇得出佢系有配搭過,菠蘿好甜☺️有一種好似食緊意式風情🍕嘅感覺,小編鐘意食呢個包多啲,因為有唔同嘅料口感都會比較豐富🤤🤤

芝味熱狗(🌟93.89/100)💲38

澳式風情熱狗(🌟95.67/100)💲38
2022-02-23
15 分钟 (外卖自取)
  • 澳式風情
  • 芝味熱狗
話說最近見到燒賣皇后同齊柏林熱狗crossover左個燒賣熱狗🤪,熱狗🌭️相信大家都食過,但係任你扭盡六壬、出神入化😳,又點會諗到燒賣可以Mix熱狗🤣,咁有創意嘅嘢緊係即刻9衝去試啦🥳🌭新春限定燒賣熱狗 $40燒賣配熱狗呢個組合,未食前完全幻想唔到會係點🧐本身都怕會伏伏地,點知出奇地覺得成件事幾夾😂有4粒香菇豬肉燒賣🍄,燒賣有炸過,加埋炒洋蔥🧅,辣椒粉🌶️,醬汁係咖哩茄汁,味道辣辣地好惹味,成件事完全無違和感👍🏻🌭澳式風情熱狗 $38材料有千島醬、煙肉🥓、菠蘿🍍、燒芝士、紐綸堡腸,一口咬落去口感同味道豐富,當所有嘢偏濃味嘅時候,食到菠蘿🍍又會有種Refresh嘅作用,海量芝士亦夠晒由頭食到尾,總括而言係非常飽肚好食😋🐥辣雞塊2件🍗 $24推介必食!比到驚喜我地😍外層炸皮好薄同好夠味,味道好似金拱門既脆香雞翼🐥啖啖肉好滿足,同埋雞肉好juicy💦完全唔會乾👍🏻🍟芝士辣肉醬薯條🍟 $28成盒裝滿哂,份量足👍🏻芝士亦好多,一打開個盒拉哂絲咁🧀芝士同辣肉醬呢個組合唔會輸😂🥤齊茶英女皇伯爵奶茶 $20(換購價)推介❣️唔太飲汽水既我,見到有奶茶揀即刻試試佢😜港式茶底加伯爵茶,比平時奶茶香氣有更多層次,

🌭新春限定燒賣熱狗 $40

🌭澳式風情熱狗 $38

🐥辣雞塊2件🍗 $24

🍟芝士辣肉醬薯條🍟 $28

🥤齊茶英女皇伯爵奶茶 $20(換購價)
推介❣️唔太飲汽水既我,見到有奶茶揀即刻試試佢😜港式茶底加伯爵茶,比平時奶茶香氣有更多層次,同埋奶茶甜度岩岩好,唔會太甜,入口好順滑😙

Overall
實不相瞞,我都係第一次食齊柏林(大鄉里😆),但整體所有嘢份量都好足而且味道好,係可以回頭嘅熱狗店😋
2022-02-11
2021-12-21 251 浏览
澳式風情熱狗 $38貌似啊Jer嘅店員強烈推介嘅Best seller!! 配上紐倫堡腸,菠蘿,千島醬,鋪上芝士再燒到溶化,有一種食緊pizza,疑幻似真嘅感覺..細薯條套餐加$10 ,芥末紫菜粉加$3薯條都幾香脆,個shake shake 粉都好惹味齊樂雞$20 / 9件味道唔錯, 價錢都好抵。個名係我自己改🤣..芝士大薯條 $22好大份,味道都好好,但係我外賣返屋企( 10分鐘路程)面頭嘅芝士已經凍咗硬咗,拉唔到絲,變到一pat嘢,我唯有想像下即場食嗰種美味。所以外賣都係叫返普通薯條啦叫咗四樣嘢加埋都係$99 ,結論係衝入去隨便叫,基本上隸樣都好食,價錢超級抵。良心同糧尾之選。💛
澳式風情熱狗 $38

細薯條套餐加$10 ,芥末紫菜粉加$3
薯條都幾香脆,個shake shake 粉都好惹味

齊樂雞$20 / 9件
味道唔錯, 價錢都好抵。個名係我自己改🤣

芝士大薯條 $22

2021-09-22 343 浏览
良心小店齊柏林進駐土瓜灣後,每次經過都會忍吾住買黎食😻呢度既熱狗全部都即叫即整,夠晒熱辣辣呀👅 條脆皮腸好爽脆,芝士好似吾洗錢咁落左勁多 加埋啲酸酸地既蕃茄醬,勁正🤩 真係百食不厭,正呀👏🏻
良心小店齊柏林進駐土瓜灣後,每次經過都會忍吾住買黎食😻
加埋啲酸酸地既蕃茄醬,勁正🤩 真係百食不厭,

正呀👏🏻
2021-09-21 178 浏览
齊柏林開張既時候好多人,而家相對黎講就少返D,可能冇左新鮮感,又或者周圍既食肆開多左。齊柏林大約有九款熱狗,其實都已經試左大部份,最中意食既係士林原味同澳式風情,今次叫既係士林原味。佢既熱狗包係烘得脆脆的,再加上又香又惹味既mustard, BBQ sauce, 酸瓜醬,好味得黎又唔會覺得excessive, 另外佢買熱狗加12蚊會有兩款小食,我就選擇左薯條同薯餅,我自己又中意炸得香口,佢個薯餅好脆好岩我,但其他人黎講可能會覺得有D overcooked.

2021-09-04
外卖自取
🐝☀️齊柏林係一間好出名嘅熱狗店,仲係黃店添! 應該冇乜邊個未食過呀嘛~(๑•́ ₃ •̀๑)🤍今次我就嗌咗LZ129澳洲風情熱狗,都係38蚊炸!o(*///▽///*)q🤍因為我唔食得辣,所以都係嗌咗呢一個,又係推介嘅泥試下。╰(*´︶`*)╯🤍個人覺得非常好食啲芝士味好重,仲要係火炙嘅,條腸都幾好食,唔會少得滯,食完一個已經好飽,仲有啲菠蘿係度。(。’▽’。)♡🤍你見唔到嗌過一個淨係芝士嘅熱狗,價錢好似差唔多大,個人覺得澳洲風情熱狗比較好食,芝士味道重啲 ,唔會漏到好似芝士熱狗咁。(〃'▽'〃) 🐝🐝

澳洲風情熱狗

🐝🐝
澳洲風情熱狗
齊柏林熱狗 第一次幫襯係由佢開荃灣店起亦都係第一次見專賣熱狗店☺️ #就知佢咩料喇熱狗通常唔似漢堡包咁可以配襯唔同餡料 好似長腸已經係ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ 暫時搵唔到代替不過原來熱狗仲可以有唔同花款&發揮平時配茄汁、黃芥末醬只係基本例如唔同熱狗配襯唔同腸仔&醬汁₍ ᐢo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ᐢ ₎💕🔖 澳式風情熱狗芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸小編超級推薦❤️ ʙᴇsᴛ sᴇʟʟᴇʀ之名當之無愧!本身煙肉菠蘿呢個配搭已經好ᴊᴜᴄɪʏ仲配上味道較濃嘅紐綸堡腸 帶有胡椒味、墨角蘭香料最尾舖上千島醬同輕炙嘅芝士🤤 非常惹味!🔖 芝味熱狗三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸芝士真係多到誇張 完全覆蓋咗隻熱狗🧀
齊柏林熱狗 第一次幫襯係由佢開荃灣店起
亦都係第一次見專賣熱狗店☺️ #就知佢咩料喇

熱狗通常唔似漢堡包咁可以配襯唔同餡料
好似長腸已經係ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ 暫時搵唔到代替
不過原來熱狗仲可以有唔同花款&發揮
平時配茄汁、黃芥末醬只係基本

🔖 澳式風情熱狗
芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸
小編超級推薦❤️ ʙᴇsᴛ sᴇʟʟᴇʀ之名當之無愧!
本身煙肉菠蘿呢個配搭已經好ᴊᴜᴄɪʏ
仲配上味道較濃嘅紐綸堡腸 帶有胡椒味、墨角蘭香料
最尾舖上千島醬同輕炙嘅芝士🤤 非常惹味!

🔖 芝味熱狗
三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸
芝士真係多到誇張 完全覆蓋咗隻熱狗🧀
芝士大薯條
芝士大薯條
2021-04-21 387 浏览
新開張無耐嘅💛良心熱狗店住喺附近嘅我 當然即刻約埋老友過嚟試吓點零鐘過到黎 餐廳lunchbreak緊 兩點開門門口已經有兩三個人排緊隊等開門兩個人叫咗兩份熱狗🌭️同兩份小食由於只得汽水揀所以冇嗌到嘢飲去咗附近一間💛良心奶茶店買野飲澳式風情熱狗 火炙芝士辣肉醬熱狗整體來講兩款熱狗都幾好食熱狗包有略略烤過底 有燶邊脆感而餡料亦都好豐富亦都夠多醬 再加埋脆皮熱狗腸 食落口感味道都滿足到兩三點黎食當下午茶好perfect~唯一唔好嘅位就係要企喺街度食,論盡少少但我同朋友就行咗過去牛棚出面嘅櫈坐住食魚手指 + 飛船小食杯(洋蔥圈、雞塊、薯格)魚手指炸得有啲柴雞塊又有啲乾身其他就不過不失啦
新開張無耐嘅💛良心熱狗店

整體來講兩款熱狗都幾好食
熱狗包有略略烤過底 有燶邊脆感
而餡料亦都好豐富亦都夠多醬
再加埋脆皮熱狗腸 食落口感味道都滿足到
兩三點黎食當下午茶好perfect~
唯一唔好嘅位就係要企喺街度食,論盡少少
但我同朋友就行咗過去牛棚出面嘅櫈坐住食

魚手指 + 飛船小食杯(洋蔥圈、雞塊、薯格)

魚手指炸得有啲柴
雞塊又有啲乾身
其他就不過不失啦

2021-01-25
15 分钟 (外卖自取)