2020-09-04
呢間冰室一到晚市或者假日就會好多人排隊 最近因為疫情關係 冇得堂食 就決定試下外賣佢食啦!順帶一提 佢有提供外賣服務到附近屋苑*外賣時間係2:30pm-11pm*我總共叫左3樣野 紅酒雜扒飯,焗咖啡薯仔雞扒飯 同埋酥皮蛋撻 首先講講佢服務,我見到既員工都態度好聲好氣,就算面對宜家疫市都唔會好似其他餐廳咁西口西面,而我個陣因爲叫左焗飯要等一陣 佢都俾我涼住冷氣等外賣 以茶記/冰室黎講係好好態度而佢野食方面都十分唔錯!紅酒燒汁雜扒飯 ❤️❤️❤️❤️ $59 雜扒顧名思義包括豬扒牛扒雞扒,首先係佢既份量 好要逼爆個外賣盒咁,3塊扒都絕對唔細塊。驚喜既係,佢既牛扒係有水準既牛扒,通常係茶記/冰室食既雜扒飯,啲牛扒都係整得好un,但佢係好淋而且唔會乾!而其他扒都係一樣唔係油 但唔乾身。焗咖哩薯仔雞扒飯 ❤️❤️❤️❤️❤️$56我見到佢咖哩係寫住馳名咖哩 而且仲有焗飯 就試下。首先係我拎到返屋企佢都仲熱辣辣,另外又係份量超多 一打開蓋已經好香既馬來咖哩香料味 食完仲覺得佢有淡淡既椰奶加花生味 真係會想再食!果然係馳名咖哩! 酥皮蛋撻 ❤️❤️❤️ $5/個 對於酥皮蛋撻我認為比較遜色既係酥皮既部份 層酥皮酥得來比較鬆
*外賣時間係2:30pm-11pm*
而佢野食方面都十分唔錯!
紅酒燒汁雜扒飯 ❤️❤️❤️❤️ $59
焗咖哩薯仔雞扒飯 ❤️❤️❤️❤️❤️$56
酥皮蛋撻 ❤️❤️❤️ $5/個
對於酥皮蛋撻我認為比較遜色既係酥皮既部份 層酥皮酥得來比較鬆散 另外欠缺牛油香 但蛋漿部份做得都唔錯 香滑而冇焗老左啲蛋