2019-10-02 3856 浏览
自從上一次食過佢哋下午茶覺得好抵食,晚餐又炒得好有鑊氣,於是佢就成為我哋日常生活晚飯早餐嘅選擇。今次我哋叫咗一$8.9嘅糯米飯,仲有臘腸雞肉煲仔飯,菜苗餃,南瓜蒸腸粉,同埋鹹水角。今次嘅鹹水角退步左,比較硬身,好似再炸左咁,比較遜色,而且真係好似細粒左。另外糯米飯,價錢便宜,而且都幾大份,底都幾深,不過味道就一般啦,冇咩臘腸味。南瓜蒸腸粉算係我今次最鍾意嘅點心,腸粉好滑,而且南瓜好熔,未試過嘅都值得一試。

2019-09-28 2344 浏览
今晚四個人食晚飯八點前入座。沒有乳鴿。乜沒有燒鵝。本人覺得受欺騙呀!新將期,期內都係想吸引顧客。想做旺個場呀!這樣罷明叫我地親戚朋友勿再來。我隔了半小時追單才告知無一再隔半小時追單又告知無二。如無唔係即時告知。焗你地叫雞啦!
2019-09-27 1093 浏览
之前吃過他們的早餐感覺好抵食 今次決定是佢哋嘅晚餐。大概8:00抵達已經有好多人,我地點左一蚊嘅鹽水雞,都有成半隻㗎。另外點左蒜香骨,帶子魚香茄子,黑朝洋蔥豬手,梅菜豬肉豆腐。雖然佢哋上菜好慢,差唔多食完一樣先到下一樣,但係勝在食物新鮮,而且真係煮得有鑊氣,香口。我自己好推薦帶子魚香茄子 帶子細細粒但係煮得好鮮味 而且份量都好多 80幾蚊都真係好抵食。一蚊鹽水雞,半隻來講真係好大份,絕對唔會因為價錢比一隻好細嘅雞。蒜香排骨有少少酸酸甜甜,香脆,我都好推薦

2019-09-26 2001 浏览
在觀塘廣場最近開咗一間龍寶酒家,同朋友上去試吓,隨意點幾味送酒小食,叫了乳鴿,炸桶,炸魷魚鬚,石班等,本來抱着隨意試吓,但出乎意料地發覺其食物色,香,味均有出色表現,乳鴿好多汁又鮮味,邪惡的酥炸桶和炸魷魚鬚就更加不逞多讓,各有特色,該酒家實為酒友食客聚飱吹水勝地。
2019-09-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-09-13 1028 浏览
之前係鴻星酒家 隔咗幾個月過到嚟已經重新裝修 原本以為食嘅嘢都係差唔多 但係點知道而家酒樓嘅價錢好抵食 可以講係觀塘最平嘅下午茶入到去位置非常大 以前不接待客人嘅房間都開放埋 入到去已經好多人 不過好好彩唔駛等位今次我哋叫咗六樣點心 當中包括左好新鮮嘅鵪鶉蛋燒賣 山菜牛肉腸粉非常有新意 淡淡都係牛肉 好足料!另外鹹水角稍嫌唔夠大,但係都係新鮮嘅熱食,可以一試。跟住我地點左一個$23嘅點心拼盤,入邊包括左兩個蝦餃,兩個牛肉燒賣,兩個燒賣,一個馬拉糕,真係好抵食,如果你一個人可能叫依款已經夠食了!

2019-08-24 2508 浏览
朋友放假我們就約近地鐵站上蓋官塘廣場樓上龍寶飲茶新開張半個月已經第二次來格局四正,但談不上高檔。但以官塘街坊價錢酒樓而言,格調則十分不俗。這裡茶錢有分搭檯同唔搭檯,都是貴$2我們選了不搭檯方面傾計這裡即叫即蒸,新鮮熱辣每人一個鳯爪排骨煲仔飯。鳳爪及排骨既份量多, 鳳爪完整一隻隻,排骨瘦肉多唔肥,有肉汁滲入飯好入味,飯一樣夠熱,乾身好爽蝦餃蝦夠爽口味道唔道...煎腸粉好香口....加少許醬汁更好味其貌不揚的蠔皇鮮竹卷竟然幾好味。特價點心拼盤一籠五款,有咸有甜,起碼有蝦餃兩粒亦有燒賣兩粒馬拉糕都蒸得鬆軟質素不錯,早茶只售$28.8其他點心都不錯,最重要一點是他們造的點心肥肉比例相當少,吃過的點心都不帶油膩口感下次飲茶首選這裡,因為真係幾好食,而且交通方便!
朋友放假我們就約近地鐵站上蓋官塘廣場樓上龍寶飲茶
新開張半個月已經第二次來
格局四正,但談不上高檔。
但以官塘街坊價錢酒樓而言,格調則十分不俗。
這裡茶錢有分搭檯同唔搭檯,都是貴$2
我們選了不搭檯方面傾計
這裡即叫即蒸,新鮮熱辣
每人一個鳯爪排骨煲仔飯。

鳳爪及排骨既份量多, 鳳爪完整一隻隻,
排骨瘦肉多唔肥,有肉汁滲入飯好入味,飯一樣夠熱,乾身好爽
蝦餃蝦夠爽口味道唔道...

煎腸粉好香口....加少許醬汁更好味

其貌不揚的蠔皇鮮竹卷竟然幾好味。
特價點心拼盤一籠五款,有咸有甜,
起碼有蝦餃兩粒
亦有燒賣兩粒
馬拉糕都蒸得鬆軟
質素不錯,早茶只售$28.8
下次飲茶首選這裡,因為真係幾好食,而且交通方便!