🥪厚切鰻魚蛋治 $58炒蛋好似蛋包飯咁蓋住三文治,🥚蛋嫩滑,蛋味濃郁,芝士在蛋面,多咗份芝士獨有香味,再灑上紫菜碎。餡料有足料鰻魚,入口即化啖啖肉👍🏻多士烘過,酥脆微焦,但吸了蛋汁有少少淋質地。飲品:推薦☕️樽仔奶茶系列,店主細心係少糖同無糖之選。無糖先可以細味茶嘅甘香。店內擺滿Twinings 茶罐,可見店主都有精選過茶底。無糖白蘭翠玉奶茶$32翠玉奶茶就成日見,但加上白蘭花嘅翠玉奶茶就非常罕有,芳香回甘。無糖龍鳳峽奶茶$38台灣烏龍奶茶☺️茶香🌱值得一提🌱生酮之選,麵包可以加$10轉豆腐素食之選, 素肉鬆蛋治 / 黑松露大啡菇蛋治
厚切鰻魚蛋治
🥪厚切鰻魚蛋治 $58

飲品:

無糖白蘭翠玉奶茶$32

無糖龍鳳峽奶茶$38
台灣烏龍奶茶☺️茶香

🌱值得一提🌱
生酮之選,麵包可以加$10轉豆腐
素食之選, 素肉鬆蛋治 / 黑松露大啡菇蛋治
厚切鰻魚蛋治
2023-03-18 356 浏览
難得在元朗附近行山,當然要來一趟主打流心蛋治 & 樽仔奶茶既龍鳳店🤤😍小店主要做外賣生意,堂食只有兩張枱,所以人多就未必夠位坐啦~😋鵝肝蛋治🍳🤤 $78超!足!料!炒蛋恰到好處,非常嫩滑,作為蛋控既我,係絕對既大滿足🤩😍🧋秘密代號樽仔奶茶 $25-$38超濃港式奶茶😍每種茶底都飲得出獨特的香味,想買晒咁多種黎試飲🤤仲有少甜同無糖的選擇,夠晒健康😎注意‼️千祈唔好夜晚飲,一定訓唔著🤪🤪

😋鵝肝蛋治🍳🤤 $78
超!足!料!
炒蛋恰到好處,非常嫩滑,作為蛋控既我,係絕對既大滿足🤩😍

鵝肝蛋治

🧋秘密代號樽仔奶茶 $25-$38

注意‼️千祈唔好夜晚飲,一定訓唔著🤪🤪

鵝肝蛋治
  • 樽仔奶茶
位於元朗嘅小店,舖頭座位唔多,等位時間比較耐,但係值得等!最出名係滑蛋分量超多嘅蛋治,發現和牛蛋包飯更出色,已經食過好多次,而家多數買外賣,唔洗咁耐。黃牛蛋包飯 $88和牛充滿油脂,入口即溶!醃料係燒汁,甜甜地,外層火炙咗有少少燶邊,好好食。蛋就唔洗多講,夠滑。個飯用燒汁炒,仲有少少牛肉粒,已encore😂鰻魚蛋治 $42你冇估錯鰻魚同麵包係麵包入面,外層全部都係炒滑蛋,入面係炒滑蛋同麵包冇得輸。因為麵包唔易切,會切到扁咗。推介指數:9/10 抵食指數:7/10

黃牛蛋包飯 $88

鰻魚蛋治 $42

推介指數:9/10
抵食指數:7/10
2023-03-05 225 浏览
📍 龍鳳店🇭🇰 元朗水車館街66號錦榮大廈地下3B號舖難得嚟到元朗 梗係要穩下附近有乜好食😗呢間小店一直睇相都好吸引果然去到已經有啲人係度排隊😋 炙燒左口魚裙邊蛋包飯 $98個左口魚係薄切嘅 但佢好多魚油 入口即溶一啲都唔腥😚😚個飯份量好多 但就淡左少少就係白飯🤣🤣個蛋重蛋味 但都係偏淡少少 可能要自己加d調味 eg 鹽/黑椒😋 厚切鰻魚蛋治 $58 +芝士 $5鰻魚勁大舊 冇骨 好食芝士好食多士係有烘過嘅 所以少少脆但因為比d蛋蓋住 唔多唔少都會淋😋 黑松露大啡菇蛋治 $68啡菇好juicy 好正😋 世二港式奶茶 $30 少甜佢呢個係標榜濃嘅果然真係茶好濃 唔會澀 唔會濁總結 幾好食!!超級飽 好豐富
📍 龍鳳店

總結 幾好食!!超級飽 好豐富
2023-03-04
  • 鰻魚蛋治
2023-02-09 197 浏览
今日unch 時間諗唔到食乜,始終日日返工都係食附近既野,所以就上社交媒體睇下公司附近有咩未食過既好野食先,見到社交媒體推薦呢間近公司個名叫做「龍鳳店」,佢地賣哂廣告既招牌食物就係流心蛋三文治,相片很吸引,亦足料,所以就去試下,可能我淨係對個流心蛋有興趣啦,所以一去到就點左個蟹膏流心蛋三文治,等候時間唔算耐,黎到上台外觀一流,但我就奇怪麵包喺邊呢?原來麵包放在流心蛋下面,夾住大條蟹柳及足料蟹膏,所以係唔可以好似傳統三文治咁用手食,不過份量充味道濃,所以叫埋佢既樽仔奶茶黎試下,佢有幾隻口味既奶茶,係用唔同品種既茶葉,我自己就叫老闆推薦奶味比較重既奶茶,飲落又真係奶味好重,作為下午茶黎講,份量夠食飽有餘,所以我覺得可以翻食同介紹比同事去食下

2023-02-07
  • 蟹膏蛋治
2023-01-23 228 浏览
每當區外朋友問我黎元朗要食d咩嘅時候,我都會推薦呢間龍鳳店!!雖然佢地鋪面唔大,堂食位置好少亦唔係d咩華麗嘅裝修,但勝在夠貼地,食物質素好!不過講起都真係慚愧~住左喺元朗咁耐,竟然一直都冇食過龍鳳店!所以決定約埋朋友仔一齊去試下!叫左鰻魚蛋治同鵝肝蛋治🤤炒蛋喺外面嘅蛋治真係第一次食,估唔到係咁好味!除左蛋治,當日仲叫左伯爵奶茶好好飲!好香伯爵茶味~~諗起都想再飲了🤤朋友仲買多左兩支拎番屋企飲添😆所以強烈推薦如果入開黎大西北的話 真係不妨黎試下!會有驚喜的!

所以決定約埋朋友仔一齊去試下!
叫左鰻魚蛋治同鵝肝蛋治🤤
炒蛋喺外面嘅蛋治真係第一次食,估唔到係咁好味!

除左蛋治,當日仲叫左伯爵奶茶
好好飲!好香伯爵茶味~~諗起都想再飲了🤤
朋友仲買多左兩支拎番屋企飲添😆

• 龍鳳鰻魚蛋治
  • 鵝肝蛋治
好日都唔入元朗,一入就遇到間相逢恨晚嘅良心店💛鋪頭細細好易走漏眼,但其實佢哋都幾出名呢間係綠領行動💚*全民絕膠@元朗* 嘅餐廳之一,自㩦外賣盒買滿$30可以-$4❗️.小店主打創意蛋治⚠️今次試咗2款📍 蟹膏蛋治($58)/巴馬火腿蛋治 ($48)厚厚嘅香滑炒蛋🐣份量多到完完全全覆蓋下面嘅三文治🥪2層麵包分別夾住Parama ham同蟹膏蟹棒Parama ham鹹香柔軟,配埋滑蛋已經冇得輸🐖蟹個款就更加香🦀,蛋面仲要加上飯素同蟹籽🧡下層嘅蟹棒燒香過又夠大條,蟹膏唔算濃有啲可惜但整體真係好食,賣相同味道都好吸引😍

好日都唔入元朗,一入就遇到間相逢恨晚嘅良心店💛
鋪頭細細好易走漏眼,但其實佢哋都幾出名

小店主打創意蛋治⚠️今次試咗2款
📍 蟹膏蛋治($58)/巴馬火腿蛋治 ($48)
厚厚嘅香滑炒蛋🐣份量多到完完全全覆蓋下面嘅三文治🥪
2層麵包分別夾住Parama ham同蟹膏蟹棒
Parama ham鹹香柔軟,配埋滑蛋已經冇得輸🐖
蟹個款就更加香🦀,蛋面仲要加上飯素同蟹籽🧡
下層嘅蟹棒燒香過又夠大條,蟹膏唔算濃有啲可惜
但整體真係好食,賣相同味道都好吸引😍
2023-01-06 177 浏览
鵝肝蛋治 😋😋😋😋😋蟹膏蛋治 😋😋😋😋馬騮搣奶茶 😋😋😋😋😋伯爵奶茶 😋😋😋😋😋蛋治呢d普通野相信個個都食過,但用蛋包住麵包嘅蛋治又有冇食過呢?呢間係元朗嘅龍鳳店就係傳說中顛覆傳統整蛋治嘅小店。▪️蛋治超足料除左勁多蛋漿仲勁大塊鵝肝▫️️蟹膏蛋治裡面有好多蟹柳絲▪️️奶茶控必試佢地嘅奶茶勁多款式▫️️最好係佢地奶茶有唔同甜度仲有無糖▪️️伯爵奶茶好香伯爵味飲完個口都好香▫️️價錢公道都算抵食▪️️都有2個位可以堂食
鵝肝蛋治 😋😋😋😋😋

▪️️伯爵奶茶好香伯爵味飲完個口都好香
▫️️價錢公道都算抵食
▪️️都有2個位可以堂食
2022-11-06 358 浏览
今次介紹元朗樽仔奶茶,鐘意奶茶嘅朋友啱晒。店舖細細間,奶茶好多款,唔同味道,每款味都可以選擇無糖、少甜或正常口味,啱晒唔同人口味。買完即刻急不及待喺街邊打開支無糖白玉奶茶來飲,茶味甘甘地,奶亦都很滑,同平時飲嘅預製凍奶茶,無論在口感上及味道上都好味很多,絕對推介。另外伯爵奶茶奶香茶濃,都好好味! 店員話奶茶可放喺雪櫃一星期内飲,適合一次過買幾支,茶癮起就開支飲。
今次介紹元朗樽仔奶茶,鐘意奶茶嘅朋友啱晒。

另外伯爵奶茶奶香茶濃,都好好味!
下午茶
2022-11-01 306 浏览
小店中午1點開門,12:55分已經有人排隊~ 堂食只有兩張枱,所以我哋決定買上車食。蟹膏蛋治 $42滑蛋包住蟹肉蟹膏同三文治,上面鋪滿蟹子,夾埋一齊食個口感唔錯~ 價錢略偏貴🌟逢星期三休息

蟹膏蛋治 $42

🌟逢星期三休息
2022-01-20
2022-10-10 372 浏览
好耐以前見朋友大推呢間,bookmark咗兩年喇,但係元朗對我嚟講太遠,今次終於有機會試到!佢鋪面好細,只有兩張檯,名副其實嘅溫馨小店。一行到過去第一樣吸引到我嘅就係兩個放晒奶茶嘅雪櫃!奶茶控表示心心眼,好彩今日未買手搖,有quota可以試佢嘅奶茶😛企咗喺店外睇餐牌嘅時候女店員已經好熱情招呼我哋入去坐低慢慢睇,撲鼻而來嘅香味原來係老闆準備緊馬騮搣嘅茶底,我哋就被吸引咗去睇奶茶menu...不過女店員好有組織咁樣叫我哋揀咗嘢食先,奶茶可以容後等佢慢慢介紹。我哋揀咗蟹膏蛋治(+煙燻芝士)同埋鰻魚蛋燒豆腐,製作速度都幾快,佢一落枱嗰一下忍唔住「嘩」咗一聲😆 個presentation好吸引,本身唔係好肚餓都狼吞虎嚥🤣 我個人本身唔係太鍾意食蛋,但係佢個炒蛋勁出色,連我咁揀飲擇食都覺得好好食!經過女店員嘅介紹同游說,我哋都想試真啲奶茶嘅味道,所以就分別嗌咗少甜馬騮搣奶茶 同走甜世一奶茶。本身好擔心走甜會有澀味,但一啲都唔澀,完全喜出望外!(利申我平時喺出面飲手搖通常都係飲全糖🙈)女店員話如果走甜會有澀味嗰啲係唔靚嘅奶茶,呢個我哋認同。雖然啲奶茶相對上係少少貴,不過佢嘅質素絕對對得住個價錢。臨走

臨走仲買咗支金銀菊花茶帶走,之後飲咗都係覺得好高質!真係好想試晒佢咁多款奶茶同埋另外嗰個羅漢果桂花茶,必須encore!😋
少甜馬騮搣奶茶、走甜世一奶茶
鰻魚蛋燒豆腐
金銀菊花茶
2022-10-09
少甜馬騮搣奶茶、走甜世一奶茶
鰻魚蛋燒豆腐
金銀菊花茶
  • 龍鳳鰻魚蛋治
最近去了一間很有特色還有朋友推薦,而且覺得區外人可以慕名而來的食店。龍鳳店的炒雞蛋夾三文治絕對是創意之作,多款樽仔奶茶也吸引開下午一點,如果想堂食一定要早點去等位,因為只有兩張桌子。很好彩在老闆準備開門時剛到還沒有人排隊之後聽就算買外賣都要等45分鐘。蛋治每款看起來都有興趣想試,不怕吃太飽也可以選蛋包飯喔!若果惠顧蛋治,樽仔奶茶和指定飲品均有減$5的優惠。樽仔奶茶有好幾款,價錢由$25至$38,不同的茶底亦有少甜和無糖的選擇。我選 雀舌奶茶 ($32) 能用齒頰留香來形容,茶的味道鮮爽回甘,很適合夏天喝。如果想更感受獨特濃郁的茶香氣,建議選少甜,口感亦很順滑。因為每樽奶茶看起來都一樣,所以樽身有寫英文字母標記。1S是 少甜世一港式奶茶 ($38),JS是 少甜白蘭翠玉奶茶 ($32)見有些不想等外賣都直接改成買奶茶,可見魅力有多大!平時我們吃的蛋治都是麵包夾著滑蛋,但這裡的蛋治則是相反。黑松露大啡菇蛋治 ($68) - 很香的黑松露放在很嫩滑的滑蛋山上!一切開便看到變得很濕潤的麵包和濃厚多汁的大啡菇,味道較另外點的兩款淡味點。蟹膏蛋治 ($58) - 滑蛋上換成蟹子,蟹膏的味道不明顯,
龍鳳店的炒雞蛋夾三文治絕對是創意之作,多款樽仔奶茶也吸引
開下午一點,如果想堂食一定要早點去等位,因為只有兩張桌子。
蛋治每款看起來都有興趣想試,不怕吃太飽也可以選蛋包飯喔!

若果惠顧蛋治,樽仔奶茶和指定飲品均有減$5的優惠。
如果想更感受獨特濃郁的茶香氣,建議選少甜,口感亦很順滑。
雀舌奶茶

因為每樽奶茶看起來都一樣,所以樽身有寫英文字母標記。
見有些不想等外賣都直接改成買奶茶,可見魅力有多大!
樽仔奶茶

平時我們吃的蛋治都是麵包夾著滑蛋,但這裡的蛋治則是相反。
黑松露大啡菇蛋治

蟹膏蛋治 ($58) - 滑蛋上換成蟹子,蟹膏的味道不明顯,但都惹味。
相對之下這個麵包沒有前者那麼稔,夾著煎香了的厚厚蟹柳!
不論是在口感還是味道層次上都十分豐富。
蟹膏蛋治

厚切鰻魚蛋治 ($58) - 我們+$10將麵包轉成了豆腐。
比起存在感低的麵包,紮實豆腐的口感強,豆味也頗濃郁,與甜甜的鰻魚汁很配。
鰻魚會有普通和厚切版本,但就算厚切其實都並不算很肥美。
厚切鰻魚蛋治 (豆腐版)

所以三款中按我口味,最推薦還是蟹膏 -> 黑松露大啡菇 - > 厚切鰻魚。
蛋治中還有幾款想試,邪惡的鵝肝和皮蛋肉鬆都會是下次想試試的。
樽仔奶茶則會是我不堂食也會在路過時買外賣的原因吧!
2022-09-25
$98.7 (午餐)
雀舌奶茶
樽仔奶茶
黑松露大啡菇蛋治
2022-09-16 450 浏览
呢間店都開左好耐,有一次朋友介紹我嚟食我先知原來呢間咁好食,而且好有特色蟹膏蛋治真係好好食啲蛋好滑,加埋樽仔奶茶更加正雖然啲樽仔奶茶唔算好平,都廿幾蚊,但真係好好飲,茶底香,又有唔同味揀。
呢間店都開左好耐,
有一次朋友介紹我嚟食我先知原來呢間咁好食,
而且好有特色
蟹膏蛋治真係好好食
啲蛋好滑,
加埋樽仔奶茶更加正

2022-09-14 244 浏览
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅總分: 4/5 (經過嘅話一定會再食!)推薦俾:鍾意滑蛋嘅人 🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🔅鵝肝蛋治 ($78)正常嘅蛋治都係麵包包住蛋但係佢係蛋包住麵包 (講到1999)如果要話味道係咪十分特別其實又唔係但係佢嘅炒蛋整到好滑 份量好足配埋鵝肝多士好有幸福感!🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪地址: 龍鳳店 (元朗)元朗水車館街66號錦榮大廈地下3B號舖環境嚟講~依間真係小店嚟啲位會比較迫唔會話十分好坐同埋比較少位所以都唔可以食完坐喺度吹水太耐但老闆好好服務~
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
總分: 4/5 (經過嘅話一定會再食!)

推薦俾:
鍾意滑蛋嘅人

🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳
🔅鵝肝蛋治 ($78)
正常嘅蛋治都係麵包包住蛋
但係佢係蛋包住麵包 (講到1999)
如果要話味道係咪十分特別
其實又唔係
但係佢嘅炒蛋整到好滑 份量好足
配埋鵝肝多士
好有幸福感!

🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪
地址: 龍鳳店 (元朗)
元朗水車館街66號錦榮大廈地下3B號舖

環境嚟講~
依間真係小店嚟
啲位會比較迫
唔會話十分好坐
同埋比較少位
所以都唔可以食完坐喺度吹水太耐
但老闆好好服務~
2022-09-14
  • 鵝肝蛋治
2022-08-05 624 浏览
元朗的龍鳳店非常出名!要有緣先食到!鰻魚蛋治真材實料,鰻魚入口即溶,很有口感,亦很少刺骨;配上嫩滑的蛋及香草,非常香噴噴!最重要蛋是不老!鰻魚份量很多很滿足啊!
元朗的龍鳳店非常出名!要有緣先食到!