2024-02-05
今日去到旺角食一間意粉同漢堡都好出名既餐廳,出名唔係因為做廣告、係因為真係真材實料!餐廳嘅裝修簡約舒適、加上枱面用黑白格仔做主調、望落去好有儀式感!再加上餐廳都多位置打卡!尤其係將個玻璃位影相彩光度一流!呢度除咗好多嘢食之外,仲有好多飲品特飲包括花茶!今次我叫咗:Various flower tea玫瑰洛神花茶:除咗有理氣解郁功效之外、仲有條經止痛養宮嘅好處、花頭味道自然再配合玻璃熱壺坐住、可以keep住飲熱嘅花茶!penne pasta in truffle cr黑松露蘑菇白汁長通粉:混合咗適當嘅蔬菜同蔥蒜、再配合洋蔥和蘑菇、再加上香草粉同青瓜!味道清新、長通粉食落creamy!linguine carbonara日本蝦天婦羅扁意大利粉:日本蝦天婦羅大大隻、再配合洋蔥等蔬菜、營養均衡健康、意大利粉質地挺身、食落去juicy!最後再整咗個蛋黃醬炸薯條,配合茄汁再加蛋黃醬,令到成件事更加味道層次豐富!5%percent cafe旺角彌敦道高氏大廈2樓
Various flower tea玫瑰洛神花茶:
penne pasta in truffle cr