2020-01-11 442 浏览
好耐冇黎食章魚燒,本來想去隔離街食,但見佢落咗閘冇開門🤷🏻‍♀️其實個招牌好似都唔同咗,唔知係咪執咗呢?🤔隔離街嗰間係比較正宗的日式章魚燒🇯🇵,而呢間係港式章魚燒🇭🇰,各有各風味🐙😋章魚燒梗係要新鮮熱辣🔥🔥🔥先最好味啦,最怕啲鋪頭一早燒定,就咁放咗喺鐵板上面,攤凍左味道差好遠啊😟嚟到見到有一底係燒好咗,一底係啱啱整緊,於是問可唔可以比整緊嗰啲我呢?老闆娘都好好人應承咗😆唔係間間鋪頭都肯㗎新鮮熱辣🔥燒得幾香脆😋丸子外脆內軟,入面有一粒章魚,口感不錯👍🏻沙律醬同燒汁份量足,但略嫌紫菜唔夠多,紫菜放多d會好味d😃
新鮮熱辣🔥燒得幾香脆😋
丸子外脆內軟,入面有一粒章魚,口感不錯👍🏻
沙律醬同燒汁份量足,但略嫌紫菜唔夠多,紫菜放多d會好味d😃
2020-01-04
2019-10-12 238 浏览
無意中發現呢間小食店 611 ,家庭式經營兩公婆夾手夾腳,除咗燒賣魚蛋,主打係格仔餅雞蛋仔同埋章魚燒,雞蛋仔好出色又有蛋香又夠脆$12.有1底兩底$20簡直超值,仲有章魚燒都非常出色
2017-06-05 438 浏览
每次經過這間店,都有不少人在排隊。剛巧經過有點餓,便決定一些它久仰大名的章魚小丸子。以前經過, 它燒小丸子的爐是公開的。 不過現在把爐收藏起來了,所以未能看到章魚小丸子的情況。有時候看見它會燒得很焦黑,overheart的感覺,所以會選擇不購買。 又或者是放了好一段時間,沒有人購買,所以小丸子都出曬油。 不過又時,又會新鮮熱辣,燒得十分香脆,所以那時就會有很多人在排隊購買它的小丸子。但現在都看不到,唯有搏一搏吧。這次的小丸子,不是太熱,應該是放了一段時間吧。紫菜可以放多些會更加好吃! 而章魚燒的蛋漿,甜甜的很好吃。章魚有一小粒,也不錯,有口感。很喜歡吃它的燒汁,因為燒汁很夠味。整體而言,這個章魚燒很便宜,很好吃,值得一試! 不過襯住多人排隊的時候,購買小丸子,就會更加新鮮,更加好吃了!
每次經過這間店,都有不少人在排隊。

剛巧經過有點餓,便決定一些它久仰大名的章魚小丸子。

但現在都看不到,唯有搏一搏吧。
這次的小丸子,不是太熱,應該是放了一段時間吧。

紫菜可以放多些會更加好吃!
很喜歡吃它的燒汁,因為燒汁很夠味。

5 分钟 (外卖自取)
  • 章魚小丸子
2017-05-05 249 浏览
呢間野d小丸子好抵食!! 以呢個價錢黎講,我覺得係超好味!!由以前20蚊兩盒,最近半年加咗價,變25蚊兩盒。即使即咗小小價,但都係好平。一盒有7粒,如果25蚊即係有14粒! 佢燒到個面係脆,入面有椰菜同八爪魚。做法同配料係港式做法,隔離條街正宗章魚燒就正宗既好味,呢個港式有港式既好味!! 可以唔會話咩大 競爭,因為大家都有自己既賣點 食落每粒味道好味,加左d 沙律醬同燒汁,就更加道地!呢間仲有賣其他小食,例如雞蛋仔,格仔餅,魚蛋燒買腸仔牛雜蘿蔔等等既香港道地小食。佢既蘿蔔超甜超好甜架!!!!
呢間野d小丸子好抵食!!
以呢個價錢黎講,我覺得係超好味!!
由以前20蚊兩盒,最近半年加咗價,變25蚊兩盒。
即使即咗小小價,但都係好平。

一盒有7粒,如果25蚊即係有14粒!
佢燒到個面係脆,入面有椰菜同八爪魚。

食落每粒味道好味,加左d 沙律醬同燒汁,就更加道地!

佢既蘿蔔超甜超好甜架!!!!
小丸子
2017-05-05
10 分钟 (外卖自取)
小丸子
2017-02-26 215 浏览
已經好耐冇食過咁好食嘅雞蛋仔, 睇睇門面好似好up dum 咁, 真係唔可以講得笑! 啲雞蛋仔堅係外脆內軟, 即叫即整…… 如果北角xx 雞蛋仔係100分嘅話呢間應該係150分囉
呢間應該係150分囉

• 雞蛋仔
話說2017年才過了1個多月,我已經吃了7次雞蛋仔/ 格仔餅了,實在太瘋狂. 吃雞蛋仔的足跡已包括: 龍門居雞蛋仔、大埔鴻記雞蛋仔、新蒲崗味道小食店以及這間位於井財街的611小食店. 這7次當中有3次也是於這間611小食店吃的,因為第一次吃過後覺得超級好食,雞蛋仔外脆內軟,絕不會空心,是有口感的一款雞蛋仔; 至於格仔餅也是弄得很脆身,亦夾上大量煉奶、花生醬、沙糖等,鬆脆美味. 最值得讚的是老闆對格仔餅的那份專注,會用上計時器計格仔餅的烤焗時間,令每一底出品都是同樣鬆脆. 由於初次吃到如此便宜又有水準的格仔餅,往後也帶父親來一起吃. 不過第二、三次來訪也是假日,也有數位客人在購買小食,弄格仔餅的功夫由老闆娘操刀,不過她個人比較心急/ 求其,從她手上買來的格仔餅不及老闆弄的鬆脆,而是較軟身的,格仔餅脫模時又太心急,令到格仔餅不完整,破了一部份,不及第一次吃到的滋味. 如果住在屯門的街坊想吃便宜而又有水準的雞蛋仔,也要看彩數,因為老闆與老闆娘的出品可是差距很大的,哈哈! 屯門青翠徑多寶大廈地下G17號舖

屯門青翠徑多寶大廈地下G17號舖
$8.5 (下午茶)