2024-08-17 7 浏览
我哋一家人都好鍾意中式糖水😋食完飯最正就係去地茂館食返甜品先得🤗🍠7-SELECT x 地茂館薑汁番薯忌廉泡芙($16/件)泡芙外層口感軟熟,咬開後,流出飽滿嘅薑汁薯糖水口味忌廉,作為飯後甜品真係一流👍🏻✨🍰7-SELECT x 地茂館黑芝麻豆腐花忌廉蛋糕($16/件)採用日本黑芝麻同豆腐製成,入口充滿即溶嘅黑芝麻豆腐花忌廉,配以柔軟嘅蛋糕,真係令人停唔到口🤤🥐7-SELECT x 地茂館黑芝麻麻糬包($12/件)#新品推介鬆軟嘅麵包,加入黑芝麻醬同麻糬,煙煙韌韌好香濃,口感好豐富😍
我哋一家人都好鍾意中式糖水😋
食完飯最正就係去地茂館食返甜品先得🤗

2024-07-07 29 浏览
$10嘅飯團🍙真係唔知邊度有?仲平過麥當勞,七仔開到周圍都係,隨處都可以買到👏平嘅飯團雖然大部份都好少餡,但係食起嚟真係快靚正😋有時唔夠時間,攞住一邊食,一邊走🏃‍♂️慳咗唔少時間⏰份量一般夠夜晚頂住頭先今次揀嘅係肉鬆飯團🍙內裏有肉鬆和沙律醬,吃起來都比較開胃🤤紫菜是脆的,簡簡單單又一餐,十分之適合都市人🤩
$10嘅飯團🍙
真係唔知邊度有?
仲平過麥當勞,七仔開到周圍都係,隨處都可以買到👏
平嘅飯團雖然大部份都好少餡,但係食起嚟真係快靚正😋
有時唔夠時間,攞住一邊食,一邊走🏃‍♂️
慳咗唔少時間⏰份量一般夠夜晚頂住頭先
今次揀嘅係肉鬆飯團🍙
內裏有肉鬆和沙律醬,吃起來都比較開胃🤤
紫菜是脆的,簡簡單單又一餐,十分之適合都市人🤩
2024-07-05
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
纪念日
  • 紫菜肉鬆飯團
2024-04-25 40 浏览
係7-SELECT x伊藤久右衛門宇治抹茶滋味✨載譽歸來 📣 抹茶控們要注意😍🎏融合京都傳統的茶藝 ,展現宇治抹茶之魅力🍵今次推出7 款期間限定款式產品,包括:🍞抹茶蜜豆吐司🍞日式抹茶蒸蛋糕🍞宇治焙茶吉士紅豆包🍵[日本直送]宇治焙茶拿鐵千層忌廉蛋糕🍵[日本直送]宇治抹茶紅豆忌廉瑞士卷🍵[日本直送]宇治抹茶忌廉泡芙🍵[日本直送]宇治抹茶紅豆忌廉蛋糕【日本直送】7-SELECT x 伊藤久右衛門宇治焙茶·拿鐵千層忌廉蛋糕($21/件)每層都厚薄適中又軟嫩無比嘅班戟皮,宇治焙茶製成香滑回甘的焙茶忌廉,口感幼滑香濃,層次豐富🤤令到嘅層次感再昇華【滋味推介】7-SELECT x 伊藤久右衛門·抹茶蜜豆土司($25/件)麵包並加入香甜蜜豆,食落每一啖都散發淡淡抹茶香🍵茶味回甘,口感亦相豐富用黎做早餐就岩晒啦☺️【日本直送】7-SELECT x 伊藤久右衛門宇治抹茶·紅豆忌廉蛋糕($16/件)伊藤久右衛門宇治抺茶製成香滑回甘嘅抹茶忌廉,融合香甜嘅紅豆🫘平衡了帶點苦澀的茶味,令人一試難忘😍🍵對茶香情有獨鍾嘅朋友記得唔好錯過‼️

🎏融合京都傳統的茶藝 ,展現宇治抹茶之魅力🍵

今次推出7 款期間限定款式產品,包括:

【滋味推介】

【日本直送】

🍵對茶香情有獨鍾嘅朋友記得唔好錯過‼️
2024-03-18 29 浏览
夠鐘食茶點喇!🥳返工返學真係特別容易餓,食返個Tea,個人都精神D!今次7仔有成8款新品,用黎做茶點就啱晒😋即刻買咗4款新品返屋企品嚐 😋🍞三重芝士雲朵吐司芝士控必試!拎上手已經感覺到吐司十分柔軟,切開後每一片都充滿芝士粒🧀口感軟綿綿同好香芝士味😋🍞忌廉芝士法式車輪酥呢款係牛角包嘅變奏,食落酥脆可口,裏面仲係爆漿🤩口感好豐富,用黎做下午茶勁滿足☺️🧀雜莓芝士忌廉蛋糕獨立包裝,一個人食啱啱好🤭口感好鬆軟、每一啖都食到香濃芝士味,同淡淡既士多啤梨香氣🍓甜品之選!🧀芒果夾心芝士慕絲蛋糕打卡必食📸!見到已經心心眼😍芝士造型勁Cute!! 食落原來檸檬味🍋慕絲好細滑,甜度啱啱好💯
夠鐘食茶點喇!🥳

🍞三重芝士雲朵吐司

🍞忌廉芝士法式車輪酥

🧀雜莓芝士忌廉蛋糕

🧀芒果夾心芝士慕絲蛋糕
2024-02-04 42 浏览
聽啲朋友講話呢隻特濃朱古力新地好好食, 今日經過間七仔見到有, 咁就試吓啦仲要$10好抵星期五買一送一添, 即係為到$5一杯超級平,估唔到佢咁好近排覺得佢哋啲嘢越做越好,D食品同嘢飲都唔錯,咁嘅價錢真係唔可以投訴😉
2023-11-27 82 浏览
今次7-Eleven自家品牌 7- SELECT夥拍地茂館甜品首度聯乘💕將港人至愛嘅傳統糖水,黑芝麻糊同椰汁芋頭露,變奏成四款全新滋味產品✨包括有日本製造 7-SELECT x 地茂館黑芝麻忌廉泡芙、日本製造 7-SELECT x 地茂館黑芝麻忌廉蛋糕、7-SELECT x 地茂館黑芝麻奶露、7-SELECT x 地茂館椰汁芋頭飲,而家隨時隨地都有得食啦,好開心丫🥳今次我哋買咗~🇯🇵【日本製造】7-SELECT x 地茂館黑芝麻忌廉泡芙 ✨將黑芝麻糊嘅經典味道重新變奏,令忌廉帶有陣陣黑芝麻味道,香甜濃郁🤤配埋軟熟帶蛋香嘅泡芙,唔止保留黑芝麻糊嘅味道,又有泡芙嘅豐富口感,非常順滑,做下午茶或飯後甜品一流😍🇯🇵【日本製造】7-SELECT x 地茂館黑芝麻忌廉蛋糕 ✨用咗日本黑芝麻製作成濃郁忌廉,配上鬆軟香甜嘅蛋糕,真係一流😋 鐘意黑芝華同忌廉一定唔好錯過‼️💜7-SELECT x 地茂館椰汁芋頭飲 ✨感覺好似喺舖頭飲緊一樣😍芋頭嘅鮮甜,透過牛奶將兩者完美結合,調配成順滑香濃嘅椰汁芋頭飲,又好味又有營養,Perfect match ✨各位糖水/甜品迷千祈唔好錯過喇🥳快啲去附近嘅7 仔買嚟試吓

今次我哋買咗~

💜7-SELECT x 地茂館椰汁芋頭飲 ✨

各位糖水/甜品迷千祈唔好錯過喇🥳
快啲去附近嘅7 仔買嚟試吓‼️
今次7-Eleven 與台灣人氣品牌蜜蜂工坊聯乘第二彈 🍯 6 款 7-SELECT 期間限定「蜂」味「蜜」語系列新品登場🌟一定唔可以錯過‼️今次推出6款聯名限定款式產品🍯#日本直送 7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜雙層忌廉泡芙 ($16/件)🍯#日本直送 7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜忌廉蛋糕 ($16/件)🍯 #日本直送 7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜千層蛋糕 ($21/件)🍯 #日本直送 7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜忌廉瑞士卷 ($13/件)🍯7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜吉士包 ($11/件)🍯7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜜糖燒雞翼 ($23/件)今次我哋試咗😋【日本直送】7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜雙層忌廉泡芙 ($16/件) 外層包裹軟滑嘅忌廉內餡,咬開後,慢慢流出飽滿嘅忌廉內餡🤤大滿足【日本直送】7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜忌廉蛋糕 ($16/件) 入口充滿清甜既蜜糖,口感濕潤柔軟,蜂蜜融入香濃忌廉,真係令人停唔到口😍7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜吉士包 ($11/件)麵包鬆軟,再加上清甜嘅蜂蜜吉士,真係好match😋

今次推出6款聯名限定款式產品

今次我哋試咗😋

7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜂蜜吉士包 ($11/件)
麵包鬆軟,再加上清甜嘅蜂蜜吉士,真係好match😋

7-SELECT x 蜜蜂工坊 蜜糖燒雞翼 ($23/件)
雞翼控一定要食😍滑嫩雞肉散發出蜜糖嘅芬芳香氣,甜而不膩,做下午茶或宵夜都一流✨

近日天氣漸涼,好想飲返杯滋潤嘅蜜糖💛今個秋季7-Eleven,首度同🇹🇼台灣著名人氣品牌 — 蜜蜂工坊(BeeTouched)聯乘,今次合作亦係蜜蜂工坊首次海外聯乘, 同7- Eleven 自家品牌 7CAFÉ 攜手打造全新 「蜂」味「蜜」語系列🍯#最便捷嘅滋潤良方今次一共推出咗3款秋日蜂蜜新品,喺特調糖漿中加入蜜蜂工坊嚴選嘅泰國龍眼蜜!🍯7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶咖啡🍯7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶🍯7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖牛奶沙冰 (7CAFÉ+或指定店舖限定)🐝蜜蜂工坊喺台灣已有四十年歷史,蜂蜜原料經過嚴格嘅篩選和檢驗,品質純淨穩定👍🏻喺特調糖漿中加入蜜蜂工坊嚴選嘅泰國龍眼蜜、喺秋天時節為你帶嚟滋潤🥰☕️7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶咖啡 (熱飲$18/凍飲$20)媽媽我係一個咖啡控😍最鐘意飲小小甜既咖啡,今次7CAFÉ 香濃鮮奶咖啡同加入蜜蜂工坊嘅特調蜂蜜糖漿互相融合,順滑嘅鮮奶咖啡同時透出香甜蜂蜜味,口感清甜,愛不釋手✨#絕對係秋天滋潤之選💕🥛7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶(熱飲$18/凍飲$20)醇滑鮮奶混合加入蜜蜂工坊特調蜂蜜糖漿,甜而不膩,蜜純淨甜美嘅滋味,大人小朋友都岩飲✨
近日天氣漸涼,好想飲返杯滋潤嘅蜜糖💛

#最便捷嘅滋潤良方

🍯7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶咖啡
🍯7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶

#絕對係秋天滋潤之選💕

🥛7CAFÉ+蜜蜂工坊蜜糖鮮奶(熱飲$18/凍飲$20)
#喺乾燥嘅秋日中帶嚟滋潤💕

🌟全新 7CAFÉ+蜜蜂工坊系列由 10 月 25 日開始發售,有興趣就快啲去 7CAFÉ買嚟試下😋
2023-05-23 68 浏览
作為芝士控嘅我地 見到 // 芝味盛事 // 海報同埋咁多款甜點急不及待要買黎食✌🏻🍰燒粟米造型白桃夾心乳酪芝士慕絲蛋糕燒粟米造型蛋糕🌽造型超級可愛小朋友見到已經第一時間食咗啖😛乳酪芝士忌廉,加粉紅的白桃夾心🍑味道同顏值都good 👍🏻 🥖海鹽焦糖芝士忌廉泡芙日本直送🇯🇵香滑海鹽焦糖有如拖肥糖嘅濃郁濃郁中又帶少少鹹,再配搭上芝士味忌廉🧀外層為有空氣感及蛋香嘅泡芙,多重口感🥰💕推介早餐之選 🍰白桃乳酪芝士忌廉蛋糕日本直送🇯🇵口感清甜又滋味,每一口都食到白桃🍑嘅香甜食落唔會膩口,甜品控必試🌟除咗以上3款7-SELECT x PABLO系列仲有白桃芝士忌廉瑞士卷、芒果芝士忌廉包、芝士忌廉包

急不及待要買黎食✌🏻

🍰燒粟米造型白桃夾心乳酪芝士慕絲蛋糕
燒粟米造型蛋糕🌽造型超級可愛
小朋友見到已經第一時間食咗啖😛
乳酪芝士忌廉,加粉紅的白桃夾心🍑
味道同顏值都good 👍🏻

🥖海鹽焦糖芝士忌廉泡芙
日本直送🇯🇵
香滑海鹽焦糖有如拖肥糖嘅濃郁
濃郁中又帶少少鹹,再配搭上芝士味忌廉🧀
外層為有空氣感及蛋香嘅泡芙,多重口感🥰
💕推介早餐之選

🍰白桃乳酪芝士忌廉蛋糕
日本直送🇯🇵
口感清甜又滋味,每一口都食到白桃🍑嘅香甜
食落唔會膩口,甜品控必試🌟

除咗以上3款
7-SELECT x PABLO系列
仲有白桃芝士忌廉瑞士卷、芒果芝士忌廉包、芝士忌廉包
我最愛飲咖啡 又好鐘意GODIVA 見到佢哋合作好興奮🥰☕️7CAFÉ+GODIVA 朱古力咖啡朱古力與咖啡配搭 頂級 GODIVA 可可粉調製出香醇的朱古力 配以濃香四溢的即磨咖啡 味道好香濃又飲到朱古力🍫嘅香 又熱到咖啡嘅香醇 我自己好鍾意佢嘅味☕️7CAFÉ+GODIVA 醇緻朱古力(熱$26/凍$28) 濃郁的朱古力與陣陣奶香交織 香甜而不膩飲落去朱古力味好香🤤🍫
我最愛飲咖啡 又好鐘意GODIVA 見到佢哋合作好興奮🥰

又熱到咖啡嘅香醇 我自己好鍾意佢嘅味

濃郁的朱古力與陣陣奶香交織 香甜而不膩
飲落去朱古力味好香🤤🍫

2022-01-28 115 浏览
好耐冇買過7仔既千層蛋糕,呢日行過突然見到新出左呢個味😍仲要個樣同Lady M出個個玫瑰千層蛋糕有幾成似🤣就吸引左小編買黎試一試啦!結果,又唔差wor 🤪🤪🤪🤪食落口陣玫瑰味既清甜會散發左出黎,一啲都唔假😙白桃味就應該係講緊啲cream夾埋既粒粒白桃,不過小編就覺得可有可無啦😂當係有啲粒粒可以咬下,但又冇令個蛋糕昇華左既感覺🤣之前都講過,其實要求唔高既話,7仔既千層蛋糕都食得過架😚—可以一試👍🏼
好耐冇買過7仔既千層蛋糕,呢日行過突然見到新出左呢個味😍
仲要個樣同Lady M出個個玫瑰千層蛋糕有幾成似🤣
就吸引左小編買黎試一試啦!
結果,又唔差wor 🤪🤪🤪🤪
食落口陣玫瑰味既清甜會散發左出黎,一啲都唔假😙
當係有啲粒粒可以咬下,但又冇令個蛋糕昇華左既感覺🤣
之前都講過,其實要求唔高既話,7仔既千層蛋糕都食得過架😚

可以一試👍🏼
2020-12-20 171 浏览
早排知道7仔會出一系列朱古力既產品但幾次放工經開7仔都叫俾人買唒🙁今晚行街經開7仔見到佢大大張海報10蚊特濃朱古加新地 即入去睇睇有無其他朱古加產品有去見到仲有玫瑰花形蛋糕同朱古力忌廉泡芙第一時間食個新地先 個朱古力🍫新地🍦味好濃朱古力既濃度可以比美其他貴價朱古力雪糕店以10蚊黎講的確十分之抵番到屋企試埋個玫瑰花🌹蛋糕 個mousse同樣都有有香濃朱古力味 而且個心有朱古力醬 值得一試👍🏼不過最正既係朱古力忌廉泡芙 因為一咬落去係爆唒朱古力忌廉 每一口都十分滿足😋
早排知道7仔會出一系列朱古力既產品

朱古力新地
朱古力花形蛋糕
朱古力
2020-12-13 92 浏览
同大家介紹返7-Eleven自家品牌 7-SELECT x 這一鍋 係屋企都食到台灣味道產品我買嘅係麻辣肥牛鍋配紅薯粉+ 這一鍋麻辣東山豆干 麻辣肥牛鍋配紅薯粉湯底由台灣這一鍋金牌廚藝總監特意調製用咗青花椒,四川大紅袍,燈籠椒多種辣椒調配紅油精華作為麻辣鍋的基準再加入豬骨燉湯特製湯頭麻辣肥牛鍋配上薯粉同各款葷菜Yum Yum麻辣東山豆干用非基因改造黃豆製成嘅豆干用玉桂皮,八角粒,甘草片,中藥材獨家麻辣醬汁熬煮醬汁完全被豆干吸入晒真心讚佢哋另外仲有蕃茄濃湯豚肉鍋配烏冬同麻辣雞胗等我下次食完再話俾大家聽
同大家介紹返7-Eleven自家品牌
7-SELECT x 這一鍋
係屋企都食到台灣味道產品

我買嘅係麻辣肥牛鍋配紅薯粉+ 這一鍋麻辣東山豆干

麻辣肥牛鍋配紅薯粉
湯底由台灣這一鍋金牌廚藝總監特意調製
用咗青花椒,四川大紅袍,燈籠椒多種辣椒調配
紅油精華作為麻辣鍋的基準
再加入豬骨燉湯特製湯頭
麻辣肥牛鍋配上薯粉同各款葷菜
Yum Yum

麻辣東山豆干
用非基因改造黃豆製成嘅豆干
用玉桂皮,八角粒,甘草片,中藥材
獨家麻辣醬汁熬煮
醬汁完全被豆干吸入晒
真心讚

佢哋另外仲有
蕃茄濃湯豚肉鍋配烏冬同麻辣雞胗
等我下次食完再話俾大家聽
2020-05-26 138 浏览
身為可口可樂同咖啡迷,見佢出咗新嘅咖啡可樂味就買黎試下🤩個罐睇落好型格,以為係外國入口貨,原來係本地生產㗎~-一款係Coke &Coffee& Chocolate,一款係Coke & Coffee& Caramel~都幾有驚喜,無想像中咁甜,而且係無糖咖,飲落完全唔會guilty🤪我自己比較中意 Chocolate味,可樂味比例會重少少,會有淡淡嘅朱古力咖啡味,都幾夾呀😋感覺都幾似係咖啡店飲嗰D Sparkling coffee 咁☕️
身為可口可樂同咖啡迷,
見佢出咗新嘅咖啡可樂味就買黎試下🤩
個罐睇落好型格,
以為係外國入口貨,原來係本地生產㗎~
一款係Coke &Coffee& Chocolate,
一款係Coke & Coffee& Caramel~
都幾有驚喜,無想像中咁甜,
而且係無糖咖,飲落完全唔會guilty🤪
我自己比較中意 Chocolate味,
可樂味比例會重少少,
會有淡淡嘅朱古力咖啡味,
都幾夾呀😋
外卖自取
2019-09-14 147 浏览
🌸薄荷朱古力豆奶地點 : 全港711有售價格 : $10.5@2包_評語:平身好吾中意豆奶,但見到係湖水綠包裝,心思思又想試下,飲落又冇豆奶味,好似食緊粒薄荷朱古力咁🍫.評分(5分為最高):好味指數:🌕🌕🌗🌑🌑抵食指數:🌕🌕🌕🌑🌑回購指數:🌕🌕🌘🌑🌑
🌸
薄荷朱古力豆奶