2024-07-16
全港首間醬肉包主營店,引領香港包點新潮流!在朗豪坊斜對面,開了一間叫「881」的包點店,售賣傳統手工中式包點。鋪頭寫明絕不售賣隔夜包,仲特設櫥窗俾客人親眼睇到即叫即包即蒸的過程,感覺非常新鮮。✨醬肉大包 ✨一撕開,餡料滿滿,冬菇豬肉粒粒分明,賣相十分吸引。外皮鬆軟,內裏鮮嫩多汁,難怪是他們的主打😍😍。真心好味,很想再吃多幾個。✨雞蛋菜包 ✨入面的餡料十分多樣化,包括蘿蔔絲、木耳絲、雞蛋、椰菜及粉絲等,色彩繽紛,非常賞心悅目。而且口感十分豐富,濕潤得來帶點清爽。✨紅豆沙包 ✨豆沙蓉很綿滑,又有粒粒的口感,甜甜蜜蜜,作為正餐或甜品,也非常適合😍✨鮮肉小包 1籠6個✨皮薄餡靚又多汁,加上即叫即蒸,鮮味在口中歷久不衰,鮮甜無比,真係好正👍🏻食材新鮮非常重要,平民價就食到高質素的包子,值得支持。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角
✨醬肉大包 ✨
✨雞蛋菜包 ✨
✨紅豆沙包 ✨
✨鮮肉小包 1籠6個✨
食材新鮮非常重要,平民價就食到高質素的包子,值得支持。
想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。