2024-07-25 592 浏览
跟朋友途經尖沙咀天文臺道看見這間“8Five2 Restrobar” 吸引了,環境好chill好有氣氛,最適合坐低嘆杯啤酒食吓嘢非常輕鬆自在。先來兩杯冰凍生啤聽著播放的輕快音樂,氣氛非常好。這裡主打食墨西哥菜,点了2款前菜和卷餅,風味十足,味道好之餘份量都不少。燒烤辣牛小排~前菜份量都有六件牛小排配埋墨西哥酸酸辣辣的沙律送酒一流。牛油蒜香大蝦~大大隻又彈牙的蝦球加上香濃的牛油蒜汁鮮味無窮。墨西哥捲餅Burrito ~墨西哥菜必食,今次叫了雞絲捲餅,這裏的捲餅外皮鬆化,內裏包含著滿滿的雞絲芝士和米飯非常豐富又飽腹。整體這間墨西哥菜酒吧,質素真的不錯, 地方寬敞舒適,下次要再來happy hour試試其他酒精飲品。

先來兩杯冰凍生啤聽著播放的輕快音樂,氣氛非常好。

燒烤辣牛小排~前菜份量都有六件牛小排配

埋墨西哥酸酸辣辣的沙律送酒一流。

2024-07-23 431 浏览
這間墨西哥餐廳環境氣氛很不錯,但就是太有情調, 略嫌昏暗了一點😅 但如果想找個地方chill 下 都是不錯的地方 今晚order了四道菜, 分別有前菜: 牛油蒜蓉大蝦, 墨西哥牛肉夾餅 beef nachos 燒肉眼扒 特別鍾意墨西歌牛肉夾餅 牛肉用鐵板上 雖然感覺有點似港式的鐵板餐,但味道卻非一般 牛肉以濃濃的墨西哥醬汁烹調再配上充滿牛油香味的夾餅, 值得一試, 另外的beef nachos也是推介之一, 牛肉與醬汁配合得天衣無縫, 味道 非常好, 推薦☺️, 豐富的墨西哥晚宴, 完美收場
2024-07-20 406 浏览
第1次食呢間餐廳,講真吹水氣氛1流,但食飯環境就太黑了,食物都偏咸,飲品打卡ok味道冇咩驚喜,員工唔夠執野加水都要叫幾次先黎到,但佢哋個個員工都好有禮貌值得一讚
2024-07-17
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2024-07-18 365 浏览
尼間bar嘅環境幾有情調,員工又nice ,今次食飯為主🙂‍↕️🥗 Mexican Beef Taco Salad 🥬非一般沙律,一定要試下!新鮮嘅蔬菜配上墨西哥牛肉碎、牛油果、蕃茄、芝士,再淋上特製醬汁,撈完再整爛個taco兜兜一齊食,好得意!🥗🌮🌶️🍤 Shrimps Nachos 🌮呢個Shrimps Nachos真係好多料!脆脆嘅玉米片上面擺滿咗蕃茄、蝦同芝士,一啖落口,蝦肉彈牙,味道豐富!🍤😋🐖 Pork Quesadilla 🧀Pork Quesadilla絕對令人滿足😌少少焦香嘅手撕豬肉同芝士夾喺薄脆嘅墨西哥餅裡面,一咬落去,肉汁豐富,加埋唔同醬料配搭,好好食!🐖🌯🍹 Frozen Margarita 🍸食墨西哥菜一定要配Margarita,酸甜味道加上沙冰,夏天真係好解渴!尼度嘅酒精量令人滿足,即刻感受到墨西哥嘅熱情!🍹🌵🤭

🥗 Mexican Beef Taco Salad 🥬

非一般沙律,一定要試下!

🍤 Shrimps Nachos 🌮

🐖 Pork Quesadilla 🧀

🍹 Frozen Margarita 🍸

• 墨西哥牛肉玉米餅沙律
2024-07-18 269 浏览
~8Five2 Restobar😍尖沙咀高質素餐廳酒吧餐廳環境靚☺️食物質素高🥳有兩部大電視🤒服務員態度好~墨西哥香辣海蝦好耐未食過咁正嘅蝦🤪肉質鮮嫩☺️調味方面亦都做得好好👍😘~燒牛肉燒牛肉生熟程度啱啱好😛非常有牛味😘份量超多🤪配埋薄餅食味道真係一流🥳😍~肉眼牛扒配脆粟米片肉眼扒肉質非常正😛配上香脆嘅粟米片☺️加埋中間嘅蔬菜😘簡直係絕配😍下次有機會一定再嚟食呀😍🥳🤒
~8Five2 Restobar😍尖沙咀高質素餐廳酒吧

份量超多🤪配埋薄餅食味道真係一流🥳😍

~肉眼牛扒配脆粟米片

下次有機會一定再嚟食呀😍🥳🤒
2024-07-16 300 浏览
鍾情墨西哥菜,但要飛去當地有難度,唯有搜尋香港的墨西哥餐廳,是晚去了尖沙咀的 8Five2 Restobar。Apple & Cheese Salad - 餐廳新菜式之一,爽甜蘋果絲混入了奶香的芝士條,伴著酸酸的醬汁,開胃醒神。Chips and Salsa - 又薄又脆的 nachos,表面灑上少許鹽,不沾醬已很夠味,點些 Salsa 則更添惹味。Mushroom Taco - 墨西哥菜必點的 Taco,朋友喜歡 mushroom,菇切片烤得很香,再加入洋蔥、番茄、香草等,無論賣相及味道都一流。Pork Enchiladas - 包著豬肉絲的捲餅,加上大量芝士,豬肉絲及芝士拉絲,出奇的一點也不覺膩,有驚喜。環境 chill,菜式又多,每次想食墨西哥菜不二之選。

Apple & Cheese Salad -

Chips and Salsa -

Mushroom Taco -

Pork Enchiladas -

環境 chill,菜式又多,每次想食墨西哥菜不二之選。
2024-07-04 230 浏览
8Five2 Restobar (尖沙咀)尖沙咀天文臺道8號地下2號舖Grilled Ox Tongue Nachos烤牛脷墨西哥香脆玉米片牛脷肉嫩味濃,配以脆口玉米片,再加入墨西哥風味醬料,口感豐富多元,惹味十足。Loaded All Meat Mexican Pizza 墨西哥風情食肉獸薄餅厚芝士、漢堡肉、腸仔、腰果等食材堆疊而成的薄餅,物料十足,咬下滿口肉香,令人垂涎三尺。Mr. RightBlack Label I Caramel I Popcorn正宗黑標咖啡味,融合焦糖及爆谷香氣,三重風味交織,帶來跌宕起伏的味蕾體驗。Big BangMango /Passion Fruit / Pineapple 芒果、熱情果、菠蘿三種熱帶水果味道相輔相成,清新甘甜,口感豐富,一飲而盡。做工細緻,融合中西風味,令人回味無窮,大快朵頤的好選擇。
8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

Mr. Right

Big Bang

做工細緻,融合中西風味,令人回味無窮,大快朵頤的好選擇。
2024-07-03 179 浏览
夜晚收工同朋友chill一chill嘅好選擇我本身冇乜點食過墨西哥菜,感覺好新鮮餐廳相當寬敞,本身係酒吧所以環境暗暗地好有feel,感覺是朋友聚會喝酒的好地方。非常墨西哥化,有burrito、quesadilla等,還有一個叫enchilades辣醬玉米餡餅是我沒有見過的。墨西哥肉碎餡餅,比較香墨西哥香料味,食落好香好惹味,與餅皮的酥脆恰到好處地融合牛扒帶有炭燒香味,偏有咬口,重肉味👍🏻我哋仲叫左個墨西哥脆片,送酒一流!
夜晚收工同朋友chill一chill嘅好選擇
我本身冇乜點食過墨西哥菜,感覺好新鮮

牛扒帶有炭燒香味,偏有咬口,重肉味👍🏻

我哋仲叫左個墨西哥脆片,送酒一流!
  • 燒肉眼扒14安士
2024-06-27 238 浏览
環境充滿外國藝術氛圍,我尤其喜歡牆上的壁畫 💕 兩幅原本毫無關係的畫被巧妙的角度在了一起:左邊是正在騎馬而向右後方回望的騎士;右邊是向左望的熱情美女笑臉,還用紙張撕痕作為過渡,就像電影畫面中的分鏡組合,同時而不同空間。 Bar枱卻是截然不同的感覺:摩登而繁華熱鬧的夜都市氣氛🌆🏙️🥂名字也很有意思和設計感:8Five2代表著香港本土,給客人歸屬感; Restobar是西班牙文餐廳酒吧的意思,給人既放鬆又有置身外國的一絲感覺。讀藝術🎨的夢夢講完感受了,可以開吃了😂 即時切換到吃貨身份 😛 ✨ Ceviche (Tuna/Salmon/Prawn) 三文魚配厄瓜多爾醬 🍣🥙 $138好精緻的前菜,煙霧繚繞的圓形玻璃器皿,充滿神秘色彩,即時加分 🌬️ 香草青瓜洋蔥粒清爽口感+醬汁味道微酸,而三文魚鮮甜,非常開胃。✨ BBQ pork ribs(half) 燒豬仔骨 🦴 $188唔好以為肋骨就冇肉,其實啖啖肉🍖 而且烤得很好,豬一定要熟透,但肉最好是嫩,他做到了!😃 醬汁非常濃郁,食完返尋味。第二個食法是夾在烤餅上一起吃。✨ Chicken Verde Burrito 烤雞肉墨西哥卷餅🌯 $14

環境充滿外國藝術氛圍,我尤其喜歡牆上的壁畫 💕

唔好以為肋骨就冇肉,其實啖啖肉🍖

✨ Chicken Verde Burrito 烤雞肉墨西哥卷餅🌯 $148

意想不到的多飯,烤雞味濃,與配料細粒伴在一起,軟硬兼備,沾上醬汁更加食到墨西哥嘅重口味特色。

Triple Berry Smoothie 🍹

紅莓 + 藍莓🫐 + 黑莓 ,食得出是鮮榨的,加入乳酪令口感更豐富黏稠而有奶香🥰 而且賣相也很好。 這個我想俾💯 一定要試!👍🏻

• 燒豬仔骨
  • BBQ Pork Ribs (half)
  • 吞拿魚伴厄瓜多爾醬
  • tuna ceviche
  • Triple  Berry  Smoothie
  • Chicken Verde Burrito
2024-06-26 197 浏览
約朋友食飯飲野,想坐得舒服,又唔嘈,仲想食啲特別啲既野,喺天文臺道就搵到呢間墨西哥bar,寫意自在咁坐左幾小時~🥗Mexican Cesar Salad -Crispy Bacon $138墨西哥凱撒沙拉- 脆煙肉很有誠意的凱撒沙律~沙律醬撈得很勻循,蔬菜新鮮,還有nachos、脆煙肉、石榴,口感和味道都很豐富。🧆Peviche (Salmon/Tuna/Praton) $138三文魯伴厄瓜多爾醬-是一道非常醒胃的前菜,我們選了三文魚,煙薰過的三文魚,很香口,伴有青瓜、牛油果、洋蔥等,醬汁辣得刺激,清新又醒胃。🌮Pulled Pork Caribbean Habanero Sauce $138豬肉絲加勒比海醬墨西哥香脆的酥餅夾著豬肉絲,熱溶拉絲的芝士,又香又脆,沾上三款醬料-牛油果醬、酸忌廉、微辣的莎莎醬味道更正更惹味。🍹Jalapeno Paloma $118其中一款Cocktails,串住兩片墨西哥辣椒在杯面上,味道獨特,有檸檬汁、芒果及荔枝puree,味道層次豐富,很有墨西哥特色的飲品。🍹Peach Iced Tea $72蜜桃茶,配一塊乾檸檬和新鮮檸檬,清爽又有層次,甜道剛好。

墨西哥凱撒沙拉- 脆煙肉

豬肉絲加勒比海醬

🍹Jalapeno Paloma $118

🍹Peach Iced Tea $72
蜜桃茶,配一塊乾檸檬和新鮮檸檬,清爽又有層次,甜道剛好。

2024-06-23 191 浏览
朋友約我聚會,我第一時間想起這間酒吧餐廳,墨西哥食物特別,而且飲品選擇有很多。我的朋友也大贊不絕。有戶外的地方,怕冷氣凍的我就覺得非常好👍🏼。我們點了兩個開胃菜,墨西哥牛肉粟米餅(Beef Taco Salad), 有奶酪碎肉, 牛肉吃起來不像是牛肉以為是豬肉, 有牛油果,蕃茄及莎莎醬,有生菜在底,配上飲品,消暑納涼。粟米餅指金黃色炸的外層,現場脆炸,與沙律相得益彰。另外我們還點了雜豆墨西哥脆玉片,(Tex Mexican Nachos)附上牛油果醬及莎莎醬,墨西哥玉片可以直接占醬放入口,原來這個是全世界最受歡迎的墨西哥小食之一, 是餐前小食, 紅色的三角形脆玉片酥脆,放入口醒神抒除壓力。飲品我朋友點了普通橙汁,而我點了Peach, mango, passion fruit smoothie冰沙,喝下不像冰沙,冰打得好碎,甜滑的很適合女士。這兒氣氛很好,裝修幽暗適合聊天,墨西哥菜與別不同有驚喜及新鮮感,是一個Fantastic的用餐體驗,令人留下深刻印象

2024-06-23 155 浏览
尖沙咀朋友話搵咗呢一間墨西哥嘢同我試吓,我好似都未出過去食墨西哥嘢,幾得意$138 Ceviche Tuna第一次食個配搭好新奇個醬汁好入味,有辣味同埋墨西哥嘅味道。感覺似吞拿魚他他,仲好有仙氣,下面放咗啲炭,感覺好特別。$168 Chicken Enchiladas第一次食呢個菜式,勁好食,已經想再encore。因為有超邪惡嘅芝士,配上卷餅,芝士嘅份量係非一般。一路拉絲,超滿足。揀咗雞肉餡料,感覺似食緊雞肉嘅芝士千層麵。店員仲會好窩心提醒個碟好熱小心焫親。$78 🍄Mushroom Cappuccino 見到個名好特別,估到係蘑菇湯,就嗌呢個飲吓。點知一上枱嚇親,因為真係好大碗,仲要係現場即刻倒俾我,好驚喜。而且都好好飲,份量好足料,勁多雜菌,又cream。$118 Mr right見到佢有爆谷,幾特別,所以就揀咗呢杯。呢杯係我近期飲過最好飲嘅Cocktail,佢有爆谷之餘,仲用咗blacklabel,caramel,比較甜,啱女仔飲,又啱打卡。
尖沙咀

$138 Ceviche Tuna

$168 Chicken Enchiladas

$78 🍄Mushroom Cappuccino

$118 Mr right

2024-06-22 163 浏览
這天來尖沙咀有東西要買,亦想起朋友最近轉了新工,是在尖沙咀上班,所以就約她下班後一起吃飯,朋友提議吃這間餐廳,說是同事推介的,所以我們就打算試一試。 餐廳是bar and restaurant,可以飲酒,亦都提供西餐,因為我們主要是想吃晚飯,所以我們沒有飲酒。 吞拿魚伴厄瓜多爾醬($138)上網看見這道菜很多人點於是我們也想試一試,很美觀,打卡一流,底部會出煙的,是有些像香草的煙燻著,吞拿魚有用芥末調味,不會太刺鼻,調味剛好,配上青瓜粒很清新,作為前菜很醒胃。 烤雞肉墨西哥捲餅($148)墨西哥捲餅外皮帶有烤過的香味,內餡中有滿滿的飯,中間有芝士,雞肉和青椒等等,帶有微辣口感,烤過的雞肉亦很香,和芝士很配搭。份量很足夠,也很抵食。 燒豬仔骨($188)半份的份量,兩人也可以吃,燒得表面很香,很容易切,醬汁調味很惹味。配上粗切薯條,口感很好,薯味濃郁。亦配上薄餅,真的很豐富。 這裡的環境氣氛很好,下次會約朋友一起來飲酒,另外職員服務態度很好,食物質素也很高。

吞拿魚伴厄瓜多爾醬($138)

烤雞肉墨西哥捲餅($148)

燒豬仔骨($188)
配上粗切薯條,口感很好,薯味濃郁。亦配上薄餅,真的很豐富。

2024-06-18
2024-06-21 115 浏览
今晚嚟尖沙咀行吓,經過見呢間8Five2 Restobar,酒吧feel,原來係食墨西哥菜,雖然我哋唔飲酒,但都可以Chill住食吓飯😋簡單點咗幾款食物🥰Ceviche三文魚/吞拿魚/蝦,伴厄瓜多爾醬$138。碟嘅下層有乾冰,上到枱噴煙feel,好有儀式感🥰魚生好新鮮,伴住青瓜、生洋蔥,酸酸哋、辣辣哋,好清新、刺激感覺,令我同我的他食完呢個更肚餓🤣Pulled Beef Burrito $148。估唔到呢款墨西哥捲餅有飯、有肉、有菜、仲有拉到絲嘅芝士,仲要又大件🤣熱辣辣令個捲餅更提升味道👅加埋牛油果醬,好匹配👍Seafood Paella $198。店員細心提示我哋小心不鏽鋼鍋仔超級熱👍西班牙海鮮飯有幾款海鮮,蜆、魷魚、小青口、炸蝦,飯粒夠乾身,加埋新鮮、彈牙海鮮,香噴噴同好熱辣辣,加上飯喺超熱鍋上,有微微飯焦,都幾正宗!超滿足☺️

簡單點咗幾款食物🥰

2024-05-29
2024-06-08 105 浏览
呢間墨西哥菜餐廳空間闊落,好適合放工或者週末和同事或朋友在這裡喝一杯,叫點食物放鬆一下傾下計,門口還有少部份露天座位,好開揚舒服!🔸雞肉墨西哥脆玉米片:一直都喜歡這道小吃,好像吃沙律般健康,脆玉米片上舖滿醬汁,醬汁有豐富芝士,有酸瓜,味道好吸引,口感豐富,另附酸奶醬和牛油果醬,吃不停!🔸燒肉眼扒配薯條:大大份薯條,好香脆!肉眼也相當大份,肉厚細嫩!🔸桃,芒果,熱情果沙冰:呢三款都係我最愛的果汁,香甜味道!🔸Big bang mocktail: 味道也很豐富,有3款生果味道混合,芒果,熱情果,菠蘿!
🔸桃,芒果,熱情果沙冰:呢三款都係我最愛的果汁,香甜味道!