2022-08-16 127 浏览
呢間cafe係以哈利波特作為主題,由門口到餐廳室內都有各式各樣同哈利波特有關嘅裝飾同擺設,好啱一眾哈利波特迷嚟打卡🪄🍝日本五爪怪(明太子魷魚忌廉扁意粉)$98個意粉嘅味道比較普通,明太子味唔太出,淨係餘韻有少少明太子嘅辣味,味道似食緊普通嘅忌廉意粉多啲,但食落都唔會太漏。值得一讚嘅係佢個魷魚,幾有咬口,同埋保存到魷魚嘅鮮味。🦀金烏克蘭鐵皮龍(鹹蛋軟殼蟹意大利飯)$138呢個意大利飯嘅鹹蛋味好香好突出,但又唔會太鹹,味道啱啱好。而個飯嘅口感就係偏硬少少嘅,小編自己本身鍾意啲軟身少少嘅口感,所以就覺得呢個飯麻麻哋喇。但不得不提個軟殼蟹,隻蟹好大隻,而且好Juicy🍺奶油啤酒 $50呢杯奶油啤酒其實係cream soda加咗啲 cream喺面頭,係冇酒精成份嘅。味道就係cream soda咁,可以想像得到嘅。而望落都真係幾似啤酒,可以攞嚟打卡🎞但性價比來講都有啲低,打咗一次卡應該都唔會再試。雖然啲擺設係幾靚幾特別,但食物嘅質素冇特別到要再返去食,而服務質素都不過不失。整體來講,小編覺得去一次打卡就夠晒。-味道: 6/10服務: 7/10環境: 9/10回頭率: 4/10總評: 6/10💰人均

🍝日本五爪怪(明太子魷魚忌廉扁意粉)$98

環境: 9/10
回頭率: 4/10
總評: 6/10
💰人均消費: $160
隱世哈利波特主題靚靚 Cafe@nineandthreequarterscafe呢間 cafe 以哈理波特為主題 食物名稱都用上電影的角色,味道不錯 環境十分逼真,尤其93/4月台手推車,另有魔法棒及眼鏡給客人打扮,值得一去 ‼️1️⃣黑烏克蘭鐵肚皮龍(黑松露軟殼蟹漢意粉 $)$ 128一上檯 黑松露味勁香牙,每條意粉都充滿濃稠嘅忌廉汁~唔止!軟殼蟹炸到金黃色,份量十足!食落脆卜卜,仲有好多蟹肉添!賣相一流,睇見都流哂口水啊!2️⃣路莫斯(芝士蜆肉蘑菇燴意大利飯一)商98意大利飯既質感偏硬身,同外國正宗意大利飯既質感相似,醬汁唔太稀又唔太稠,而蜆肉雖然唔喺好大顆,但勝在量多且沒有沙,每啖飯都食到蜆肉,香濃至極 ❤️3️⃣卷卷蝦(酥炸薯仔蝦)$58薯仔蝦以薯仔刨成絲包著精蝦肉,炸過之後表面薯絲脆卜卜,内裡蝦肉肉質彈牙,香脆可口,再配上酸甜醬汁,特别惹味!!3️⃣獅面龍尾羊堡(紐西蘭羊肉漢堡)$148個包唔錯,食落喺脆身唔會淋晒,個羊肉好 Juicy肉質飽滿豐厚,單吃有淡淡羊羶味~鐘意食羊嘅朋友有口福喇P.S.只要喺ig post /story再tag 返佢地 就可以免費揀一舊蛋糕仔,有幾款口味揀噶~®9 3
隱世哈利波特主題靚靚 Cafe
@nineandthreequarterscafe

1️⃣黑烏克蘭鐵肚皮龍(黑松露軟殼蟹漢意粉 $)$ 128

2️⃣路莫斯(芝士蜆肉蘑菇燴意大利飯一)商98

3️⃣卷卷蝦(酥炸薯仔蝦)$58

3️⃣獅面龍尾羊堡(紐西蘭羊肉漢堡)$148

®
9 3/4 cafe @nineandthreequarterscafe
°旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室
2022-08-14 110 浏览
Calling out to all HP fans; Quite the Harry Potter fan myself, but not quite the potterhead ⚡️IYKYK! Not a trip to Hogwarts if you don’t get a serving of butter beer (supposedly not alcoholic but familiar tasting) 🍺. 🍔Also featuring their NZ lamb burger, the patty was okay tasting, nothing too special - just like any burger, appreciated the branding stamp on their buns, makes it that little bit more personal! 🐠🍟 Fish and chips was probably the preferred dish of the evening, the meat was actually

New  Zealand  Lamb  Burger

🐠🍟 Fish and chips was probably the preferred dish of the evening, the meat was actually fresh and soft, just don’t leave it too long to nom otherwise it gets a little soggy… honestly not too shabby

🦀 Snow crab risotto was mmd, al dente for sure, more on the salty side compared to the other dishes, much preferred the fish and chips.

Overall, it was ok. I do love themed cafes, and I really appreciated the decor and the props 🪄; if you are a potterhead, then it’s for you, but defo more for the experience than the noms, so soak up and feel the nostalgia!

2022-08-13
  • 奶油啤酒
9¾ 𝒸𝒶𝒻𝑒最近到訪的餐廳都有特別的主題,今次去的ᴄᴀғᴇ要介紹給哈利波特迷,有看過哈利波特的話一定會認識9¾月台,穿牆而入搭上霍格華茲特快列車,就可以前往魔法世界!相信餐廳的老闆也是忠實粉絲,ᴄᴀғᴇ內有各款魔杖、飛天掃帚、ʟᴇɢᴏ模型擺設,餐牌上的食物名也用了哈利波特電影裏出現過的用詞,挺有心思的🧙🏼‍♂️⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<金烏克蘭鐵皮龍> $138餐廳上有幾款烏克蘭鐵皮龍,金色原來是代表咸蛋黄軟殼蟹意大利飯,第一次試以咸蛋黄做主角的意大利飯,有中西合璧的感覺!炸軟殼蟹挺大隻,差不多能夠覆蓋整碟飯!咸蛋味道突出但又不會太鹹,中間還有些咸蛋顆粒🥸⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<積及矮豬包> $48前菜點了份蒜蓉法包配巴馬火腿,蒜蓉法包像平時的餐包質素,味道正正常常,額外配上巴馬火腿多了股鹹香味🥖⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<深海魚尾怪> $118雖然列在前菜之下,但份量足以作為主菜,炸魚跟木板差不多長🤣店員附上一支ᴍᴀʟᴛ ᴠɪɴᴇɢᴀʀ,味道酸酸的,炸魚薯條淋上少量麥芽醋可以解膩提味!⤫ ⤫ ⤫
9¾ 𝒸𝒶𝒻𝑒

<金烏克蘭鐵皮龍> $138

<積及矮豬包> $48

<深海魚尾怪> $118

<奶油啤油> $50
之前去過倫敦哈利波特影城也喝過ʙᴜᴛᴛᴇʀʙᴇᴇʀ,是滿滿的回憶!ʙᴜᴛᴛᴇʀʙᴇᴇʀ並沒有酒精成份,由幾款汽水混合而成,上面唧了一圈忌廉🍺
2022-08-05 119 浏览
呢間樓上係以哈利波特為主題 真係超特別呀🔮仲有好多影相位添📸️積及植物包有驚喜 芫茜控必試呀✨香脆嘅法包搽滿芫荽醬 食落淡淡芫荽味 好香口惹味🤤呢個配搭真係好特別 值得一試啊😆
2022-08-05 153 浏览
9 3/4 cafe- 旺角Harry Potter迷必去有個朋友生日,佢鍾意哈利波特於是乎我有個friend揀咗呢間Cafe。一上到去門口見到已經有打卡位,相當有氣氛入到門口我有兩個friend已經着到成個哈利波特咁,仲喺舖頭入面借咗人哋嘅魔法棒係咁喺度揈嚟揈去😎(我扮唔識佢哋哈哈🤣)❇️ 奶油啤酒$48🍺上到去熱辣辣,即刻叫咗嘢飲先。記得之前去環球影城都有買一杯,同嗰度比味道同賣相都差得遠🤣不過喺打卡嘅角度呢個係必點嘅,上面又有啲泡,過得去啦☝🏻當汽水飲(好彩我只係試下味)❇️ Oreo ice Chocolate $58由於我係死麻瓜, 我決定嗌一杯最唔會出事既嘢飲🤣依杯嘢有個好中二嘅名(高級顯影藥水)我反而最鍾意普通飲用水嘅杯❇️煎蛋芝士薯條(爆爆吞) $68睇相就會估到嘅味道,過得去嘅味道沒有什麼特別,但係唔難食❇️牛油果龍蝦沙律(奈威秘製沙律)$98相對比較好食,牛油果味道唔錯賣相都幾靚但$98有啲唔值呢個價錢❇️ 噗噗蘭(芝士焗西蘭花🥦) $48亦都係不過不失嘅味道,由呢樣嘢食開始差不多每樣嘢食都係甜嘅❇️黑松露雞肉扁意粉$108 (渡渡鳥之歌)意粉係偏甜嘅,嗰日出餐每出一樣嘢食員工
9 3/4 cafe- 旺角Harry Potter迷必去

❇️ 奶油啤酒$48🍺

❇️ Oreo ice Chocolate $58

我反而最鍾意普通飲用水嘅杯

❇️煎蛋芝士薯條(爆爆吞) $68

睇相就會估到嘅味道,過得去嘅味道沒有什麼特別,但係唔難食

❇️牛油果龍蝦沙律(奈威秘製沙律)$98

❇️ 噗噗蘭(芝士焗西蘭花🥦) $48

亦都係不過不失嘅味道,由呢樣嘢食開始差不多每樣嘢食都係甜嘅

❇️黑松露雞肉扁意粉$108 (渡渡鳥之歌)

意粉係偏甜嘅,嗰日出餐每出一樣嘢食員工都用手機影張相先第過嚟, 可能想確認擺盤🤭黑松露味唔係好夠但雞肉係唔鞋既

❇️菠菜南瓜長通粉$88 (羅馬利亞長角龍)

好甜,因為有南瓜所以味道相當甜☝🏻我真係麻麻哋雖然佢通粉煮得唔錯,但係個汁我唔係咁鍾意

❇️黑椒汁鴨胸蘆筍扁意粉$98 (玻璃獸與木精)

我諗玻璃獸同木精應該拍緊拖,如果唔係點解個意粉可以咁甜🤣🤣雖然有黑椒汁味,但係係甜嘅黑椒汁所以味道有啲矛盾。🤣煙鴨胸就係平時普通食到嗰啲

成間餐廳整體來講服務好好,但係嘢食真係一般。當然如果你同我朋友一樣好鍾意哈利波特,呢間餐廳係不二之選,點都可以嚟幾次,同唔同嘅麻瓜朋友一齊感受下魔法嘅世界,食完變妙麗格蘭傑🤣

@hkfoodies.ladies90s

庆祝纪念
生日
  • 南瓜湯
2022-08-04 126 浏览
9¾ Cafe🧪✨️🔮睇個餐廳名,童年回憶就已經翻哂嚟🌙🧹通常呢啲主題餐廳都得個睇字,但呢間啲食物都唔錯,而且旺角樓上鋪,好啱約埋朋友出嚟傾計😚淨係個水杯已經吸引到我😚斜但係唔跌,我地呢啲麻瓜唔會明😂btw如果邊個知邊度買呢個杯可以dm我😂😍呼呼南瓜現(雜菜湯)$38有大量又淋又入味嘅蕃茄同蔬菜,好味。爆釘尾蝦沙律(牛油果鮮蝦沙律) $88份量好足,牛油果夠多夠綿,菜都有啲麻香,夠味😋蝦夠爽,溫度冰凍。烏克蘭鐵皮龍(明太子軟殼蟹扁意粉) $128類似忌廉湯底嘅鹹香味襯濃濃嘅明太子香,組成醬汁,同個意粉融為一體。軟殼蟹超巨大,打卡同食都正😚獅面龍尾羊堡(紐西蘭羊肉漢堡)$148包體卜卜脆,羊肉同整個漢堡都好厚,個口細啲都唔得😍有羊肉漢堡好特別,又唔係特別羶。迷惑劑(芒果梳打)$50大杯✨️造型好有魔藥感覺。甜甜消暑,有微微薄荷🍃依家原來去佢地度食野,post相上story或出post tag佢地,會有甜品送架🤫每枱一個quota😋我揀咗藍莓cheese cake 🍰質感好似mousse 但係密同彈好多😚好食。

呼呼南瓜現(雜菜湯)$38
有大量又淋又入味嘅蕃茄同蔬菜,好味。

爆釘尾蝦沙律(牛油果鮮蝦沙律) $88

烏克蘭鐵皮龍(明太子軟殼蟹扁意粉) $128

獅面龍尾羊堡(紐西蘭羊肉漢堡)$148

迷惑劑(芒果梳打)$50
大杯✨️造型好有魔藥感覺。甜甜消暑,有微微薄荷🍃

2022-08-03 87 浏览
🥗奈威秘制沙律 $98包括:牛油果🥑、沙律菜🥬、龍蝦肉🦞牛油果好軟熟🤤🤤好食!仲有好多龍蝦肉份量都好多!沙津係Caesar醬😋開胃👍🍚港口匙 $118呢個係意式三文魚帶子燴意大利飯,味道好驚喜🫢醬汁係蕃茄汁底再加左啲三文魚味好特別🫣😋成大碟都比我食晒😂😂佢呢個應該係帆立貝黎唔係帶子,都有好幾粒,仲有雜菌,口感好豐富👏🍝日本五爪怪 $98呢個係明太子魷魚忌廉扁意粉,魷魚好彈牙又幾正!不過我就覺得明太子可以再濃少少同多啲汁🤏可能因為個飯濃味有啲對比係度🫣意粉軟硬度整得唔錯👍🫕呼呼~南瓜現 $38除左南瓜湯仲有雜菜湯,碗湯同朋友開心𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞岩岩好~💗愛情魔藥 $58呢個係士多啤梨乳酸,酸酸甜甜好解膩✨🍫高級顯影藥水 $58係朱古力奶昔味,幾濃朱古力味,唔算好甜🌝
🥗奈威秘制沙律 $98

🍚港口匙 $118

🍝日本五爪怪 $98

🫕呼呼~南瓜現 $38
除左南瓜湯仲有雜菜湯,碗湯同朋友開心𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞岩岩好~

💗愛情魔藥 $58
呢個係士多啤梨乳酸,酸酸甜甜好解膩✨

🍫高級顯影藥水 $58
係朱古力奶昔味,幾濃朱古力味,唔算好甜🌝
  • 奈威秘制沙律
  • 港口匙
2022-07-31 117 浏览
今晚同朋友約食飯,特別黎左e間哈利波特主題嘅餐廳😍一去到門口已經覺得餐廳好有心思,裝修得好靚☺️入面仲有唔少哈利波特嘅元素😏仲有魔杖等🤗可以滿足哈利迷嘅一個好地方。睇下餐牌,入面d菜名都係細心改過😋🌼呼呼,南瓜現E個係忌廉南瓜湯,色澤好靚,味道好香南瓜味😋🌼呼呼, 菜菜現雜菜湯嘅味道,好香蕃茄味,但又唔會太酸🤩🌸爆尾釘蝦沙津沙律入面係牛油果同大蝦為主,大蝦彈牙,沙律醬同新鮮沙律菜拌好酸酸地都幾開胃。🌸飛飛禽睇個小食名都應該知道同禽鳥有關😏其實係香酥雞翼,味道帶牛油味,外脆內嫩。🌸卷卷蝦鮮蝦好鮮味外面卷住香香脆脆嘅薯仔絲🥰🌻黑烏克蘭鐵肚皮龍 意粉條條都掛到汁😍有香香嘅忌廉黑松露汁😋主角軟殼蟹好大隻🦀外脆入面有鮮味嘅軟殼蟹🤤🌻巨人海格的創可貼睇個名估唔到係咩,其實係大大份嘅肉眼扒🤤煎香嘅牛扒上面係靚靚嘅格仔紋😍👍🏻味道牛味濃,充滿肉汁😋配有香脆嘅薯條🤩🌺愛情魔藥唔只個樣好sweet,飲落有香甜嘅士多啤梨味🍓🌺活力滋補劑花茶係玫瑰火龍果茶,平時好少飲到,香香嘅玫瑰味又帶少少火龍果嘅味道,都幾特別😍

睇下餐牌,入面d菜名都係細心改過😋

🌼呼呼,南瓜現

E個係忌廉南瓜湯,色澤好靚,味道好香南瓜味😋

🌼呼呼, 菜菜現

雜菜湯嘅味道,好香蕃茄味,但又唔會太酸🤩

🌸爆尾釘蝦沙津

🌸飛飛禽

🌸卷卷蝦

鮮蝦好鮮味外面卷住香香脆脆嘅薯仔絲🥰

🌻黑烏克蘭鐵肚皮龍

🌻巨人海格的創可貼

🌺愛情魔藥

唔只個樣好sweet,飲落有香甜嘅士多啤梨味🍓

🌺活力滋補劑

2022-07-23 160 浏览
呢一間樓上Cafe真係啱晒哈利波特嘅fans✨店入面有幾個打卡位 仲有道具可以提供一齊影相📸️連啲食物嘅名都改得好有心思 唔錯🫶🏻.📌呼呼南瓜現(雜菜湯) $38口感好thick 感覺好足料😍入面有番茄蓉、紅蘿蔔🥕同西芹✨番茄味超濃郁 夠晒酸勁開胃🍅.📌萊威秘製沙律(牛油果龍蝦沙律) $98賣相幾靚😚沙律菜清甜爽脆🥗牛油果好軟滑🥑主角龍蝦仔份量幾多 冇乜雪藏味嘅 但係都唔夠鮮甜 口感都唔太爽口彈牙🦞.📌積及植物包(芫茜法包) $38雖然我不是芫茜控 但見到咁特別嘅配搭 都嗌嚟試下😎法包烘到起香脆 面頭搽滿芫荽醬💚個草青味唔算好濃郁(唔臭) 唔食芫荽都應該接受到👍🏻.📌噗噗蘭(芝士焗西蘭花) $48應該係用左車打芝士加mozzarella碎嚟焗 食落鹹香之餘仲可以拉絲🧀西蘭花鹹鹹地 幾爽脆 唔會煮好腍🥦.📌卷卷蝦(薯仔蝦) $58炸蝦外層再加多左啲炸薯仔絲 比一般炸蝦更加香脆🥔🍤但同龍蝦仔一樣🦞蝦仁都唔夠鮮味🦐點埋旁邊個泰式甜辣醬會惹味啲🙈.📌愛情魔藥(士多啤梨乳酸) $58原本望落以為會係沙冰咁杰身啲 不過飲落都幾稀🍧乳酸味唔夠出 士多啤梨糖漿味有少少假🍓味道一般 但打卡唔錯🤣.📌活力滋

📌呼呼南瓜現(雜菜湯) $38
呼呼南瓜現(雜菜湯)

📌萊威秘製沙律(牛油果龍蝦沙律) $98
萊威秘製沙律(牛油果龍蝦沙律)

📌積及植物包(芫茜法包) $38
積及植物包(芫茜法包)

📌噗噗蘭(芝士焗西蘭花) $48
噗噗蘭(芝士焗西蘭花)

📌卷卷蝦(薯仔蝦) $58
卷卷蝦(薯仔蝦)

📌愛情魔藥(士多啤梨乳酸) $58
愛情魔藥(士多啤梨乳酸)

📌活力滋補劑(玫瑰火龍果花茶) $55
更加推介呢度嘅花茶🫶🏻個顏色真係好靚💕但玫瑰同火龍果都唔太出🌹不過加左有好多提子乾🍇味道就係甜甜地咁~
活力滋補劑(玫瑰火龍果花茶)

📌放火藥劑(百香果金桔茶) $55
呢款都有好多提子乾🍇但因為有百香果籽同金桔🍊味道酸酸地 清香開胃啲😆
放火藥劑(百香果金桔茶)

📌藍莓芝士慕絲蛋糕 $38
蛋糕賣相幾精緻🤍💙層次感都豐富 慕絲包住海綿蛋糕、忌廉同藍莓醬🫐慕絲口感係出奇地煙韌有彈性 唔係軟滑嘅🫣食落冇乜芝士味 就係甜甜地咁 似白朱古力🤣不過周到係喺凱施餅店買嘅$16/1~所以質素係點 就唔關餐廳事嘅~
藍莓芝士慕絲蛋糕
呼呼南瓜現(雜菜湯)
萊威秘製沙律(牛油果龍蝦沙律)
積及植物包(芫茜法包)
噗噗蘭(芝士焗西蘭花)
卷卷蝦(薯仔蝦)
活力滋補劑(玫瑰火龍果花茶)
放火藥劑(百香果金桔茶)
藍莓芝士慕絲蛋糕
朋友知道我鍾意哈利波特嘅嘢 所以就帶咗我嚟依間舖頭度食當時係唔記得 透過乜嘢應用程式去book枱 有優惠我去到間舖頭嘅時候見到周圍都有好多 哈利波特嘅周邊商品有啲感覺係身處喺入面嘅世界咁樣 又有播哈利波特電影嘅音樂 依間舖頭嘅環境氣氛真係好好我叫咗個意粉 🍝芝士焗西蘭花 🥦同埋一杯奶油啤酒🍺個芝士焗西蘭花🥦 做出嚟方法簡單 又好食奶油啤酒🍺飲完先發現冇啤酒味🤣 飲得出入面大概有梳打水、紅糖、牛油、檸檬汁嘅味道 仲有面頭嗰浸cream 大概咁樣整出嚟嘅係外國環球影城好似都有買 不過冇試過 唔知環球影城嘅黃油啤酒同依度嘅黃油啤酒味道會唔會有分別呢~下次再嚟食下 risotto先~
朋友知道我鍾意哈利波特嘅嘢 所以就帶咗我嚟依間舖頭度食
當時係唔記得 透過乜嘢應用程式去book枱 有優惠
我去到間舖頭嘅時候見到周圍都有好多 哈利波特嘅周邊商品

我叫咗個意粉 🍝芝士焗西蘭花 🥦同埋一杯奶油啤酒🍺

個芝士焗西蘭花🥦 做出嚟方法簡單 又好食

下次再嚟食下 risotto先~

2020-07-07
午餐
庆祝纪念
纪念日
2022-07-15 141 浏览
9 3/4 cafe(24/10) 星期日 下午1點左右特式:呢間係哈利波特主題餐廳,哈利波特迷嚟到一定好開心,因為呢度d裝飾/擺設/食物/飲品,全部都同哈利波特有關,不過記得訂位,如果唔係有排等。食物:蒜蓉法包配牛筒骨髓- 呢份野賣108蚊真心唔抵,佢個牛筒骨髓無乜野食,又唔算好食,蒜蓉味濃,加5件法包仔,真心唔值呢個價。重量級安格斯牛扒 - 呢個主菜賣298就更加唔抵,牛扒無乜牛味又un,薯條又少得可憐,咁樣就賣成300蚊,呢個價錢我可以食塊更靚既牛扒。飲品 - 佢有好多唔同既特飲,但只係得個飲品特別 ,名同得個樣,飲落又淡又唔好味,但都成5~60蚊一杯。環境:餐廳環境係幾好,又靚,又多地方比人打卡,哈利波特迷就真係唔好錯過。服務:服務態度唔錯,職員會好有禮貌好用心介紹食品食材,又有耐心對待客人,會比d小配件客人影相打卡。價錢:人均大約300。總結:呢個價錢食d咁既質素既食物真心唔抵,亦都唔會想再去,不過環境係好既,如果你係哈利波特迷的話,我就會建議你點都要去一次,但如果你本身係唔鍾意哈利波特的話,就無需要去試。
9 3/4 cafe
(24/10) 星期日 下午1點左右

食物:

價錢:人均大約300。

蒜蓉法包拼牛筒骨髓
重量級安格斯牛扒
飲品
2021-10-24
2022-06-27 163 浏览
食物質素一般!✅一般西餐食物!飲品有特色!👍價錢合理,4人聚餐平均每人$500環境怖置有特式,適合打卡!大家傾計都可以,服務態度很好!👍但係整體餐廳太細啦!
餐廳每個角落都佈滿好多哈利波特相關嘅飾品同場景🪄,超有心思同埋哈利迷去到都會好開心!💛仲要係良心店嚟㗎!每款菜式嘅名都好盞鬼~.① 中國火球龍 辣味蒜香三文魚意粉 ($88)// 意粉煮得幾彈牙🤏🏻帶有少少辣味,不過整體比較乾身,唔算太多醬汁🙈,如果再惹味啲會正啲✨//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌖🌑② 奶油啤酒𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙚𝙚𝙧 ($48)// 飲落其實係𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙎𝙤𝙙𝙖面頭加咗忌廉😗~忌廉都幾綿滑,甜甜地唔算好膩,同埋夠冰凍,夏天飲即刻降溫🧊//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑③ 吹狂魔之吻 紅酒炆牛尾 ($158)// 牛尾略帶紅酒香,可以+$30配農夫包🍞!牛尾如果可以再炆耐啲、腍啲會好食啲😗//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌖🌑④ 飛飛禽 香酥雞翼 ($55)// 雞翼每隻都脹卜卜好大隻咁🤩,外層超酥脆!炸得唔錯~可惜雞翼餣得唔夠,所以無咩味道,仲有陣雪味🥺不過就好多肉汁好juicy😽//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑⑤ 噗噗蘭 芝士焗西蘭花 ($45)// 表面佈滿半融芝士好吸引!芝士食落甜甜地有少少奇怪🤣不過份量都算多同埋畫面夠靚哈哈!//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌗🌑🌑⑥ 爆爆消 蒜蓉法包 ($38)// 一份
① 中國火球龍 辣味蒜香三文魚意粉 ($88)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
中國火球龍 辣味蒜香三文魚意粉

② 奶油啤酒𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙚𝙚𝙧 ($48)
奶油啤酒𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙚𝙚𝙧

③ 吹狂魔之吻 紅酒炆牛尾 ($158)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
吹狂魔之吻 紅酒炆牛尾
吹狂魔之吻 紅酒炆牛尾

④ 飛飛禽 香酥雞翼 ($55)
飛飛禽 香酥雞翼

⑤ 噗噗蘭 芝士焗西蘭花 ($45)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌗🌑🌑
噗噗蘭 芝士焗西蘭花

⑥ 爆爆消 蒜蓉法包 ($38)
// 一份有5塊~外層微脆,不過中間部份過腍,性價比算幾高!//
爆爆消 蒜蓉法包

🧙🏻‍♂️9 3/4 cafe (旺角)
旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室

#aiiifoodie
#aiiifoodie_mongkok #aiiifoodie_旺角 #aiiifoodie_黃店
奶油啤酒𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙚𝙚𝙧
爆爆消 蒜蓉法包
  • 香酥雞翼
2022-06-10 146 浏览
由細到大都好鍾意睇哈利波特 估唔到香港會有一間用哈利波特做主題嘅樓上Cafe!好推介佢哋個鹹蛋黃軟殼蟹意大利粉~意大利飯鹹香十足 仲有粒粒嘅鹹蛋黃碎🧡面頭仲有原隻軟殼蟹 炸得好酥脆!