2022-08-05
9 3/4 cafe- 旺角Harry Potter迷必去有个朋友生日,佢钟意哈利波特于是乎我有个friend拣咗呢间Cafe。一上到去门口见到已经有打卡位,相当有气氛入到门口我有两个friend已经着到成个哈利波特咁,仲喺舖头入面借咗人哋嘅魔法棒系咁喺度揈嚟揈去😎(我扮唔识佢哋哈哈🤣)❇️ 奶油啤酒$48🍺上到去热辣辣,即刻叫咗嘢饮先。记得之前去环球影城都有买一杯,同𠮶度比味道同卖相都差得远🤣不过喺打卡嘅角度呢个系必点嘅,上面又有啲泡,过得去啦☝🏻当汽水饮(好彩我只系试下味)❇️ Oreo ice Chocolate $58由于我系死麻瓜, 我决定嗌一杯最唔会出事既嘢饮🤣依杯嘢有个好中二嘅名(高级显影药水)我反而最钟意普通饮用水嘅杯❇️煎蛋芝士薯条(爆爆吞) $68睇相就会估到嘅味道,过得去嘅味道没有什么特别,但系唔难食❇️牛油果龙虾沙律(奈威秘制沙律)$98相对比较好食,牛油果味道唔错卖相都几靓但$98有啲唔值呢个价钱❇️ 噗噗兰(芝士焗西兰花🥦) $48亦都系不过不失嘅味道,由呢样嘢食开始差不多每样嘢食都系甜嘅❇️黑松露鸡肉扁意粉$108 (渡渡鸟之歌)意粉系偏甜嘅,𠮶日出餐每出一样嘢食员工
❇️ 奶油啤酒$48🍺
❇️ Oreo ice Chocolate $58
我反而最钟意普通饮用水嘅杯
❇️煎蛋芝士薯条(爆爆吞) $68
睇相就会估到嘅味道,过得去嘅味道没有什么特别,但系唔难食
❇️牛油果龙虾沙律(奈威秘制沙律)$98
❇️ 噗噗兰(芝士焗西兰花🥦) $48
亦都系不过不失嘅味道,由呢样嘢食开始差不多每样嘢食都系甜嘅
❇️黑松露鸡肉扁意粉$108 (渡渡鸟之歌)
意粉系偏甜嘅,𠮶日出餐每出一样嘢食员工都用手机影张相先第过嚟, 可能想确认摆盘🤭黑松露味唔系好够但鸡肉系唔鞋既
❇️菠菜南瓜长通粉$88 (罗马利亚长角龙)
好甜,因为有南瓜所以味道相当甜☝🏻我真系麻麻哋虽然佢通粉煮得唔错,但系个汁我唔系咁钟意
❇️黑椒汁鸭胸芦笋扁意粉$98 (玻璃兽与木精)
我谂玻璃兽同木精应该拍紧拖,如果唔系点解个意粉可以咁甜🤣🤣虽然有黑椒汁味,但系系甜嘅黑椒汁所以味道有啲矛盾。🤣烟鸭胸就系平时普通食到𠮶啲
成间餐厅整体来讲服务好好,但系嘢食真系一般。当然如果你同我朋友一样好钟意哈利波特,呢间餐厅系不二之选,点都可以嚟几次,同唔同嘅麻瓜朋友一齐感受下魔法嘅世界,食完变妙丽格兰杰🤣
@hkfoodies.ladies90s