2007-03-31 24 浏览
好奇怪嫁A1所出既PRODUCT唔係間間都有得賣就好似沙田既A1我唔明點解連呢間總店都無得賣一隻叫肉鬆包成個沙田區都無APM都無要食請到千色店仲要荃灣我每一次入荃灣都係要買呢個包好好食嫁而且佢又加左價又改左個樣不過無變既係個味道都仲係咁好味道而且我覺得荃灣個D麻糬波波特別大隻係大過APM個D3分1 嫁沙田就剛好既SIZE啦所以可以私話都係去荃灣既A1好起碼產品齊D時又大件D
好奇怪嫁

沙田就剛好既SIZE啦

所以可以私話都係去荃灣既A1好
起碼產品齊D時又大件D
2007-03-28 28 浏览
一行入a-1就見到d人拎左一大盆芒果大福行出黎咁我即刻買左6個買屋企16蚊1個呀.. 其實有d貴因為好大個細過拳頭少少返屋企即刻食!一咬開.. 嘩好軟熟呀..d蛋糕同cream 好似雪糕呀我覺得自己好似食緊雪糕咁雖然芒果得幾舊但係真係好好好軟熟! d皮好薄好薄! 正!
一行入a-1
就見到d人拎左一大盆芒果大福行出黎
咁我即刻買左6個買屋企
16蚊1個呀.. 其實有d貴
因為好大個細過拳頭少少

返屋企即刻食!

一咬開.. 嘩好軟熟呀..
d蛋糕同cream 好似雪糕呀
我覺得自己好似食緊雪糕咁
雖然芒果得幾舊

但係真係好好好軟熟!
d皮好薄好薄! 正!
2007-03-16 22 浏览
昨天經過, 買今天的早餐, 一個是意大利軟包, $7, 另一個是芝士包, $6(己不記得它的名字了), 上者返到屋企, 用焗爐烘熱了送自家煲既湯, 老公點了些意大利黑醋話幾好食, 唔錯! 另一個芝士包留待我今早烘了做早餐, 芝士味好香, 不過如果要比較別的包店既粒粒芝士, 我就覺得少左! 而家間鋪大左, 人流比以前多左, 麵包種類亦多左!
2007-02-20 12 浏览
胃痛... 晚飯只能點沙律.一碟caesar salad. 是supermarket 來的材料, 新鮮味欠奉, 完全無特色. 來這裡, 別叫沙律.服務還好, 地方也乾淨.
胃痛... 晚飯只能點沙律.

服務還好, 地方也乾淨.
2007-02-18 8 浏览
冬至時來這裡做節,感覺不錯,講過下次做節會再來。說過便是,年三十晚再來。到埗已是十時許,人客不多,起初還以為是晚沒有延長服務時間。我的本是炸軟殼蟹配豬扒。由於即將是豬年,沒有豬扒供應。~講笑唧,只是因豬扒售罄而改了雞扒。先來沙律,和以前有所不同。少了菜而多了紅椒絲灸青椒絲,我反而覺得更爽口,我更喜歡。餐湯略嫌過稀,但味道仍可。餐前的麵包一向都是Aone的賣點,單看外觀已相當吸引。主菜來了,軟殼蟹的風頭完全蓋過了那雞扒。一大隻完整的軟殼蟹,炸起好似炸蜘蛛,伏在雞扒上。隻蜘蛛好脆口,仲有蟹膏,手腳又是脆卜卜的,口感好正!雞扒一小塊,不過幾淋幾入味,也算不錯。飲埋餐飲十一點有多,只有兩三檯客仍在,侍應仍是笑面迎人,服務勤快,這服務態度是比起食物更為值得欣賞。

依個屈機包就係菠蘿千層酥, 我本來諗住佢係酥皮隔夜一定會淋哂, 好難食, 誰不知....佢有三層ge, 第一層都一粒粒曲奇, 脆卜卜, gd!第二層係酥皮, 一層層好分明, 佢冇淋哂wor, 但當然冇即食咁酥脆la, 但都好ok.可能會諗點解會係菠蘿lei? 秘密就係最後一層la, 吉士with菠蘿, 可能隔夜有d濕, 但係我覺得依三層o野好match, 正ar, 見佢新鮮出爐一定要買ar~~~~~~~~
佢有三層ge, 第一層都一粒粒曲奇, 脆卜卜, gd!
2006-12-30 11 浏览
soup: so so. the A-1 bread is goodI had ox tail pasta and my friend had ribs. both are delicious and tender. the size is larger than my expectation. coffee: so so.lunch set is only $30 -$40. good for money.

coffee: so so.

2006-12-28 13 浏览
今日約左個舊同學開餐,見裝修之後都無來過,今日一終試試~由於我唔鐘意飲湯,又唔鐘意個餐包,所以我散叫左個泡菜牛肉煱飯,泡菜唔多,而牛肉有4大件,重有隻太陽蛋添! 味道唔錯而朋友叫咗個紅酒燴羊脾煱飯set dinner,有湯、沙律、飲品同甜品,羊脾細細隻都ok,成隻上,令食既時候唔太方便,試咗少少,味道都幾好,甜品好細件,真係細得可憐...地方太窄,好彩唔係咁多人,容易搵位overall 咁既價錢咁既食物係絶對"食得過" 既!
今日約左個舊同學開餐,見裝修之後都無來過,今日一終試試~

地方太窄,好彩唔係咁多人,容易搵位

overall 咁既價錢咁既食物係絶對"食得過" 既!
2006-12-25 7 浏览
今日冬至同樣是一家人食飯做冬。但今年不是在家煮飯仔,也不是出外吃中菜,而是反傳統地去食西餐。有諗過去Olive Cafe,可是爆滿,繼而訂了A1。地方小小,感覺反而比隔離的Pokka Cafe更好,是蠻舒服的。我要的是雞扒炸生蠔。先講餐湯,唔算好濃,都總算是夠熱,蘑菇好爽口,麵包也不錯。至於田園沙律,菜亦幾新鮮。主菜來了,賣相算吸引。先試的當然是那件炸生蠔,略為細件,不過就好有鮮味,好多汁,正!雞扒有兩小塊,較咸,但我還是可以接受到。伴碟還有一件炸薯蓉,好有口感,有驚喜!西蘭花則相對較硬。幾好既一次反傳統冬至經驗,明年可以再諗諗。

幾好既一次反傳統冬至經驗,明年可以再諗諗。
2006-12-18 17 浏览
我最鍾意同大家分享我d食包經驗ga la, 今次忘記o左exactly個包's名, 重之芝麻XXla,外型有d似花咁.今朝食番都好好味ar, 佢d芝麻好似芝麻糊gum ga, 又多wor. 不過佢個包好硬ar, 皆因天氣好凍, 如果熱o左重好ar
2006-11-27 11 浏览
都係第一次嚟呢間食tea, 就揀左$28 tea set藍莓cheese cake -- 好食....質感又OK
都係第一次嚟呢間食tea,
就揀左$28 tea set
藍莓cheese cake -- 好食....質感又OK
2006-11-19 6 浏览
bought a chestnut cake ($110) - Nov special for mum's birthday. so so. the salesgirl said there was chestnut inside but there was none. just much cream.
2006-11-01 6 浏览
o尋日重陽節去完拜山登高後去o左呢度醫肚餓.叫o左:白汁龍柳配意粉,什菌配焗豬飯,香桃鴨胸配意粉和咖喱配炭烤雞扒飯.四個主菜都ok,不過頭三樣份量較少;餐飽用自家出品的麵飽,味道都唔錯;餐湯餐飲就好一般.可惜侍應就麻麻地,收碟成日收剩碟,叫埋單又唔記得,又記錯order,認真要再train下.
o尋日重陽節去完拜山登高後去o左呢度醫肚餓.叫o左:

2006-10-27 11 浏览
好鍾意A1 o既麵包, 因為佢價錢相宜, 而且成日都有新items. 最近就有一個迷你朱古力酥, 一個比網球細少少o既圓波波, 有大量苦甜朱古力, 口感似丹麥方包, 牛油味香濃. 焗熱食幾正嫁
2006-10-15 10 浏览
十一點幾還未吃早餐...見他們新開了餐廳便入去看看...點知....得午餐...! 問侍應可否在這裡叫野飲然後過隔離買麵包...佢話可以! 於是叫左杯蘋果果醋飲品...估唔到有氣!清清地都ok 既..!隔離就揀左藍莓鬆餅, $6...無Mrs. fields 咁油..但做得麻麻地! 心思思再夾多個芝麻軟包, $7....芝麻醬好多好多...但就唔係軟包...唔軟熟!環境唔錯...自己係度靜靜嘆下...消磨個早上都唔錯! 不過...剩飲可能會貴!