(非会员)
2007-12-22 34 浏览
其實每個包都有油,似乎你見唔見到O者。況且肉鬆本身就有油,"簡"得就預左最後係...果D唔係豬油,係沙律醬黎O者唔洗咁大驚小怪啵
其實每個包都有油,似乎你見唔見到O者。
況且肉鬆本身就有油,"簡"得就預左
最後係...果D唔係豬油,係沙律醬黎O者
唔洗咁大驚小怪啵
2007-12-22 23 浏览
** 此食肆的第七個喊**今(22-12-2007 sat)朝食埋大嫂買o既蕃薯包,呢個賣相似個煨蕃薯,外表亦冇咁油,裡面真係有個蕃薯.食落,只係一個好普通o既包,蕃薯唔甜冇味.計埋尋日第一次食呢間o野o既產品,都幾令人失望.味道應只得一分,加o個一分係因佢好似冇咁油而已.
** 此食肆的第七個喊**

計埋尋日第一次食呢間o野o既產品,都幾令人失望.

味道應只得一分,加o個一分係因佢好似冇咁油而已.
蕃薯包
蕃薯包
2007-12-21 29 浏览
** 此食肆的第六個喊面**尋日(20-12-2007 Thur)放o左工歸家做節途中,諗唔到今日食咩做早餐好,剛好同大嫂講電話,佢提議A1o既紫菜肉鬆卷,我又記起有咩蕃薯包,佢話佢一陣返o黎時經過幫我買,真係唔該晒.佢總共買o左四個包,我就要o左上述兩款,另外兩個係佢自己今日o既早餐.兩個包都幾大件,尋晚我拎晒兩個包出o黎影相時,嘩!!!個紫菜肉鬆卷好油呀!而蕃薯包,遲啲再講.乞朝先食個油淋淋o既紫菜肉鬆卷,食落,肉鬆夠鹹,但實,唔同其他o個啲鬆鬆地;而更恐怖o既係,內裡凝結o左呈半透明,好大’pet’o既油.成個包口感好差,好似食好鹹o既紙皮,唯一就係比普通肉鬆包飽肚.(唔係天氣涼少少,都唔知原來自己食o左咁多豬油)以咁貴o既價錢(雖則唔知實際係幾錢,但應該係$8.00-$10.00)買個品質差劣o既包,用豬油o黎填飽顧客個肚就算,簡直有侮辱消費者之嫌.我會o係聽日食另外o個個蕃薯包.
** 此食肆的第六個喊面**

(唔係天氣涼少少,都唔知原來自己食o左咁多豬油)

我會o係聽日食另外o個個蕃薯包.
2007-09-30 18 浏览
今日星期日都要返工,響就快遲到時情況下,急急忙忙咁買左個日式蕃薯麭食當Lunch,返到公司一食之下,嘩,正!真係一大舊甜蕃薯響入面架,加埋層煙煙韌韌後黎又夠香既外圍麵麭,絕配!
2007-09-02 6 浏览
芝麻& 紅豆都係我最愛, 好耐冇食過包, 更何況係A-1 ar, 今日見到心儀的包包, 當然要支持一下la.除第一口的芝麻味比較濃之外, 都冇咩芝麻味了, 芝麻味係來自好似曲奇咁's 表皮, 脆脆的表皮也不錯ba. 紅豆茸就少d. 但整體來說都唔錯la.沙田的店冇o左, 之後應該會少o左好多機會食A-1 lu, 都好, 當keep fit~
2007-08-26 18 浏览
had a garlic cross bread. some garlic on the top and middle. i baked it again. crispy skin. tasty.
2007-08-23 9 浏览
平時行過好香,入到去,嘩!好多款式呀!但頗貴,而且點解只聞到味而食唔到有味?
2007-08-12 10 浏览
My favourite sweet potato bread come back! A whole sweet potato inside the bread. very very delicious
2007-08-12 11 浏览
pumpkin soup: so so. little pork leg and pasta: there were two pieces. the pork is tender and tasty. coffee : good
pumpkin soup: so so.

coffee : good

(非会员)
2007-06-06 13 浏览
一向是A-1的FANS幾乎每星期都會光顧但最近一次去欲發覺水準下降了以往咬下去是鬆軟的但近幾次都變得很硬,難以入口另外,價錢亦增加不少其中有一款更由本來的$7上升至$10但SIZE卻只是原來的2/3這一切都令我對A-1的印象變差了
一向是A-1的FANS
幾乎每星期都會光顧
但最近一次去
欲發覺水準下降了
以往咬下去是鬆軟的
但近幾次都變得很硬,難以入口
另外,價錢亦增加不少
其中有一款
更由本來的$7上升至$10
但SIZE卻只是原來的2/3
這一切都令我對A-1的印象變差了
2007-05-28 5 浏览
上兩個星期真的忙得不可開交,沒有時間寫食評,現在就逐一補回吧!因為忙,就想食甜點減減壓,但又沒有時間特地去買,就隨口對男友說想食cake,想不到第二天就有了!好開心!男友買了A1的黑森林蛋糕和千層朱古力蛋糕給我。前者和一般食到的相差無幾,而後者就有厚厚的朱古力,但是朱古力不算十分甜,所以比較容易入口,但蛋糕的size都頗大,食完一件都已經飽飽了。一向都很喜歡A1的包包,蛋糕也不算太差,只是如果讓我選,我會選擇pappagallo的cake,可是男友告訴我荃灣的pappagallo裝修中,只好買了A1的給我。不過我都很喜歡!這不只是蛋糕,也是一份心意,無論如何,笑臉是逃不了的。
這不只是蛋糕,也是一份心意,無論如何,笑臉是逃不了的。
昨天應承了同事準備今天的午餐, 雞胸芝士法包, $9, 雞胸及芝士到吉之島買了, president 有隻cheddar cheese 唔錯! 我係A1選了個棒包(中型size, 夠三個人食), 買時脆, 放了一夜後腍哂, 今天下午再烘脆, 夾埋料, 好正! 大家可以試試!
2007-04-18 8 浏览
今日又離不開麵包喇.但無奈我比麵包香味吸引我決定唔再食麵包.....一排話說回頭買左5個just baked既麻糬波波不過係比我祖母.佢只對芝麻口味有興趣,哈老人家大概對朱古力無興趣自己買左個牛角酥同墨西哥奶包,前者不嬲都係心頭好,所以無挑剔地方一買都即刻食左後者令我大失所望,以為同鮮奶球無分別點知原來入面有大堆頭既餡,好似雞尾檳個d但d餡主要係底個到唯有食左個面算笑面比牛角酥
今日又離不開麵包喇.
但無奈我比麵包香味吸引
我決定唔再食麵包.....一排

話說回頭
買左5個just baked既麻糬波波
不過係比我祖母.
佢只對芝麻口味有興趣,哈
老人家大概對朱古力無興趣

自己買左個牛角酥同墨西哥奶包,
前者不嬲都係心頭好,所以無挑剔地方
一買都即刻食左
後者令我大失所望,以為同鮮奶球無分別
點知原來入面有大堆頭既餡,好似雞尾檳個d
但d餡主要係底個到

唯有食左個面算笑面比牛角酥
2007-04-13 17 浏览
不知不覺又行入a-1第1時間夾返個小牛角酥先哈,果然比其他麵包舖既好食a-1出左好多新麵包我試左個--火山芝士酥圓碌碌既外形,以為入面有芝士原來只係有芝士味,試1次係可以既!最後買左條芝麻棒,好香芝麻味而且好脆..美中不足既係凍左...
不知不覺又行入a-1
第1時間夾返個小牛角酥先
哈,果然比其他麵包舖既好食
a-1出左好多新麵包
我試左個--火山芝士酥
圓碌碌既外形,以為入面有芝士
原來只係有芝士味,試1次係可以既!
最後買左條芝麻棒,好香芝麻味
而且好脆..美中不足既係凍左...

2007-04-12 10 浏览
晨早要入天水圍開會, 巴士站附近岩岩有A1, 入去睇下有無新款麵包, 蕃薯包已試過, 今次有隻叫甜蜜蕃薯既麵包, 個sales 話裡面係粒粒狀既蕃薯, 於是買黎試下, $8 都幾貴, 細細個! 裡面真係有幾多粒粒蕃薯, 不過, 凍左之後就覺得有硬, 麵包亦唔太軟熟, 整體唔得, 鍾意食蕃薯既包痴, 選擇原個蕃薯會好食好多!