2020-03-15 968 浏览
呢間餐廳認真痴線,三個人叫三個set,20分鐘都未有嘢食。夠膽死隔離嗰枱嗰一個人遲坐低叫嘢食,佢套餐入面嘅湯同麵包仲早到過我哋。我哋追咗,個侍應先至由出菜枱將一早整好咗嘅麵包,以及湯同沙律攞過嚟,嗰時距離落單已經20分鐘。我哋即刻再追飲品同埋主菜,點知兩碟意粉仲要過多20分鐘先至到,份量又少,得手掌心咁大,一隻手指公咁多!我哋其中一個人因為公司距離較遠,三扒兩撥就走咗,佢走嘅時候杯嘢飲都仲未到。我哋賣單成200幾蚊,佢碌卡時竟然話碌唔到,叫我哋畀現金,我哋話冇現金,佢再碌又"唔知點解"碌到,擺明玩嘢想慳手續費!呢間垃圾餐廳,真係不可一不可再!

呢間垃圾餐廳,真係不可一不可再!
2020-03-11
2020-03-12 622 浏览
Mags box 隱蔽餐廳。 一直以來搵野食都會直上10幾樓,原來5樓都有一間西餐廳🍴,今晚決定同朋友來試一試小食拼盤好豐富,有煙三文魚,煙肉,肉腸,炸雞翼,薯條,成個配搭望落去好開心,而且味道都幾好食,如果小朋友見到一定仲開心。美國Prime安格斯肉眼扒叫左5成熟,味道唔錯,肉質鮮嫩,咬落有口感,配上芥茉醬,可以一試三文魚扒三文魚略為乾身,不過都算厚身,但有小小骨,所以食個陣要小心d, 整體三文魚扒味道一般。

小食拼盤

美國Prime安格斯肉眼扒

三文魚扒

2020-03-12
2020-02-29 624 浏览
離哂大譜,1:45落左單,到3:00都無野食落單時無問要湯定沙律遲入黎嘅都尚有湯同包食住先,追問女侍應就話廚房未出,叫我地等原本每枱有一枝水,隔離枱問要水就攞左我地果枝比人等成粒幾鐘都完全冇嘢上枱,唯有起身走人🤬
離哂大譜,1:45落左單,到3:00都無野食
落單時無問要湯定沙律
原本每枱有一枝水,隔離枱問要水就攞左我地果枝比人
等成粒幾鐘都完全冇嘢上枱,唯有起身走人🤬
2020-02-29
午餐
這家餐廳,我以為系網上見到評語不錯,但去到嘅時候,已經是下午一點了,竟然餐廳內一位客人都沒有。坐下看餐牌時,店員說現在只有一個廚師,大廚還未到,所以只有一些午餐set 可以點,其他要等大廚到了才可以點🙀,難怪我們是第一枱食客啦。我們都坐下了,就點餐吧。白松露法式薄餅 (HK$66)等了這一份45分鐘,好幸運有麵包和南瓜湯,可以食住等。原本餅餡有白松露、雜菌、菠菜和洋蔥,但第一份沒松露的香味,沒有雜菌,有菠菜和奇怪地有焗豆😓!我們問了店員為什麼會這樣時,店員收回薄餅,之後等了15分鐘,終於出返一份正確餅餡的薄餅。全日早餐法式薄餅 (HK$88)這一份,我們是等了1小時,還好薄餅皮煎得很脆口,餅餡有香草腸、太陽蛋、焗豆、煙肉和愛蒙塔芝士,真幸運沒有放錯食材。勃艮第風紅酒焞精選牛肉配意粉 (HK$79)這碟是最後上枱,因為我等太久了,也我忘記了影相。表弟話牛肉都OK腍,意粉很細份。*飲料,自家制檸檬特飲和2杯熱水果茶,其實是最後上枱,可能這些也是要等廚師來做的😓這個午餐,就這樣,食了2小時。

白松露法式薄餅 (HK$66)

麵包

南瓜湯

白松露法式薄餅

全日早餐法式薄餅 (HK$88)

全日早餐法式薄餅

勃艮第風紅酒焞精選牛肉配意粉 (HK$79)

水果茶

這個午餐,就這樣,食了2小時。
2019-10-20
南瓜湯
全日早餐法式薄餅
2019-09-29 2037 浏览
餐廳的食物及服務不可理喻,客人不多,但上菜時間長,兒童餐是最後才上。另外,餐廳竟然提供過期怪味芝士粉給客人,我小朋友食了感覺味道奇怪,然後我試了也覺似過期,但職員試後説沒問題,及後又說是怪味可能是芝士粉瓶的味道即時倒了,毀屍滅跡,絕對有問題!及後叫的凍檸茶內有茶葉渣! 大家唔需要嘥錢去幫襯,這間絕對有問題
大家唔需要嘥錢去幫襯,這間絕對有問題
2019-09-01 1846 浏览
本身見到餐牌好似幾吸引,眼見樓面兩位職員,男職員幾好禮貌,幾勤力,只見女職員伏左係吧枱同吹水。岀餐時間太耐,沙律食完有成45分鐘都未上到主菜,真係等到恰著左,唯有叫個位仲係吧枱吹緊水嘅女職員追下,幾經辛苦叫到佢埋黎,佢做呢個動作💁🏻‍♀,我地呆左一下,叫佢幫我地追下d野,佢話我唔知你地叫左d咩喎。叫佢check下電腦,佢就邊走邊反駁話唔係我落我唔知架喎。到最後足足一個鐘先上到主菜總結:食物方面普普通通,沙律落行太多醋,成碟酸到食唔落。飯係生米。女職員態度都幾惡劣,埋單嘅時候,$199,我話唔洗找,女職員話:唔洗啦,我俾番你,然後推番個$1俾我!

到最後足足一個鐘先上到主菜

2019-09-01
2019-08-29 1619 浏览
年輕女店員服務差 Take order個時又無問要湯or沙拉全程唔出聲 我要問返其他店員先知同埋連餐包都無黎出餐次序非常混亂!遲take order反而出餐先?!店內人手分配非常不均, 男職員身兼多職
年輕女店員服務差
Take order個時又無問要湯or沙拉
全程唔出聲
我要問返其他店員先知
同埋連餐包都無黎

出餐次序非常混亂!
遲take order反而出餐先?!

店內人手分配非常不均, 男職員身兼多職
2019-08-29
2019-08-01 1533 浏览
沙律賣相不錯,但味道普通飲品都是不要新奇的好。牛扒放大片,不是很厚,但肉質不錯又有肉汁!睇到都飽曬!羊架肉質鮮嫩,煎得剛剛好骨肉分離。這個汁也不錯!有少少水果,帶有酸味!上甜味既時候就有少少犯錯啦!當剛剛上咗主菜嘅時候,他就上了甜品,可是我告訴他現在我不需要甜品,還請你一會兒再上吧!不知是否因為這樣甜品嘅味道也有差別。不是太好味,但香蕉配朱古力也是無懈可擊的。我覺得這間餐廳環境也不差,可是今天是平日沒有什麼人。但我發現了胡椒粉和鹽樽蓋上的污漬,很像很多天沒有清洗。

沙律賣相不錯,但味道普通

飲品都是不要新奇的好。

牛扒放大片,不是很厚,但肉質不錯又有肉汁!睇到都飽曬!

2019-07-31 655 浏览
一間完全無管理嘅餐廳首先,無人帶位,餐牌要自己拎幾個侍應掛住傾計問侍應係咪有兒童餐,點解無餐牌佢話夜晚無做……落完單見到隔離枱上兒童餐,問返侍應,佢話佢其實唔清楚大佬,你唔清楚咪話唔清楚,又可以問同事作個理由hea 我就真係嬲野食次序錯晒,又上錯晒枱半個鐘都未上湯,直到我話不如上左個湯先,反正都係煮好,佢先上畀我一個意粉,一個意大利飯,隔開多過半個鐘上隔離餐具污糟隔離枱無叫牛扒又出牛扒,我枱意粉又出兩份野飲又係要問先出畀我,要我講先出,咁就唔好落單就問我飲咩使唔使照上答左都唔係照上,咁問黎做乜總結,不知所謂,性價比低
一間完全無管理嘅餐廳

首先,無人帶位,餐牌要自己拎
幾個侍應掛住傾計
侍應係咪有兒童餐,點解無餐牌
佢話夜晚無做……
落完單見到隔離枱上兒童餐,問返侍應,佢話佢其實唔清楚
大佬,你唔清楚咪話唔清楚,又可以問同事
作個理由hea 我就真係嬲

野食次序錯晒,又上錯晒枱

一個意粉,一個意大利飯,隔開多過半個鐘上
隔離

餐具污糟

隔離枱無叫牛扒又出牛扒,我枱意粉又出兩份

答左都唔係照上,咁問黎做乜

總結,不知所謂,性價比低

2019-07-23 491 浏览
三個朋友去到Mega box 見呢間食評都唔錯,諗住可以一試,點知瀨野收場,叫三個晚餐加一個side dish 拼盤,南瓜湯味道ok不過得兩啖,重點係果塊所謂肉眼扒5成,塊野仲衰過快餐鐵板,收成3舊水,舊垃圾無味又薄又鞋,比咩人食?煮又煮得難食,野食又唔熱,收呢個價錢,有無良心架老細,半價都唔會再黎,做得一次生意唔會有返頭客,係自己做成嘅,真係越食越火,忍唔住一路食一路寫,無諗過咁多好評嘅原因,係咪要求真係咁低?
2019-07-18 430 浏览
今次無影到太多相,因為好快就食完走左🙈我同朋友經openrice卜左夜晚8:30,去到時餐廳只係商場既一個角落位😂座位唔算太多,不過當時亦唔算有好多客人。夜晚時間去食,waitress比左份dinner menu我地。再問侍應有冇其他Menu,原來只有呢一份。同朋友睇完個Menu,覺得好似唔係好啱食,又有啲貴,所以我哋最後決定淨係叫個crepe試下。我地叫左個banana chocolate crepe。我以為成塊皮都係軟,點知佢啲皮邊又有少少脆幾好食😛香蕉同朱古力呢個組合都無得輸,不過佢朱古力唔算好多,反而入面係cream。呢間試crepe我覺得okay, 其他食物就好似唔係太吸引🤣
今次無影到太多相,因為好快就食完走左🙈

2019-07-14 398 浏览
同朋友食lunch落單時滿心歡喜叫晒野食同飲品點知叫兩杯紅白酒無得飲,佢話得返少少斟唔到一杯,仲問我介唔介意唔夠一杯,乜無支新架咩之後同我講尋晚d酒俾人飲晒無存貨?作為一間西餐廳,今日星期日,竟然一支酒都無?好野👍🏻算,咁揀佢跟餐野飲,叫左lemonade 點知轉頭又同我講無仲有明明係叫黑松露「扁」意粉,黎到又無喇喇變左普通意粉唔知係咪又係尋晚俾人食晒呢?D食物又黎得慢,blacklist
同朋友食lunch
落單時滿心歡喜叫晒野食同飲品
仲有明明係叫黑松露「扁」意粉,黎到又無喇喇變左普通意粉
唔知係咪又係尋晚俾人食晒呢?
D食物又黎得慢,blacklist
2019-07-14
2019-06-25 421 浏览
朋友們今晚想食西餐,就尼左mega box到搵,見到尼間嘅裝修有格調,亦都比較靜,岩哂我地傾計,就揀左尼到喇!我地6點就到左,落完單一陣,個waiter就過尼道歉話廚師未返到,所以俾左啲包我地食住先🤪,因為我地都係單叫,無跟餐。嘩!啲包極好味!!!完全係開左我個胃,令我更餓🤪不過後尾好快廚師都返左尼,我叫左個係豬鞍配士多啤梨醬,佢個薯蓉係超級真材實料,個醬同豬亦都好match,豬亦都燒得好好,岩岩好,值得推介!

嘩!啲包極好味!!!完全係開左我個胃,令我更餓🤪

2019-06-21
2019-06-14 523 浏览
今日食lunch同同事去咗MegaBox,我哋一行七人,比較難攞位,又無訂位,見到呢間餐廳唔使等有位,就已經行咗入去啦佢個餐牌有幾款lunch set,價位由六十幾到百幾都有👌🏻👌🏻👌🏻lunch set包一個主菜、沙律或餐湯同埋一杯嘢飲南瓜湯、沙律同埋餐包都好快上左有個同事遲少少黎,加單要左個薄餅 南瓜湯冇咩特別,有啲稀但有南瓜味嘅😂跟住同事點嘅黑松露野菌意大利粉就已經上咗啦,但係到佢哋食完成個面,我同另外三位同事點嘅卡邦尼意粉都仲未見到影💩💩連加單嘅薄餅都到咗,我哋嘅意都未到,已經係等左超過20分鐘🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️終於個意粉到咗,5分鐘已經食完,份量比較少!最慘係有個同事點左個豬肋骨,最後竟然等左九個字先有得食!其實我哋觀察到侍應上嘅只有沙律同湯,推測應該廚房冧咗檔!而且侍應成間餐廳只有一個🤦🏻‍♀️其實食物質素普通,價錢喺呢區黎講唔算平亦都唔算貴😛侍應態度亦ok👍🏻👍🏻👍🏻,但真係等得太耐啦!🤯🤯無下次!😓😓
南瓜湯、沙律同埋餐包都好快上左
有個同事遲少少黎,加單要左個薄餅
南瓜湯冇咩特別,有啲稀但有南瓜味嘅😂
其實食物質素普通,價錢喺呢區黎講唔算平亦都唔算貴😛

2019-06-06
2019-05-29 417 浏览
琴日食lunch,我同事點左個豬扒餐,個侍應話個餐要等半個鐘,咁我地都叫有時間就等下,到我同個同事等左半個鐘催一催果陣,佢話好快有,催第2下又話黎緊,到佢上菜嗰陣佢話第2台都有叫,上哂去第2台,我問:我地果個呢,佢話後面仲有出緊黎,點知最後話無哂,應該上多左俾之前果台。最後等左成個鐘搞到無得食。我問佢我同事白白等左一個鐘無野落肚,諗住點處理,佢話無得處理,一係叫多個餐,仲要收返錢,我地已經就黎過lunch hour,就算叫多個都唔知你會唔會加料,而且服務態度度極差。
2019-05-28