2024-09-12 454 浏览
Dinner set $188我哋叫咗兩個Dinner set 分別可以叫一個頭盤同埋一個主菜,另外仲會搭配埋一個湯,我哋飲嘅係南瓜湯,好甜好creamy,飲落仲有啲南瓜蓉咁👍前菜有好精心編織嘅茄子🍆整得好靚☺️頭盤我哋分別叫咗烤蘇格蘭蟶子王同吞拿魚他他配牛油果蓉,蟶子好鮮同好大條,而吞拿魚他他配牛油果蓉個口感超豐富,梳打餅夾住入邊唔同嘅餡料,咬落去外脆內軟,配埋牛油果蓉食,一流🤤另外煮食我哋叫咗黃金蟹肉意大利麵同秘魯香料烤雞,黃金蟹肉意粉真係無得輸,個醬汁係多到意粉都撈唔晒😆入邊係有好多鹹蛋黃同蟹肉,超滿足🤤而烤雞都整得好香,再配上佢個秘製芫荽醬汁,點埋一齊食意外地好食😋

Dinner set $188
2024-09-09
2024-09-12 496 浏览
又俾我發現到一間元朗新開性價比極高既西餐小店,價錢親民,Ada’s Not Here ~非常驚喜!菜式充滿創意,廚師製作用心,質素值回票價,溫馨提示,記得訂座,如果唔係要等位。贈送手工菜 · 酸辣麻花茄子呢一碟係歡迎菜,送嘅~麻花茄子非常精緻,很巧手工的鬢邊,賣相精美,味道極佳!前菜· 西班牙醬油蝦配自家製麵包西班牙醬油浸過嘅蝦肉鮮嫩多汁,蝦肉好新鮮 彈牙,而蒜蓉麵包都非常香脆,燙手上碟。烤蘇格蘭蟶子皇重量級長隻手嘅蟶子皇,聖子鮮甜淡淡香草味,呢個係我最鍾意食嘅推薦菜!墨汁帶子意大利飯墨魚汁濃郁香滑營養豐富,帶子肉鮮甜,意大利飯裏面配有菜粒,加添整體口感!頂級阿根廷牛肉眼扒 超級厚切的阿根廷牛肉眼扒真是不容錯過!肉質鮮嫩,牛肉嫩滑入口香濃,而且廚師烹煮程度剛好,配有蒜蓉汁、焗蒜頭🧄很香口!

贈送手工菜 · 酸辣麻花茄子
酸辣麻花茄子

前菜· 西班牙醬油蝦配自家製麵包
西班牙醬油蝦配自家製麵包

酸辣麻花茄子
西班牙醬油蝦配自家製麵包
2024-09-11 434 浏览
歡聲笑語滿場飛,老闆老闆娘非常幽默,食材優質,烹調技巧高超,仲有棟篤笑快感開心㖭。互相恩愛💏煮出嚟嘅東西都係特別好味。一定要預約訂座book位係冇得食,全場爆滿。酸辣茄子開胃菜係辮子嘅形狀,賣相非常有心思。酸辣好刺激。非常期待食吓一道菜。南瓜湯非常綿密,creamy口感。Grilled Razor Clam烤蘇格蘭蟶子皇賣相非常高雅,入口爽口,調味料配襯一絕。吞拿魚他他伴牛油果蓉黑醋波波味道一絕,提升咗整道菜嘅層次。Spaghetti W/Crab Meat And Salted Egg黃金蟹肉意大利麵我喺元朗食過最好味嘅意大利麵,蟹肉分明,鹹甜得宜。Grilled N.Z Lamb Rack 烤紐西蘭羊胺又係我食過最好味嘅羊架,肉質酥軟,開心果鋪面,脆脆口感,真係令人食到嘩嘩聲嘅驚喜。自家製桂花陳皮酒梳打中國版嘅梅酒,非常有意境有意思,入口清甜,濃度低,不停添杯。

酸辣茄子

南瓜湯
非常綿密,creamy口感。

Grilled Razor Clam
烤蘇格蘭蟶子皇
賣相非常高雅,入口爽口,調味料配襯一絕。

吞拿魚他他伴牛油果蓉
黑醋波波味道一絕,提升咗整道菜嘅層次。

黃金蟹肉意大利麵
我喺元朗食過最好味嘅意大利麵,蟹肉分明,鹹甜得宜。

Grilled N.Z Lamb Rack
烤紐西蘭羊胺

自家製桂花陳皮酒梳打
2024-09-07 541 浏览
酸辣茄子織是一道令人驚豔的開胃菜,外型特別嘅茄子的柔軟與酸辣醬的搭配,完美地激發了味蕾。西班牙蒜油蝦配自家製麵包更是不可錯過,鮮蝦的鮮美與蒜香融合,再搭配自家製的麵包,每一口都令人回味無窮。烤蘇格蘭蟶子皇每日新鮮喺街市採購嘅蟶子王, 入口肉質鮮嫩, 烤既火候啱啱好黑醋蟹黃意大利麵一粒粒嘅黑醋望落去有啲似魚子,創意丁足,蟹黃的香味與黑醋的酸味相互輝映,給予意大利麵一種全新的風味體驗。頂級阿根廷牛肉眼用上特級草飼牛,入口肉質口感其極致鮮嫩, 每一口都有淡淡嘅牛脂香味,無疑是肉食愛好者的最佳選擇。Laphroaig 桂花陳皮梳打威士忌獨特風味為整餐增添了不少趣味。桂花的香氣和微微的甜味,搭配威士忌的煙熏感,讓人感受到一種新的品飲體驗桂花烏龍茶茶香四溢,帶來一絲清新感。

酸辣茄子織

西班牙蒜油蝦配自家製麵包

黑醋蟹黃意大利麵

頂級阿根廷牛肉眼

Laphroaig 桂花陳皮梳打威士忌

桂花烏龍茶

茶香四溢,帶來一絲清新感。
2024-09-03 548 浏览
經過元朗發現這間新開西餐小店,鐘意試新嘢嘅我,見$188/位起,價錢都中肯,即刻入去試吓。店舖不大,但裝橫骨緻,牆壁的掛畫與天花裝飾,令用餐環境格調提升。酸辣茄子織:將茄子織成千鳥格,第一感覺制作過程好有心機。茄子的質地柔軟,吸收了酸辣醬的精華,少酸又帶微辣,真係好開胃,賣相及味道都好評,值得期待下一道菜。頭盤是「西班牙蒜油蝦配自家製麵包」:西班牙蒜油浸住蝦和炸香的蒜片,蝦肉略煎過更顯香脆彈牙,蒜香四溢。搭配自家製的麵包,將麪包浸些蒜油,又脆又香,我和朋友都不由自主大讚好吃。估唔到頭盤有「烤蘇格蘭蟶子皇」,更估唔到烤蟶子可以做到完全吾鞋口和吾韌,蟶子味道相當鮮美,肉質也非常嫩滑,同埋保持到肉汁豐富的爽嫩口感。南瓜湯不但賣相吸引,而且味道香濃,口感順滑。主菜有「黑醋蟹黃意大利麵」,黑醋粒融入蟹黃的濃郁,與黑醋的酸香交融,讓整道菜品味道層次豐富,麵質的口感爽嫩彈牙,又保持了應有的麵汁,不會過份乾身,恰到好處。另一主菜是「秘魯香料烤雞」,外皮烤得酥脆,內里卻保持著肉汁。就算雞胸都做到非常嫩滑,調味恰當不會過鹹。配菜採用了焗大蒜,對於小店來講,真係好有誠意。盡興的晚上一杯店家自己浸的Laphr

頭盤是「西班牙蒜油蝦配自家製麵包」:

南瓜湯不但賣相吸引,而且味道香濃,口感順滑。

盡興的晚上一杯店家自己浸的Laphroaig($68),集合桂花陳皮梳打加威士忌,清新可口,帶有淡淡的桂花香氣,酒味濃度由自己話事因人而異,我有酒你有冇故事?

加$38是日甜品,「芝士蛋糕」為今晚的晚餐加上完滿句號。整體而言,菜品的質量與創意都令人滿意。由頭到尾都感受到餐廳對出品的心機,回頭率極高。