2021-01-12 433 浏览
是日為母親大人慶祝生日,在沒有周詳計畫下,來了上次與朋友吃過的LEX旁邊這間餐廳Tea,因為從外面看起來覺得環境好像不錯。但這天來到,在餐廳外等了約5分鐘也沒有職員來招待,被告知沒位後只好排隊等位,等了約15分鐘。可能不是坐餐廳的大梳化位置,感覺沒有外面看來舒適。 食物方面:1. French Toast Sandwish with Smoked Chicken and 2 Kinds of CheeseMeal Set with Cafe Au Lait (評分:6/10)是法式多士跟菜湯和沙律菜。法式多士賣相比相像中差,表面有點焦,但吃起來不香口,質感很淋。幸好芝士味幾豐富,配合雞肉味道也不錯。Cafe Au Lait是碗上,實在太奇怪,一杯咖啡餐飲不是用杯上,雖然味道尚可,但如果職員可以預先告知更好。2. Roast Chicken and Mushroom Pasta with Soy Sauce Meal Set with Darjeeling Tea(評分:6.5/10)上枱時意粉上是有松露cream的,但我攪拌後才記得要拍照。所以意粉有很濃烈的松露味,菇味也很重,雞肉味道

食物方面:

Cafe Au Lait

上枱時意粉上是有松露cream的,但我攪拌後才記得要拍照。所以意粉有很濃烈的松露味,菇味也很重,雞肉味道幾好,意粉有點多油,但整體味道幾惹味。
Darjeeling Tea

Darjeeling Tea味道很香,不苦的,很甘甜好喝,但打開茶壺發覺沒有跟茶包的,有點扣分。

3. Apple and Sweet Potato Pudding(評分:8/10)

最期待這個甜品,一上枱賣相很美,布甸上的紅蘋果是雲尼拿雪糕加上士多啤梨汁造成,做得很美很精緻。反而布甸沒有蘋果味,只有甜蕃薯味,就像將整個燴蕃薯壓成蓉而造成的質感和味道,味道很重蕃薯味,如果有點蘋果味就更好。

這裡還是甜品和茶最好,不要對熟食有太大期望。
2020-12-21
下午茶
Darjeeling Tea
2021-01-10 366 浏览
Tea Set主要可以係8款甜品(以半份份量上) 自選3款($168)或4款($188)甜品, 而價錢就仲包一杯普通咖啡或茶, 當日就叫左4款甜品, 排名不分先後:1. Apple & Sweet Potato Pudding 2. Orange Earl Grey Shortcake 3. Strawberry Scone Shortcake4. Strawberry Yogurt Cream Parfait🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Afternoon Tea Set $188﹟第1款賣相同味道相對都比較遜色, 食落無咩蘋果同蕃薯既味道😂口感方面都唔係好夠幼滑, 不太建議叫🤔···﹟第2款既燈味同伯爵茶味都平衡均勻😛唔會話蓋過大家, 唯獨係蛋糕個底有d焦糖醬, 搞到浸淋左底部既海綿蛋糕, 質感變得有點兒過濕🙈···﹟第3款睇個樣好似會好硬咁, 以為會好難切, 但原來用叉介一介都可以分開到做幾舊細件🍴入面仲會有d walnuts tim😍食落鬆脆得黎都唔會話好膩, 加埋d cream同酸酸地既士多啤梨醬, 增加scone個濕潤度, 吃起來是不錯的☺️···第4款係依幾款入面比較推介的, 帶點
2. Orange Earl Grey Shortcake
3. Strawberry Scone Shortcake

···
第4款係依幾款入面比較推介的, 帶點酸既莓味parfait同底部既士多啤梨醬完美同cream既甜味配合, 食落不太酸不太甜, 剛剛好, 再加埋d泡芙質感既脆脆, 增加左口感層次😇
▫️
🥪 ᴍᴀɪɴ· French Toast Sandwich $118
﹟個toast整得幾好味的, 色水都控制得岩岩好係金黃色🤩外層帶點脆, 入面就有芝士同煙薰雞肉, 另外仲可以沾個藍莓醬一齊食, 形造出鹹甜既對比味道🤗而旁邊個湯都正常發揮, 係流動性較高既蕃茄湯, 但就勝在料夠多, 另外d沙律菜都新鮮的🌱
今年數一數二最靚既聖誕燈飾,一定非K11 Musea莫屬!前幾日趁放假出黎同大家迫下感受下節下氣氛~ 順便黎東京人氣甜品店食個TEA!平時要排隊,大時大節更加要排!Boxing Day下午時份十分旺場,輪候時間15-20分鐘用餐時間限時75分鐘,無得慢慢嘆。聖誕節通常餐廳都會做Special Menu,依到都唔例外。精選左5款Meal Set,有沙律、主食、餐飲、甜品。可能始終餐廳主打下午茶,主食份量相對較少,輕食黎講都OK整體食物質素唔差,會想下次再黎試其他甜品餐廳環境舒適,座位闊落,嘆個快茶都唔錯既!*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸 Beef Stew Plate $168有蔓越莓同Red Cabbage既紅色點綴,顯得依道菜特別有節日氣氛兩片燉牛肉夠軟腍,加上迷迭香特調醬汁,不失日式咖哩撈飯既感覺可能太好食,就算有薯仔、沙律伴碟,食完都唔係好夠🔸 Roasted Chicken and Mushroom Pasta with Soy Source $158以醬油作主要調味,加入松露及奶油,與意粉攪拌起上黎有Creamy口感雞肉嫩滑夠大件,舞茸蘑菇味道重,幾香意粉另配一
今年數一數二最靚既聖誕燈飾,一定非K11 Musea莫屬!
前幾日趁放假出黎同大家迫下感受下節下氣氛~
順便黎東京人氣甜品店食個TEA!
平時要排隊,大時大節更加要排!
用餐時間限時75分鐘,無得慢慢嘆。

精選左5款Meal Set,有沙律、主食、餐飲、甜品
可能始終餐廳主打下午茶,主食份量相對較少,輕食黎講都OK
整體食物質素唔差,會想下次再黎試其他甜品
餐廳環境舒適,座位闊落,嘆個快茶都唔錯既!

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
沙律

Beef Stew Plate

🔸 Beef Stew Plate $168
有蔓越莓同Red Cabbage既紅色點綴,
顯得依道菜特別有節日氣氛
兩片燉牛肉夠軟腍,加上迷迭香特調醬汁,
不失日式咖哩撈飯既感覺
可能太好食,就算有薯仔、沙律伴碟,
食完都唔係好夠

以醬油作主要調味,加入松露及奶油,
與意粉攪拌起上黎有Creamy口感
雞肉嫩滑夠大件,舞茸蘑菇味道重,幾香
意粉另配一個餐包仔,配搭可愛
Strawberry Shortcake

🔸 Strawberry Shortcake (Set +$38)
奶油同蛋糕間住層疊,入口即溶,口感軟綿綿
士多啤梨碎加果醬於蛋糕面,微微帶酸,好好食!
Apple Pie

🔸 Apple Pie (Set +$38)
蘋果批皮夠酥脆,帶微暖
果肉餡料香甜,配上奶油,味道好夾
English Milk Tea Blend #35

🔸 Afternoon Tea Blend / 🔸 English Milk Tea Blend #35
跟餐可以從"Selection"系列6選1
我地挑選了店員推介較為熱門既其中兩款
一壺份量大概沖到兩杯茶,茶底香濃
個人選擇唔落糖,可以中和返甜品既油膩感。

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
2020-12-26
Beef Stew Plate
Strawberry Shortcake
Apple Pie
English Milk Tea Blend #35
2020-12-24 725 浏览
今天遲咗出門,諗住食個下午茶餐,見到這間仲有午餐意粉再加甜品,試一下。份量太輕盈,意粉質量一般,味道較淡,多士還算可以,蛋糕就比想像中差。茶就可以算係正常,食完未能夠兩個人飽,可能真係要食少少野先好去。
2020-12-18
  • French Toast Sandwich with Smoked Chicken and 2 Kinds of Cheese
2020-12-15 952 浏览
本來諗住去Lex Coffee,點知排晒長龍,見隔離呢度有位就試吓呢間,係日本brand 🇯🇵 坐落感覺幾舒服😌食物方面,因為未食晏想食d熱野,但係選擇唔多又唔係好吸引,最後都係叫返 afternoon tea set,3件dessert同4件只係爭$20,要4件啦(1) Orange Earl Grey Shortcake - 舊橙連蛋糕一齊食有d格格不入😂(2) Strawberry Short Cake - 唔錯,年紀大左鍾意食呢種蛋糕多過cheese cake(3) Strawberry Scone Shortcake - 個scone有口感,中間夾住好多cream(4) Apple and Sweet Potato Pudding - 個sweet potato幾特別擺得幾靚,overall都幾好食,鍾意佢唔太甜,不過食曬4件其實幾飽Decaf afternoon tea,普通嘅茶性價比唔算特別高,不過嚟relax下傾下計係ok嘅

Decaf afternoon tea,普通嘅茶

性價比唔算特別高,不過嚟relax下傾下計係ok嘅

2020-12-15
2020-12-12 633 浏览
我特別喜歡到K11 MUSEA shopping, 而這間Afternoon Tea是我最愛的餐廳之一, 因為超級好吃! 今次我是在午餐時間到訪, 點了兩份lunch set! 每一份都會有沙律前菜, 主菜一份是醬油雞肉意粉, 另一份是芝士火腿烤多士, 旁邊配有迷利羅宋湯! 意粉大家可能比較常吃到拿破崙蕃茄汁或白汁, 而用醬油製成的意粉有另一番風味, 意外的發現!! 而多士是沾了蛋醬再烤的, 令麵包多一份口感, 更香口! 它們的沙律也下了藍莓醬增添一份新清! 最後來一杯皇家奶茶圓滿又一個下午
2020-11-29
2020-12-09 455 浏览
Portions are very small and overpriced. If you hungry don’t go there. Ordered the Beef Stew Plate they charge 168$, I was shocked when I saw the portion. 2 tiny pieces of meat and a portion of rice smaller than the size of a cup. When I asked waitress what happened she simply confirmed that’s the usual portion in this restaurant and I could exchange food if I wanted.So they are ready to throw away the food instead of taking our comment of dissatisfaction of the portion. Unbelievable. On a side n
On a side note they would offer free dessert to compensate which I don’t crave for.
Won’t visit again.
Beef  stew  plate
2020-11-26 786 浏览
📍k11 musea B1 Afternoon Tea TEAROOM 一家在商場裡的平價下午茶~如果想休息下可以前往 食物質素不算突出,但是好在擺盤算漂亮,有下午茶套餐,可以直接點一個set來吃,如果兩個人的話要再加一個飲品。甜點有的好味,有的就麻麻地。 環境有一點吵,人很多,檯與檯之間又有一點擠迫
環境有一點吵,人很多,檯與檯之間又有一點擠迫
2020-11-24 558 浏览
說好要吃這家過江龍下午茶所以看完電影就來吃了忘記影menu我地將當日果幾款都叫曬開心share                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              全程冇人催我地
說好要吃這家過江龍下午茶所以看完電影就來吃了

超級滿足o(* ̄︶ ̄*)o幸福

食物甜度適中 款式又多
2020-09-08
2020-11-19 557 浏览
下午茶 • 2人星期六放工諗住悠閑咁過一日,去K11 Musea行下,點知咁多人...惟有去食個tea 啦。呢間餐廳感覺比較吸引女生,裝飾都以粉系為主。餐廳嘅食品飲品款式唔算多,如果係想食飽飽嘅就唔係太推薦了。前菜有個小沙律,味道ok。Roast Chicken and Mushroom Pasta with Soy Sauce + tea ($158) 最鍾意個pasta 嘅調味,味道唔會特別淡或者特別濃,而且配料蘑菇烤雞都好香,十分推薦嘅PastaDarjeeling 一般嘅茶香,清清哋,配蛋糕唔錯。Afternoon Tea Set - 3 kinds of sweet ($168)- strawberry shortcake- strawberry scone shortcake- orange earl grey shortcake兩款strawberry cake 同樣好食,鬆軟香甜,不過orange earl grey 就有D苦澀味,味道麻麻哋。總括嚟講,呢間餐廳嘅食物味道唔錯,不過價錢偏高,而且服務態度唔好,所以試過一次就算了。
下午茶 • 2人

惟有去食個tea 啦。

呢間餐廳感覺比較吸引女生,裝飾都以粉系為主。

餐廳嘅食品飲品款式唔算多,如果係想食飽飽嘅就唔係太推薦了。

前菜有個小沙律,味道ok。

Darjeeling

一般嘅茶香,清清哋,配蛋糕唔錯。

- strawberry shortcake
- strawberry scone shortcake
- orange earl grey shortcake

$188 4款 🥰 人氣排隊士多啤梨主題下午茶❗️🙈以下5分為滿分✅🌲環境:🌕🌕🌕🌕🌑🌸服務:🌕🌕🌕🌕🌘🗑衛生:🌕🌕🌕🌖🌑😍美味:🌕🌕🌕🌕🌑🚦整體:🌕🌕🌕🌖🌑🤝推介度:🔥🔥🔥🔥———————————————————依間真係不得了好多人排隊,我同屋企人都排咗半個鐘! 東京過江龍人氣甜品店 — Afternoon Tea TEAROOM 主打下午茶,精緻高質甜品和飲品,絕對係下午茶首選🤤。 📌Afternoon Tea Set 💰188(👅: 9/10)8款甜品中揀4款,我就揀左Short Cake + Scone Shortcake + chocolate orange cake and 布甸😎-另外我哋叫多左一份意份($158) -蛋糕層次鮮明,由海綿蛋糕、北海道牛奶忌廉和特製士多啤梨果醬夾層而成,口感鬆軟,忌廉細滑,甜美度剛剛好。士多啤梨亦好鮮甜。我同屋企人甜點最愛scone了😍,兩塊三角形Scone 中間full full 既北海道牛奶忌廉,以及淋了適當的士多啤梨醬同果肉。好好味-———————————————————📍Afternoon Tea TEAROOM尖沙咀梳士巴利道18號
$188 4款 🥰 人氣排隊士多啤梨主題下午茶❗️

😍美味:🌕🌕🌕🌕🌑
🚦整體:🌕🌕🌕🌖🌑
🤝推介度:🔥🔥🔥🔥

———————————————————
依間真係不得了好多人排隊,我同屋企人都排咗半個鐘!

另外我哋叫多左一份意份($158)
———————————————————
📍Afternoon Tea TEAROOM
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B112B號舖

🚇尖沙咀/尖東站 J 出口, 步行約2分鐘
📞26710288
  • Strawberry Scone Shortcake
2020-11-04 1290 浏览
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-雖然收藏左Afternoon Tea TEAROOM好耐🥺但真係最近先第一次去K11 Musea🙈店員們都很友善 但因為full house不便影店內環境,就直接來分享吧😆部分期間限定餐牌和甜品Tea Set Menu.—————————————————Afternoon Tea Set $168/3 kinds of sweet๑ Strawberry Yogurt Cream Parfait๑ Strawberry Shortcake๑ Apple & Sweet Potato Pudding.一直想試佢地既Tea set好耐 🍰🍓🍊以為仲有供應緊水果三文治 原來已經無左不過都好開心食到佢地出名既Tea set$168價錢可以揀三款甜品,$188 揀4款加多$10有埋花茶飲,呢個價錢唔算貴了三款甜品最愛係士多啤梨shortcake同parfait用上北海道鮮忌廉所製既忌廉蛋糕忌廉幼滑奶香味突出 海綿蛋糕層很鬆軟看似簡單卻好吃 呢個迷你版唔夠食啊🙈.頂住一球紅桑子雪葩既Parfait都很不錯紅桑子味道很重

雖然收藏左Afternoon Tea TEAROOM好耐🥺
但真係最近先第一次去K11 Musea🙈
店員們都很友善 但因為full house
不便影店內環境,就直接來分享吧😆

部分期間限定餐牌和甜品Tea Set Menu

Sweet Fruit Tea $78
Apple Ginger Tea $78
水果茶同蘋果薑茶都好飲🍹🍹
蘋果薑茶入到喉嚨真係有種辣辣的感覺
薑味唔重 蘋果味為主導 怕薑味都可以試下!
—————————————————
Strawberry Scone Shortcake

Strawberry Scone Shortcake $98
另外仲食左兩款期間限定甜品
兩塊自家製既合桃鬆餅(很鬆化)
中間夾住cream cheese gelato同鮮忌廉
仲可以配埋一旁既士多啤梨肉同果醬同食~
本身個合桃鬆餅 咀嚼時已覺得好香🥰
整個組合既配搭拎到味道更出眾!
真係好好食😋 推薦!!
Orange Earl Grey Shortcake

Orange Earl Grey Shortcake $88
因為鍾意食茶味甜品就叫左呢款
其實係食落都大約估到既味道😎
佢地既Earl Grey Cream頗重茶味
味道都覺得唔錯既!
Beef Strew Plate

Beef Strew Plate $138
佢地仲新出左幾款意粉同鹹食
試左燉牛肉飯,配上日本油飯、焗薯仔同沙律
牛肉燉得非常之軟淋
配上以水果蔬菜所燉煮既醬汁好惹味!

Roast Chicken & Mushroom with Soy Sauce $128
舞菇烤雞意粉 面頭有松露忌廉汁
(建議可拌埋一齊食😬)
意粉食落去都有索到菇的香氣
菇的味道比想像中重 雞肉嫩滑
覺得頗有驚喜呢!
Sweet Fruit Tea
Strawberry Scone Shortcake
Beef Strew Plate
  • Afternoon  tea  set
  • Fruit  Tea
  • Strawberry  Short  Cake
  • Strawberry Yogurt Cream Parfait
#🍎👧🏽呢間嚟自日本嘅茶室 主打用水果製作嘅甜品🍰除咗招牌自選Afternoon Tea set之外 呢度仲提供其他輕食同咸點~🍽 Tea Set總共有8款甜品可以揀💁🏽‍♀️ 全部都係半份上 可以揀3款($168)或者4款($188)🌱Afternoon Tea Set ($188)▫️Strawberry Shortcake🍓▫️Matcha & Raspberry Shortcake🍵第一次食Shortcake🤔食落似海棉蛋糕 夠鬆軟同濕潤😋 士多啤梨口味 係士多啤梨果醬加cream 甜度適中~ 抹茶嗰款用咗抹茶白朱古力 同埋紅桑子兩款cream 唔膩不過偏水🤔 抹茶味比較突出 微甘 兩件cake都好light (但好似食咗陣風咁😌▫️Strawberry & Azuki Bean Scone Shortcake▫️Strawberry and yogurt Parfait Scone shortcake質感介乎喺scone同餅乾之間 偏脆身🤪 上面有啲抹茶粉 中間夾雜住cream同士多啤梨果蓉 呢款scone加咗合桃製成 但食落唔多覺🤭反而係好香茶味 牛油味唔重 紅豆亦唔會過甜 成個配搭
#🍎👧🏽
呢間嚟自日本嘅茶室 主打用水果製作嘅甜品🍰

Afternoon  Tea  Set  (4  kinds  of  sweet)

🌱Afternoon Tea Set ($188)
▫️Strawberry Shortcake🍓

兩件cake都好light (但好似食咗陣風咁😌

Scone shortcake質感介乎喺scone同餅乾之間 偏脆身🤪 上面有啲抹茶粉 中間夾雜住cream同士多啤梨果蓉 呢款scone加咗合桃製成 但食落唔多覺🤭反而係好香茶味 牛油味唔重 紅豆亦唔會過甜 成個配搭幾好👍🏼

芭菲🍨有啲類似酥皮嘅脆片 增加口感 底下係紅桑子雪葩同埋雜莓粒 酸得嚟好開胃😋 加埋啲cream一齊食都依然好清新🍃 好夏日嘅感覺🤣

▪️套餐(主食+ 沙律+ 飲品)
🌱French Toast with Smoked Chicken & 2 kinds of cheese🥪 ($148)

呢款多士係普通嘅芝士加烤雞肉 味道唔錯 但驚喜不大 (連本身expect嘅拉絲都冇🙈) 配上藍莓醬 (應該係用作解膩)個人覺得唔加會好食啲🤔 個沙律菜幾清新~

跟餐沙律🥗係好食嘅 醬汁份量適中亦唔會太酸 再配個迷你雜菜湯 啲料好多😂(好多豆..) 味道偏淡
套餐沙律

飲品揀咗熱嘅水果茶 同大吉嶺紅茶🍃

▫️Sweet Fruit Tea🍎🍊<Hot> (+$10)
飲落帶有好濃郁嘅桃味🤤 同一般台式水果茶 以百香果為主嘅味道唔同😯 入面有蘋果 橙 仲有好特別嘅香蕉🍌 幾得意🤣
Sweet  Fruit  Tea  (Hot)

▫️Darjeeling☕️
味道正常 可惜壺茶入面係冇茶葉/茶包係入面 唔預咗俾人refill🤔 有點失望
Darjeeling
---------
總括嚟講 呢幾款甜品因為係半份上
所以冇傳統tea set咁飽肚 但對👧🏽嚟講份量少咗啲
主食嘅味道正常 可惜整體定價略貴💸 性價比一般 試一次就夠了🙈
---------
✨CP值:5.5/10
2020-09-24
下午茶
套餐沙律
Sweet  Fruit  Tea  (Hot)
實際到訪日:2 MAY 2020之前吃過台灣&日本的Afternoon tea印象很好在台灣也基本上是我的愛店,常常跟朋友約吃Afternoon tea所以在尖沙咀逛K11看到的時候真的又驚又喜!!!   整個外觀跟店內裝潢佈置的都很Afternoon tea的感覺就是花花草草的感覺哈哈   有套餐的選擇還不錯價格有點小小的貴也能再加甜點!    店內裝潢暖色調有種溫暖的感覺    店內位置算蠻多疫情期間也都有隔板但也因為常常爆滿個人覺得不是個喝下午茶聊天的地方XD     - MENU - MENU設計也好美超喜歡花(取自K11官網)(取自K11官網)也會有一些期間限定的餐喔  還有季節限定的甜點~甜點種類不多不少算是看到都會蠻想吃的~    套餐沙拉(沙律)配上千島醬就是平凡的好吃   飲料English Milk teablend(右)、Earl Grey(左)我原本要點Chai ice-cream float但店員說不能換??而且台灣跟日本都可以加錢換我不懂為什麼這裏不行==超傻眼    後來餐點也送上來拉    我點的是Organic tomato sauce pasta w

實際到訪日:2 MAY 2020

之前吃過台灣&日本的Afternoon tea印象很好

所以在尖沙咀逛K11看到的時候真的又驚又喜!!!

就是花花草草的感覺哈哈

個人覺得不是個喝下午茶聊天的地方XD

- MENU -

MENU設計也好美

超喜歡花

(取自K11官網)

(取自K11官網)

也會有一些期間限定的餐喔

還有季節限定的甜點~

甜點種類不多不少

算是看到都會蠻想吃的~

套餐沙拉(沙律)

配上千島醬就是平凡的好吃

我原本要點Chai ice-cream float

但店員說不能換??

而且台灣跟日本都可以加錢換我不懂為什麼這裏不行==

超傻眼

後來餐點也送上來拉

我點的是Organic tomato sauce pasta with Mozzarella Cheese $138

這個超好吃!

不能再更完美!

之前在台灣也常吃這款

去年去日本也有這個

感覺是各國分店都是統一跟日本的菜單的樣子哈

男友點的是Grilled chicken and cream fricassee rice plate $168

這個也好好吃!!

薑黃飯配烤雞根本絕配啊~~

再加上各種小菜跟醬超下飯@@!!

這款也是激推

Apple pie(左) 、 Sweet potato Pudding(左)

感覺都很美味

『 Sweet potato Pudding 』

這個好好吃

微微焦味的甜馬鈴薯布丁配上焦糖醬還有奶油

獨特風味讓人眼睛一亮

推薦

『 Apple pie 』

濃濃蘋果味配上酥脆外皮

加上奶油的甜也好好吃~~

櫃檯前還有賣一些商品

有茶葉哦~

可以買回家泡哈

還有很多有設計感的商品

真的會讓人荷包失守

記得之前台灣還沒有撤櫃的時候

阪急跟中山sogo都有一個頗大的空間再賣一系列Afternoon tea的商品

東西都超美的~~

用餐後的總結就是

但如果是去聊天喝下午茶的可能要在思考哈

- 結束 -

Afternoon Tea Tearoom

▌景點名稱:Afternoon Tea Tearoom

▌推薦指數:8.5  / 10 (純屬個人想法,僅供參考)

▌評論:東西跟日本差不多~但還是日本好吃一點,常常爆滿,聲音有點吵雜,但還是推薦可以一試。

▌預留時間:1hr - 1.5hr

▌營業時間:AM 11:00 - PM 8:30

▌電話: +852-2671-0288

▌地址: K11,尖沙咀梳士巴利道18號

▌交通:尖東站J出口步行約2分鐘

▌平均消費: HK 52 - HK300 (一人)+10%服務費

本文內容及照片皆由本人辛苦親自撰寫及拍攝,請勿擅自擷取任何內容及照片,分享&合作邀約請來信詢問謝謝。

2020-10-19 699 浏览
Afternoon tea T Room在K11也開業了一段時間,下午茶獲得不少好評,捌婆當然要去朝聖啦,當天太過肚餓,(在家工作簡直是饑饉30)所以和下午茶緣慳一面🙈———————————————————-🌸奶油雞飯$168+10% (評分9.3🙌🏻)想不到的驚喜!雞塊滑溜入口即溶,奶油香滑,有大大滿足感,是我吃過最好吃的奶油雞😻但這個奶油雞飯邪惡指數甚高,份量不足夠,(而且真的很貴) 🌸紅茶跟餐送的紅茶,紅茶味道很淡不得我心😵😵
下午茶獲得不少好評,
捌婆當然要去朝聖啦,
當天太過肚餓,(在家工作簡直是饑饉30)
所以和下午茶緣慳一面🙈

———————————————————-
🌸奶油雞飯$168+10% (評分9.3🙌🏻)
想不到的驚喜!
雞塊滑溜入口即溶,奶油香滑,
有大大滿足感,
是我吃過最好吃的奶油雞😻
但這個奶油雞飯邪惡指數甚高,
份量不足夠,(而且真的很貴)

🌸紅茶
跟餐送的紅茶,