2019-04-07 692 浏览
之前得到一個銀行嘅小禮物,可以換領一份水果撻同埋一杯咖啡,依日就嚟到尖沙咀分店享用。水果撻都算好新鮮,佢哋嘅配搭都係水果、餅底配上吉士醬,部份加有朱古力,其中我自己最鍾意嘅就係芒果撻。芒果好新鮮好甜,同吉士醬好配合。其他嘅果撻仲有以下嘅:另外我地點左杯玫瑰咖啡,意想不到嘅好飲😊我地都咖係好喜歡飲濃咖啡,但依杯好清香,易入口嘅感覺。間店嘅感覺都好靜好光好整潔,如果想行下尖沙嘴後稍作休息,或約朋友見面,都係個好嘅地方。

其他嘅果撻仲有以下嘅:

下午茶
用餐优惠
優惠券
  • 玫瑰咖啡
2019-03-06 579 浏览
榛子咖啡 $45.成日經過agnes b不過都未飲過咖啡 尋日太眼訓身痕所以去d老牌店試下.見到個價錢曄左出黎 佢冇分size 好彩哩個價都有大大杯者 飲落係好飲過星巴克 榛子味唔會太甜 咖啡飲落幾香滑 幾提神 可以試下呢😊
榛子咖啡 $45
2019-01-08 649 浏览
今次同大家介紹嘅就係呢間Cafe🙆🏻其實都好容易搵到點去,不過大家記得喺地鐵站出嚟,千祈唔好行入SOGO!!先兜出去大路行入去會比較方便,如果唔係你就兜餐懵!!!(我就係咁樣中咗伏)🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️入到去個環境都唔錯,都幾正呀,又有小小音樂,係正常Café 應該有嘅水準。仲有啲落地玻璃,啲太陽光照射入嚟,感覺幾舒服,係可以坐得耐既!👌今次同表姐去食,我哋兩個各人叫咗一杯咖啡,我就叫咗焦糖燉蛋熱咖啡,佢就叫咗玫瑰咖啡,然後我哋兩個叫咗一個甜品tart set同埋一件蛋糕,唔好以為係名牌嘅coffee shop就會好貴! 咁樣叫其實都只係大概$200! 都唔係好貴!個焦糖燉蛋咖啡,個人覺得有啲太甜,可能係因為我鍾意飲齋啡掛🤔🤔🤔不過係真係幾有焦糖燉蛋味!鍾意食焦糖燉蛋嘅朋友唔好錯過😋可以去試吓😋另外個玫瑰咖啡上面有幾塊玫瑰花瓣,飲落又真係有玫瑰味😍好飲🙆🏻兩杯咖啡嘅拉花都做得好靚♥️搞到我有啲唔捨得飲!😍😍個甜品tart set個人就覺得一般般,唔算好好,可以嗌其他蛋糕會仲好味啲!仲有我哋叫咗一件朱古力蛋糕,呢個蛋糕真係好味啦,好有朱古力味!外面仲有朱古力脆脆,仲有朱古力流心!鍾意食

仲有我哋叫咗一件朱古力蛋糕,呢個蛋糕真係好味啦,好有朱古力味!外面仲有朱古力脆脆,仲有朱古力流心!鍾意食朱古力嘅朋友唔好錯過!😋😋😋
2018-10-05 623 浏览
lovely staff with good service especially a gentleman called Ray. very upbeat and could feel a positive energy. food was tasty and we had a great overall experience so the price was worth it. interior is nice and comfy to sit in.
2018-10-05
2018-08-02 660 浏览
I ordered a chocolate earl grey cake and a raspberry chocolate cake for my son’s and husband’s bday respectively. They are both super yummy and tastes! Will def go back for more cakes!!!

Raspberry  chocolate  cake
Raspberry  chocolate  cake
2018-05-30 764 浏览
呢排天氣太熱,平日下午四點左右就黎到呢間agnes b cafe飲杯凍朱古力消消暑!呢個鐘數嚟到呢間cafe,幾乎完全冇人,只得一枱客人,都幾寧靜舒適。我就選擇咗近窗位置坐,望到出面車來車往都幾自在。我點咗一杯凍咖啡,價值$44,唔算平,但坐得舒服,朱古力味又夠濃郁😋見到櫥櫃嘅蛋糕都好似好好味!但有少少失望嘅係,我係堂食叫呢杯朱古力,佢都比咗即棄膠杯我,叫都叫唔切🙁希望agnes b可以注意下,呢間都算高檔好服務嘅cafe,亦需要注意對環境嘅責任啊!

2017-11-07 1724 浏览
在尖沙咀行到累了,四處也人多車多,想在Sogo 附近找一家咖啡店坐坐,來到agnès b。榛子咖啡 (6/10)雖有榛子味,但奶味太重,個人不太喜歡。焦糖燉蛋咖啡 (6/10)偏甜,感覺沒甚麼特別,亦是奶味太重。Marthe (7/10)Earl grey mousse, 茶味是有的,但不算濃郁。賣相一流,可惜質地偏硬,整個感覺不太討好。Valérie (7/10)秋季當是吃栗子的季節,味道還可以,可惜質地偏也是硬,感覺不新鮮。咖啡不算特別出色,蛋糕也實屬一般似乎為求做到外觀而相對降低質素。但在尖沙咀想找個地方靜靜坐一下,對食物及服務要求不高,亦不需消費太高的,實在是一個選擇。

榛子咖啡 (6/10)
雖有榛子味,但奶味太重,個人不太喜歡。

焦糖燉蛋咖啡 (6/10)
偏甜,感覺沒甚麼特別,亦是奶味太重。

Marthe (7/10)

Valérie (7/10)

2017-10-28
2017-06-29 1283 浏览
今日午餐好趕時間,係尖沙咀見到Agnes B 有位就即刻入去醫下肚,行到counter,我叫左杯咖啡之後就後悔,因為呢度係冇乜嘢食。但係既然叫左杯野飲,唔想取消張單,而且時間又趕,唔想周圍行,唯有硬着頭皮叫個煙肉三文治。Cappuccino$40,重奶無咩咖啡味,唔知法國人飲咖啡係咪鍾意飲奶多個咖啡味?或者佢係就翻香港人,而創作既港式泡沫咖啡?三文治,就係好 home made 既 style , 好似自已屋企整既口味,無咩可寫。食咗只係半成飽,加埋杯咖啡已經差唔多$100,想再食其他野亦沒有什麼選擇。Cafe 無野食應該唔夠交租,但係勉強製造幾款三文治賣幾十蚊,又對得住消費者?這就是品牌效應?無可否認嘅 Agnes B 嘅環境,係真係唔錯,彩色嘅地磚襯托一股法式情懷,賣精緻嘅朱古力同 retail products ,Agnes B cafe 有名無實。

2017-06-03 864 浏览
今日端午節,係tst行完街就諗住買agnes b petit four 比屋企試下,細細件岩岩配合食完豐富嘅晚餐。士多啤梨同波蘿味道偏酸,好在個cream夠甜,可以中和個酸味。基本上所有tart 都夠脆,除左個面生果唔同外,個cream 都一樣味道,$68平平地,可以一試。

2017-02-04 1274 浏览
尖沙咀度度都人多多,但呢間cafe好多時都不太多人,感覺舒服寧靜。雖然望出外是一片地盤爛地,但仍不減雅興,人少一點,坐得更舒服一點。當日lunch時間,點了兩個餐Carbonara煮得不錯,好味👍👍😁😁另一個是奄列餐,配上新鮮的沙律菜,健康一點,奄列煮得剛剛好,有少少蛋汁,美味👍👍😋😋Caramel Latte & Cappuccino 亦不錯,簡簡單單的當然有她的應有水準👍坐在休閒的cafe,食個不趕的lunch,Good👍
當日lunch時間,點了兩個餐
Carbonara煮得不錯,好味👍👍😁😁
坐在休閒的cafe,食個不趕的lunch,Good👍
2016-12-30 1282 浏览
 自從成為SOGO咭會員後,每逢生日的大日子也會收到 $50 現金卷,可以在尖沙咀的Agnes B Café 內消費。雖然絕小到被強國人霸佔的尖沙咀Sogo內 Shopping,但有時好C9既我都會貪這些優惠。星期六下午時份,陽光相當充沛直接照射到Café 的窗邊位置,雖然陽光頗為猛烈,但我寒月出生的人實在喜歡陽光,而且見到陽光時,往往令人思想正面過來。記得曾經有研究說過;在日短夜長的國家,自殺率偏高,相信人君思想也會被環境影響下變得較為負面。Café 如所有咖啡連鎖店一樣採取自助形式,先購物付款然後等取食物。我喜歡Agnes B Café以柔和的白加灰裝飾,可以令人感到一刻的xx冷靜。我的輕盈選擇是一件蛋糕和咖啡。 栗子蓉細滑栗子味慢慢地透出, 沒有压迫感, 就像和一個溫柔的女子相處一樣, 感覺就是舒服。而栗子蓉和吉士醬中間加了一層紅莓醬, 讓層次更為豐富, 但又不損不原有的清新栗子香。薄薄的一層海棉蛋糕,栗子忌廉,整體上相當協調,餅底保持脆脆的口感,味道一啲都唔覺甜膩,我絕對推薦給栗子迷。一向這裡的咖啡不存特別大期望, 有時純粹為左食件CAKE而過下口癮。今天這杯Rose Latt

我的輕盈選擇是一件蛋糕和咖啡。

今天這杯Rose Latte 則令我改觀過來。
以白色高身玻璃杯載著,先聞到咖啡的芳香,繼而是玫瑰的脫俗清香。
再呷一口,溫度不熨口但夠熱。咖啡味道柔和不苦澀,奶香充沛口感順滑,是我在同店喝過最令我回味的咖啡品種。
2016-12-15 2343 浏览
星仔的朋友遠道而來,雖然今次星仔不在香港,但因為佳節臨近,見時間許可就找個時間坐低飲杯野,聊聊天。朋友住喜來登酒店,知道我是朱古力狂迷,就提議到酒店毗鄰Sogo內的Agnes B Cafe來個朱古力下午茶。****************Agnes B Cafe一邊是一整排的的落地玻璃,午後的斜陽透過玻璃照射在餐廳內,平日下午時段食客不多,感覺悠閒慵懶。凍朱古力($45)店內提供數款朱古力飲料,我選了最普通的朱古力,飲料有冷有熱,雖然已經十二月,但下午仍有點熱,所以我就點了一杯凍朱古力,而朋友則點了一杯熱朱古力。凍朱古力入口奶味不重,朱古力味尚可,即使喝到最後都不會變得過淡。黑朱古撻($42)黑朱古力撻上有一隻用朱古力造的小熊,造形討喜可愛。朱古力撻入口朱古力味濃而不苦,不過質感略硬,用叉子較難切開,但卻無損進食。歌劇院蛋糕($38)這是朋友點的歌劇院蛋糕,雖然我沒有試味,但驟眼看質感頗軟腍。

****************

凍朱古力($45)

凍朱古力
黑朱古撻($42)

黑朱古撻
歌劇院蛋糕($38)

2016-12-12
2016-12-08 682 浏览
一直都好鍾意去佢哋嘅Cafe今日個裝修好簡潔好靚而且啲嘢食都唔錯坐得幾舒服所以今日晏晝都唔例外來左呢度食咗個下午茶呢個朱古力蛋糕有香濃的朱古力味味道唔會過甜而且啲朱古力粉都唔會有苦澀味上面嘅朱古力醬其實係凝左嘅啫哩上面仲有塊朱古力同埋金箔賣相真係好靚啲朱古力慕絲亦都好幼滑
一直都好鍾意去佢哋嘅Cafe

上面仲有塊朱古力同埋金箔
賣相真係好靚

啲朱古力慕絲亦都好幼滑

2016-11-23 715 浏览
與友人吃罷午餐,又未到晚餐。總不能漫無目的在尖沙咀行逛一下午,況且還下著雨。於是便來到SOGO內的<agnes b cafe L.P.G>休息,順便開電腦扮扮工。熱情果菠蘿梳打 $48如果只看價錢,真的有點略貴。但想到這裡斗大的店卻只有小貓三四個客人,完全不用像Starbucks 或Pacific Coffee般要等位或搭枱,環境安靜,座位寬敞。很舒適地坐了幾小時,感覺已值回票價!味道頗酸,菠蘿味突出,梳打充滿汽泡。絕對喺梅雨天裡疲憊身軀最好的refreshment! Cheer~
熱情果菠蘿梳打 $48

2016-11-23
2016-11-21 434 浏览
70% 黑朱古力撻 $42🍫行完sogo想坐低抖下見到隻熊仔咁relax自己心情都好愉快🐻❤️個撻用黑朱古力整,所以唔係好甜👍🏻但撻皮頗硬,用叉都有D難整開隻熊仔係用牛奶朱古力整,偏甜整體還可以啦~~但勝在夠可愛
70% 黑朱古力撻 $42🍫
行完sogo想坐低抖下
見到隻熊仔咁relax自己心情都好愉快🐻❤️
個撻用黑朱古力整,所以唔係好甜👍🏻
但撻皮頗硬,用叉都有D難整開
隻熊仔係用牛奶朱古力整,偏甜
整體還可以啦~~但勝在夠可愛
2016-11-20