2024-04-12 91 浏览
大圍圍方商場係我平時返放工必經嘅路。今日放工後,想行下商場,window shopping一陣先返屋企。我去到三樓一間精品店時,意外發現裡面竟然有間cafe店,真係好隱世!Cafe店雖然細細間,但環境好靜好舒服,仲有落地大玻璃可以望到大圍樓景。我叫咗一杯凍朱古力($48) 同一個Muffin ($28)坐低慢慢品嚐。凍朱古力:朱古力味道濃郁,飲落去有順滑口感,而且甜度適中,完全唔怕過於甜膩~ Muffin:點餐後,店員會即場再用焗爐焗返熱個Muffin,所以食嘅時候可以食到Muffin外層脆內層軟!Muffin係藍梅味道,店員話有時候會有朱古力味,期期唔同。

凍朱古力:
凍朱古力

Muffin:
Muffin

2024-04-12
凍朱古力
Muffin
2024-04-11 47 浏览
All Day Coffee • 大圍係大圍全新商場圍方行到攰下,搵到呢間coffee shop,於是入去搵個位坐低。Coffee shop位置靠窗,可以望到花園景,幾舒服😋😋..✅ 士多啤梨芝士蛋糕 🍰 淡淡嘅士多啤梨味,帶啲酸酸嘅感覺,清新好味,佢又唔似平時濃厚士多啤梨味嘅甜品,反而食落近似淡雪士多啤梨嘅味道,平淡得黎帶啲微微嘅甜味。蛋糕質地細膩軟滑,唔錯😙..✅ 焙茶Latte ☕️焙茶佔比比較重,飲起會帶少少茶本身少少澀嘅感覺,甜味唔算突出,幾特別嘅配搭。感覺焙茶同Latte嘅感覺又新鮮又大膽,本身我個人比較少見呢種配搭,兩者嘅味道混和一齊之後帶來少少澀得黎微甜嘅感覺,平時鐘意焙茶味甜品嘅朋友可以一試😙
All Day Coffee • 大圍
✅ 士多啤梨芝士蛋糕 🍰
✅ 焙茶Latte ☕️
鍾意去圍方泊車行街睇戲,今日行到一間潮流服飾店,原來盡頭入面有一間Cafe輕食小店,除咗有咖啡飲,仲有蛋糕、cheese cake。窗邊一排凳都可以坐,真係一個好好嘅共享空間,一邊shopping,一邊可以食嘢。今日叫咗一杯熱Mocha、一件Tiramisu cake。簡簡單單食個下午茶,享受陽光浴。☕️ Mocha $45味道剛好,唔會好甜,唔會好苦。🍰 Tiramisu cake $38 味道少甜,朱古力味重

☕️ Mocha $45
味道剛好,唔會好甜,唔會好苦。

🍰 Tiramisu cake $38
味道少甜,朱古力味重

2024-04-08
2024-04-09 44 浏览
不嬲都有飲開All Day Coffee原來大圍圍方3樓有分店!!正正係一間手信舖頭入邊 門口亦都有指示牌👍🏻Cafe簡潔舒適座位後有落地大玻璃 夠晒光猛絕對係一個人嚟休閒嘅好地方!😎佢嘅咖啡非常nutty !!而且仲有多款日式蛋糕選擇🍰最後叫咗杯latte☕️ 仲有一件Earl Grey 🍰 咖啡非常香濃👍🏻👍🏻拉花超級靚而蛋糕亦好香甜 配咖啡一流🫶🏻🫶🏻住喺大圍嘅朋友有口福了非常鍾意嚟飲咖啡👍🏻👍🏻
不嬲都有飲開All Day Coffee
原來大圍圍方3樓有分店!!
正正係一間手信舖頭入邊 門口亦都有指示牌👍🏻

而蛋糕亦好香甜 配咖啡一流🫶🏻🫶🏻

住喺大圍嘅朋友有口福了
非常鍾意嚟飲咖啡👍🏻👍🏻
2024-03-27 103 浏览
今日做完gym有少少既me time時間就搵左間cafe休閒一下,呢間cafe係一間手信店鋪既入面,搵左一搵先搵到,cafe好簡潔,近住幾塊落地大玻璃有陽光射落嚟嘅feel好光猛,啱晒又休閒坐喺度睇書嘆咖啡🤭咖啡都有幾款蛋糕俾你選擇,有芝士蛋糕同埋精致既蛋糕,同埋特色嘅咖啡!我就揀咗個朱古力蛋糕,蛋糕食落鬆軟嫩滑,奶油忌廉香滑不膩,好濃厚嘅朱古力,口感唔錯👍🏻仲有杯Dirty嘅咖啡,非常精緻,雖然我唔係成日飲咖啡,但係都好正,入口甘香微微嘅苦澀味,有咖啡豆嘅香味,奶味比較出d我鐘意👍🏻📍地址:All Day Coffee (圍方) (大圍)大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

📍地址:All Day Coffee (圍方) (大圍)
大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖
買咗飛去圍方睇戲.未夠鐘開場見到呢間coffee shop隱藏於商場店舖之中店內有少量座位可以坐低歇下腳環境幽靜舒適限定優惠$30 有多款選擇✨ Mocha Hazelnut Cake凍櫃擺放著多款日本蛋糕揀咗Mocha口味咖啡嘅味道唔會搶奪朱古力味兩者嘅比例恰好面層舖滿果仁碎同杏仁片帶出豐富口感忌廉亦唔會太多配搭咖啡就最合適✨Dirty眾多咖啡款式之中,揀咗Dirty店員即時沖調帶著香濃的咖啡味道提神嘅最佳選擇

買咗飛去圍方睇戲.未夠鐘開場

帶出豐富口感
忌廉亦唔會太多
配搭咖啡就最合適

✨Dirty
眾多咖啡款式之中,揀咗Dirty

店員即時沖調

帶著香濃的咖啡味道
提神嘅最佳選擇

2024-03-25
  • Dirty
呢間Cafe確實係隱世瑟縮係一個角落正確啲嚟講係喺一個煩囂嘅新商場入面 喺一間致力推廣本地品牌嘅商店再入面呢個角落頭 可以俾你暫時遠離繁囂靜靜地享受咖啡同甜品《Matcha Latte》🍵抹茶味道香醇濃郁 質感細膩面頭既拉花精美奶泡柔滑 充滿奶香抹茶既甘同奶香互相 找到一片平靜和滿足.《Tiramisu》同平時既tiramisu結構唔係好同 反而似海綿蛋糕多啲蛋糕質感鬆軟 帶有香濃咖啡味 奶油芝士幼滑柔軟每一口都充滿了滋味

呢間Cafe確實係隱世

蛋糕質感鬆軟 帶有香濃咖啡味
奶油芝士幼滑柔軟
每一口都充滿了滋味
2024-03-24 55 浏览
真係「隱世」咖啡店,因為係一間賣手作自家品牌鋪頭入面,唔行到盡頭都見唔到。起初入去係睇袋,因為有好多香港品牌。點知仲有咖啡飲,行到攰,有得坐就抖下先。木系裝潢,枱櫈近大玻璃,有啲陽光,好舒服,食下飲下望下風景,唔錯。☕Dirty 天氣熱時喜歡飲Dirty,貪佢無冰,不太冷又滿足到想飲凍飲嘅心態。裝係標準凍杯中,相對細杯,我自己就鍾意再濃啲咖啡味。🍰伯爵茶芝士蛋糕淡淡茶香,軟滑芝士,配上輕盈餅底,一啲都唔漏,食多件都得。

☕Dirty

🍰伯爵茶芝士蛋糕
淡淡茶香,軟滑芝士,配上輕盈餅底,一啲都唔漏,食多件都得。

2024-03-19
2024-03-22 49 浏览
係圍方既3樓中間位置有舖頭Louder係賣香港手作,行左陣, 見到係角落有間小CAFÉ , 環境都幾舒服,仲有一排靠窗既SOFA 可以坐低飲杯咖啡, 抖下。 見佢有做優惠, 叫左杯Latte $30, 同埋一件cake – 日向夏橙芝士蛋糕 $38 Latte 奶打得豐厚, 唔會過熱有奶本身既甜味,佢地用左精品咖啡豆, 比起一般會有較香既咖啡味。 日向夏橙芝士蛋糕 $38餅底係用左好軟綿綿既蛋糕, 上層既芝士係偏乳酪味, 係較為輕既芝士味,仲有淡淡既橙香, 食落好清新, 好快就食完一舊。
係圍方既3樓中間位置有舖頭Louder係賣香港手作,
行左陣, 見到係角落有間小CAFÉ , 環境都幾舒服,
仲有一排靠窗既SOFA 可以坐低飲杯咖啡, 抖下。

Latte 奶打得豐厚, 唔會過熱有奶本身既甜味,
佢地用左精品咖啡豆, 比起一般會有較香既咖啡味。

日向夏橙芝士蛋糕 $38
仲有淡淡既橙香, 食落好清新, 好快就食完一舊。
1K
2024-03-20 41 浏览
🐧 今次特登黎到大圍圍方,除咗想行下新商場之餘,仲想試下依間新開,融入於手信店之中嘅輕食cafe🥰❤️ Cafe 環境明亮開揚,透過一整列落地大玻璃,採納自然光照明,配搭淺色木系裝橫,感覺清新又舒適❤️Cafe 主要提供精品咖啡☕️ 同埋精緻小巧嘅蛋糕❤️ 今日🐧 就㨂左提拉米蘇蛋糕😚 同埋最愛❤️ 嘅美式咖啡🥴 蛋糕食落綿滑鬆軟🤩 ,奶油忌廉香滑不膩👍 ,入口充滿濃郁的咖啡、芝士和可可滋味,味道層次非常豐富🤭食完甜品梗係要飲返杯醇香嘅熱美式咖啡平衡下🤭 入口甘香怡人,微苦不澀,用黎中和甜品嘅甜膩感覺就啱曬👍 好正🥰

提拉米蘇蛋糕

美式咖啡

提拉米蘇蛋糕
美式咖啡
位於大圍圍方的本地產品店內的超迷你咖啡室☕️圍方開業後一直人山人海這家迷你咖啡室藏身於小店內 位置相對隱蔽 不必擠逼於外面的遊客中 可以在這裡悠閒地品嚐蛋糕、喝咖啡 坐下來叉叉電這裡的座位有限 但你可以靠在玻璃窗旁享受一下閒適的時間這裡的所有蛋糕都是走日式風格 有不同款式的cheesecake和tiramisu今次點了一件mocha cake和一杯matcha latteMocha cake🍰 蛋糕有香濃咖啡香 層層忌廉加上果仁顆粒 口感豐富 甜度較低Matcha latte 🍵抹茶濃度相當足夠 帶有回甘的口感 儘管空間有限 但你真的會感受到一種遠離喧囂的感覺 坐下來後不知不覺就度過了一小時~
位於大圍圍方的本地產品店內的超迷你咖啡室☕️
圍方開業後一直人山人海

這裡的座位有限 但你可以靠在玻璃窗旁享受一下閒適的時間

Mocha cake🍰
蛋糕有香濃咖啡香 層層忌廉加上果仁顆粒 口感豐富 甜度較低

Matcha latte 🍵
抹茶濃度相當足夠 帶有回甘的口感

2024-03-18 31 浏览
Dirty 店舖標用嘅係經過嚴選嘅精品咖啡豆,飲落微甘、帶少少果酸,沖緊嘅時候已經聞到好香嘅咖啡味☕️個漸層都做得好靚💕影相好靚🙈~Tiramisu 一層海綿蛋糕🍰一層cream相間,蛋糕體偏向乾爽嘅質感,食完無滯嘅感覺,奶油🧁有咖啡香,奶味適中,走小清新路線🥄食完無咩負擔感不過呢度嘅位置比較入,喺商場的中間位置,在商店攤位轉入去,在一個較隱蔽靠落地玻璃的旁邊~愛咖啡☕️嘅朋友不妨去試一試~
Dirty

Tiramisu

2024-03-18
  • Dirty
2024-03-14 33 浏览
📍All Day Coffee (圍方) 大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖🤍白色文青風cafe 店圍方隱世簡潔白色文青咖啡店,環境寧靜,坐在玻璃窗旁邊,飲手沖coffee 同品嚐日本甜品蛋糕,食物高質,慢活一下☁️Tiramisu Cake $38Cream好細滑,口味偏甜,酒味不太濃,可可粉舖滿蛋糕面,海綿蛋糕鬆軟,好食。另外仲有芝士蛋糕,下次再食☁️Matcha Latte (Hot) $48店員即場手沖,選用日本抹茶,茶味濃厚回甘,拉花好靚,打卡able#大圍#大圍美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#eating_and_working_in_h_大圍
📍All Day Coffee (圍方)
大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

Tiramisu Cake
Matcha Latte
  • Tiramisu  cake
2024-03-11 36 浏览
店舖位於Louder最入面位置,環境光猛☀️,環境寧靜😌😌一列梳化位位於窗邊,有種悠閑嘅感覺☕️☕️☕️窗外的圍方內園景觀一覽無遺。🍵ℳ𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 ℒ𝒶𝓉𝓉𝑒 🍵入口有濃濃的抺茶味,帶有回甘,抹茶與牛奶🥛分佈平均。🍰𝒞𝒽𝑜𝒸𝑜𝓁𝒶𝓉𝑒 𝒞𝒶𝓀𝑒 🍰日本蛋糕,蛋糕鬆軟,不膩不甜,Cream嘅比例剛剛好且絲滑👍🏻👍🏻得閒坐係度,靜下,都係一個好選擇。
店舖位於Louder最入面位置,
環境光猛☀️,環境寧靜😌😌
一列梳化位位於窗邊,有種悠閑嘅感覺☕️☕️☕️
窗外的圍方內園景觀一覽無遺。

🍵ℳ𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 ℒ𝒶𝓉𝓉𝑒 🍵
入口有濃濃的抺茶味,
帶有回甘,
抹茶與牛奶🥛分佈平均。

🍰𝒞𝒽𝑜𝒸𝑜𝓁𝒶𝓉𝑒 𝒞𝒶𝓀𝑒 🍰
日本蛋糕,
蛋糕鬆軟,
不膩不甜,
Cream嘅比例剛剛好且絲滑👍🏻👍🏻

得閒坐係度,靜下,都係一個好選擇。
2024-03-11
2024-03-10 71 浏览
圍方一間主要售賣本地品牌既店舖入面,有一間隱蔽既café,專賣手沖咖啡同日本蛋糕😋😋放工食個late tea先番家😆🌟Tiramisu蛋糕🌟Tiramisu酒味唔重,可可粉味突出,蛋糕夠軟綿。店舖蛋糕種類都唔少,主要係芝士蛋糕同各種口味既海綿蛋糕。掙扎緊叫伯爵茶芝士蛋糕、原味芝士蛋糕或是Tiramisu cake 🤭最後點了tiramisu🍰🌟Iced Latte🌟店員即場手沖,咖啡味道偏苦味,岩我口味~☕🥤➡️充完饑回家再食過😂店舖位置屬於售賣位置最入面,要行哂去先見到架❗📝圍方開左一段日子咁耐,亦有唔少街坊幫襯帶旺個場,呢間cafe係少有係商場可以搵一點寧靜架🙂

放工食個late tea先番家😆

🌟Tiramisu蛋糕🌟
Tiramisu酒味唔重,可可粉味突出,蛋糕夠軟綿。
店舖蛋糕種類都唔少,主要係芝士蛋糕同各種口味既海綿蛋糕。
最後點了tiramisu🍰

🌟Iced Latte🌟
店員即場手沖,咖啡味道偏苦味,岩我口味~☕🥤

➡️充完饑回家再食過😂
店舖位置屬於售賣位置最入面,要行哂去先見到架❗