"ℂ𝕒𝕟'𝕥 𝕝𝕚𝕧𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙𝕠𝕦𝕥 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖"咖啡店探店時間又到了,我對咖啡豆都有少少要求,今日我帶大家走入大圍,嘆杯靚咖啡☕️同食甜品,即刻咩煩惱都無晒!(*‘ v`*)呢間店隱藏喺一間商店入面,「轉過彎就到」,可以望到出面好靚嘅景色,呢度走木系風格,感覺好ᴄʜɪʟʟ。我會揀咩飲? 靚豆一律飲 Hot Black,品嚐吓豆嘅風味:☕️ᴘᴏᴜʀ ᴏᴠᴇʀ☕️ʀᴡᴀɴᴅᴀ - ᴋɪᴠᴜ ʙᴇʟᴛ ɴʏᴀʀᴜᴢɪɴᴀ ᴊᴀʀᴀᴍᴀ ʟᴏᴛ 15 ʙᴏᴜʀʙᴏɴ $60🤎ʀᴏᴀꜱᴛᴇᴅ ʙʏ ꜱɴɪɪᴛᴇ ( ᴛᴏᴋʏᴏ /ᴊᴀᴘᴀɴ) ᴡᴀꜱʜᴇᴅ💛ʟᴇᴍᴏɴ · ᴀᴄᴇʀᴏʟᴀ· ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ · ᴄʀᴇᴀᴍʏ 要讚隻咖啡杯好得意,以風味上嚟講就係一杯簡單嘅檸檬茶,充滿檸檬酸,但後段唔會苦澀,都好啱我口味。🍵🍰ᴍᴀᴛᴄʜ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ $38抹茶芝士蛋糕充滿抹茶🍵味,質地比較硬身,飽肚感滿滿,但我會喜歡抹茶味道更加濃郁,蛋糕如果再滑身少少就更好食,呢個配咖啡真係一流。

"ℂ𝕒𝕟'𝕥 𝕝𝕚𝕧𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙𝕠𝕦𝕥 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖"

我會揀咩飲?

靚豆一律飲 Hot Black,品嚐吓豆嘅風味:

☕️ᴘᴏᴜʀ ᴏᴠᴇʀ

🍵🍰ᴍᴀᴛᴄʜ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ $38
抹茶芝士蛋糕

• Pour  over  coffee
大圍 📌 【 All Day Coffee 】大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖話說收工無聊喺大圍 行下 Hea 下,喺圍方 outside 嘅公園望過去,竟然發現有間 Cafe 隱藏喺一間賣本地精品叫 Louder 嘅舖頭裡面,見開始落毛毛雨,我就行入商場,探索下呢間 All day Coffee 坐低飲杯 ☕ 食件 🥧‣ Late$30 ☕店鋪咖啡係用精品咖啡豆人手沖調,所以咖啡香味較強烈,而且限定優惠$30@ 仲有多款選擇,性價比高,值得一試。‣ Caramel and Nuts Cake $38 🥧蛋糕體有戚風蛋糕質感,鬆軟而濕潤,但口感厚實,帶有淡淡香草味。 焦糖醬甜而不膩,焦糖味突出◦而粒粒碎果仁增添口感層次,食每一啖,蛋糕香 • 堅果香 • 焦糖香,三者味道在口中完美地溶合。店員告知 All Day Coffee 🥧 蛋糕全部係日本直送 🪭 乃用日本麵粉烘焙而製,配上忌廉香甜不膩。 每日供應 4-5款, 我 6 pm 去到已經只係淨返幾件乍 🙂‍ 建議大家唔好太晏去↕⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠Caf
大圍 📌 【 All Day Coffee 】
大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

‣ Late$30 ☕

‣ Caramel and Nuts Cake $38 🥧

Cafe ☕【 All Day Coffee • 大圍 】
地點📍 大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖
消費 💰 $68
⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹

2024-05-28
2024-07-03 633 浏览
*:.。..。.:* All Day Coffee-(圍方)大圍*:.。..。.:*難得平日放假 要去飲杯咖啡chill chill先今次黎到大圍圍方嘅隱世咖啡店-All Day Coffee🤫 位置真係幾隱蔽架 清靜得來又舒服 佢啲蛋糕同咖啡係唔錯架 又多選擇。咖啡都有好多選擇,依家佢地做緊限定優惠 $35 Black/White Coffee ~我就叫左鮮奶咖啡,啡味唔會俾鮮奶搶走,風味十足朱古力🍫鬆餅 超香 ,朱古力超濃郁,配埋咖啡食 唔會覺得太甜。

難得平日放假 要去飲杯咖啡chill chill先

本地咖啡圍方 All day coffee - 悠閒的咖啡時光圍方All day coffee,是一家悠閒的咖啡廳。進入店門,溫暖的木質調和舒適宜人的氛圍,讓人感受到放鬆休憩的氣氛。order了他們家的 Latter muffin,這是一件相當出色的甜點。外層是酥脆的馬芬蛋糕,內裡則是綿密濕潤的乳酪餡,融合起來口感層次豐富。咖啡的部分我選擇了經典的拿鐵,奶泡細緻,咖啡香氣飽滿,為整個用餐體驗增添了不少情調。整體來說,圍方的用餐環境優質舒適,菜單選擇也很有特色,是一處不錯的歇腳好去處。無論是獨自享受咖啡時光,或是與好友聚會,都能在這裡找到惬意放鬆的時光。地址:大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

地址:大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖
2024-06-27 431 浏览
今日出大圍圍方行街, 自己第一次去, 原來都幾大,行到累就想搵個地方坐下休息下.經過見到有人坐係d 到飲咖啡, 咖啡味都係幾香, 附近仲有梳化位, 座位舒適, 周圍環境寧靜, 可以坐低慢慢飲, 休息下,叫咗杯咖啡之餘, 順便order 咗件cakeFlat white : 即沖, 自己加糖, 我個人唔太鍾意太甜, 所以冇加糖, 奶同咖啡比例適, 唔會太苦, 幾鍾意個味道,而家仲做緊特價, $30 一杯, 好扺抹茶芝士蛋糕: 抹茶味同芝士味都出, 抹茶味唔會太苦,芝士味又唔會太濃, 微甜, 口感唔錯, 配咖啡一流

2024-06-20
2024-06-26 323 浏览
🩶 近來覺得人生真的很累!辛苦的時候都會相飲杯咖啡食吓蛋糕,放空下個腦,遠離吓人群🥹 呢間cafe喺圍方,位置都幾隱蔽,喺一間3樓叫”LOUDER”既精品舖入面。不過我都係貪佢冇乜人流,所以入邊都幾清靜。可以喺大玻璃隔籬坐,有陽光滲入嚟感覺好舒服😌🩶 咖啡都有好多選擇☕️ 限定優惠做緊 $35 Black/ White Coffee ~我自己就鍾意飲Mocha所以揀咗Hot Mocha $48 (避免奶敏感仲加咗$5改做 Oat Milk) ☺️朱古力同咖啡味融合得剛剛好😚 🩶 除咗咖啡仲有唔同嘅日本蛋糕😍每日都會返唔同口味我嗰日就揀咗焦糖果仁蛋糕 🍰 $38唔算太大件,但係cream都好幼滑👍🏼 焦糖味唔錯😆🩶 慢慢坐起窗邊飲咖啡食蛋糕,放空下個腦,真係好relaxing 😌下次再去先!!

朱古力同咖啡味融合得剛剛好😚

🩶 除咗咖啡仲有唔同嘅日本蛋糕😍
每日都會返唔同口味
我嗰日就揀咗焦糖果仁蛋糕 🍰 $38
唔算太大件,但係cream都好幼滑👍🏼 焦糖味唔錯😆

下次再去先!!

2024-06-15 269 浏览
今日假期真係好想飲杯咖啡,嘆件cake放鬆一下腦袋大圍圍方商場開左咁耐都未去過今日去見識見識購物種類多 美容,化妝品,服裝,眼鏡,飲食 ……行到一間精品店睇到門口招牌原來店內有一間隱世咖啡店喺入面Counter位側邊有個透明玻璃櫃擺滿蛋糕咖啡menu選擇都非常多價錢合宜揀咗一杯熱嘅latte店用Speciality grade coffee beans (精品咖啡豆)拉花非常精美 咖啡味濃香 嗌咗一件抹茶芝士蛋糕抹茶味好突出好滑 喺度慢慢坐滑下電話咁就嘆咗一個完美嘅下午茶
今日假期真係好想飲杯咖啡,嘆件cake
放鬆一下腦袋
大圍圍方商場開左咁耐都未去過
今日去見識見識
購物種類多
美容,化妝品,服裝,眼鏡,飲食 ……
行到一間精品店
喺度慢慢坐
滑下電話
咁就嘆咗一個完美嘅下午茶
2024-06-15 154 浏览
暴雨綿綿,走到圍方逛逛巧遇它,設在店舖内一間小小cafe店,座位是一排靠窗而設,甚開揚舒適,店中只有一位咖啡師,自助式營運,全日指定咖啡$35👍☕️Cappuccino 濃厚順滑微苦👍😋,拉花美。淺嘗一口☕️,望向窗外暴雨和樹相互搖晃不停,甚是有趣,難得在連日暴雨下,能尋到片刻寧靜放空🤗

☕️Cappuccino 濃厚順滑微苦👍😋,拉花美。

2024-06-15
下午茶
2024-06-13 143 浏览
All Day Coffee (圍方)地址:大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖休閒好去處既All Day Coffee😊滿滿的文青氣息,閒時過黎食件cake,嘆杯咖啡,睇吓書真係非常寫意!呢度既cake係日本蛋糕黎。環境舒適,地方乾淨企理,俾人一種舒服感覺😆不過餐廳需要搵一搵,位於3樓既一間店舖裡面既角落,但可以係繁華既商場裡面有一片寧願既角落,都係相當之好既👍朱古力蛋糕 Chocolate Cake朱古力蛋糕香醇濃郁,細緻的日本蛋糕質地與柔滑的巧克力醬餡融合埋一齊,帶出口感層次相當豐富及鬆軟,每一口都能感受到可可豆的高雅芳香在舌尖上慢慢綻放😊配以一杯特色咖啡,真是下午茶的絕佳伴侶,日本蛋糕真係好味好多👍👍氣泡咖啡 Espresso Tonice $58呢款Espresso Tonice我都係第一次試,口感輕盈清新,令人感到如沐春風。濃郁的義式濃縮咖啡與爽脆的氣泡水結合,交織出獨特的風味體驗。微微的碳酸感為整個飲品帶來層次感,清爽甘甜的口感宛如浪漫的音樂在唇齒間輕盈奏響
All Day Coffee (圍方)
地址:大圍車公廟路18號圍方3樓328號舖

朱古力蛋糕 Chocolate Cake

氣泡咖啡 Espresso Tonice $58

2024-06-13 115 浏览
今日咁啱嚟圍方做嘢,一於試吓先🤝🤝原來入嚟呢間咖啡店好似迷宮咁樣,不過我反而幾鍾意呢種感覺,靜靜地最啱望住窗邊飲咖啡食件cake架啦❤️今次嗌左Green tea latte+green tea cheese cake 🍰 呢個組合冇得輸🤝green tea latte拉花美美的,奶味濃滑,green tea cheese cake細細件,估唔到Green tea味好濃,大愛呀❤️靜靜地聽住歌望住外面嘅風景真係幾寫意😙
今日咁啱嚟圍方做嘢,一於試吓先🤝🤝

2024-06-09 103 浏览
「圍方」商場有間精品店,全部都係賣香港本地品牌有手作咖啡、香水香薰、水晶、禮物擺設,有啲似D2 place既大集合😆行到攰,入面仲有間「All Day Coffee」,食件cake嘆咖啡~窗邊有幾張長沙發,可以望住出面景色都幾休閒賣本地精品咖啡,所有熱咖啡$30,性價比幾高咖啡味道香濃,人手沖調另外,焦糖蛋糕都幾好食戚風蛋糕質感,帶少少vanilla 味,細細件唔會太肥膩。焦糖味好濃厚,不錯!✨推介指數:6.5/10

「圍方」商場有間精品店,全部都係賣香港本地品牌

窗邊有幾張長沙發,可以望住出面景色都幾休閒
賣本地精品咖啡,所有熱咖啡$30,性價比幾高
咖啡味道香濃,人手沖調

另外,焦糖蛋糕都幾好食
戚風蛋糕質感,帶少少vanilla 味,細細件唔會太肥膩。
焦糖味好濃厚,不錯!

✨推介指數:6.5/10

2024-06-04 147 浏览
隱身於大圍「圍方」商場內的「All Day Coffee」,正正體現咗一股悠閒寧靜的氛圍。餐廳占地寬敞,配以時尚簡約的裝修設計,加上大片落地玻璃窗,讓人在品嚐美食的同時,亦能盡情欣賞戶外園景,感受大自然的恬靜魅力。店內的招牌美食包括令人垂涎三尺的「柚子芝士蛋糕」。這個甜品以軟滑濃郁的芝士餡作為基底,配合爽口帶酸的柚子香氣,口感層次分明,每一口都令人回味無窮。另一款必試的飲品非「熱latte」莫屬,這款咖啡以上好的咖啡豆精心沖泡,入口綿密豐醇,完美平衡了咖啡的苦澀與牛奶的甜香,實在是一杯令人回味無窮的好咖啡。環境舒適,食物美味,服務周到,「All Day Coffee」無疑是大圍一間值得一試的精品咖啡店。下次經過大圍,不妨抽空來此一遊,好好享受一番這片寧靜的天地。

2024-06-03 91 浏览
圍方有好幾間coffee shop, 但呢間真係想特別推介一下👍🏻 首先佢好隱閉, 如果唔係走入呢間專賣本地品牌產品嘅舖頭 #LOUDER 行下係好難發現佢。另外佢雖然舖頭細細,但menu都好豐富👍🏻而且因為用左精品咖啡豆人手沖製,啲咖啡真係好香!坐響度嘆啡時keep住都聞到咖啡香❤️ 真係好舒服!我嗰日就叫咗杯Iced Latte ($38) 配咗件日本產嘅富士蘋果芝士蛋糕 ($38)😋 佢哋嘅咖啡微微帶酸仲有啲nutty, 入口順滑濃郁☕ 而個蘋果芝士蛋糕有清甜嘅蘋果果肉, 同芝士夾埋香滑得嚟又好fresh, 好好味😋 呢個小小嘅coffee corner 仲有一大片玻璃望住個外面嘅綠化平台, Sunday afternoon 過嚟嘆個tea真係好寫意!

另外佢雖然舖頭細細,但menu都好豐富👍🏻

喺大圍商場圍方3樓行街,竟然發現有間超隱秘Cafe小店賣本地精品咖啡,係Louder舖頭入面,位子唔多,食件cake嘆咖啡。見有新店限定優惠:所有熱咖啡只售$30,勝在性價比超高,好抵飲。Latte$30 ☕本地精品咖啡豆係nutty,味道香濃,充滿果香。另一杯要左手沖咖啡,都係$65,非常值得一試!再配埋綠茶cheese cake,茶味甘香,不會太肥膩,好enjoy 既下午茶!一間值得支持嘅本地咖啡小店

Latte$30 ☕
本地精品咖啡豆係nutty,味道香濃,充滿果香。
2024-06-02 81 浏览
前排同朋友喺圍方行街,行行吓,咁啱見到舖頭入面有一間隱世咖啡店,環境都非常舒適,見攰就坐低咗嘢飲同埋Cake食。 matcha latte 🍵matcha latte飲落有好重嘅抹茶味,而且口感好順滑,配埋靚靚嘅拉花好打卡!😍 朱古力蛋糕呢度嘅朱古力蛋糕都好鬆軟,食落亦都唔會好漏。座位隔離係一排排嘅大窗,而且環境都算寧靜,性價比比想像中高,行街行到攰同朋友坐喺度飲杯嘢傾吓偈絕對係一個唔錯嘅選擇☺️💗。

matcha latte 🍵

朱古力蛋糕
呢度嘅朱古力蛋糕都好鬆軟,食落亦都唔會好漏。