2018-06-28 552 浏览
估唔到打食評先發現餐廳結業了😱😱但都只好打黎記錄一下吧!.行開yohomall 決定亂入一間餐廳試下🤣叫左set dinner for two $398兩個小食+兩個餐湯+一個肉+一個飯或意粉肉揀左照燒特級厚切牛小排一見到個size都嚇親😍係長得好誇張😲店員燒左五成熟 食落有點部位會韌.小食揀咗焗薯皮同柚子雞翼焗薯皮有四件 上面鋪滿煙肉和芝士 香脆可口🤤.選了煙肉忌廉意大利飯Carbonara和risotto的混合體😆賣相真的略嫌一般食但落充滿忌廉口感非常creamy 整體不過不失但有一樣野真的不太滿意豬仔飲飲下凍飲時發現有昆蟲在內😰😰不知道是不是衛生情況令餐廳結業了🤔🤭
估唔到打食評先發現餐廳結業了😱😱
但都只好打黎記錄一下吧!
行開yohomall 決定亂入一間餐廳試下🤣

但有一樣野真的不太滿意
豬仔飲飲下凍飲時發現有昆蟲在內😰😰
不知道是不是衛生情況令餐廳結業了🤔🤭

2018-06-10 304 浏览
上星期五下午到元朗YOHO mall 午餐,因為同事帶錯路誤入了這家讓大家都後悔的西餐廳,我們一行四人,分別點了四個午餐,同事點了飯,牛排及 All Day。 先來了四份頭盤及餐湯,沙律及牛角麵包🥐也算是可以,我們是下午一時點的,我的同事先後來了 飯,我和另一個同事的牛過了半小時也未到,當我問那位侍應姐姐,她翻一翻眼說係等咁耐! 我同事的牛排到了,一出出幾份!那麼我再有禮貌地再找這很有個性的姐姐,她說這份餐要製作好耐,等唔到就轉食第二樣!我當時真的不懂回應,唯有照等!等了45分鐘就千呼萬喚始出來了⋯⋯一個110元的餐,要等這麼久嗎?我以後都唔會再幫襯這麼差的品牌!

我同事的牛排到了,一出出幾份!

我當時真的不懂回應,唯有照等!

我以後都唔會再幫襯這麼差的品牌!
莎拉
All  Day
2018-06-08
午餐
2018-04-22 478 浏览
The buffalo hot wings cost $58 for 3 wings! Each cut in half. That is ridiculous! The angus burger were the cheap factory made pressed patties, which I could have had at a fast food chain. Utterly disappointed with the food, but atmosphere was nice.
Buffalo  hot  wings
2018-04-22
午餐
2018-04-04 528 浏览
因為有朋友帶同剛出生一個月到BB出來食Lunch 元朗想找一啲Decent 小小嘅地方食嘢我諗都係非Yoho Mall 莫熟!呢度空間夠大可以收到BB車又唔會左往人!食物方面Applegreen 都有一定Standard ! 先講前菜salad 酸酸的Dressing 仲有紅菜頭,就係Salad 上面放咗個牛角包!如果佢地分開放好啲,因為個包俾啲Dressing 佔濕咗淋咗!個湯係Cream of Mushroom 好水,唔夠Creamy! 主菜:番茄海蜆淸湯意粉!個湯得!好香番茄味又唔酸、蜆非常新鮮但好多沙!份量 夠!個朋友叫咗煙肉忌廉意粉!好Creamy 好香仲有好似好多芝士~
煙肉忌廉意粉
番茄海蜆淸湯意粉
2018-04-02
煙肉忌廉意粉
2018-03-15 598 浏览
好耐無踏單車啦!!天氣又不錯!!今日平日專登請日假同男友人去元朗踏單車先!!踏左一陣!!兩個已經覺得好攰!!都係去揾吓地方食下嘢先!!男友人提議去形點新商場逛逛!!一到商場就見到位於地下嗰間Applegreen, 覺得地方好寬敞!!下午時段好開揚!!仲有D陽光射入嚟添!!感覺舒服!!於是同男友人即刻坐低叫兩個Brunch Set!! 吾係掛!! Brunch 都可以咁豐富!!有餐湯、低脂乳酪汁沙律、小牛角包、主菜同飲品!!餐湯係特濃磨菇湯!!這個湯好好飲呀!!好有驚喜!!沙律就好新鮮!!小牛角包很香脆!!不過好似太细個!!食完一個仲想食多個!!主菜係全日早餐~黑松露炒滑蛋、炭燒番茄香腸、蜜糖煙肉、比利時窩夫同薄荷蜜柑莎莎!!黑松露味好濃!!蜜柑都幾甜!!香腸煙肉就麻麻地!!比利時窩夫就超超好味!!好香牛油味!!焗得很香脆!!份量有夠晒大!!遠遠超過我想象!!男友人則叫了個香草忌廉三文魚意粉!!話想食得清淡D喎!!不過原來都大大碟!!竟然有好多三文魚!!仲吾係細细粒嗰種!!係大大舊嗰隻!!其實坊間通常都係得幾粒三文魚!!主角變左係意粉!!Applegreen卻令人意想不到!!令三文魚變番做主角!!而飲品我哋叫左兩杯凍鮮檸檬特飲!!酸酸地!!都好飲!!可以幫忙落下格!!
本人甚少寫食評去批評人,但今次緊忍唔住!晚上8點1、2左右入去食晚餐,未坐低,waiter 就同我地講9:00last order, 可以坐到9:30!我心諗家下8點咋喎!兩個人叫咗兩份燒肉眼扒餐!要5乘熟!點知黎咗兩塊比10乘熟仲要燶嘅牛扒!完全冇牛味!仲要為咗掩蓋啲雪味落咗勁重勁唔夾嘅菠蘿汁!老實講,質素仲衰過大家樂!去超市買兩塊平牛扒都好食過佢!為咗塞爆碟野,比咗勁多薯條,但有啲係番炸的!未夠9:00又有個waiter 走黎話last order!! 肉眼扒勁多根!要一路食一路獠牙!總之就係伏!冇下次!
去超市買兩塊平牛扒都好食過佢!
西餐
2018-03-12
2018-03-11 249 浏览
Yoho mall愈來愈多人流,要搵間唔洗等位既餐廳,愈來愈難。似乎apple green 係一個唔錯既選擇。皆因佢12點開門,開始時入場人數唔多,好快有位坐。所有lunch set 都有湯、沙律、牛角包和飲品,雖然份量細,但勝在齊全。沙律新鮮,仲配有羽衣甘藍。👍🏻我點左松露野菌意大利飯。飯是熱的,不大硬,適合中國人口味。松露味唔太突出,但野菌數量多。飲品係凍檸茶,唔好同茶記相比,否則會令係失望。😔整體都ok 既,環境舒服,可以慢活一下!
似乎apple green 係一個唔錯既選擇。
皆因佢12點開門,開始時入場人數唔多,好快有位坐。

沙律新鮮,仲配有羽衣甘藍。👍🏻

我點左松露野菌意大利飯。

飲品係凍檸茶,唔好同茶記相比,否則會令係失望。😔
整體都ok 既,環境舒服,可以慢活一下!
2018-03-11
2018-01-27 475 浏览
間野叫applegreen,但啲食物一啲都唔green...個凱撒沙律啲菜好似隔夜菜...個黑毛豬豬扒半塊係把豬肉...杯blueberry lemonade 似咳藥水...埋單要四舊水...
個凱撒沙律啲菜好似隔夜菜...
個黑毛豬豬扒半塊係把豬肉...
杯blueberry lemonade 似咳藥水...
埋單要四舊水...

2018-01-20
2018-01-04 595 浏览
先講下價錢,一段西餐價錢,唔特別平至於食物質素,南瓜餐湯,普通貨色,同埋其實依家好少地方沙律會落沙津醬,黑松露Risotto勁難食,連裝飯個碟都肉酸過人員工一路工作,一路食野,唔美觀總括嚟講,唔會有下次
先講下價錢,一段西餐價錢,唔特別平

員工一路工作,一路食野,唔美觀

總括嚟講,唔會有下次
2017-12-03 821 浏览
星期日12:00成間鋪都無人,諗住支持吓!所有餐都跟湯, 但忌廉栗米湯又淡又浠Risotto的presentation 好差,好似碟頭飯牛排尚算可以,夠牛味; 但下次情願貴少少去番對面simplylife
星期日12:00成間鋪都無人,諗住支持吓!
所有餐都跟湯, 但忌廉栗米湯又淡又浠
Risotto的presentation 好差,好似碟頭飯
下午茶時段黎,座位與座位空間闊落坐得舒服兩個人,叫左半份棒棒雞沙津,炭燒安格斯牛肉漢堡(另加bacon)同芝士通粉棒棒雞沙津每次黎都係必叫項目,蔬菜新鮮配以橙汁source, 出奇地match,不過建議加小小pepper,d 汁撈暈d 先食,否則最後會略嫌味道過濃牛肉漢堡,個牛overcook,有牛味但太乾,連個包都偏乾,整體有進步空間芝士通粉,芝士奶味太濃,如果可以加小小bacon 會冇咁悶,最後細細兜都食唔哂~野飲叫左士多啤梨lemonade 同咖啡~兩個字:好淡!
下午茶時段黎,座位與座位空間闊落坐得舒服
野飲叫左士多啤梨lemonade 同咖啡~兩個字:好淡!

2017-11-29
  • 棒棒雞沙津
2017-11-26 440 浏览
好耐冇黎元朗!今日約左朋友仔行街加食afternoon tea,揀左呢間Applegreen,老實講 afternoon tea 嘅menu 得好少選擇,有啲失望,我叫左個他卡邦尼意粉,朋友就叫咗個窩夫餅。卡邦尼意粉份量好夠, 係唯一值得一讚嘅地方,不過味道就好一般,同普通家庭式製作嘅冇乜分別窩夫餅係意想不到的難食,表面啲蜜糖同埋朱古力醬連埋舊嘢,一黎唔脆,林哂,二黎甜到爆,好似啲糖唔使錢嘅咁樣雖然間野嘅裝修都幾靚,坐得又舒服,但應該唔會考慮再嚟食啦。

雖然間野嘅裝修都幾靚,坐得又舒服,但應該唔會考慮再嚟食啦。
2017-09-07 1434 浏览
呢個商場新開一段時間都未幫襯過,今晚第一次來試吓,我哋一行四人,我哋三個大人及一個大肚婆!其中一位朋友幫襯過佢另外一間分店,我哋今日來試吓!餐廳位於扶手電梯旁邊,樓底比較高但係就人來人往!我哋係晚市第一台客!講返食嘢先,我哋叫咗一個二人餐,跟住另外散叫嘢食!有蟹肉牛油果沙律,薯格,Pizza,卡邦尼意粉,柚子蜜雞翼!薯格最好味,Pizza薄批好脆,雞翼加左柚子蜜冇咁熱氣!沙律有啲失色!嗰日食咗六百幾!我覺得抵食!
2017-09-06 2801 浏览
難得一日入到元朗,諗住同屋企人搵間舒服d嘅餐廳,開開心心去食餐飯,點知就係被一位太有個人態度嘅侍應小姐破壞晒我哋嘅心情因為一早就決定咗去呢間餐廳食飯,所以就直接行入去啦。點知侍應小姐好似唔係好歡迎我哋咁,黑晒面口🌚🌚佢嘅面口係,由我哋入門口,到點餐,再到佢送餐到我哋嘅枱面,甚至乎我地走喇,佢都係全程黑面🌚🌚到底我地係咪得罪咗佢?燉飯上到枱面,我哋只不過係問咗一句,呢一碟咩嚟架(因為飯嘅外貌同我哋嘅期望稍有唔同,所以我哋就問佢呢碟係咩飯) 點知得到嘅回應係: 呢碟咪係你嘅焗飯囉!除左侍應小姐態度不好,食物嘅水準亦都唔喺我預期之內二人餐嘅小食,蜂蜜柚子脆雞翼,一啲都唔脆; 芝士燒烤醬脆薯格,肉眼的確係見到芝士,但事實上食唔到芝士味。餐湯亦唔夠熱Main course : 夏威夷燒肉眼牛扒, 牛扒煮過龍,太乾啦,而且肉眼薄身,變相好似食緊肉乾咁; 呢碟餸最可取之處係伴碟嘅燒菠蘿,夠甜又多汁。牛油本菇燒雞: d本菇係凍嘅,好彩燒雞嘅雞肉夠滑。另外有一樣都係覺得有啲不足,就係呢個二人餐無甜品,唔能夠談得上係一個完美嘅set dinner煙肉忌廉意大利燉飯: 一個人實在食唔得曬一碟,食半碟已經會覺

除左侍應小姐態度不好,食物嘅水準亦都唔喺我預期之內

牛油本菇燒雞: d本菇係凍嘅,好彩燒雞嘅雞肉夠滑。

煙肉忌廉意大利燉飯: 一個人實在食唔得曬一碟,食半碟已經會覺得好滯; 而最差嘅係,碟飯唔夠熱。

煙肉忌廉意大利燉飯

2017-09-05 660 浏览
好耐冇食APPLE GREEN喇!之前多數食LUNCH. 今次試下食晚餐,我們到達時只有一檯人, 食完這餐後大概可想像為什麼只有那麼少客人。我們點了二人套餐, 前菜是柚子汁配炸雞翼和薯格。炸雞翼味道正常,柚子汁味道都幾濃,但雞翼炸後所剩無幾,有幾舊直頭肉都冇。至於薯格,都係普普通通,不過加左SOUR CREAM同牛油果醬加左分。到餐湯--蒜頭湯!實在有驚無喜,第一次見,但賣相極度不討好。我們只喝了兩口湯,侍應便前後問了我們兩次是不是不要湯了,看來他也覺得湯非常不討好吧。主菜: 肉眼扒配薯條和燒菠蘿。 薯條份量多,可是也吸了不少油,而主角牛扒則似牛肉乾般過度醃製的味道,7成熟弄成全熟一樣。但燒菠蘿居然非常甜,有驚喜。另一主菜白汁野菌意大利粉- 菇的份量挺多,可是整碟粉味道有點像自己在家煮的味道。菠蘿味飲品-OK, 但十分假的菠蘿味。總結: 冇咩值得試,有其他選擇最好避開呢間,除非你唔想排隊

我們點了二人套餐, 前菜是柚子汁配炸雞翼和薯格。
薯格
柚子汁炸雞翼

蒜頭湯

蒜頭湯

肉眼扒配薯條
白汁野菌意大利粉
菠蘿味飲品
菠蘿味飲品-OK, 但十分假的菠蘿味。

總結: 冇咩值得試,有其他選擇最好避開呢間,除非你唔想排隊
2017-08-31
薯格