2023-01-15 181 浏览
幫襯左好幾次呢間何文田既精緻小店✨ 店內雖然唔大 但工業風嘅設計同店主好用心既佈置令人一入到去感覺舒服🥰⊶⊶ː 雙重芝士手造和牛漢堡配薯條 ː和牛肉質夠厚同相當Juice 麵包亦做到外脆內鬆軟 配搭埋我最愛嘅有薯條一流👍👍ː 香辣蒜片鮮蟹肉意粉 ː每次黎都比點既意粉 意粉稍為偏鹹 但佢蒜香既辣味令人食完一啖後會繼續想食落去 😋ː 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 ːდ呢間係寵物友善餐廳 下次要帶埋兩隻毛孩一齊過嚟食先🐶🐶💓

⊶⊶
ː 雙重芝士手造和牛漢堡配薯條 ː

ː 香辣蒜片鮮蟹肉意粉 ː

ː 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 ː
დ呢間係寵物友善餐廳 下次要帶埋兩隻毛孩一齊過嚟食先🐶🐶💓
🏩~Are U Labeler~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~識左好耐既朋友要飛去外國移民啦所以呢餐係同佢farewell既最後一餐我就推介呢間位於何文田既半隱世打卡Cafe😄🥩~三重芝士手造牛肉漢堡配薯條 & 黑松露煙三文魚班尼迪牛油果多士~  首先先講食肉獸朋友既漢堡餐😂亦都係此店既招牌食物之一漢堡又厚又爽脆  加上有小小既酸酸汁 非常可口芝士雖然話係三重 但一d都唔會有食完覺得好濟既感覺👍🏻牛肉肉味鮮甜 軟淋淋既感覺非常之不錯😋另外值得一提係我同朋友兩個人食 用刀切都好好分唔會一切就散哂破壞左美觀之後介紹本人既多士 因為當時唔算好肚餓 所以選擇左看似健康既呢樣食物😂但其實都有小小肥haha😂由於本人好鐘意黑松露既野食 所以都好注重有無黑松露味香味黎講唔算好重 但係份量算係幾足夠配料方面 三文魚有5,6片都好足夠 好鮮甜多士口感都好爽脆外相亦好啱一眾打卡既人士💰:HK$138 & HK$118🥤~FLAT WHITE & GREEN TEA LATTE~ 兩杯野飲既外相都好吸引朋友叫既FLAT WHITE遠觀已經好有咖啡香味而自己因為好喜愛抹茶既香味 所以就叫
🏩~Are U Labeler~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

識左好耐既朋友要飛去外國移民啦

外相亦好啱一眾打卡既人士
💰:HK$138 & HK$118

兩杯野飲既外相都好吸引
朋友叫既FLAT WHITE遠觀已經好有咖啡香味
而自己因為好喜愛抹茶既香味 所以就叫左呢杯GREEN TEA LATTE
口感亦相當不錯 夠哂抹茶味

• 黑松露煙三文魚班尼迪牛油果多士
  • FLAT WHITE
  • GREEN TEA LATTE
2022-12-28 126 浏览
最近換咗新辦公室,雖然唔近地鐵站,但有樣好嘅就係,附近有好多小店,以後我嘅午餐有著落😋今日黎到梭椏道,揀咗哩間西餐廳,餐廳唔大,加上午餐時間,餐廳好爆。好彩早到一步,有一張吉枱,喺我哋之後到達嘅客人要等位啦。餐廳通道好逼,客人等位企係餐枱附近,無論客人同職員都辛苦。午餐款式多,有意粉、All Day Breakfast、班尼迪蛋、漢堡。所有午餐包一杯飲品,可以補差額升級做咖啡☕️Vegetarians All Day Breakfast素食煮意•全日早餐 ($98)全日早餐有黑松露炒、藜麥沙律、蕃茄、薯餅、啡菇、牛油果、多士。雖然係素食,但食落都好飽,加埋飲品,女仔絕對夠食👍🏻Double Cheese Handmade Wagyu Burger w/ Fries雙重芝士手造和牛肉漢堡配薯條 ($128)漢堡包餐跟嘅薯條係幼薯條🍟Rose Latte 玫瑰拿鐵係餐牌見到Rose latte ,唔需要揀其他飲品,即刻落單😍😍!玫瑰味好香,仲配貓匙羹🐱😌整體食物份量足夠女仔食。食物即叫即整,所以温度好夠熱。餐廳屬於小店,職員唔多,而且身兼多職,廚房、櫃台、傳餐乜都做,所以上菜會要啲時間。雖然

餐廳通道好逼,客人等位企係餐枱附近,無論客人同職員都辛苦。

Vegetarians All Day Breakfast
素食煮意•全日早餐 ($98)
雖然係素食,但食落都好飽,加埋飲品,女仔絕對夠食👍🏻

雙重芝士手造和牛肉漢堡配薯條 ($128)
漢堡包餐跟嘅薯條係幼薯條🍟

Rose Latte 玫瑰拿鐵
玫瑰味好香,仲配貓匙羹🐱😌

整體食物份量足夠女仔食。
雖然職員一腳踢,但食物一啲都唔馬虎,賣相同味道同樣滿分💯

要留意,落單係客人自己出去櫃檯處理,但餐廳仍然要收加一服務費🤔
可能午餐時段較忙,職員有啲燥,態度麻麻🤔感覺加一服務費有啲唔值🤔

我們對食物一般也有既定的印象, 但是這間小店,竟然讓我們發現了不一樣的世界!眾所皆知何文田太平道一帶有不少有名的獸醫診所,自然寵物店及寵物用品美容店林立。喜歡貓貓狗狗的我們,趁機走到那區閒逛,看看會否碰到可愛的小動物。閒逛了不久,就遇上一間西式餐廳。發現餐廳門口位置原來設計給帶着毛孩的客人,讓他們可以和寵物一起享受美食。 這麼為客人設想的店主,相信也是愛寵物之人。既然已經接近晚飯時間,我們就決定在這裏進食。雖然我們沒有選擇坐在門口位置,但是隔着玻璃也可以看到可愛毛孩,這一餐我們未吃已經興奮。這裏空間不是很大,裝潢簡潔得來很有氣氛,彷彿到了南歐又或者中美洲。非常欣賞這裏的擺設,既貼地又親切,可以舒舒服服輕輕鬆鬆的在這裏用餐。這裏採取半自助形式,需要先到 counter 點餐及付款,之後店員就會把食物和飲品送到你所坐的桌上。食物還未到達之前就先坐下,喝啖透心涼的飲品。喜歡喝 Lemon Mini Soda 純粹因為它清新解渴,可以清洗一下味蕾,為品嚐接着出現的美食做準備。綠茶控咖喱先生就選擇了 Green Tea Latte,喜歡它香滑得來不會太濃烈,不會搶走食物的味道。黑松露雜菌意粉是所

食物還未到達之前就先坐下,喝啖透心涼的飲品。

黑松露雜菌意粉是所有喜歡蘑菇類意粉朋友的最愛。香草伴着黑松露拼發出來的香味,真的難以抗拒。大家別小看這碟意粉份量不多,其實它是一個小山丘。咖喱先生一邊叫着好吃,一邊說很大碟。

如果喜歡吃有濃烈忌廉及芝士味的意粉,就要推薦大家吃這道忌廉菠菜三文魚意粉。除了最上面的一大片煙三文魚, 意粉裏面也有三物魚碎,均勻分佈意粉周圍。香濃的忌廉汁再加上芝士碎,把鮮甜的三文魚肉襯托出來。

值得一提的是,這裏的意粉煮得恰到好處,軟硬適中,帶着有些少咬勁,可以感覺到廚師掌握火候非常精準。

除了意粉之外我們也點了一個貌似早餐的選擇 ~ 黑松露煙三文魚班尼迪牛油果鬆餅。我承認自己很喜歡煙三文魚的鹹香味,同時也很喜歡香味濃烈的黑松露。配上軟滑的牛油果醬及流心半生熟蛋,這個完美的配搭,完全完全滿足了我和而不同的需求。

把鬆餅一分為二,流心半生熟蛋被切開一半,流出香濃誘惑的蛋黃,令人垂涎欲滴,恨不得把它立即喝入口中。原來鬆餅的存在,就是為了把蛋汁也通通吸着,一滴不留。

草莓焦糖多士配意大利雪糕.....從來也沒有想過,一件焦糖多士竟然可以是這麼香脆。

香滑的意大利雲呢拿雪糕,並沒有搶去焦糖的獨特口味,更加沒有把新鮮的士多啤梨比下去,反而可以互相補足,使味道更上一層樓。

酸甜香脆滑的配搭,真的一口也不想浪費, 我們通通吃光了。
2022-11-15
  • 草莓焦糖多士配意大利雪糕
2022-11-28 105 浏览
今日同朋友遊車河,沿途留意到這條梭椏道兩旁有些餐廳幾靚,亦容易泊車,就揀間有齊室內外座位既餐廳先,因為方便朋友外之呼吸。🌊入到去映入眼簾的,就是很多特色璧畫,而燈飾亦很精緻,地方不大但氣氛輕鬆悠閒,若點餐不是要自己去樓面落單,這就更perfect。🍝至於點選的蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉,肉質非常鮮甜,醬料亦很惹味。🍳而朋友點的黑松露egg benedict全日早餐則色香味俱全,尤其蛋黃醬濃郁,薯條亦非常香脆。🍹兩杯飲品BEAUTY and PEPPERMINT則色澤鮮明,配襯打卡更添優雅,而且味道獨特,一飲難忘。🧇最後當然要試埋甜品,作完美句號,我們點了款邪惡的棉花糖山配朱古力oreo及意大利雪糕, 入口即溶的感覺很滿足呢❤️#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #are u labeler #何文田 #西式 #areulabelerbychocozero

今日去何文田食西餐,Are U Labeler,餐廳選擇有好多,前菜,小食,主菜,各式特飲都有提供,應有盡有。餐廳門前仲有兩張outdoor既枱,提供更多彈性嘅選擇。-Beast一坐低先叫一杯招牌特飲雞尾酒,有咖啡香,伏特加味道都夠突出,最欣賞係加咗Baileys,再多一重咖啡奶香。-冧酒香辣鐵板蜆好有特色的一個小食,蜆肉夠肥美,飽滿,用鐵板去加熱去煮,更加充滿鐵板嘅風味。-虎蝦雙重香濃蕃茄芝士意粉兩隻虎蝦非常大隻,蝦肉夠結實彈牙,意粉煮得啱啱好,配上濃厚嘅蕃茄醬汁,味道十分討好,最欣賞係面頭嘅芝士用火輕輕燒過,更加香口更加濃郁。-蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉香辣蒜油意粉夠惹味,用上新鮮嘅蟹肉,更加帶出淡淡海鮮味,意粉上面加咗蟹籽,再增添一份脆脆的口感。-棉花糖山配朱古力Oreo給意大利雪糕邪惡排行榜第一位,用棉花糖鋪滿多士,加上大量朱古力Oreo,棉花糖焗過,軟熟軟熟,每一口都係幸福的感覺。-評分 : 7.5/10
Beast
冧酒香辣鐵板蜆
虎蝦雙重香濃蕃茄芝士意粉
蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉
棉花糖山配朱古力Oreo給意大利雪糕
評分 : 7.5/10
2022-11-24 69 浏览
餐廳位於旺角與何文田之間,地理還算方便,喜愛這間餐廳的裝潢,充滿特色。單單在擺設上已經感受得到他們的用心,小小的貓碟子,可愛又實用。食物方面,挑選了豬手,豬手雖然不是原隻送上,但我更喜愛他,這份貼心,已經把豬手分成一小舊,一口一舊真是剛剛好,豬手肥瘦適中經過用心挑選,外皮香脆可口,內裏肉質口感豐富,配搭酸菜更能平衡肉類的油膩感覺。另外,點選了AllDayBreakfast,喜愛他的用心和細緻,烤蕃茄外皮帶點香脆,內裏卻充滿蕃茄汁,炒蛋香滑蛋味濃郁,最驚喜的當然就是薯餅,香脆可口,不油膩,超越了快餐店的水準,果然是最佳配搭。

2022-11-24 51 浏览
無養狗既我同無帶自己隻狗出沒既朋友去下pet friendly 既cafe 玩下人地隻狗都幾過癮既!我個咖啡控除左追求每日一杯靚咖啡之外,一向都有J開呢度 d 3D 拉花咖啡既相之後而來,但係現在小店已經無做呢款咖啡而感到遺憾。但係,喺cocktail 系列中揀既First Love 帶有荔枝,玫瑰,vodka,外型既透明粉色,味道清甜係very impressive. 同樣我朋友既柚子梳打唔太甜,所以都滿意。Dinner 裡,我食既冬陰公蝦pasta, 冬陰公醬都變左泰式同西式之間既fushion pasta,但個醬唔算辣,acceptable.
  • First Love
2022-11-20 355 浏览
週末返母校做義工,見到好多師妹,成個人都即刻青春晒!何文田曾幾何時陪我渡過10年嘅讀書生涯,梭椏道我哋一啲都唔陌生,放學落旺角必經之路。好多年無返過嚟何文田,今日再行一次梭椏道多咗好多特色小店,尤其是附近多了迷你豪宅。路過見到餐廳霓虹招牌名字叫 《Are U Labeler 》,感覺幾有趣,餐廳內外都好chill,又多打卡位,決定入去試吓!再睇吓 openrice 有乜嘢招牌菜式。珍寶啤酒脆漿炸魚薯條 減肥咁辛苦,放假梗係食啲高脂肪令自己開心嘅食物啦!珍寶啤酒脆漿炸魚真係非常高質,炸魚大大塊非常厚身,有好濃郁嘅魚味之外,食落每一啖都非常 Juicy ,最吸引嘅係佢啤酒脆漿,鬆脆可口,真係要加分。就連薯條都好有誠意,炸到脆卜卜再加埋紅椒粉調味。全日早餐 All Day Breakfast 全日任何時段都可以食,英式 fusion 菜式,望到豐富已經心情舒暢,有 Black Truffle Scramble Egg、腸、煙肉🥓、大啡菇、薯餅、Croissant & Salad,好大堆頭。碟中的沙律菜亦絕不馬虎,新鮮爽脆,份量幾大。Croissant烤到幾脆配搭 腸、煙肉,味道唔錯,食完好飽

珍寶啤酒脆漿炸魚薯條

全日早餐

碟中的沙律菜亦絕不馬虎,新鮮爽脆,份量幾大。Croissant烤到幾脆配搭 腸、煙肉,味道唔錯,食完好飽。

卡邦尼意粉 🍝
卡邦尼意粉食材看似簡單,要整得好食一啲唔簡單。意粉好有咬口彈性,醬汁 Creamy, 煙肉鹹香 ,意粉嘅味道更加豐富,份量都幾多。

棉花糖山配朱古力 Oreo 及意大利雪糕
廚師好細心咁幫我哋整甜品,棉花糖山好邪惡,鋪滿棉花糖,用火槍炙到外脆內軟,creamy 拉絲,配搭朱古力 Oreo 更加開心,中間放咗意大利雪糕,冰火交融,口感層次真係好豐富,棉花糖控一定唔可以錯過。

• All  Day  Breakfast
  • 卡邦尼意粉
  • 珍寶啤酒脆漿炸魚薯條
  • 棉花糖山配朱古力 Oreo 及意大利雪糕
特色藍色塗鴉牆裝修咖啡小店☕️空間寬敞 有室外位可供帶寵物人士享用🐕🐈不明所以嘅係Cafe明明有酒吧嘅Bar設計 但係店家話夜晚7點就關門🤔.🐈.𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮悠閒空間 動物友善 咖啡可以 食物質素不怎麼樣💦身為香蒜片意粉嘅fans 對呢間嘅意粉相當失望我地連一半都食唔晒就走了 不會再幫櫬.🐈.🌟蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉 - $98𝘈𝘨𝘭𝘪𝘰𝘦 𝘖𝘭𝘪𝘰 𝘸/ 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘙𝘰𝘦 & 𝘔𝘦𝘢𝘵 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢顏色偏橙 蟹肉偏少 意粉係幼身嘅扁意粉 呢款意粉個人不喜歡 加上味道麻麻🥺.🌟泡菜煙肉芝士意粉 - $88𝘒𝘪𝘮𝘤𝘩𝘪 𝘉𝘦𝘢𝘤𝘰𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢芝士味重 稍微燒焦 整體味道不算太特出.🌟冰卡布奇諾 - $45𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰泡沫豐富 呢個值得一讚咖啡豆偏酸 似乎冇得揀咖啡豆😣
特色藍色塗鴉牆裝修咖啡小店☕️

冰卡布奇諾
蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉
泡菜煙肉芝士意粉

2022-11-17 51 浏览
餐廳有室內及半開陽戶外座,帶狗狗嚟都可以。 全店都有好奪目嘅壁畫及擺設,可見為求給顧客舒適嘅環境,花上好多心思💕 主打自家菜式,食落多一點親切感,價錢都好合理蜜糖芥末雞翼 $62雙重芝士焗薯條 $58兩款小食前菜都好香脆,雞翼肉質嫩滑多汁,配甜甜地嘅芥末醬好夾。香蒜白酒青口意粉 $88熱辣辣❤️‍🔥上,蒜香撲鼻,青口香甜鮮味,意粉軟硬適中,醬汁唔油膩帶微甜綿花糖山配朱古力OREO 及意大利雪糕 $78震撼🌟半溶嘅綿花糖山,上面有滿滿嘅朱古力漿、檸檬🍋雪糕、朱古力粉,Oreo 餅碎,及完整一塊Oreo,下面就係香脆多士,每一口都好滋味BEAST $78呢度都有酒提供喎~~見到呢杯Flat white martini,入面有Vodka, Baileys, Expresso,真係好想試😂 果然無叫錯,咖啡味香濃,微甜,酒味都好出

主打自家菜式,食落多一點親切感,價錢都好合理

蜜糖芥末雞翼 $62

• 香蒜白酒青口意粉
  • 綿花糖山配朱古力OREO 及意大利雪糕
  • BEAST
2022-11-17 44 浏览
充滿工業風嘅ʙᴀʀ ᴄᴀғᴇ,店舖雖小,但比人嘅感覺好ʀᴇʟᴀх而且食物製作非常有ʜᴇᴀʀᴛ性價比極高「全日早餐」呢個ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ岩哂我口味有鬆軟、熱辣辣嘅牛角包,牛油味亦好香❤️呢個🥐牛角包好高質香腸嘅腸衣好香脆,香腸肉食落有啲Q彈,煎得好出色‼️「冧酒香辣鐵板蜆」每一隻蜆都有蜆肉㗎味道非常惹味,有蒜香& basil,所以香味十足冧酒味道越食越香❤️ 「草莓焦糖多士」加左焦糖烤,多士嘅脆度倍增雲呢拿雪糕上淋左ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ醬,令味道更有層次❤️Cocktail - Beauty杯cocktail好有份量有rum, 橙酒, 青檸汁,仲有士多啤梨肉飲左三分之一,已經feel到渾身是勁
充滿工業風嘅ʙᴀʀ ᴄᴀғᴇ,
店舖雖小,但比人嘅感覺好ʀᴇʟᴀх

而且食物製作非常有ʜᴇᴀʀᴛ

性價比極高

「全日早餐」
呢個ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ岩哂我口味

有鬆軟、熱辣辣嘅牛角包,牛油味亦好香❤️
呢個🥐牛角包好高質

香腸嘅腸衣好香脆,香腸肉食落有啲Q彈,煎得好出色‼️

「冧酒香辣鐵板蜆」
每一隻蜆都有蜆肉㗎

味道非常惹味,有蒜香& basil,所以香味十足

冧酒味道越食越香❤️

「草莓焦糖多士」
加左焦糖烤,多士嘅脆度倍增

雲呢拿雪糕上淋左ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ醬,
令味道更有層次❤️

Cocktail - Beauty
杯cocktail好有份量

有rum, 橙酒, 青檸汁,仲有士多啤梨肉

飲左三分之一,已經feel到渾身是勁
2022-11-15
  • All  Day  Breakfast
  • 冧酒香辣鐵板蜆
2022-11-12 125 浏览
返工咁辛苦,放工梗係要約朋友舒舒服服坐低食dinner。🍔三重芝士和牛漢堡配薯條( $138 )🍟平時出嚟食嘢我都好少叫漢堡,但係呢個漢堡真係非常高質👍。除咗漢堡扒有好濃郁嘅牛肉味之外,仲非常Juicy💦,食落每一啖都B晒啲汁出嚟,而且非常厚身。漢堡夾左蕃茄同菜,而最吸引嘅係佢啲芝士🧀。除咗喺漢堡扒上面溶咗嗰塊芝士之外,仲有一塊脆薄博嘅芝士,真係加晒分😵。佢啲薯條一啲都唔馬虎,除咗炸到脆卜卜之外,仲加咗紅椒粉調味。🐟忌廉菠菜三文魚意粉( $98)🍝香濃忌廉菠菜汁好creamy,仲加咗啲巴馬臣芝士同埋洋蔥,令到個意粉更加香口😌,意粉煮嘅時間啱啱好,咬落有口感。每一條意粉都沾滿汁,加埋煙三文魚一齊食,味道有層次之餘,口感豐富😃。🐷卡邦尼意粉( $88 )(加明太子+$8)🍝雖然卡邦尼意粉嘅食材簡單,但係整得好食都唔簡單。意粉同樣好有咬口,佢嘅汁Creamy得來亦都好香煙肉味🥓,而且佢哋煙肉嘅份量都幾多。我哋加咗明太子,而明太子嘅鹹令到呢碟意粉嘅味道更加豐富🤩。Rose Lychee Cream Soda( $38 )粉紅色嘅Soda上面唧咗啲cream,再加埋玫瑰花瓣,非常少女心💗。佢唔係
返工咁辛苦,放工梗係要約朋友舒舒服服坐低食dinner。
🍔三重芝士和牛漢堡配薯條( $138 )🍟
🐟忌廉菠菜三文魚意粉( $98)🍝
🐷卡邦尼意粉( $88 )(加明太子+$8)🍝
Rose Lychee Cream Soda( $38 )
粉紅色嘅Soda上面唧咗啲cream,再加埋玫瑰花瓣,非常少女心💗。佢唔係剩係得隻色,飲唔落真係散發出淡淡的玫瑰同荔枝味,好清新。因為啲cream上面加咗玫瑰花瓣🌹,所以啲cream連埋啲花瓣一齊食之後變咗玫瑰味嘅cream😍

Blue Curacao Lime Soda( $36 )
每次見到藍色嘅飲品我就會好想叫。貫徹餐廳藍色嘅主題,啱晒攞嚟打卡📸。味道有啲似雪碧,不過加分位係佢比較少甜,篤咗個檸檬之後更加refreshing💙。
棉花糖山配朱古力Oreo及意大利雪糕( $78 )
非常之邪惡😈,但我願意為佢做運動。塊多士上面放滿棉花糖,而啲棉花糖用火槍燒到外脆內軟,切開嘅時候仲會拉絲。中間放咗檸檬味嘅意大利雪糕🍨,味道有啲似夾心餅嗰隻檸檬味🍋。因為棉花糖燒過,而雪糕又係凍嘅,每一啖都冰火交融。
2022-11-08 56 浏览
天氣麻麻地,與其同朋友喺街度行嚟行去,不如搵間靚靚餐廳坐低食吓嘢☺️☺️餐廳內外感覺都好chill 幾多靚靚打卡位📸📷餐牌食物選擇唔算非常多但係都夠晒吸引😁😁有All Breakfast、漢堡、pasta、豬手等等,夠照啦~~飲品方面,佢哋有幾款好特別嘅Soda仲有cocktail,有酒飲😊Rose Lychee Cream soda 靚靚soda, 少女心❤️❤️梳打加忌廉,增添滑滑口感成杯嘢飲帶有微微玫瑰花同荔枝香氣,感覺清新,又唔會太甜👍🏼三重芝士手做和牛漢堡配薯條非常 非常 非常推薦!漢堡包夾咗一塊好厚既脆卜卜芝士!見到都忍唔住要就咁摵嚟食!非常香脆,而且芝士味非常香濃!和牛夠juicy, 加埋醬汁,蕃茄,仲有包上面嘅芝麻等等,成件事口感非常豐富,好食!蜜糖芥末雞翼有驚喜!雞翼外面香脆,內裏仲保留住肉汁,唔會乾爭爭👍🏼👍🏼濃稠既蜜糖芥末醬,甜甜地,又帶有芥末嘅後勁,味道一啲都唔單調👍🏼👍🏼朋友就揀咗依款:忌廉菠菜三文魚意粉份量好多!意粉做到彈牙口感,每一條都夾雜住三文魚同埋洋蔥粒粒,唔錯唔錯😎😎棉花糖山配朱古力Oreo及意大利雪糕要令到成餐飯更加開心,當然唔少得甜品啦!棉花糖山軟綿綿,

餐廳內外感覺都好chill
幾多靚靚打卡位📸📷

餐牌食物選擇唔算非常多

飲品方面,佢哋有幾款好特別嘅Soda
仲有cocktail,有酒飲😊
Rose Lychee Cream soda
靚靚soda, 少女心❤️❤️
梳打加忌廉,增添滑滑口感
成杯嘢飲帶有微微玫瑰花同荔枝香氣,感覺清新,又唔會太甜👍🏼

三重芝士手做和牛漢堡配薯條
非常 非常 非常推薦!
漢堡包夾咗一塊好厚既脆卜卜芝士!
見到都忍唔住要就咁摵嚟食!
非常香脆,而且芝士味非常香濃!

蜜糖芥末雞翼

朋友就揀咗依款:忌廉菠菜三文魚意粉
份量好多!

棉花糖山配朱古力Oreo及意大利雪糕
要令到成餐飯更加開心,
當然唔少得甜品啦!
棉花糖山軟綿綿,
多士脆既,再加埋Oreo碎碎,
全部嘢一次過放晒入口,
口感層次真係好豐富,
好邪惡!
再加埋個雲呢拿檸檬味嘅意大利雪糕,
質感Creamy又清新,
甜品控一定唔可以錯過😁😁
2022-11-04 56 浏览
響附近做完野, 係時候嘆個午餐. 呢條街都好多餐廳, 睇落呢間感覺舒服D, 而且價錢唔算太貴, 就試下啦.午餐選擇除左有幾款意粉, 全日早餐, 同埋兩款輕食, 因為唔係太肚餓, 所以要左個黑松露煙三文魚Egg Benedict牛油果鬆餅.顏色好吸引, 賣相好啱打卡.兩隻大大既Egg Benedict, 一切開D蛋漿即時流出, 做到流心效果, 好澎湃.下一層係煙三文魚, 口感軟嫩, 味道唔會太咸, 配埋蛋漿食好夾.最下層係牛油果鬆餅, 即焗鬆餅夠晒鬆軟.配料仲有薯條同沙律菜, 薯條新鮮即炸夠脆口.跟餐有飲品, 加錢要杯Cappuccino, 餐廳好有心思拉左個日出陽光拉花, 好有朝氣. 響呢間咁舒服既餐廳, 慢慢咁享受呢杯咖啡, 成個人都輕鬆晒.
顏色好吸引, 賣相好啱打卡.
最下層係牛油果鬆餅, 即焗鬆餅夠晒鬆軟.
配料仲有薯條同沙律菜, 薯條新鮮即炸夠脆口.
午餐