2020-06-12 214 浏览
🥞又係一間鬧市中嘅隱世咖啡店☺️佢啲嘢都好好食,我會再有下次😆話說我開頭以為佢係牛油果鬆餅😂點知原來係我自作多情,2樣嘢係分開嘅🤣不過個鬆餅真係好好食,好香,如果有多d牛油果會更正!食果陣 隔離枱話要走牛油果,我勁想問佢可唔可以走過嚟比我😂而佢嘅咖啡都比其他店濃味,係我鍾意嘅味道😍Piccolo 個杯仲好特別、好靚!
🥞
又係一間鬧市中嘅隱世咖啡店☺️
佢啲嘢都好好食,我會再有下次😆
話說我開頭以為佢係牛油果鬆餅😂
點知原來係我自作多情,2樣嘢係分開嘅🤣
不過個鬆餅真係好好食,好香,
如果有多d牛油果會更正!
食果陣 隔離枱話要走牛油果,
我勁想問佢可唔可以走過嚟比我😂
而佢嘅咖啡都比其他店濃味,係我鍾意嘅味道😍
Piccolo 個杯仲好特別、好靚!

2020-06-10 195 浏览
🐷🐷🐷🐷▪️雙重芝士焗薯條($58)焗薯條嘅份量對得起個價錢🙈 比我想像中大一倍,選用嘅係幼薯條,啱我口味,因為覺得有薯條食落去無咁濟同heavy。芝士份量亦唔少,厚厚地鋪咗一層,底下就加咗沙律醬,醒胃少少中和返芝士既濃香。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️冬陰功海鮮意大利飯($98)食過好多種Creamy既意大利飯,但係冬陰功味嘅真係第一次食,整體而言味道突出,酸辣鹹三種味道配合得恰到好處,而且有唔同嘅海鮮伴碟,CP值都幾高。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️黑松露雜菌意粉($82)係有勁多菇既雜菌意粉,一啲都唔係嗰啲淨係用醬撈麵嘅意粉,除左忌廉香之外,黑松露味亦都頗濃 。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🔸Overall ($238+1)📍 Are U Labeler (何文田)何文田梭椏道25A地舖
🐷🐷🐷🐷
▪️雙重芝士焗薯條($58)

▪️冬陰功海鮮意大利飯($98)

▪️黑松露雜菌意粉($82)

🔸Overall ($238+1)

📍 Are U Labeler (何文田)
何文田梭椏道25A地舖
2020-06-04 2087 浏览
一間好嘅餐廳背後總有佢嘅故事。 呢間餐廳嘅名特別夠創意同事原來都係帶出一個訊息俾我哋就係人係平等唔好因為人哋曾經做過任何事已標籤佢為一個壞人。呢間餐廳除咗個名都特別令人深刻之外啲嘢食更會令感官更加進一步加深👍🏼👍🏼首先要咗個芝士薯條,食就食得多但係呢一間嘅質素比我嘅感覺就係更深入,先講擺盆都非常講究,運用指定嘅容器而唔係就咁用碟上的確會帶俾人一種深刻嘅印象😎 味道當然都係一流,即叫即炸炸完之後仲會放入去焗一焗,每一條薯條都保持脆卜卜,唔經唔覺就會食晒☺️ 作為小食作為頭盤真係當之無愧!主菜更加係令我嘩然,個人都係西餐愛好者,一見到有Risotto又真係把持唔着要試下。整risotto確係要花好多心機,而今次品嚐左蟹肉risotto, 可以用creamy 而且粒粒分明嚟形容,做得好嘅地方就係洋蔥嘅份量冇咁多,咁就唔會搶咗蟹肉嘅味道🤩 睇得出真係好有心機嚟整而且食材都有一定程度嘅講究。最後都要點評一下香蒜蟹肉辣炒意粉,個人認為係呢一度必要必定必須要試!試過真係覺得從來未試過有咁特別嘅西式意粉,顏色已經帶出咗食慾,第一啖食落去係會感覺到味蕾嘅大爆發,有蟹肉味有炒蒜味再加上唔同嘅香料,而佢哋又互
一間好嘅餐廳背後總有佢嘅故事。

最後都要點評一下香蒜蟹肉辣炒意粉,個人認為係呢一度必要必定必須要試!試過真係覺得從來未試過有咁特別嘅西式意粉,顏色已經帶出咗食慾,第一啖食落去係會感覺到味蕾嘅大爆發,有蟹肉味有炒蒜味再加上唔同嘅香料,而佢哋又互相融合,唔會有喧賓奪主感覺😱😱😱 大膽嘅調味真係食完令人試過返尋味, 絕對係呢一度嘅代表作!

呢間餐廳之所以成功除咗食物質素有保證之外就係理念亦都非常之令人深刻😇
2020-05-26
  • 香辣蒜片鮮蟹肉意粉
  • 蟹肉雜菌意大利飯
2020-06-02 175 浏览
之前食過一次 覺得Are U labeler環境舒服可以好好傾計談心而且野食同咖啡都有唔錯既質素 絕對係值得影相打卡同book mark既一間cafe事隔大半年 今次再去食物質素仍然keep到卡邦尼意粉蛋味好濃郁 質地較杰身 係傳統既意式做法本身想試下呢度嘅all day breakfast 但最終都係忍唔住叫番上次嚟食過好味嘅三重芝士手打牛肉buger🍔最鐘意佢塊脆卜卜既炸芝士薄脆真係So good so cheese~~~

事隔大半年 今次再去食物質素仍然keep到
卡邦尼意粉蛋味好濃郁 質地較杰身 係傳統既意式做法

最鐘意佢塊脆卜卜既炸芝士薄脆
真係So good so cheese~~~

• 三重芝士手做牛肉漢堡配薯條
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_cafe=========📍何文田型格小店 -- Are U Labeler🏠舖頭位於何文田俊椏道,裝修非常型格~------------⭐煙三文魚班尼迪蛋牛油果鬆餅($118)賣相超吸引,有兩大隻benedict egg再配上海量嘅薯條💕睇見到留晒口水😍benedict egg煮得好出色,一切開啲蛋汁就留曬出黎💕食落味道鹹鹹地,仲有荷蘭汁微微嘅酸味👍煙三文魚鹹香十足😍底下嘅muffin搽咗牛油果醬,食落creamy🙈而且muffin索晒蛋汁,好滿足💕薯條係幼身,口感香脆~-------------⭐龍蝦汁海鮮意大利飯($108)呢個飯我同朋友都覺得好正😻risotto煮得好creamy口感勁rich🙈龍蝦汁味道濃郁,份量亦足以包住每粒飯,令人忍唔住一啖接一啖😍海鮮有蝦仁,青口,魷魚圈,味道正常-------------⭐Rose Lychee Soda($36)飲品呈粉紅色,超夢幻🙊面頭有玫瑰花乾好靚💕飲落唔太甜,帶荔枝嘅香甜,唔錯😍-------------⭐Blue Curacao
#pigfoodiexhk_cafe
=========
📍何文田型格小店 -- Are U Labeler🏠
舖頭位於何文田俊椏道,裝修非常型格~
------------
⭐煙三文魚班尼迪蛋牛油果鬆餅($118)
-------------
⭐龍蝦汁海鮮意大利飯($108)
-------------
⭐Rose Lychee Soda($36)
-------------
⭐Blue Curacao Lime ($36)
呢杯係藍色,同上一杯嘅粉紅色對比好靚🙈飲落味道都唔錯唔會太甜👍
------------
地址: 何文田俊椏道25a地舖
前往方法:旺角東站A出口
2020-05-23
2020-05-27 196 浏览
疫情開始緩和,個個都出曬街開始好多人😅 今日出開旺角,但又唔想食飯太逼人🙈 就過咗嚟呢間 are u labeler,近何文田嘅一間西式餐廳食,避下人流安全d😝龍蝦汁海鮮意大利飯 $108 🥘🥘平時食開啲龍蝦汁飯會係橙橙哋色今次顏色上啲偏黃但係味道濃沃 意大利飯生熟啱啱好 唔會太硬 配埋大大隻青口 正啤酒脆漿炸魚薯條 $108🐟🍟其實冇乜啤酒味😂但當佢普通fish and chips黎講都唔錯, 炸魚炸粉唔算厚 🐟 薯條係m記style幼身薯條, 點埋特製醬汁好滋味🍟🍟

龍蝦汁海鮮意大利飯 $108 🥘🥘

啤酒脆漿炸魚薯條 $108🐟🍟

2020-05-25 182 浏览
何文田梭椏道一帶有好多動物診所,呢間小店就係附近既其中一間動物友善餐廳🐶🐶🐾🐾上網睇左食評呢度有3D動物拉花咖啡,即刻心心眼😍 不過來到之後先知依家無左3D拉花了💔▫️好想食意粉所以一口氣嗌左三款😂 價錢好相宜仲好好味架🤤$82 黑松露雜菌意粉雜菌份量多,成碟好香黑松露味❣️$98 香辣蒜片鮮蟹肉意粉蟹肉吾算多(隱約見到一絲絲🦀) ,🧄蒜片夠香👍🏻 呢個意粉辣辣地好惹味❣️$108 焗芝士雜錦海鮮螺絲粉🧀邪惡加上海鮮🦐,掂呀❣️$42 cappuccino ☕正常,幾好飲。小店室外都有2張枱,食下野睇下街外景色,好chill💛
▫️
好想食意粉所以一口氣嗌左三款😂 價錢好相宜仲好好味架🤤

$82 黑松露雜菌意粉

雜菌份量多,成碟好香黑松露味❣️

$98 香辣蒜片鮮蟹肉意粉

$108 焗芝士雜錦海鮮螺絲粉

🧀邪惡加上海鮮🦐,掂呀❣️

$42 cappuccino ☕

正常,幾好飲。

小店室外都有2張枱,食下野睇下街外景色,好chill💛

何文田區內有不少🐶寵物店或者寵物診所🏥,但有時主人想搵個地方同心愛嘅寵物坐下來食啲嘢都唔係咁容易,始終寸金尺土🤷🏿‍♂️.今次介紹呢一間☕️Cafe ,就係正寵物診所🏥隔離,店舖裝修得相當之有風格,內裡牆壁畫好有特式,店舖雖然唔算大,但門口戶外位置仍有兩張枱,方便拖住寵物嘅顧客,值得推薦✊🏾———————————————————————————🍽白汁什菌意大利飯🇮🇹💬意大利飯煮得好好,唔會太膩,味道濃郁,配料亦多唔會寡😌.🍽啤酒漿炸魚🐟薯餅💬老實講,脆漿真係堅係脆,魚仍嫩滑,熱辣辣,真係好食過好多地方,可惜係🈚️薯條🍟得薯餅🥴.🍽雙層芝士🧀焗雞翼💬雞翼亦都係要讚,味道幾好,芝士都好豐富,果然係雙層口感🤤.☕️Flat White ➕ Mocha💬咖啡都算係每一間cafe嘅命脈,必須要妥善處理,令到客人可以滿足地離開,這點呢度做得到😌
———————————————————————————
🍽白汁什菌意大利飯🇮🇹
💬意大利飯煮得好好,唔會太膩,味道濃郁,配料亦多唔會寡😌
🍽啤酒漿炸魚🐟薯餅
🍽雙層芝士🧀焗雞翼
💬雞翼亦都係要讚,味道幾好,芝士都好豐富,果然係雙層口感🤤
☕️Flat White ➕ Mocha
2020-05-23
2020-05-20 102 浏览
今晚放工以後,我和同事到達 YWCA 學習烹飪, 將來一日希望成為一家之煮,為家人煮一餐好慢飯。每次放學回家路經梭椏道,看到這間咖啡店, 總是想進去試試。今天早了放工, 在大雨淋灕的黃昏,進來避一避雨和吃過早的晚飯。這間咖啡室的環境粗朗的工業原始風,進店前還有個小空間,好讓客人在半戶外的環境中談談天。舖內牆壁上的圖案很有氣派,很有文化色彩。全日早餐份量充足,包括黑松露炒蛋、煙肉、腸仔、燒蕃茄、焗豆、波特貝拉菇、炸薯餅、牛角包和沙律。上枱的時候,實在嚇呆了。因為這絕對不是早餐的份量,而且非常吸引。黑松露炒蛋蛋味濃郁,黑松露醬作點綴。烤蕃茄 新鮮爽脆,水分充足味道清新。波特貝拉菇實在是這全日早餐的主角,水份十足, 口感微但結實,菇味濃厚,實在值得推介。黑松露煙三文魚班尼的牛油果鬆餅這個的 Egg Benedict 量也是童叟無欺的。黑松露醬作點綴,水波蛋蛋味豐富,荷蘭蛋黃醬極為吸引,煙三文魚厚身微彈,味道豐厚。牛油果清新解膩。最底的鬆餅軟綿。伴碟的薯條也是香脆可口。Americano黑齋啡味道恰當,不會過份苦澀。Flat White是同事點的,沒有喝過半口。總括而言,環境設計特別,食物出品
全日早餐
黑松露煙三文魚班尼的牛油果鬆餅
伴碟的薯條也是香脆可口。
Americano
黑齋啡味道恰當,不會過份苦澀。
Flat White
是同事點的,沒有喝過半口。

總括而言,環境設計特別,食物出品優質,位於旺中帶靜的梭椏道,實在是三五知己閒談的好地方。
2020-05-19 71 浏览
🍴Avocado Toast with Cheeses 牛油果熟嘅程度剛剛好,唔會太硬,又唔會太稔,食落無青味 。上面黑椒同鹽嘅比例恰到好處。雙重嘅芝士的配搭不會膩,熱食更佳。唯一不好的是配菜沙律的黑醋汁流左去多士度,變稔了。🍴Honey Wasabi Chicken Wings雞翼烤到好香脆,上面嘅蜜糖wasabi汁可以去掉雞嘅油膩感。🍴Rose Lychee Soda有2大粒荔枝,酸酸甜甜,好清新,充滿夏日感覺。🍴Blue Curacao Lime Soda薄荷味好重,青檸好fresh,飲完好醒神。餐廳環境relax,好適合行街行到攰入去坐下同朋友傾下偈。

🍴Avocado Toast with Cheeses

🍴Honey Wasabi Chicken Wings

🍴Rose Lychee Soda
有2大粒荔枝,酸酸甜甜,好清新,充滿夏日感覺。

🍴Blue Curacao Lime Soda
薄荷味好重,青檸好fresh,飲完好醒神。

餐廳環境relax,好適合行街行到攰入去坐下同朋友傾下偈。
2020-05-16
其他
  • 蜜糖芥末雞翼
2020-05-18 61 浏览
一間餐廳好與壞有時都好取決於佢嘅內在環境設計的配搭及燈光裝置也會令客人有不同的感受旺角何文田梭椏道原來也有不少餐廳走進這間富有文藝氣息的cafe牆上面貼上好多擺設 很有家的感覺率先試咗佢嘅卡邦尼意粉Creamy得來又幾好味 多雜菇同埋火腿塊大大碟一個人食飽晒👍🏼👍🏼啤酒脆醬炸魚薯條 即叫即整 炸魚好滑裏面嘅魚肉又白又大塊 下面有薯條襯托配上酸甜醬及茄醬味道好開胃 本來想叫杯咖啡但係又驚瞓唔着最記得有一杯嘢飲叫Dirty佢都係咖啡嘅一種 啡啡地灰灰地最後都係叫咗杯熱朱古力上面都同樣有拉花嘅效果 好啱打卡之用☕️
一間餐廳好與壞

最後都係叫咗杯熱朱古力

上面都同樣有拉花嘅效果 好啱打卡之用☕️

2020-04-24
2020-05-17 64 浏览
位於何文田梭亞道的Are U Labeler其實同旺角火車站都幾近,出閘10分鐘就到。門外店內都有好多打卡位,之前就係見到有friend影咗啲文青相而留意到呢間餐廳。店內環境裝修都有心思,有點工業味但細緻位又有文青味。食品方面屬中上水準,雖然食品選擇唔算多,都係做all day breakfast同risotto為主,但我哋叫嘅三碟食品都好食。唔想食嘢都有好多種類嘅咖啡、手工嚟可以選擇,同朋友傾吓計hea吓係一個好地方。價錢中等,不過每碟份量都唔少,所以性價比都唔錯。黑松露煙三文魚斑尼迪牛油果鬆餅($118)Benedict蛋整得剛剛好,唔會過熟,輕輕咬開蛋汁流出嚟,好香濃的蛋味;蛋下面係煙三文魚,再下面係薄薄一層的牛油果蓉。香濃蛋味配上牛油果的creamy味道相當夾,仲有蛋面舖上黑松露,好好味!煙三文魚的少少鹹味亦令到整個dish味道變得豐富,唔會單一creamy咁單調,推介👍🏻碟上仲有沙律菜同埋薯條,份量都算多。蟹肉雜菌意大利飯 ($88)意大利飯粒粒分明唔會太過淋,又唔會過份硬,口感幾好。忌廉汁唔會太膩,配上芝士好香口。蟹肉比較碎散唔算好多,但整體味道都唔錯。凱撒沙律($58)

黑松露煙三文魚斑尼迪牛油果鬆餅($118)
黑松露煙三文魚牛油果班尼迪鬆餅

碟上仲有沙律菜同埋薯條,份量都算多。

蟹肉雜菌意大利飯 ($88)
蟹肉雜菌意大利飯

凱撒沙律($58) 加配煙三文魚($14)
凱撒沙律配煙三文魚

煙三文魚擺到好似玫瑰花咁好靚,配上清新的凱撒沙律,健康之選👍🏻份量算多,性價比高
黑松露煙三文魚牛油果班尼迪鬆餅
蟹肉雜菌意大利飯
2020-05-03 78 浏览
走到何文田區的地域,到處都能看到咖啡店的踪影。這間餐廳給人一種歐陸式的風格,讓你感覺不其然踏進另一個國家。這次與好友在這餐能時光十分愉快,我們點了All-day breakfast & 龍蝦汁海鮮意大利飯。All-day breakfast 食材新鮮,賣相一流,色彩繽紛,黑松露炒蛋成為焦點,口水滿流龍蝦汁海鮮意大利飯也不錯,從賣相中隱隱約約看到不同的海鮮融合在沾上汁的意大利飯很吸引。吃在口中的感覺是刺激的,淡淡的海鮮味加上配了汁的飯,10分可口! 最後配上一杯咖啡完滿整個體驗

最後配上一杯咖啡完滿整個體驗
2020-04-28 1189 浏览
對我嚟講,我對何文田既印象只有「流淚行勝利道」,今日經過勝利道,我先發現原來何文田有好多寵物店或獸醫診所,不過最吸引我始終都係食物,行去隔離街發現一間叫Are you labeler既咖啡店。霓虹燈Logo非常型格,牆身藍色油畫恍如星空🌌。- 焗芝士雜錦海鮮螺絲粉通常西餐見到雜錦海鮮呢四隻字,我都會聯想起蟹柳、急凍蝦,但Are You labeler係真材實料,入面有新鮮青口、帶子同彈牙大蝦。另外用左兩種芝士,芝士味非常香濃而唔膩,螺絲粉偏硬,有口感。- 菠菜三文魚意大利飯飯身偏向軟身,醬汁加左芝士更加creamy,菠菜令顏色十分奪目,每一啖都食到三文魚粒,不過調味略鹹。- 玫瑰荔枝梳打🌹粉紅既顏色加上貓仔造型匙羹,絕對令女仔怦然心動。味道微甜,加左玫瑰更refreshing。- Blue Curacao Lime Soda🔵顏色同樣迷人,飲落好似飲緊mocktail。我發現餐廳職員大多係年青人,大約20歲出頭,而餐廳嘅名字Are You labeler指現時社會標籤化嘅問題,特別係年青人,希望大家唔好標籤人,或唔好因為被標籤而失去信心。咁好食又有意義既餐廳,大家一定要大大力咁支持。

霓虹燈Logo非常型格,牆身藍色油畫恍如星空🌌。

- 焗芝士雜錦海鮮螺絲粉
焗芝士雜錦海鮮螺絲粉

- 菠菜三文魚意大利飯
菠菜三文魚意大利飯

- 玫瑰荔枝梳打🌹

- Blue Curacao Lime Soda🔵
顏色同樣迷人,飲落好似飲緊mocktail。
梳打系列

2020-04-25
焗芝士雜錦海鮮螺絲粉
菠菜三文魚意大利飯
梳打系列
2020-04-26 80 浏览
雖然最近疫情好轉不過都盡量避免去啲太旺嘅地方行街今日就去左何文田嗰頭覓食見到呢間openrice都頗多好評嘅cafe木質為主嘅設計環境舒服食物都多選擇擇左pasta*1+risotto*1+小食*1整體分量偏大建議share卡邦尼意粉:非常足料同creamy 冬陰公海鮮risotto:呢個少見嘅配搭 夾埋又幾特別少少辣 入面有蝦同青口Black Truffle薯條:性價比高即叫即炸 分量夠四個人食🙈黑松露味好重
雖然最近疫情好轉
不過都盡量避免去啲太旺嘅地方行街