2024-09-23 42 浏览
店舖嘅蛋糕造型真係非常之可愛😍💛榴槤造型麻糬蛋糕($88):仿真度勁高,蛋糕有漸變顏色,好似一個迷你榴槤😊一切開,濃濃嘅榴槤香撲鼻而嚟,榴槤果肉、榴槤慕絲同海綿蛋糕層層交疊,再加埋軟糯嘅麻糬,口感豐富,榴槤味超醇厚,絕對係榴槤控嘅至愛💕🥥椰青造型麻糬蛋糕($78):可愛嘅小椰青做型,連紋路都清清楚楚,仲有朱古力條當係飲管。成個蛋糕散發住濃郁嘅天然椰子香,入面仲有椰青肉,層次好豐富。🥭🍚芒果糯米飯麻糬造型蛋糕($78):以切半芒果做造型,賣相逼真,真係好似真嘅芒果。芒果果肉鮮甜多汁,椰子慕絲軟滑,再加埋麻糬同鬆軟嘅海綿蛋糕,好特色,不過我覺得麻糬比較少,慕絲比例太多,有啲漏。蛋糕嘅價錢一啲都唔平,我嘅結論係試一次無妨,不過就試過唔會再買啦🤗
店舖嘅蛋糕造型真係非常之可愛😍

💛榴槤造型麻糬蛋糕($88):

🥥椰青造型麻糬蛋糕($78):

🥭🍚芒果糯米飯麻糬造型蛋糕($78):

2024-07-14 355 浏览
依排成日去the southside , 行去City Super之間,見到右手邊有間啲蛋糕好吸引喎,有我鍾意食嘅榴槤味蛋糕… 個蛋糕仲要造成到咁吸眼球,雖然$88 有d 貴,但伏都係$88 姐,依間ASOK THAI cake 和尖沙咀 asok Thai 唔知有冇關係,都係Thai 野,所以try try 試吓🤣🤣依個榴槤味麻薯蛋糕,榴槤味好夠好香,同埋佢個蛋糕部份唔係海綿果隻,係有麻薯同有層次感….好食😋 如果大家喜歡榴槤不妨試下,還有其他水果的味道我遲啲都會試埋…

2024-07-14
外卖自取
2024-06-29 436 浏览
Asok Thai Garden旗下開發的第二品牌,為香港開創首間泰式甜品,造型非常精緻,芒果,椰子,榴槤等。店內主打泰國特色的蛋糕,蛋糕造型好精緻,每款都有獨特風格。Asok Thai Cake 暫時在有4間分店,其中新開的一間在Southside。為慶祝新專櫃開幕,可以以優惠價$53 購買原價$88榴槤造型麻糬蛋糕。榴槤慕絲麻糬蛋糕🍰十分適合打卡,除了外型精緻,極似真的榴槤連味道也跟真•榴槤一樣。慕絲幼滑,每口充斥着榴槤味道。還有麻糬,煙韌好吃。喜歡吃榴槤的朋友不要錯過。

榴槤慕絲麻糬蛋糕🍰
喜歡吃榴槤的朋友不要錯過。

榴槤慕絲麻糬蛋糕
外卖自取