2016-03-24 758 浏览
Creme brulee就食得多,White chocolate creme brulee都係第一次聽聞!可是試過之後發現驚喜不大!賣相同普通既Creme brulee無分別,表層都係有經燒焦既焦糖~十分薄脆香口!雖然White chocolate creme brulee加入了白朱古力,但就食唔到有白朱古力既味!果creme brulee只係比平時食既較甜!但仍然十分軟滑,入口有即溶既感覺!
可是試過之後發現驚喜不大!
果creme brulee只係比平時食既較甜!
但仍然十分軟滑,入口有即溶既感覺!

2016-03-24 632 浏览
Awfully Chocolate既White Chocolate Butterscotch Block以克計算,100克既份量都相當大件!White Chocolate Butterscotch Block面頭同中間果圈帶有鹽味拖肥...再配以白朱古力慕絲包住黑朱古力蛋糕,屠次同口感十分豐富!內層既古力蛋糕既朱古力味十分香濃,加上配以鹽味拖肥,唔會甜到膩!而白朱古慕絲則十分香滑,入口即溶~

再配以白朱古力慕絲包住黑朱古力蛋糕,屠次同口感十分豐富!
而白朱古慕絲則十分香滑,入口即溶~
叫得awfully chocolate,當然強項係朱古力。今次叫左件sliced cake, 嗰樣好吸引,食落朱古力甜度亦恰到好處,蛋糕質地係普通蛋糕咁,唔係唔好食,不過冇廿驚喜,同我自己整的chocolate cupcake 都係咁嘅味,加上$50個,絕對overpriced...
2016-03-12 736 浏览
Awfully ChocolateChocolate Mille Crepe $54如果幾個月前問我鐘意抹茶定朱古力,我會答抹茶,但抹茶食得太多就好快厭,依家又返回朱古力的懷抱!🍫今日自己一個去食千層蛋糕,crepe夠薄,層次分明,朱古力味濃郁,但略嫌唔夠濕潤,cream唔夠香滑,不過唔使排隊,又平咁多,心理即刻平衡返!
Awfully Chocolate

Chocolate Mille Crepe $54

2016-03-10
下午茶
2016-02-19 830 浏览
朱古力雪糕($45),用紙盒裝的朱古力雪糕也是頭一次見,份量算是多的,可以與朋友一起分享。味道方面,朱古力味十分濃郁,每一口都品嚐到可可粉的味道,分不清吃著原粒朱古力或是朱古力雪糕,雪糕的質感是軟綿綿的,放到口中慢慢地溶化在口腔中,口腔裡瀰漫著一絲絲朱古力味,揮之不去。甜品評分:6.5/10外觀評分:6/10

甜品評分:6.5/10
外觀評分:6/10
2016-02-12
2016-02-06 985 浏览
之前食過awfully chocolate既signature cake同雪糕都覺得幾正, 今次就買左另外2款cake試下, 分別係chocolate flourless cake同chocolate mille crepe.外賣盒好簡約美~呢件flourless cake食落似brownie, 外皮脆脆地, 裡面係brownie既質感, 朱古力味好濃, 幾好食 而另一款mille crepe就令人好失望,好dry好實, 朱古力味唔突出, 而一層層既crepe好粉, 唔好食
Chocolate  flourless  cake
Chocolate  mille  crepe
Chocolate  flourless  cake
2016-01-05 1216 浏览
經過朗豪坊Awfully chocolate,朋友看見朱古力千層蛋糕很漂亮,於是買了1件試試。遠看很吸引,買完後看見蛋糕真身很乾,是昨天放到現在的嗎?朱古力千層蛋糕有滿滿的朱古力粉,cream不是太多,層數約有20層。千層皮不太軟熟,有點硬,朱古力味亦不太濃,沒有想像般吸引。味道不太差但似乎有點名過於實。

遠看很吸引,買完後看見蛋糕真身很乾,是昨天放到現在的嗎?
朱古力千層蛋糕

味道不太差但似乎有點名過於實。
2015-11-20
2016-01-03 1220 浏览
蛋糕Chocolate Mille Crepe 味道一般,朱古力味道比較淡,每層比較唔鬆化。但飲品Cacao Mocha 甜到漏。甜到要求加水。價格比較貴,比較失望。
。甜到要求加水。價格比較貴,比較失望。
2016-01-03
$94 (早餐)
2015-12-16 1368 浏览
成日都聽到人講Awfully Chocolate好好食,點知今日有同事生日,就有得試下。同事喜歡朱古力,於是ADMIN買左最經典既朱古力蛋糕,一睇到面層咁Creamy就知勁濃既朱古力味!入面餅身偏軟,我個人比較鐘意食甜同硬身d既蛋糕,呢隻蛋糕淨係滿足到我為食鬼既一半,如果可以成個食就好啦~~^^

2015-11-28 1552 浏览
作為一個朱古力迷, 選蛋糕一定會選朱古力味, 點都要試下呢間朱古力甜品店.Chocolate crepe cake朱古力味千層蛋糕, 面層鋪滿朱古力粉, 食既時候小心直吸入喉嚨, 一層層朱古力夾雜住忌廉, 好有層次, 甜甜的味道, 質地好軟熟.Super stacked chocolate cake打側睇大概有十層, 主要係朱古力同海綿蛋糕夾雜, 同crepe cake最大分別係用上dark chocolate , 鍾意苦苦地既黑朱古力迷不妨一試.我喜歡這裡因為甜同苦既朱古力都有得食.
Chocolate crepe cake
Super stacked chocolate cake
我喜歡這裡因為甜同苦既朱古力都有得食.
10 分钟 (外卖自取)
2015-11-24 1435 浏览
之前食過原個Awfully Chooclate ge Chocolate Cake覺得好正,所以今次專登黎試埋其他甜品 見到咁多款都好想試, 最後試左以下3樣Super Stacked Chocolate Cake($50)Lam脷:4/5抵食: 3/5相機: 4/5呢個chocolate cake睇落好肥好吸引,見到一層層好分明ge chocolate mousse 以為會好漏la,點知一 d都唔漏wo, 外層ge dark chocolate令件cake無咁甜,而裡面一層層chocolate mousse好濃, 幾好食但蛋糕有d鞋同太多, 食唔到成口都係chooclate mousse好軟滑ge感覺 Chocolate Ice Cream($45)Lam脷:4/5抵食: 3/5相機: 4/5另外呢個chocolate ice cream單球$45真係有d唔捨得食,雪糕用紙盒裝住好得意chocolate ice cream質感好thick好濃,好似真係食緊朱古力咁,一球份量都幾多, Vi要2個人share先無咁漏Chocolate Tart($40)Lam脷:2/5抵食: 2/5相機
所以今次專登黎試埋其他甜品

見到咁多款都好想試, 最後試左以下3樣
Lam脷:4/5
抵食: 3/5
相機: 4/5
呢個chocolate cake睇落好肥好吸引,

點知一 d都唔漏wo,

外層ge dark chocolate令件cake無咁甜,
而裡面一層層chocolate mousse好濃

幾好食但蛋糕有d鞋同太多

Super Stacked Chocolate Cake
Chocolate Ice Cream($45)
Lam脷:4/5
抵食: 3/5
相機: 4/5
雪糕用紙盒裝住好得意

好似真係食緊朱古力咁,
一球份量都幾多, Vi要2個人share先無咁漏
Chocolate Ice Cream
Chocolate Tart($40)
Lam脷:2/5
抵食: 2/5
相機: 3/5
最後帶左件chocolate tart番屋企食,
呢個tart就令人有d失望了,
可能放耐左la, tart底唔脆,

tart面係一層dark chocolate,
而裡面有一層好實ge朱古力,
整體味道比上2款甜品淡, 不太喜歡呢個tart le
Chocolate tart
2015-11-21
Super Stacked Chocolate Cake
2015-11-16 1159 浏览
好友生日,加上佢係朱古力迷,諗都唔諗,訂個朱古力蛋糕俾佢~~因為係第一次訂,唯有上網做下功課,而呢間好似得網上訂或者打電話去落ORDER。第一次打去問,諗住問佢網上點訂,嗰位職員好有耐性咁同我講網上點訂,佢話講低你嘅要求同E--MAIL之後,佢會透過E-MAIL覆番你,但本人因為驚要等好耐,決定喺電話落埋ORDER。。。原來真係幾方便,喺電話度會有職員同講有邊隻蛋糕,同味道嘅分別,佢知道我地得三個人食,就介紹我要個6"嘅,已經夠三個人分。訂好之後,喺門市交收,但我嗰日要先上堂,再JOIN我個FD,我去到門市後,問佢地可唔可以先俾錢,然後遲啲再黎攞,佢地又話得WO~~只要講番我電話NO. 俾佢就可以,真係好方便呀!喺網上見過有人話如果要加字,需要落訂前兩日就做呢個動作,好彩我都趕得切兩日之前訂。切開,三個人,每人食左兩件,第一次訂呢個口味,因為壽星鍾意飲兩杯。落ORDER時,職員話呢隻口味比較冇咁甜,因為有冧酒,中和左朱古力嘅味。食落佢真係唔太甜,但佢個冧酒好香,朱古力嘅味配上冧酒,甜得黎又有少少甘甘地嘅感覺,正呀!!

Chocolate Rum & Cherry

庆祝纪念
生日
Chocolate Rum & Cherry
2015-10-10 1991 浏览
As today was my girlfriend's birthday and since both of us were chocolate fanatics, i decided to buy a chocolate cake for her to satisfy her crave. Knowing that this brand originated from Singapore and has already formed a steady stream of followers over the years, it heightened our expectations as well.Truly, it did not disappoint us. Whole cake was full of dark chocolate mousse and it was so moist & yummy.

All Chocolate Cake

2015-01-24
2015-09-15 1429 浏览
每次去朗豪坊都會購買千層蛋糕,真係好好食,層次感豐富,不甜,男性都會喜歡,一粒粒朱古力,有點苦⋯服務員態度好好,下次會再來光顧,試下其他蛋糕^_^!聲明:本人愛甜多過苦的。
2015-09-09
  • all chocolate cake
2015-09-07 1460 浏览
第一次食 㨂左呢款 一入口好香濃朱古力味 蛋糕係比較硬身 有飽肚感 雖然睇落好似細細件咁 佢所有蛋糕都無標價錢 都係要問店員既 呢件要$50 有少少貴 但都值得試下 如果你係朱古力迷