驚喜西班牙菜餐廳,位於美食臨立灣仔船街,主打高質又價格親民西班牙菜,每枱必叫西班牙炒飯!!🥂- Pigeon rice with foie gras HK$320 🥘🕊️全城第一乳鴿!!西班牙炒飯的變奏。乳鴿外皮燒得油香,肉仍保持粉紅幼嫩超出色!!配上焦香又油潤鵝肝,所有煙韌飯粒都吸滿油香精華,人間極品!!- Wagyu steak tartare with oyster HK$155 🥩🦪驚喜之作!!和牛他他肉質充滿彈性,牛脂香氣十足。生蠔原隻切粒送上,礦物香氣添加多一重鮮香!!香滑酸忌廉及清新番茜令層次更豐富!!- Iberico ham croquettes HK$18 🐖🥔經典小食!!可樂餅炸得香脆,在軟滑薯蓉中加入咸香伊比利亞火腿。- Bacalo croquette, “piqullo”all-i-oli HK$23 🐟🥔鱈魚可樂餅!!炸得脆口,內裡薯蓉軟滑充滿鱈魚鮮香,味道微辣又有大蒜香氣。- Spanish toritilla with morcilla HK$135 🍳🥔超靚流心!!以薯仔及蛋煎成蛋餅,一切流心蛋漿香滑又充滿濃郁薯仔香甜。Topping選了血腸,以動物肉
Pigeon rice with foie gras

Iberico ham croquettes

超靚流心!!以薯仔及蛋煎成蛋餅,一切流心蛋漿香滑又充滿濃郁薯仔香甜。Topping選了血腸,以動物肉、脂肪及血製成,口感鬆軟,充滿濃郁油脂及孜然香氣。
Pigeon rice with foie gras
2024-11-13 0 浏览
二次到訪,今日去完律敦治醫院探病後,徒步大約8分鐘就到達BÀRBAR!BÀRBAR大部分都係吧枱位,我們亦選擇坐吧枱位置,感覺輕鬆一點。BÀRBAR主打食西班牙菜,份量方面未算十分大,適合我呢啲細食嘅人,我們只簡單點了幾樣嘢食,對我來說吃一點已很飽,男生們來的話就可能要點main course!這餐我們點了Tomato Bread($33)、Teruet ham($48/25g)、Padron peppers($56)、Ajillo prawns($172)、Spanish Tortilla($85),每個菜份量不算多,除了個蝦外,其他價錢都十分合理!
2024-11-07 894 浏览
上環「Pica Pica」可說城中吃西班牙菜之選。今次來它位於灣仔的姊妹店「BÀRBAR」吃晚飯,順道慶祝家人生日,品嚐「Pica Pica」班底在此的出品。現在西班牙餐廳及 Tapas Bar 已相當入屋,不少朋友和我家人也喜愛邊喝 sangria,邊吃 tapas 聊天。我去過當地旅遊兩次, 除了不同風乾火腿,各類海鮮菜和 tapas 都相當好吃。西班牙位於歐洲南部,三面環海,國家雖擁有不同的菜系,根據該地區的文化及氣候略有不同,萬變不離其宗的卻就是都包含許多海鮮,它可以說是地中海地區重點飲食文化之一。「BÀRBAR」裝潢感覺甚有格調,佈置沒令人感到過於浮誇高調,各項擺設的調劑,輕滲異國風情,不會令人太拘謹。拉開序幕的有「Tomato bread」HK$33麵包底部輕巧香脆,面頭的蕃茄茸以橄欖油及少許鹽拌之,沒花巧,就是甜:「Natural Oyster, Daniel Sorlut」HK$78 / pc法國 Daniel Sorlut 生蠔,以肉質彈牙 (不屬爽身那類) 及海水味重見稱,今天的貨很靚,鮮味且餘韻悠長:「Ibérico ham croquettes」HK$18 /

拉開序幕的有「Tomato bread」HK$33
Ibérico ham croquettes」HK$18 / pc, 「Bacalao croquette, “piquillo” all-i-ioli」HK$23 / pc
Croquette 炸薯波是當地常見的 tapas。伊比利亞火腿薯波、西班牙紅椒鹽醃鱈魚薯波各要了四件:
薯蓉外燙脆內絲滑,前者以鹹香、後者則以鮮味主導,都好吃:
炸物後來杯冰涼「Red sangria」HK$78,讓身心味蕾均投入西班牙美食中:
Padrón peppers」HK$56
Padrón 是西班牙東北地區,其出產的兩吋長小辣椒該無人不曉,以橄欖油炸香,撒上簡單粗鹽調味上桌已很美味,主要是吃它的天然鮮。今回做得很正宗,香透,心水推薦:
海鮮類我們沒點蒜片蝦,點了「Scallop, artichoke purée, morcilla, jus」HK$88
原粒厚肉帶子一切為二,搭酸香雅枝竹泥、鹹香西班牙血腸粒,味道豐富具層次,汁也鮮香:
Galician octopus on potato “al caliu”」HK$138
爽甜八爪魚配用红甜椒粉及橄欖油焗過的薯蓉,味道相當夾,層次感亦重:
若想吃肉類,我會推介「Smoked wagru beef & foie slider」HK$88 / pc
侍應先端上一個紙袋,在席前撕開它,煙熏味撲鼻而來,亦看見煙在紙袋中隨隨散開:
裏面是「和牛漢堡扒、鵝肝漢堡包」,做到油脂豐脥卻不會過膩,中間的甜洋蔥起了微妙調和作用,兩小口一件剛剛好,外層的煙熏香亦有令整體美味度加乘,現在想起仍回味:
來吃西班牙菜不叫 paella,好像有點若有所失?!城中幾乎所有西班牙餐廳都會提供 paella,家家有獨門秘方,風味各有不同,即管試試這裡的出品。我們點了兩個小的份量,均非常精彩:
Black seafood paella」HK$142 / small,招牌墨魚汁西班牙海鮮飯:
烹調沒太多花巧,青口、墨魚、蜆等與用墨魚汁和龍蝦湯炒過的微潤飯粒糾纏在一起,放在口中,是鮮美到極:
Pigeon rice add foie gras」HK$240 / small
西班牙炒飯的變奏版,先將乳鴿外皮燒得油香,肉仍保持嫩粉紅及 juicy 度,配上焦香的鵝肝,煙韌飯粒充滿兩者的油香精華,加上百里香等香料氛圍,我瘋愛這道,比海鮮 paella 更香:
最後有生日甜品Pear sangria」HK$78
餐廳也為我們拍即影即有照片,在音樂氣氛下留下美好回憶。

整體來說,這裏每一道出品都令人滿意,大家吃得很開懷,能感受到西班牙菜的精髓,也對得起價錢。美中不足是枱與枱之有點兒迫,及晚市人客太多要限時交枱,其受歡迎程度可見一班。味道方面我覺得是無可挑剔,服務員亦殷勤介紹菜式,它絕對成為我的 favorite list 之一!

「BÀRBAR」

地址:灣仔船街9號地舖

電話:2810 0008

營業時間:星期一至五 12:00-15:00, 18:00-23:00,星期六至日及公眾假期 12:00-23:00

2024-10-16
  • Tomato bread
  • Natural Oyster Daniel Sorlut
  • Ibérico ham croquettes
  • Bacalao croquette “piquillo” all-i-ioli
  • Padrón peppers
  • Galician octopus on potato “al caliu”
  • Smoked wagru beef & foie slider
  • Pigeon rice add foie gras
2024-11-05 705 浏览
本身諗住去食另一間西班牙菜,但係點知原來已經搬咗正當我唔知點算嘅時候,比我發現佢!仲要好好彩,咁啱有人取消咗預約我哋有位起身西班牙菜最鍾意食就係沙甸魚,一間西班牙菜好唔好食,一睇佢點整沙甸魚就知啦!三個字,很好吃其次見到餐牌上面好得意,佢哋有一個推介係生蠔肉配牛肉他他,最鍾意試新嘢嘅我當然要食吓啦效果出奇地格,好想食多啲,不過仲要留肚食paella!!好可惜由於太想食唔記得影相我哋仲飲咗杯sangria 同最後食咗個cheese cake,由於全部都好好食好食到唔記得影相,所以就係咁囉,一定會再返去!
本身諗住去食另一間西班牙菜,但係點知原來已經搬咗
正當我唔知點算嘅時候,比我發現佢!
仲要好好彩,咁啱有人取消咗預約我哋有位

三個字,很好吃

效果出奇地格,好想食多啲,不過仲要留肚食paella!!
好可惜由於太想食唔記得影相

2024-11-01
  • Black seafood paella
  • Wagyu Steak Tartare with Oyster
2024-10-24 1389 浏览
即日打電話去book枱,可以預先係電話講定慶生想寫字講食物之前想講下service,唔會一嚟就呃我開杯still/sparkling water呃我50幾蚊,啲waiter waitress好好態度,好耐無去過一間咁有禮貌嘅餐廳 1. 墨汁海鮮paella $142一拎上枱就好香,侍應會幫手撈勻啲汁同飯,係香港同等價錢應該係最好食嘅paella,之前食過佢嘅姐妹店picapica都無咁好食啲飯唔會好硬好似未熟咁,又唔會好鹹,好好食兩個女仔叫small就夠,唔算好細碟,先有機會食到其他嘢2. octopus potato $138八爪魚放喺薯仔蓉上面,比想像中好食,八爪魚都幾新鮮3. Ham croquettes $18幾值得叫嚟食,鹹脆嘅小食,有啲新奇4. cheesecake 好好食😋個底焦脆得嚟中間好滑5. barbar cappuccino反而呢啲可以唔使叫,唔算叫特別好食,當係cappuccino味嘅一杯甜品
即日打電話去book枱,可以預先係電話講定慶生想寫字
1. 墨汁海鮮paella $142
啲飯唔會好硬好似未熟咁,又唔會好鹹,好好食
兩個女仔叫small就夠,唔算好細碟,先有機會食到其他嘢

2. octopus potato $138
八爪魚放喺薯仔蓉上面,比想像中好食,八爪魚都幾新鮮

3. Ham croquettes $18
幾值得叫嚟食,鹹脆嘅小食,有啲新奇

4. cheesecake
好好食😋個底焦脆得嚟中間好滑

5. barbar cappuccino
  • Iberico ham croquettes
  • Cheesecake
呢間西班牙菜小酒館非常值得推薦 食物高質 價錢合理😬 一定要試吓牛肉他他 面頭有切粒新鮮生蠔🦪鮮甜嘅蠔味令成道菜更有層次👍🏽 另外都一定要試吓非常出色嘅乳鴿鵝肝西班牙飯🥰 飯粒軟硬適中帶油香 乳鴿肉嫩味濃  加埋香口嘅鵝肝 超級邪惡🤗 _ 📸 1️⃣ Pigeon and foie gras rice (HK$240)🌟 2️⃣ "Matrimonio" white anchovies and brown anchovies on tomato (HK$97)3️⃣ Wagyu steak tartare with oysters (HK$155)🌟 4️⃣ Iberico lamb neck from Aragon “like a Kabab” (HK$235) 5️⃣ Spanish tortilla (HK$85) 6️⃣ Cheesecake (HK$78)
呢間西班牙菜小酒館非常值得推薦 食物高質 價錢合理😬
一定要試吓牛肉他他 面頭有切粒新鮮生蠔🦪
鮮甜嘅蠔味令成道菜更有層次👍🏽
另外都一定要試吓非常出色嘅乳鴿鵝肝西班牙飯🥰

📸

5️⃣ Spanish tortilla (HK$85)

6️⃣ Cheesecake (HK$78)
香港少有!高質又價格親民嘅西班牙菜🇪🇸👍必食推介1. Black seafood paella: 呢個海鮮飯真係勁香濃味,啲海鮮仲新鮮彈牙,一定要試下,絕對令你上癮!2. Iberico ham croquettes: 呢個火腿炸丸子勁香脆,啲火腿味好濃郁,下酒菜一流3. Bacalao croquettes: 外脆內軟,啲鱈魚鮮美,一啲都唔油膩,食完仲想再黎!4. Pig trotter carpaccio, shrimp, pine nut vinaigrette: 呢個菜式冇乜人推介,但係真係一試難忘,呢個豬薄片同蝦松子油醋,外脆內軟,鮮香唔會太重,超正味!職員見到我哋帶小朋友,都非常熱情,仲特登炸咗一啲米餅俾小朋友食❤️👎 餐廳座位比較逼夾,冇BB櫈提供,只有加高櫈仔,帶小朋友去食嘢要留意吓整體分數:🌟🌟🌟🌟🌟Baby friendly: 👶👶👶Hong Kong's rare find! High-quality yet affordable Spanish cuisine 🇪🇸👍 Must-try recommendations1. Black seafood paella:
香港少有!高質又價格親民嘅西班牙菜🇪🇸

👍必食推介

整體分數:🌟🌟🌟🌟🌟
Baby friendly: 👶👶👶

👍 Must-try recommendations

1. Black seafood paella: This seafood rice is incredibly flavorful, with fresh and tender seafood. A definite must-try that will leave you craving for more!
2. Iberico ham croquettes: These ham croquettes are extremely crispy and fragrant, with a rich ham flavor, perfect as a drinking snack.
3. Bacalao croquettes: Crispy on the outside, soft on the inside, these cod croquettes are delicious and not greasy at all. You'll want to come back for more!
4. Pig trotter carpaccio, shrimp, pine nut vinaigrette: This dish might not be commonly recommended, but it is truly unforgettable. The pig trotter slices with shrimp and pine nut vinaigrette are crispy outside, tender inside, fragrant, not too heavy, and absolutely delicious!

The staff were very warm when they saw we had children with us, and even specially fried some rice cakes for the kids ❤️

👎 The restaurant's seating is a bit cramped, no baby chairs available, only high chairs. Be cautious when taking children for dining.

Overall rating: 🌟🌟🌟🌟🌟
Baby friendly: 👶👶👶

#foodie #foodiemum #hkfoodie #hkmum #foodtravelermumtravel #foodtravelermumfood #hkfoodblogger #香港美食 #深圳一日遊 #深圳美食 #深圳好去處

• Iberico ham croquettes
  • Tomato bread
2024-08-30 2706 浏览
與朋友Friday慶祝。極其驚艷嘅西班牙菜。強烈推薦牛肉,係香港食過最正嘅牛肉,炖至軟爛,間中有迷人膠質感,完全入味,鮮美中略帶甜,調味中和得很好。芝士蛋糕也無敵美味,係西班牙巴塞羅那都少食到咁正嘅芝士蛋糕——溫熱,內餡流動,醇厚芝士味。靚極!服務好,細緻入微,香港少有的值得service fee嘅服務。鵝肝漢堡ok,牛肉塔塔ok,鵝肝乳鴿海鮮飯也唔錯。可能係牛肉同芝士蛋糕太驚艷,顯得其它菜式冇咁出彩。
2024-08-22 2806 浏览
禮拜日晚無目的地喺船街覓食,映入眼簾有幾間餐廳都想試下,最後有位嘅揀咗BARBAR。我鍾意食西班牙菜嘅,但行入去嘅時候冇特別期望,因為早幾日先食完對面22ships(再講),令我不禁覺得,香港啲西班牙菜餐廳都幾飄忽,even大group出品都係咁話。過後我先知BARBAR 係PICA PICA姐妹店 lol週日晚接近席滿,我地做咗喺bar檯位置,餐廳環境算寬敞,裝修雅致。氣氛幾好,當晚有幾檯都係慶祝生日,或者二人date 都不錯Tapas 揀咗三款:Padron Pepper, Smoked Swordfish loin, Wagyu beef tartare & oyster.Pepper 就係最基本嘅seasoning已經好香好食。Smoked Swordfish Loin 嘅煙燻味唔算太重,個汁用橄欖油製成,enhance 返魚肉嘅口感,另外食落都唔會太腥。Wagyu beef tartare & oyster 都係on standard,有別於一般生牛肉他他,加咗啲蠔仔落去令到個鹹香鮮味層次再豐富啲。Main 揀咗 pigeon rice & foie gras。Pigeon

Pepper 就係最基本嘅seasoning已經好香好食。
Padron Pepper

Smoked Swordfish Loin

Wagyu beef tartare & oyster

Main 揀咗 pigeon rice & foie gras。Pigeon 熟度剛好,唔會太韌亦保持到口感,foie gras 撈埋啲飯一齊食,夾鵝肝嘅油脂香,同埋綿滑嘅質地令成件事昇華咗。個飯嘅汁唔算好膩,味覺上來講夠豐富,我幾鍾意。
pigeon rice & foie gras

最後甜品以Cheese cake收尾,cake中間偏流心,口感香滑,好食~
Yea
Cheesecake

最後如果大家要嗌嘢飲,不妨試試佢哋嘅cocktail,餐廳水準嚟講,我都滿意(亦因為個Sangria麻麻地)。

PLUS,呢度啲服務幾好~再加上價錢亦都幾相宜,總體而言,絕對值得一試,我已經期待緊下次再訪!
Padron Pepper
Smoked Swordfish Loin
Wagyu beef tartare & oyster
pigeon rice & foie gras
Cheesecake
  • Pigeon rice with foie gras
2024-07-28 3470 浏览
Barbar係一間西班牙餐廳,位於灣仔。Pigeon Rice:呢碟鴿肉飯,鴿肉燉得好入味,米飯吸收晒所有鴿肉嘅香味,口感糯而唔會太軟,整體調味恰到好處,不過有啲肉稍嫌過老,希望可以再嫩滑啲。Ajillo Prawns:呢個蒜茸煙燻蝦,蒜香濃郁,蝦肉鮮甜彈牙,煙燻味道特別,非常開胃。唯一可惜係蝦有啲過熟,影響到口感,希望可以控制火候更準確。Galician Octopus on potato “al caliu”:呢碟章魚配薯仔,章魚煮得剛剛好,鮮嫩多汁,薯仔香脆可口,兩者搭配得宜,風味獨特。佢嘅菜式味道唔錯,創意獨特。
Barbar係一間西班牙餐廳,位於灣仔。

佢嘅菜式味道唔錯,創意獨特。
2024-06-24
2024-07-15 3792 浏览
Welcome to BÀRBAR 🫱🏻今次嚟到呢間係灣仔ship street 嘅西班牙餐廳同朋友慶祝生日🎂 喺灣仔船街都有好多間吃西班牙tapas 或意大利嘅西餐,但係第一次嚟到呢間真心覺得唔錯。過往好多年來都係22 Ships 最出名,但係疫情之後都開咗幾間新餐廳不妨嚟試吓。餐廳侍應服務周到,入邊裝修都係以白色為主感覺高尚乾淨。我哋嗌嗰幾道菜都係比較大眾化受歡迎的。餐單雖然價錢比一般貴差唔多中環price但係每道菜都好有水準,最緊要係生日嗰個食得開心我哋四個都好滿意,絕對值得介紹寫返個食評俾大家😃
Welcome to BÀRBAR 🫱🏻

2024-07-05 2914 浏览
Barbar 係我係香港最鐘意嘅一間西班牙餐廳 💚💛🧡❤️🩷🩵 佢地好似冇分lunch 同 dinner menumadrid squid bocadillo brioche 係我每次去barbar必點嘅菜色❣️ 魷魚炸到好脆配埋all-i-oli 蒜蓉蛋黃醬超級好味😋 paella 方面,其實我覺得black paella 同 pigeon paella都好食。但如果二選一,我會揀pigeon paella。最主要係特別d 同埋唔會食到個嘴黑曬 😂呢間我係會不斷咁幫襯 希望佢地唔會執笠! 真心好食!我推薦左俾幾個朋友佢地都話正🤤

2024-06-01 2930 浏览
係香港真係咩菜式都可以食到 餓底食左泥間位於灣仔船街既西班牙餐廳 Appetiser Natural Oyster 🦪 Daniel Sorlut $78 per piece 呢個生蠔唔算好大隻 但佢既質地好creamy 好香海水味 完全食到蠔既鮮味 😚Padeon pepper 🫑 $56 呢個係西班牙菜必食尖椒 同local既pepper唔同 唔會有好青既味 連平時唔食青椒既朋友都食 用最簡單既調味都已經好好食 好香好好食 Galician Octopus on potato “al caliu”🐙 $138 呢個都好有驚喜 八爪魚好大條好有咬口 又唔會好韌 好香 加埋用紅椒粉調味既薯仔 仲煎到有一面脆脆地 好好食 🥔Main course Wagyu steak tartar with oyster $155 呢個beef tartar 好好食 面頭仲會有D醬 撈埋一齊個平衡好好 加埋好簿既脆麵包 係個好好食 😙Black seafood paella 🥘 $142 (small) 嗰個係Garlic sauces店員會等客人影完相先幫你撈呢個西班牙墨汁海鮮飯真的好好食好香海鮮味
係香港真係咩菜式都可以食到

Main course

嗰個係Garlic sauces
店員會等客人影完相先幫你撈
呢個西班牙墨汁海鮮飯真的好好食
好香海鮮味超級無敵鮮甜 入面有好多唔同種類嘅海鮮有八爪魚、青口、蜆等等

Spanish 1/4 suckling pig, potato foam, jus, green 🐷 $480
西班牙乳豬都係必食菜 但呢個就覺得隻豬有少少臊味係汁都蓋過唔到 但個薯蓉好好食 好滑

Dessert
Our cheesecake, limited daily $78
呢個甜品係我食過最軟滑嘅芝士蛋糕☺️好有驚喜

是日臨急抱佛腳搵餐廳同朋友慶祝生日🍰當日7點鐘嚟到,餐廳大概7、8成滿,好彩walk in都成功獲安排bar枱,仲可以即時request喺甜品碟寫birthday message,非常好👍🏻2個人,叫咗3個tapas,1個paella,仲有一個甜品✨️Wagyu steak tartare with oyster 4.5🧡/5第一道上嘅菜就係呢個,係連埋麵包薄脆嘅店員會喺客人面前將嘅切咗嘅一隻生蠔由蠔殼搬過去我諗純粹係有啲睇頭咁,但因為隻蠔都已經切成一粒粒,帶唔出嗰種"原隻"落落去嘅效果🤔不過又咁講,啲蠔粒食落都新鮮嘅同埋雖然睇落細細碟,但tapas嚟講我覺得佢個size都算慷慨,唔係兩啖食完個wagyu steak tartare都食到結實嘅肉質,唔係好碎一pat嗰隻加埋啲蠔食幾鮮味!蠔可以多多幾粒就好喇🤪(相入面影到白色相對圓潤嘅係醬而唔係蠔,總之佢係一隻蠔嘅份量)✨️Broken egg with spicy chorizo and agria potato foam 4🧡/5見到隔離枱食見幾得意又叫咗兩隻嚟試下有隻羹仔畀你將蛋殼入面嘅薯仔泡泡同流心蛋黃撈埋食蛋黃味好香濃,但係都冇冚
是日臨急抱佛腳搵餐廳同朋友慶祝生日🍰

2個人,叫咗3個tapas,1個paella,仲有一個甜品

第一道上嘅菜就係呢個,係連埋麵包薄脆嘅
店員會喺客人面前將嘅切咗嘅一隻生蠔由蠔殼搬過去
不過又咁講,啲蠔粒食落都新鮮嘅
加埋啲蠔食幾鮮味!蠔可以多多幾粒就好喇🤪

見到隔離枱食見幾得意又叫咗兩隻嚟試下
有隻羹仔畀你將蛋殼入面嘅薯仔泡泡同流心蛋黃撈埋食
蛋黃味好香濃,但係都冇冚咗薯仔味
加埋辣肉腸粒粒,帶起咗個味,唔錯!

✨️Iberico ham croquettes 4🧡/5

Iberico ham croquettes

叫咗兩件,呢個又係幾好食
外面脆口,入面非常creamy
食到火腿嘅油香

✨️Black seafood paella 4🧡/5
Black seafood paella

Paella通常都好大份,但呢度可以揀size,small portion岩2個人食,唔會因為叫咗個飯食唔到其他嘢👍🏻👍🏻
上菜熱辣辣,墨魚汁味道香濃,撈埋個sour cream中和吓,唔太乾又唔太濕,入口岩岩好
雖然成盤黑色睇唔清,但其實食落都好多蝦同墨魚粒粒

✨️Barbar "cappuccino" 4.5/5

佢係甜品唔係咖啡嚟架💡
其實佢食落有啲似tiramisu,但佢再多啲啲層次,有埋butter crumble(感小姐favorite)
同埋佢用量杯上,可以清楚睇到一層層食緊咩
好味🌟

總結:4🧡/5
感覺餐廳係行比較laid back同cozy酒館風格,舒服嘅不過略為有啲嘈
service都唔錯,特別係冇booking下都可以臨時request寫生日message,同埋上完甜品仲幫我哋影即影即有放喺生日咭俾我哋,窩心🥰

食物樣樣都好平均地above average,同埋tapas嚟講性價比算唔錯,唔算話捧住個肚走但都夠食
有唔少item可以揀size/逐件oder,都俾到flexibility唔同party size或者胃口嘅客人
會再嚟食😋
庆祝纪念
生日
Black seafood paella
客人可以選𝙲𝚘𝚞𝚗𝚝𝚎𝚛 / 𝚃𝚊𝚋𝚕𝚎我地訂唔切枱但𝚠𝚊𝚕𝚔-𝚒𝚗成功餐廳環境都幾靚,幾有格調✨食物比較細份,如果大食嘅話可能食到好貴我地選啲𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎嘅菜式,味道有驚喜🥰𓂅 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚂𝚎𝚊𝚝𝚘𝚘𝚍 𝙿𝚊𝚎𝚕𝚕𝚊 • 𝚜𝚖𝚊𝚕𝚕 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𝟸 上枱後可以由店員幫忙拌勻西班牙海鮮飯墨魚汁濃郁同時帶幾分忌廉香,配上青口、八爪魚絕對是我吃過最好吃的𝙿𝚊𝚎𝚕𝚕𝚊🤟🏻𓂅 𝚂𝚙𝚊𝚗𝚒𝚜𝚑 𝚃𝚘𝚛𝚝𝚒𝚕𝚕𝚊 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚑𝚘𝚛𝚒𝚣𝚘 ᴴᴷᴰ 𝟾𝟻 + 𝟻𝟶 這裡的西班牙蛋餅也挺特別的,滿滿流心效果感覺薯仔味較重蛋香稍欠,齋吃的話有點淡而無味✔ 建議加配夠鹹香嘅西班牙香腸𝙲𝚑𝚘𝚛𝚒𝚣𝚘𓂅 𝙾𝚞𝚛 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎 ᴴᴷᴰ 𝟽𝟾期待好久的芝士蛋糕🧀✨ 並沒有令我失望蛋糕呈微軟心效果,欲流不流的超吸引味道帶陣陣芝士特有的鹹香,面層微焦同朋友慶祝生日仲有寫碟同拍照服務☺️𓂅 𝙸𝚋𝚎𝚛𝚒𝚌𝚘 𝙷𝚊𝚖 𝙲𝚛𝚘𝚚𝚞𝚎𝚝𝚝𝚎𝚜 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟾 𝚙𝚌𝚜𓂅 𝙱𝚊𝚌𝚊𝚕𝚊𝚘 𝙲𝚛𝚘𝚚𝚞𝚎𝚝𝚝𝚎, "𝙿𝚒𝚚𝚞𝚒𝚕𝚕𝚘" 𝚊𝚕𝚕-𝚒-𝚘𝚕𝚒 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟹 𝚙𝚌𝚜兩顆小小的炸丸子,分別為伊比利亞火腿跟鹽鱈魚簡單
客人可以選𝙲𝚘𝚞𝚗𝚝𝚎𝚛 / 𝚃𝚊𝚋𝚕𝚎
我地訂唔切枱但𝚠𝚊𝚕𝚔-𝚒𝚗成功
餐廳環境都幾靚,幾有格調✨

食物比較細份,如果大食嘅話可能食到好貴
我地選啲𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎嘅菜式,味道有驚喜🥰

上枱後可以由店員幫忙拌勻西班牙海鮮飯
墨魚汁濃郁同時帶幾分忌廉香,配上青口、八爪魚
絕對是我吃過最好吃的𝙿𝚊𝚎𝚕𝚕𝚊🤟🏻

這裡的西班牙蛋餅也挺特別的,滿滿流心效果
感覺薯仔味較重蛋香稍欠,齋吃的話有點淡而無味
✔ 建議加配夠鹹香嘅西班牙香腸𝙲𝚑𝚘𝚛𝚒𝚣𝚘

𓂅 𝙾𝚞𝚛 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎 ᴴᴷᴰ 𝟽𝟾
期待好久的芝士蛋糕🧀✨ 並沒有令我失望
蛋糕呈微軟心效果,欲流不流的超吸引
味道帶陣陣芝士特有的鹹香,面層微焦
同朋友慶祝生日仲有寫碟同拍照服務☺️

兩顆小小的炸丸子,分別為伊比利亞火腿跟鹽鱈魚
簡單對比我更喜歡鱈魚那款!

2024-04-24