2022-10-23 305 浏览
最近轉左係將軍澳返工初嚟報到人生路不熟所以就跟同事一齊食飯佢地話食Beans Brekkie Room個名幾特別嚟到之後發現原來都係beans lol之前喺沙田返工其實都成日食beans 不過就主要係食意粉多今日掙扎咗一陣 究竟叫黑松露軟殼蟹意粉定食手撕豬仔骨漢堡最後都係決定試漢堡 因為以前食外賣比較多漢堡包食落比較麻煩,所以比較少叫今日黎堂食就緊係要叫下味道不過不失正正常常手撕豬仔骨調味適中肉質不太un份量都足夠薯條外脆內軟推薦 可以encore!是日午餐盛惠$92
最近轉左係將軍澳返工
之前喺沙田返工其實都成日食beans
不過就主要係食意粉多
今日掙扎咗一陣 究竟叫黑松露軟殼蟹意粉定食手撕豬仔骨漢堡
最後都係決定試漢堡 因為以前食外賣比較多
漢堡包食落比較麻煩,所以比較少叫
今日黎堂食就緊係要叫下

手撕豬仔骨調味適中
肉質不太un
份量都足夠
薯條外脆內軟
推薦 可以encore!
是日午餐盛惠$92
2022-05-13
手撕豬仔骨漢堡、焦糖洋蔥、太陽蛋、薯條
介紹返我心目中嘅黃店名單😜呢幾年Beans食物質素都好高💕基本上每一次都咁好食😌所以耐唔耐我都會食一次😜黑松露軟殼蟹意大利粉🍝好濃烈嘅黑松露味🤤黑松露控食呢個一定會好滿足💓意粉好有咬口🥰醬汁好creamy~掛晒喺每一條意粉度😉仲有大量嘅雜菇,夠晒fresh😆軟殼蟹炸到脆卜卜!好食😋豪華英式全日早餐🥣呢個all day breakfast好抵食😉有好多黑松露炒滑蛋同菇菇😋有兩條幾粗嘅白肉腸同兩塊唔算鹹嘅煙肉!仲有好新鮮嘅沙律菜同半個燒過嘅蕃茄🍅早餐唔少得有茄汁豆啦😋最特別嘅係有成個冬甩造型咁嘅窩夫🧇好香蛋味架🥚午餐可以加$28仲有一件蛋糕🤩卷 .山政小山園以上乘製茶工製做出 A 級評定之抹茶卷蛋😌每一啖都好濃抹茶味🤩中間嘅cream好幼滑😚仲有啲紅豆餡同抹茶啫喱,超好食😝Say "Cheese"檸檬芝士慕斯.焗美式芝士蛋糕呢個造型超得意,成嚿芝士咁😆味道好清新嘅感覺😌同個芝士好夾,食落唔會太膩💖套餐包埋一杯飲品,我每次都會叫檸檬蜂蜜😝清清甜甜蜜蜜🤓Beans Brekkie Room (將軍澳)將軍澳重華路8號東港城1樓105號舖
介紹返我心目中嘅黃店名單😜

好濃烈嘅黑松露味🤤
黑松露控食呢個一定會好滿足💓
意粉好有咬口🥰
醬汁好creamy~掛晒喺每一條意粉度😉
仲有大量嘅雜菇,夠晒fresh😆
軟殼蟹炸到脆卜卜!好食😋

豪華英式全日早餐🥣
呢個all day breakfast好抵食😉
有好多黑松露炒滑蛋同菇菇😋
有兩條幾粗嘅白肉腸同兩塊唔算鹹嘅煙肉!
仲有好新鮮嘅沙律菜同半個燒過嘅蕃茄🍅
早餐唔少得有茄汁豆啦😋
最特別嘅係有成個冬甩造型咁嘅窩夫🧇好香蛋味架🥚

午餐可以加$28仲有一件蛋糕🤩

卷 .山政小山園
以上乘製茶工製做出 A 級評定之抹茶卷蛋😌
每一啖都好濃抹茶味🤩
中間嘅cream好幼滑😚
仲有啲紅豆餡同抹茶啫喱,超好食😝

Say "Cheese"
檸檬芝士慕斯.焗美式芝士蛋糕
呢個造型超得意,成嚿芝士咁😆
味道好清新嘅感覺😌
同個芝士好夾,食落唔會太膩💖

套餐包埋一杯飲品,我每次都會叫檸檬蜂蜜😝清清甜甜蜜蜜🤓

Beans Brekkie Room (將軍澳)
將軍澳重華路8號東港城1樓105號舖
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • 豪華英式全日早餐
  • 卷 .山政小山園
  • Say "Cheese"
  • 檸檬蜂蜜
2022-10-09 293 浏览
今晚Beans竟然無爆滿,坐得舒服,食完仲可以慢慢嘆埋杯drink先見menu有幾項NEW items,都想試下,點了2個(餐包飲品):1。酥皮烤雞胸釀蝦(配香蒜薯蓉、雜菜),這個要等多點時間,但雞肉很嫩,底有蝦,配有蜜糖味既醬汁;薯蓉特別好味因為有蒜味!2。烤三文魚扒薯蓉雜菜,薯蓉就沒有加香蒜,多了塊薄脆和小紅蘿蔔仔,雜菜沒多油份,煮得啱啱好,啱晒喜歡健康既人,用心咁卷起來很靚Special drink :summer time夏日時光(海鹽、藍柑、菠蘿、椰青水)賣相已經好靚,開初飲有點甜,但攪到海鹽既少少喊同拮下檸檬片既少少酸,仲有菠蘿果肉,mix together又幾好飲,顏色都好夢幻最後唔少得加返件招牌cake,完滿呀Beans既新items真係有驚喜!

最後唔少得加返件招牌cake,完滿呀

Beans既新items真係有驚喜!
2022-10-09
2022-09-10 1593 浏览
午餐到Beans Brekkie Room,位於將軍澳重華路8號東港城1樓105號舖。 大約一點半到, 在門口等了十分鐘左右就能入座🙌🏻。 三個人點了兩個午餐和一份散叫菜式,黑松露軟殼蟹意大利粉$86、 北京燒鴨蒸包漢堡 · 薯條 · 沙律$94、 豪華英式全日早餐$132、 拿破崙$28、 Creme Brulee$28、 熱榛子Latte$34、 熱榛子Mocha$34、 熱檸蜜。 🔹熱榛子Latte☕ ~ 咖啡味重過榛子味。 🔹熱榛子Mocha☕ ~ 這一杯的朱古力味好濃,飲到最後有點苦澀味🤏🏻。 🔹熱檸蜜🍵 ~ 熱檸蜜跟餐的,不用加錢。 🔹黑松露軟殼蟹意大利粉🍝 ~ 軟殼蟹口感酥香, 黑松露味勁香濃, 醬汁份量多,食落特別creamy。🔹北京燒鴨蒸包漢堡🍔 · 薯條🍟 · 沙律🥗 ~ 蒸包軟綿綿, 燒鴨口感不算香脆,但入口都幾嫩滑, 如果加多點醬汁就更加好, 配上粗身薯條和新鮮的沙律, 中西合璧,幾有創意。 🔹豪華英式全日早餐🥙 ~ 有窩夫、煙三文魚、煙肉、豬肉腸、蕃茄、茄汁豆、黑松露炒蛋和雜菌, 非常豐富的食材, 特別是窩夫,熱辣辣帶點蜜糖的香味,又不會過甜。 🔹拿破崙🍰

🔹熱榛子Latte☕ ~ 咖啡味重過榛子味。
熱榛子Latte

熱榛子Mocha

🔹熱檸蜜🍵 ~ 熱檸蜜跟餐的,不用加錢。
熱檸蜜

北京燒鴨蒸包漢堡 · 薯條 · 沙律

豪華英式全日早餐

🔹拿破崙🍰 ~ 跟餐加$28可享自家製蛋糕, 細細一件份量剛好, 香酥脆口,甜而不膩。

拿破崙

🔹Creme Brulee🥧 ~ 面層有一塊薄而脆的焦糖, 裏面是綿密口感的燉蛋, 另外配上一個綠茶小蛋糕。

Creme Brulee

整體用餐體驗很滿意,無論食物質素、環境和服務都幾好, 加上價錢合理
, 性價比高。

Creme Brulee
  • CremeBrulee
  • 北京燒鴨蒸包漢堡·薯條·沙律
2022-08-27 313 浏览
坑口站上蓋商場內,美食選擇多,今日選了有多間分店嘅連所餐廳來試一試。嫻日來食個早午餐,不用等候,坐得舒服。落咗一個餐叫多幾個配餸,兩個人食,飽足~香濃龍蝦湯,值得一試,龍蝦味重,正~芝士薯條,熱脆,分量適合。榛子朱古力賣相吸引,簡直唔想破壞杯面的一幅畫,朱古力味味道濃沃。主角Backyard:Benedict 配合得好好,還有菇、腸、哈密瓜、小donut、羅馬生菜~好多嘢味道多元化,相信總有一款啱你心意。
落咗一個餐叫多幾個配餸,兩個人食,飽足~
龍蝦湯

香濃龍蝦湯,值得一試,龍蝦味重,正~
芝士薯條

芝士薯條,熱脆,分量適合。
凍榛子Mocha

熱榛子朱古力

Backyard

味道多元化,相信總有一款啱你心意。
龍蝦湯
芝士薯條
熱榛子朱古力
Backyard
2022-08-20 244 浏览
來這裏晚餐,最主要是為了以優惠價跟餐追加的甜品。晚餐點了豬肋骨、千島海鮮薄餅,食物能保持一貫的水準,夠熱、份量大、味道也很不錯。然後重點來了,點了一下抹茶蛋捲和朱古力香蕉蛋糕。抹茶蛋捲蛋糕部分濕潤鬆軟,內裏的抹茶忌廉份量多,抹茶味超級濃郁順滑,表現真的很出色,真的令人一口接一口地吃(雖然已經很飽)。另外朱古力香蕉蛋糕的朱古力味也很濃厚,香蕉的味道和朱古力很配合,蛋糕也有幾重口感。曾在這裏試過幾款甜品,仍然覺得抹茶蛋捲是最好的!
2022-08-10 317 浏览
坑口東港城好食嘅餐廳唔多,所以平時多數都係食呢間beans,今次叫咗一個The Backyard Breakfast,裏面有煙三文魚egg benedict、窩夫、哈密瓜巴馬火腿、煙肉、豬肉腸、蕃茄、茄汁豆同埋雜菌,好豐富!嘢飲就叫咗一杯ice mocha,咖啡味都好夠,又唔會太甜,好飲!加咗錢叫佢哋嘅甜品,因為見到佢哋個甜品櫃啲蛋糕全部都好吸引,呢個拿破崙蛋糕個餅好脆卜卜,自己食晒一件都唔會覺得漏,佢哋嘅蛋糕都好高質!

2022-08-09 236 浏览
今日想同朋友傾下偈,揀左呢間BEANS貪佢環境幾靚可以順便打下卡今次只係叫左焦糖單骨雞翼、巴馬火腿配蜜瓜、同一人一杯咖啡。食物唔算特出,味道不過不失,但想特別講下餐廳既服務態度好好,一開始坐角落位置,因為冷氣好大我地要求換位,但後來見到門口位靠住格仔窗有位我地又想轉,店員都不厭其煩幫我地調位當時人流都唔算多,真係好感謝佢地。而我地坐左3個鐘,又影相又食野又傾偈,店員都好好,適時幫我地收碟同加水,今次體驗好滿意,有機會都會再黎同朋友小聚,係個唔錯既選擇

2022-07-23
下午茶
2022-08-08 180 浏览
平時beans嘅main course不錯 所以今次行街行到攰就去咗beans試吓佢哋嘅甜品🧐 weekend 5:00去到 唔使排隊👍🏽- 🍞oreo麻糬流心吐司 $68吐司上面有麻糬同vanilla icecream🍦 麻糬唔太大夠但幾有咬口😌 但就件唔到個toast有流心🥴 個toast咁黑我以為佢會好重oreo味 但其實個toast本身都唔太有味 不過撈埋啲朱古力醬同雪糕食係不錯的👍🏽 比起oreo toast佢更似chocolate toast😂-🧇焦糖香蕉窩夫 $68窩夫偏軟身 佢話係蜂蜜窩夫但好似食唔出蜜糖味 似係普通甜甜地嘅麵包😅 香蕉上面有一層焦糖 仲有一啲焦糖爆谷同雲呢拿雪糕😍 另外附上糖漿 香蕉都係咁嘅味😂 焦糖爆谷好夠味而且夠脆👍🏽 不過值唔值呢個價就見仁見智-beans依舊擺盤好靚 打卡啱晒😍 亦都坐得好舒服😌 不過相比起甜品似乎main course更加好食
oreo麻糬流心吐司
🍞oreo麻糬流心吐司 $68
焦糖香蕉窩夫
🧇焦糖香蕉窩夫 $68
2022-07-24 198 浏览
After a day of shopping, boyfriend and I decided to sit down for a cake break at Beans. Originally from Tsuen Wan, it now has several branches throughout Hong Kong  all found inside shopping malls.The menus are also nicer now. Almost like a magazine. The menu is in English and Chinese. You order by scanning a QR code that worked fairly well. When we were there they had an afternoon tea set menu that included a drink. But the seasonal menu caught my eye. They were offering a mooncake set and was

The menus are also nicer now. Almost like a magazine. The menu is in English and Chinese. You order by scanning a QR code that worked fairly well. When we were there they had an afternoon tea set menu that included a drink. But the seasonal menu caught my eye. They were offering a mooncake set and was partnering with Trappist Milk. Other cafes were also involved in this collaboration by offering promotional deals. But Beans offered mooncake set.

Called Dancing on the Cloud ($68), this was two mooncakes and a cup of Trappist Milk yogurt on a tray of dry ice. There was some chocolate crumbs and fresh strawberries. The yogurt was slightly sweet. I wonder if they added honey to it? The mooncakes were reheated so it was warm and gooey.  The custard filling was nice but I guess I expecte a bit more. They were from Patissserie La Lune which does a lot of crossover mooncakes. I felt this was a fairly good deal to have two mooncakes. It also offers a way to taste the mooncakes before forking out for a box.

Boyfriend had a cake set from the afternoon tea menu that comes with any drink. Beans used to have these wonderful roll cakes but it appears they have since changed their menu. Now they offer a variety of mousse cakes. This is the mango one. It was a bit disappointing. A bit too spongy and not that much mango taste.

If you order a latte, you can get a 3D latte art. This is what boyfriend did and was given two angry looking dogs. It was cute. But the coffee was a bit meh.

The mooncakes were a fairly good way to try out the mooncakes. Service was friendly and it was a decent enough place to rest. Though the cake wasn't as good as before.
2022-07-12
2022-06-28 335 浏览
Beans的分店越開越多,現在很容易就能經過一間分店。疫情關係少了過來坑口,今天有事要辦,不知吃什麼好,見到有Beans便進來試試。午飯時間,好幸運只須等了一會,店員便安排了坐位給我們。店員很有禮貌,原來現在轉了手機落單,但有不明白店員也會耐心協助。今次我自己點了Beans獨創的北京燒鴨蒸包漢堡,燒鴨的皮很脆,包跟醬的味道也很好。老公就點了黑松露軟殼蟹意大利粉,我也試了兩口,仍是跟以往一樣好吃。隨著分店增多,日子長了,仍能保持這樣優良的食物和服務質素,是很難得的,真的要給個讚!

北京烤鴨蒸包漢堡
2022-06-24
北京烤鴨蒸包漢堡
2022-05-07 392 浏览
想食要早唔係就要排長長隊性價比:⭐️⭐️⭐️⭐回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐(五⭐️為滿分)原隻波士頓龍蝦.牛油軟包.薯條.龍蝦湯(小)搶眼嘅大大隻龍蝦,蝦頭蝦尾係擺盤肉一早拆好配上沙律醬汁夾在香甜鬆軟嘅牛油軟包入邊,蟹鉗位置分開,食落鮮甜但咁做覺得有少少浪費咁本身嘅鮮甜好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️手撕豬仔骨漢堡漢堡飽幾突出,甜甜酸酸咁,by the way無骨㗎,係豬肉絲本身配薯條,朋友轉成沙律好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️
想食要早
唔係就要排長長隊

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
(五⭐️為滿分)

原隻波士頓龍蝦.牛油軟包.薯條.龍蝦湯(小)
搶眼嘅大大隻龍蝦,蝦頭蝦尾係擺盤
但咁做覺得有少少浪費咁本身嘅鮮甜
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️

手撕豬仔骨漢堡
本身配薯條,朋友轉成沙律
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-04-04 485 浏览
成為新人類後第一次出街堂食🥳🤩🤩心情極度興奮😆💛💛紅豆抹茶窩夫🧇($68)甜品有幾種花款✨每樣都可以試少少岩曬貪心既朋友仔🥰比較少見bagel型既窩夫!! 比平時格仔既林身 幾有咬口煙煙韌韌 配埋兩種口味既醬 有淡忌廉同綠茶醬一齊食唔會寡✨亦唔算好甜💛反而個紅豆就比較甜 仲有兩塊綠茶麻糬餅同一大粒麻糬💕甜品都食到好飽🤣雪糕好綠茶💚勁香濃!!!維也納咖啡 ($38)我諗佢既特色係有層厚厚既cream! Cream 十分細緻香滑💛飲飲下仲有兩三粒原粒咖啡豆係入面🤩幾特別的 滿足既下午茶🥰為食指數: 3.5/5性價比指數: 3.5/5推介指數:3.5/5

成為新人類後第一次出街堂食🥳🤩🤩心情極度興奮😆💛💛

紅豆抹茶窩夫🧇($68)

維也納咖啡 ($38)

為食指數: 3.5/5
性價比指數: 3.5/5
推介指數:3.5/5

2022-03-26
2022-03-25 1468 浏览
疫情嚴重,而且6點後冇堂食,叫外賣既機會多左好多🤣Beans Brekkie Room而家疫情期間做緊6點後外賣7折👍都幾抵食,而且外賣質素都唔錯🤤🍱小食拼盤($148)水牛城單骨雞翼、焦糖單骨雞翼、啤酒洋蔥圈、肉醬薯條小食拼盤有四款唔同小食,個人覺得雞翼做得做出色😋焦糖雞翼甜甜地,好好食👍而且係單骨雞翼,容易食好多洋蔥圈就因為外賣關係,到食既時候已經凍左同林左,冇咁好食😆薯條亦都麻麻地,質感唔太好食🍌豪華英式全日早餐 ($128)窩夫、煙三文魚、煙肉、豬肉腸、蕃茄、茄汁豆、黑松露炒蛋、雜菌全日早餐都有唔同配料,好豐富🤭窩夫好軟熟,唔錯👏黑松露炒蛋味道好香濃😉🍔手撕豬仔骨漢堡($128)配焦糖洋蔥、太陽蛋、薯條我覺得最好食係漢堡♥️手撕豬份量超多,而且好入味好軟林💯份量大到夠幾個人分👍推介❣🍝卡邦尼黑松露煙肉意粉($102)卡邦尼意粉都好食,好香😍加左黑松露令意粉香味更加突出🤤意粉軟硬度岩岩好,不錯😆🍕千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($108)薄餅係厚批,不過因為外賣關係,食既時候已經凍左😯海鮮襯薄餅有小小唔夾,但味道都係一樣好食整返熱味道應該會更好😜🦀青咖哩軟殼蟹意大利飯($128)意大利飯
疫情嚴重,而且6點後冇堂食,叫外賣既機會多左好多🤣
都幾抵食,而且外賣質素都唔錯🤤

🍱小食拼盤($148)
水牛城單骨雞翼、焦糖單骨雞翼、啤酒洋蔥圈、肉醬薯條
小食拼盤有四款唔同小食,個人覺得雞翼做得做出色😋
焦糖雞翼甜甜地,好好食👍
而且係單骨雞翼,容易食好多
洋蔥圈就因為外賣關係,到食既時候已經凍左同林左,冇咁好食😆
薯條亦都麻麻地,質感唔太好食
小食拼盤

🍌豪華英式全日早餐 ($128)
全日早餐都有唔同配料,好豐富🤭
窩夫好軟熟,唔錯👏
黑松露炒蛋味道好香濃😉
豪華英式全日早餐

🍔手撕豬仔骨漢堡($128)
配焦糖洋蔥、太陽蛋、薯條
我覺得最好食係漢堡♥️
手撕豬份量超多,而且好入味好軟林💯
份量大到夠幾個人分👍
推介❣
手撕豬仔骨漢堡

🍝卡邦尼黑松露煙肉意粉($102)
卡邦尼意粉都好食,好香😍
加左黑松露令意粉香味更加突出🤤
意粉軟硬度岩岩好,不錯😆

🍕千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($108)
薄餅係厚批,不過因為外賣關係,食既時候已經凍左😯
海鮮襯薄餅有小小唔夾,但味道都係一樣好食
整返熱味道應該會更好😜
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅

🦀青咖哩軟殼蟹意大利飯($128)
意大利飯質感就偏硬,而且咖哩汁唔太夠
軟殼蟹亦都因為凍左,變到好硬🧐
切開都有啲困難😔

將軍澳重華路8號東港城1樓105號舖
2022-02-24
小食拼盤
2022-03-23 346 浏览
夜晚唔知食咩,見到溫泉蛋抗疫餐幾啱食,係返屋企的途中落定單,夜晚大家都叫外賣,所以等的時間比較長,較預計的時間耐左少少,不過員工服務好好,會同客人對齊唔齊同埋有無錯,唔係直接俾或者自己拿就算,哩個非常抵讚!食物方面份量都好夠,味道好好!正!
2022-03-22
45 分钟 (外卖自取)
  • 溫泉蛋番茄肉醬義大利通粉