2024-11-07 131 浏览
今日阿女返學放半晝,同佢去坑口站東港城「Beans Brekkie Room」食 lunch 🍴我地揀左 香蒜牛油蜆肉意粉和 紐倫堡腸茄醬焗長通粉,餐飲「檸檬蜂蜜」係甜品櫃見到個牌寫住生日有蛋糕贈送,就問左服務員要消費幾多,點知佢地話冇限定,有消費就得,甘我地就俾 $30 加一件自家制甜品,同埋餐廳送的,就可以試兩款口味喇,我地揀左菠蘿啫喱慕絲椰汁味朱古力和草莓啫喱慕絲朱古力,真豐富 😋
檸檬蜂蜜
香蒜牛油蜆肉意粉
紐倫堡腸茄醬焗長通粉
2024-11-06
檸檬蜂蜜
香蒜牛油蜆肉意粉
2024-11-05 0 浏览
點了一杯8oz熱美式咖啡,一點咖啡香味也沒有,打開杯蓋才有一點咖啡氣味同時夾雜著一陣燶味,入口口感像熱開水一樣,淡而無味,吞下才有一絲絲咖啡及苦澀味道,$19這個價格雖然不會有什麼期望,但沒想過會差到這個地步,7仔咖啡的質素及價格比這店更好更便宜,beans的咖啡不值得浪費金錢去嘗試。
2024-09-09 556 浏览
平日攞咗假!就去東港城行下啦~東港城好多餐廳選擇~咁啱見到餐廳冇乜人排隊,所以決定入去嘆個靚早餐先~🥗🍔🥪🍳🥞🧇🌮🥙🌯餐廳都幾大,空間感好足夠~而且枱同枱之間唔會好擠擁,整體感覺好舒服!當日一人用餐,店員就安排咗喺玻璃位置附近嘅二人枱,採光度好好~好舒服叫咗一個熱氣早餐🙈炸魚柳.雞蛋.雜菌.鬆餅/酸種吐司~盛惠$58💰嘢食正常冇乜特別驚喜~發反而坐得舒舒服服可以慢慢嘆,享受吓一人時光!
平日攞咗假!就去東港城行下啦~
🥗🍔🥪🍳🥞🧇🌮🥙🌯

叫咗一個熱氣早餐🙈
炸魚柳.雞蛋.雜菌.鬆餅/酸種吐司~盛惠$58💰

嘢食正常冇乜特別驚喜~
發反而坐得舒舒服服
可以慢慢嘆,享受吓一人時光!

2024-09-04 847 浏览
最近到將軍澳的Beans餐廳享用了一份All Day Breakfast和一杯Cappuccino,真係好滿意!🍳🥓 All Day Breakfast包括香脆的煙肉、嫩滑的炒蛋、新鮮的野菌和一個英式鬆餅,每一口都充滿驚喜。特別推薦佢哋嘅英式鬆餅,外脆內軟,配上牛油和果醬真係一流!🧈Cappuccino亦非常出色,咖啡香濃郁,奶泡綿密,完美平衡。☕️ 餐廳環境舒適,裝修雅致,非常適合放鬆心情享受美食。不過,餐廳有時比較繁忙,建議早點到避免等位。整體來講,Beans餐廳嘅食物質素高,服務態度好,絕對係一個值得再訪嘅好地方!👍

2024-08-27 741 浏览
平時假日都要排隊,難得今日係平日可以直入唔需要排隊🤣😂CAFE環境優美,係木系裝修,入佐去有種平靜而放鬆既感覺💁🏻‍♀️Lunch menu 比想像中平, 可以用QR Code落單。 用完QR Code落單會有店員覆你張單一次。叫佐個蜆肉意粉,睇落細兜,食食下都覺得飽,蜆肉有好多粒,都大粒嘅,意粉食到最底好多汁,意粉都軟硬適中。🍜整體算OK,野飲就送熱檸檬蜜或者凍既水果茶,成個餐加埋1都係61蚊。😻
平時假日都要排隊,難得今日係平日可以直入唔需要排隊🤣😂

2024-08-24 629 浏览
平日過嚟唔使等位可直接入餐廳,而且職員好好畀咗個靠牆嘅邊位我,唔使太逼,有足夠嘅空間咁,個環境坐得都算舒服!!!下午茶佢有甜品小食,由於太餓,最後我都係揀咗個午餐叫咗個黑松露軟殼蟹意粉,佢個擺盤好靚,而且隻軟殼蟹好大個!!!但個軟殼蟹微暖,如果熱返啲嘅話會更好。意粉份量足夠,但未味道偏淡,如果佢黑松露味多少少會更加好食!!嗌咗杯凍檸蜜,但我將個重點轉移咗佢支飲管道,佢飲管應該係用啲類似長通粉既成份做,因為我有咬飲管嘅習慣,所以咬到有少少似米漿嘅味道,甜甜地,哈哈哈

下午茶佢有甜品小食,由於太餓,最後我都係揀咗個午餐

2024-08-17 527 浏览
Their "beef" and "cheese" items are flavoured flour with very little contents of listed ingredients. Complete scam with an inflated price. The new mac 'n cheese has barely any cheese on top with the smallest smattering of bacon bits. Yet another listed ingredient with no impact on the actual dish. The flour (not cheese) sauce is not smooth, but has a gross texture underneath. The beef soup is extremely startchy and has the texture of mashed potatoes with beef bouillon in it. Hard pass.
2024-07-30 513 浏览
平日下午茶由2:30pm開始,用餐限時45分鐘點了個 抹茶窩夫除了兩個圈形窩夫,有抹茶及牛奶‘’糖漿‘’,質地比較液體,不是黏稠。有粒粒分明的日式紅豆左邊是一粒有紅豆饀的麻糬,麻糬皮類似吃雪米糍的味道,好味。三塊似馬卡龍大小的抹茶脆脆,偏甜。右邊雪糕有曲奇碎托底,雪糕混一起吃 入口有顆粒感,好味。如果要配飲品,配茶或咖啡就好。中和甜味。(不懂拍照,真人係比上鏡靚)
平日下午茶由2:30pm開始,用餐限時45分鐘

點了個
抹茶窩夫

有粒粒分明的日式紅豆
右邊雪糕有曲奇碎托底,雪糕混一起吃 入口有顆粒感,好味。

如果要配飲品,配茶或咖啡就好。中和甜味。

(不懂拍照,真人係比上鏡靚)
2024-07-04 634 浏览
好好味呀,次次都係食呢個,薯蓉好香好滑,入口即融。沙律好新鮮,沙律菜好靚,只係個汁好酸。同埋將沙律菜同漢堡放一齊,個包底會濕同淋。牛仔肉甜甜哋,加埋洋蔥好香,好好味🤤😋
外卖自取
2024-06-24 695 浏览
坑口地鐵站上有幾個商場,人流不絕,可能附近有好多屋村。好彩商場食肆多,午飯時段只等了一陣好快有位。牛面頰意大利飯牛面頰燉煮軟腍,入口即化,又有少少漿口感,滋味。意大利飯煮得半生半熟,沾滿了蕃茄,蘑菇醬汁,有濕潤感。美式咖啡品質不錯,順滑,但回韻不夠持久。
坑口地鐵站上有幾個商場,人流不絕,可能附近有好多屋村。
好彩商場食肆多,午飯時段只等了一陣好快有位。
牛面頰意大利飯
牛面頰燉煮軟腍,入口即化,又有少少漿口感,滋味。
意大利飯煮得半生半熟,沾滿了蕃茄,蘑菇醬汁,有濕潤感。
美式咖啡
品質不錯,順滑,但回韻不夠持久。

2024-06-15
2024-06-24 587 浏览
第一道菜羽衣甘藍藜麥沙律味道普通 意大利陳醋酸酸地醒胃第二道菜龍蝦濃湯濃度唔係西餐廳的杰身 味道還好仲有少少龍蝦肉第三道菜軟殻蟹 Cesar salad有好多芝心粉 鍾愛芝心既你應該ok 呢個軟殻蟹放到最尾都仲脆 勁第四道菜烤腩肉素包配薯條一黎到見到個包好似有d Burger room feel有兩塊厚厚既腩肉 我就移開個包攞腩肉出黎肥瘦適中咬落仲juicy 所以我放番一塊連包一齊食 味道岩岩好因為腩肉濃味但蒸包淡味 互相中和就ok 但唔建議點個汁(純粹個人喜好)餐廳環境還好 食物普通 服務還好只係當日個男待應態度就……好在佢無serve我坑口既街坊想食西餐可以試試 我下次應該會試試pasta Thank you guys
第一道菜

一黎到見到個包好似有d Burger room feel
有兩塊厚厚既腩肉 我就移開個包攞腩肉出黎

2024-06-20
2024-06-14 555 浏览
之前朋友話呢度嘅牛扒早餐好好食🥲滿心歡喜送完亞仔返學之後自己一個人諗住嚟嘆個早餐!叫咗個簿牛扒早餐配熱咖啡☕️明明餐廳都唔係好多人😔但係早餐就等咗成20分鐘都仲未有得食!於是要職員問吓點解咁耐仲未有,問完之後就即刻上枱!早餐賣相真係幾靚,所以我真係好期待😋點知🙁…… 嗰塊簿牛扒好硬,切勁耐先切得開,完全硬都係勁難咬,仲差過大x樂牛扒早餐😢😢因為本身同預期有落差,所以覺得有啲失望🥹除咗呢度環境唔錯之外,食物賣相都幾靚嘅!但……其實價錢都唔平同埋款式唔多,所以應該唔會有下一次
之前朋友話呢度嘅牛扒早餐好好食🥲
滿心歡喜送完亞仔返學之後自己一個人諗住嚟嘆個早餐!
叫咗個簿牛扒早餐配熱咖啡☕️
於是要職員問吓點解咁耐仲未有,問完之後就即刻上枱!
早餐賣相真係幾靚,所以我真係好期待😋
因為本身同預期有落差,所以覺得有啲失望🥹
除咗呢度環境唔錯之外,食物賣相都幾靚嘅!
但……其實價錢都唔平同埋款式唔多,所以應該唔會有下一次
2024-06-14
$59 (早餐)
又到Happy Friday梗係要食好D😚😚小吃貨第一次來到東港城搵朋友Shopping順便食個晚飯傾吓偈😬😬本身我地想食中餐但好多人要等位,朋友介紹不如去呢間Beans食西餐,環境挺舒適,仲安排左梳化位比我地,可能小吃貨比較嬌小,感覺張梳化好似矮左少少咁😂😂講番嘢食先👇🏻🔸甲羅燒黃金蟹肉意粉,蟹肉味濃郁,連埋蛋王撈埋意粉一齊食,好好味😋🔸開心果烤羊架,有些開心果碎在羊架上面配埋特製醬汁幾夾,仲有些薯蓉墊底都幾飽肚😆🔸粒粒青提子梳打嗰幾粒青提子真係好大粒兼多汁,一定要食幾甜架💚💚💛Banana & Coconut Mousse 賣相Sharp醒,味道清新,唔會太甜👍🏻📍坑口站東港城1樓105號📌Beans
又到Happy Friday梗係要食好D😚😚
小吃貨第一次來到東港城搵朋友Shopping
順便食個晚飯傾吓偈😬😬

本身我地想食中餐但好多人要等位,
朋友介紹不如去呢間Beans食西餐,
環境挺舒適,仲安排左梳化位比我地,
可能小吃貨比較嬌小,感覺張梳化好似矮左少少咁😂😂

講番嘢食先👇🏻

🔸甲羅燒黃金蟹肉意粉,蟹肉味濃郁,
連埋蛋王撈埋意粉一齊食,好好味😋

🔸粒粒青提子梳打
嗰幾粒青提子真係好大粒兼多汁,一定要食幾甜架💚💚

📍坑口站東港城1樓105號
📌Beans

2024-06-07
2024-05-04 597 浏览
星期五中午嚟到坑口食beans之後入西貢,中午時間等咗一陣位,再入到去一個二人位,位置比較窄,如果要食好多嘢嘅話呢張枱未必夠擺。我哋叫咗兩個lunch set : carbonara意粉,同埋芝士risotto,加錢加左個黑松露薯條,今餐仲包嘢飲。生日月份出示身份證仲送蛋糕一件,揀咗紫薯蛋糕。意粉都幾好味,意大利飯正常,黑松露醬非常正好香黑松露味。用餐時間比較多人,staff都有啲忙碌,不過食物保持水準。#hkfoodsuggest

意粉都幾好味,意大利飯正常,黑松露醬非常正好香黑松露味。

用餐時間比較多人,staff都有啲忙碌,不過食物保持水準。

#hkfoodsuggest
2024-02-16
2024-03-28 757 浏览
餐廳環境一般,環境是狹窄的。走廊位置也坐滿了人。今次點咗兩個dinner set $138。咁佢個癲啦失響價錢上嚟講係算係抵嘅,但係佢可以選擇嘅餐嘅選項呢,大部份都係意粉同埋飯啦。如果要食多啲肉類嘅話,就需要另外加錢嘅。咁其實覺得又唔係真係咁抵。因為啲意粉同肉,都係冇肉。而且飲品選擇亦都比較少啦,想飲其他特飲係需要另外再加錢。基本上只有咖啡同埋檸蜜。,仲有個薑母茶。咁其實計返價錢嚟講,我覺得去食其他分店嘅單點晚餐,其實價錢計返都差唔多。反而覺得旺角新開嗰間唔錯。大家考慮試吓
餐廳環境一般,環境是狹窄的。
走廊位置也坐滿了人。
今次點咗兩個dinner set $138。
咁其實覺得又唔係真係咁抵。因為啲意粉同肉,都係冇肉。
反而覺得旺角新開嗰間唔錯。大家考慮試吓