2022-09-29
Mood到,來一杯,菜一道道上,然後說說彼此心事。Starter:麵包 + 牛油果田園沙律西式餐前包都來點要求,要熱、軟熟,同時牛油不咸膩,入口要有濃濃的小麥味。然後呷一口沙律,清新開一開胃。Pan-seared Scallops 香煎北海道帶子伴雜菌忌廉汁大大粒帶子,煎得很香鎖住汁,併濃濃的sauce,well match~10oZ Dry Aged Sirloin 美國特級安格斯西冷扒經過自家乾式熟成處理約25日後,肉質真的更嫩更濃味,是食得出的誠意,喺穩定溫度同濕度下進行熟成唔容易!大家記得去食個陣可以的話盡快叫rare啊!個肉感係最正的!Creamy Porcini Liguini 忌廉牛肝菌扁意粉伴烤黑松露意瓜極度推薦呢個,因為D汁啖啖creamy,非常入味,意粉韌度適中~Choco Brownie 上枱相機食先,我覺得以呢個round up 個晚飯係幾滿足的,texture幾好,亦唔會好甜,掃埋D配料食都幾好~Tropical & Strawberry Cream因為之前飲得太多alcohol,今轉來點non-alcohol,呢round飲品都幾大杯,亦有心思,俾你打卡!不
Starter: 麵包 + 牛油果田園沙律
西式餐前包都來點要求,要熱、軟熟,同時牛油不咸膩,
入口要有濃濃的小麥味。
然後呷一口沙律,清新開一開胃。 Pan-seared Scallops 香煎北海道帶子伴雜菌忌廉汁
大大粒帶子,煎得很香鎖住汁,併濃濃的sauce,well match~ 10oZ Dry Aged Sirloin 美國特級安格斯西冷扒
經過自家乾式熟成處理約25日後,肉質真的更嫩更濃味,
是食得出的誠意,喺穩定溫度同濕度下進行熟成唔容易!
大家記得去食個陣可以的話盡快叫rare啊!個肉感係最正的! Creamy Porcini Liguini 忌廉牛肝菌扁意粉伴烤黑松露意瓜
極度推薦呢個,因為D汁啖啖creamy,非常入味,意粉韌度適中~ Choco Brownie
texture幾好,亦唔會好甜,掃埋D配料食都幾好~ Tropical & Strawberry Cream
呢round飲品都幾大杯,亦有心思,俾你打卡!
不過Tropical有點略甜,Strawberry Cream係少女味道,好飲!