叫左兩份午餐 千島蜆肉pizza 青醬雜菌意粉青醬味道食唔出顏色都無 pizza普通整體唔算差 都叫食得入口但員工非常奇怪 一個二個黑口黑面 擺野食擺餐牌都係大大力 可以叫做掉落枱比你 個樣一見你行入門口坐低食嘢勁唔情願 全程都係黑面 同佢講野唔會應機食餐飯成個feel勁怪
叫左兩份午餐 千島蜆肉pizza 青醬雜菌意粉
青醬味道食唔出顏色都無 pizza普通
整體唔算差 都叫食得入口
食餐飯成個feel勁怪
天水圍商場🇭🇰隱世cp值爆燈🌟西餐廳味道∶🌟🌟🌟🌟環境∶🌟🌟🌟抵食∶🌟🌟🌟🌟🌟之前已經好多同事推介我去呢間餐廳試下,但係一去到lunch time真係超級多人🤣今日特登早啲嚟食,做左全場第二個客。雖然係細商場入面开,但係内部裝修都唔差,而且坐得寛敞舒服,唔会好逼。青醬野菌扁意粉 Lunch set $68Lunch set有跟埋餐湯同野飲,西餐嚟講真係算平,試下質素如何先。是日餐湯係忌廉蘑菇湯🍄🫕,淨係見到啲蘑菇茸都知道好足料,不過味道就偏甜左,我唔太中意。個主食反而表現得好出色,份量唔算太多但够飽。扁意粉煮得啱啱好,熟得嚟保留到韌性,而青醬醬汁融合左雜菌嘅鮮味,再加入大量鮮忌廉🥛煮成,口感係極濃厚極creamy🍝,第一啖真係超驚艷,怕滯嘅朋友可能去到最尾會覺得有啲滯(But我唔覺🤣)整體嚟講,呢個價錢可以食到呢個質素我會話係幸福,已經諗好下次試咩lu😋
天水圍商場🇭🇰隱世cp值爆燈🌟西餐廳

青醬野菌扁意粉

青醬野菌扁意粉
  • 意式青醬雜菌扁意粉
2023-05-07 358 浏览
星期日中午嚟到天一商城,想食西餐,基本上都係得呢間。叫左兩個午餐A:牛肋條茄汁意大利飯,一個前菜揀餐湯,一個揀沙律。🥣今日餐湯係蕃茄湯,味道唔錯,湯好滑,有粒粒蕃茄肉。🥗沙律正正常常,只係深烘芝麻醬好似唔使錢咁倒勁多,有啲咸。🍛牛肋條茄汁意大利飯,牛肋條炆得夠淋,夠入味,意大利飯中間有啲生,呢個係正常,不過好似生左啲啲😆個茄汁好熟悉,原來同個湯係一個味,整體可以。🥤今日落大雨有啲凍,就試下走凍啦。杯奶茶嚟到係微冷,唔錯。杯蘋果紅茶係暖嘅,少凍嘛,係會咁,唔係熱就得。
星期日中午嚟到天一商城,想食西餐,基本上都係得呢間。
🥣今日餐湯係蕃茄湯,味道唔錯,湯好滑,有粒粒蕃茄肉。
🥗沙律正正常常,只係深烘芝麻醬好似唔使錢咁倒勁多,有啲咸。
餐湯,沙律
午餐A:牛肋條茄汁意大利飯
走冰凍蘋果茶,走冰凍奶茶
2023-05-07
午餐
餐湯,沙律
2023-05-06 296 浏览
叫咗一個意粉同一個飯兩個都有加5蚊加底嚟咗個意粉之後,見到同以前嚟嘅份量一樣(以前冇加底),而且見到同隔離枱個份量都一樣就問咗下員工 個意粉係咪有加底但個員工反問:係邊份有加底我就答:兩份都有加底個員工就話:咁呢個係加底(如果個意粉係有加底,點解要問咗我邊份揀加底先答到我?好奇怪)不過係咪真係有加底其實都深究唔到,可能真係有另外有啲衛生問題,食個時係8點9左右(鋪頭閂10點,賣單走個時係9點半),員工可能想執咗啲嘢先,方便收工但枱面上嘅餐具原本係用個膠兜裝住(應該都係衛生關係唔想直接放餐具係枱)不過個員工就選擇將個膠兜拎走,直接將餐具放係枱,下面的確有幾張紙巾,但個員工係將啲餐具隨意散放係枱,而唔係用紙巾墊住嘢食係幾好食,如果唔係都唔會之前食過再嚟,但今次員工嘅行為同對答的確令人r哂頭
叫咗一個意粉同一個飯
兩個都有加5蚊加底
就問咗下員工 個意粉係咪有加底

但個員工反問:係邊份有加底
我就答:兩份都有加底
個員工就話:咁呢個係加底

不過係咪真係有加底其實都深究唔到,可能真係有

近排想食卡邦尼意粉,就係呢個app睇到呢間評價唔錯嘅店,去到天一商場,見到兩間鋪名都有Bello嘅店,即刻打開個app睇真啲,好彩冇入錯鋪,地方幾大,餐牌都好厚,下午茶時間人流量都幾好!叫咗個是日午餐A同卡邦尼意粉,配菜揀咗沙拉和湯,一杯凍檸茶和榛子咖啡。是日午餐A真係唔掂!唔知食緊d咩,肉無肉味喔!卡邦尼意粉一上到睇顏色就知唔好食,個汁白色嘅?!同我係頌富&you食嘅卡邦尼意粉簡直天差地遠!隔離有個Bello鋪名,佢地無卡邦尼意粉,只寫左白汁煙肉蘑菇意粉,我無食過,亦都唔知呢兩間係咪同一個老闆,但睇兩間意粉叫法就知咩料了~兩個套餐好食嘅淨係前菜:沙拉同個湯。一句到尾,我唔會再幫襯呢間鋪了
是日午餐A真係唔掂!唔知食緊d咩,肉無肉味喔!
兩個套餐好食嘅淨係前菜:沙拉同個湯。
一句到尾,我唔會再幫襯呢間鋪了
是日午餐A
卡邦尼意粉
2023-04-15 195 浏览
忌廉吞拿魚長通粉$62外賣+$2忌廉汁好「傑」身,通粉口感夠軟,不過吞拿魚份量極極極少,肉眼吾多見,食都只食到好似幾粒蔥花size的吞拿魚碎😒超失望!餐湯係南瓜湯,正常味。蘋果紅茶入口茶味比較重,唔算好甜。整體來說:吾抵食,冇下次!浪費我特登坐車入黎買😔。📍 Bello Dining (天水圍)天水圍天秀路8號天一商城2樓2011-2013號舖#hkig #hk #hongkong #foodphoto #foodie #hkiger #foodiehk #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #instafood #hkfoodblogger #yummy #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨 #食評 #天水圍 #西餐 #吞拿魚 #長通粉

忌廉吞拿魚長通粉$62
外賣+$2

餐湯係南瓜湯,正常味。

蘋果紅茶入口茶味比較重,唔算好甜。

整體來說:吾抵食,冇下次!浪費我特登坐車入黎買😔。

📍 Bello Dining (天水圍)
天水圍天秀路8號天一商城2樓2011-2013號舖

2023-04-15
4 分钟 (外卖自取)
2023-04-14 159 浏览
作為天水圍人,已經幫襯左Bello好多次🍴🍴🍴🍴🍴個人認為係全天水圍最好食嘅西餐😂😋😋😋牛柳 - 對得住價錢😋意粉、小食、pizza都好唔錯👍🏻幫襯過好多次了平時夜晚食都要排隊的🧍‍♂️🧍🧍‍♂️🧍‍♂️🧍‍♂️🧍‍♂️鍾意佢個蜜糖玫瑰雞翼😋🐓以前有個烤春雞都正,但衣家冇左😭😭食左幾年質素都keep到🤟🏻🤟🏻🤟🏻會繼續幫襯☺️☺️☺️☺️😋😋
作為天水圍人,已經幫襯左Bello好多次🍴🍴🍴🍴🍴
個人認為係全天水圍最好食嘅西餐😂😋😋😋

牛柳 - 對得住價錢😋

意粉、小食、pizza都好唔錯👍🏻
幫襯過好多次了

鍾意佢個蜜糖玫瑰雞翼😋🐓
以前有個烤春雞都正,但衣家冇左😭😭

食左幾年質素都keep到🤟🏻🤟🏻🤟🏻
會繼續幫襯☺️☺️☺️☺️😋😋
  • 香煎紐西蘭牛柳
2023-04-11 161 浏览
今天去了天一商場,想試吓天水圍少有嘅cafe。叫了個夏威夷風情薄餅,薄餅比較乾,芝士硬身,吃了也不覺得特別。另外,也叫了個雞扒番茄意大利粉,雞扒還好,意大利粉較淋。三色醬薯條,多油,質素一般,醬汁普通。最後,凍檸茶,茶太淡,沒有茶味。食物質素不說,服務態度十分之差。當食唔晒食物,想要取走嘅時候,已經收了外賣費用,卻只提供餐盒,沒有外賣袋。而最後結帳的時候,那收銀店員十分不耐煩,沒有禮貌,更教訓顧客怎樣使用支付工具。作為一間Cafe,服務態度理應較好,如果是這樣體驗嘅話,咁我不如幫襯茶記好過😂。而作為曾經嘅老顧客,再也不會再光顧。再見👋
今天去了天一商場,想試吓天水圍少有嘅cafe。
叫了個夏威夷風情薄餅,薄餅比較乾,芝士硬身,
淡,沒有茶味。

食物質素不說,服務態度十分之差。當食唔晒食
三色薯條及薄餅

2023-04-11
2023-03-28 189 浏览
呢間嘢係我每個星期返屋企探阿媽嘅時候都會食嘅下午茶~次次都要13:45就落嚟排隊拎定飛等位~如果唔係有排等位😂因為呢間嘢真係長期排隊🤣🤣下午茶有大概十幾個選擇,我通常食開芝士火腿牛角包/墨西哥卷等等,因為呢度會即叫即整熱辣辣,我最鍾意佢嘅牛角包夠牛油香又鬆化👍🏻👍🏻雖然我估佢都係交貨嚟,但有時廚師只要肯比心機用心思整好嘢食,都可以比其他人更勝一籌!👍🏻佢有一個餐係迷你蕃茄肉醬意粉配牛角包,所以食完個包都唔使驚唔夠飽🥰 肉醬意粉都唔係嗰啲一早撈定晒擺喺度嗰種,又係入口熱辣辣!而且調味亦都好出色,好多蕃茄粒!

• 牛角包
2023-03-12 194 浏览
Resto🍴Lunch: BBQ醬豬軟骨漢堡包🐽🍔 hkd$78@bello_dining 👉🏻 漢堡🍔被微微烤焗過才上桌故表皮微脆,切面部分抹上了一層牛油作調料但整體鹹度不高且不會吃得滿嘴是油,質感而言帶微空氣感但以這個價位而言也能接受,牛油香中透出淡淡烤焗香,客觀而言味道而言不錯👌🏻👉🏻 太陽蛋🍳|BBQ醬豬軟骨🐽 輕輕一戳蛋黃會爆漿,蛋液流在豬肉上增添蛋香,要是能降低太陽蛋的油感會更喜歡,感覺油感稍重🤏🏻BBQ醬豬軟骨是質感偏軟的豬肉,嚼起來偏濕潤是滿滿的BBQ醬,BBQ醬質感偏流質故能均勻地掛在豬肉絲之上,甜度2.5/10、鹹度1/10是以甜感為主的BBQ醬,以HKD$78的套餐價而言粉量很是慷慨,個人認為性價比很高✨👉🏻 薯條🍟|沙拉🥗薯條厚度不錯口感不乾柴,上桌時熱騰騰的是新鮮炸起,加上油感不重且以少量調料調味吃起來負擔感不台高🆗沙拉份量偏少但沙拉菜挺新鮮,嚼起來帶蔬菜的清甜感,在下單時也能選擇走汁/少汁很是貼心~📌 Overall看著ig page上的BBQ醬豬軟骨漢堡包的貼文很是吸引,hkd$78便能享用漢堡+薯條+沙拉+飲品定價很是佛心且味道也不錯,匆忙間尋找的餐廳有
Resto🍴
Lunch: BBQ醬豬軟骨漢堡包🐽🍔 hkd$78
@bello_dining

👉🏻 漢堡🍔
👉🏻 太陽蛋🍳|BBQ醬豬軟骨🐽

👉🏻 薯條🍟|沙拉🥗
📌 Overall
看著ig page上的BBQ醬豬軟骨漢堡包的貼文很是吸引,hkd$78便能享用漢堡+薯條+沙拉+飲品定價很是佛心且味道也不錯,匆忙間尋找的餐廳有帶來驚喜✨
🌟 味道:🌕🌕🌕🌕🌑 i.e. 8.25/10
🌟 CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌖(很划算!!!
Bello Dining @bello_dining
📍 Shop 2011 - 2013, One Sky Mall, 8 Tin Sau Road, Tin Shui Wai, N.T. Hong Kong Hong Kong
💰 沒有10%服務費
回訪指數:路徑天水圍可以一試~
甜度&濃度scale說明🙌🏻
0/10是嚐不到甜味/濃度,1/10以上都是能嚐到的😚
每個人對甜度&濃度的敏感度跟感知也不一樣
數字全為個人感知,100%主觀
註:🌕🌕🌕🌕🌑或以上已是好吃😆
2023-02-21
BBQ醬豬軟骨漢堡包🐽🍔
餐廳套餐前菜可選擇西湯或沙律,我喜歡西湯熱熱的 ,蕃茄湯有驚喜,超級濃郁!Juicy 😎😎鮮茄忌廉墨魚仔意粉🍝汁偏酸甜,我覺得很適合我的胃口🥰意粉亦煮得恰到好處,兩個人Share吃也沒有什麼問題!脆炸粗薯條 🍟(蜜糖芥末醬+黑松露醬+蕃茄醬)🤭🤭薯條有三個醬汁選配,我就最喜歡吃這個黑松露醬啦一個價錢有三個醬,十分超值!總有一款適合你口味!薯條外脆內軟,超好吃

鮮茄忌廉墨魚仔意粉🍝

脆炸粗薯條 🍟
(蜜糖芥末醬+黑松露醬+蕃茄醬)🤭🤭
午餐
2023-03-09 133 浏览
1️⃣芝味焗雞法包 🥖佢係千島醬配芝士🧀襯埋麵包一齊食🥰呢個配搭係一定match既🥰麵包都焗得好脆唔會硬到打死人果隻法包🤭然後佢性價比好高🥰 去開天水圍都可以過去食😚2️⃣卡邦尼意粉🍝好creamy意粉軟硬程度煮得岩岩好👍🏻同樣都係性價比高🥰餐廳免加一,午市套餐可以揀湯或沙律🥗仲會送野飲🥰蘋果紅茶☕️蜜桃紅茶都唔洗加錢,不過特飲就要加十蚊😛我叫左杯美祿泡泡龍飲,都ok!😍————————————————————
1️⃣芝味焗雞法包 🥖
2️⃣卡邦尼意粉🍝
好creamy意粉軟硬程度煮得岩岩好👍🏻同樣都係性價比高🥰

————————————————————
一年多前禁堂食時叫過一次外賣,今次再幫襯就梗係堂食啦。未夠7pm去到都已經有幾枱客食緊,我地坐低無幾耐又多幾枱,望到隔離啲食物賣相都幾好,我哋好快決定了要一個主菜加一個pizza。🍴香煎紐西蘭牛柳6安士 $136配黑松露燒汁、黑松露薯蓉、雜菜🍴辣肉腸牛肉粒薄餅 $96(+$22轉套餐)套餐前菜可揀湯或沙律,天氣凍當然飲湯啦,呢一晚嘅蕃茄湯勁濃郁,有驚喜,我哋兩個都覺得好好飲!主食方面牛柳先到,味道正正常常,但始終係牛柳所以五成熟都有啲硬,配角黑松露薯蓉好幼滑好有黑松露味,我會為咗薯蓉再黎幫襯~至於薄餅上枱熱辣辣,配料夠多,味道正常不過不失。

🍴香煎紐西蘭牛柳6安士 $136
配黑松露燒汁、黑松露薯蓉、雜菜
🍴辣肉腸牛肉粒薄餅 $96
(+$22轉套餐)

2023-02-01 245 浏览
天水圍抵食意粉🥕忌廉吞拿魚長通粉$58⭐️⭐️⭐️⭐️☆勁creamy,好多吞拿魚,不會太鹹,完全拌勻長通粉黎食。🥕意式青醬雜菌扁意粉$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️勁creamy勁多醬,幾香下,雜菌都有好多,食完好滿足!🥕鮮茄雞扒扁意粉$60⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蕃茄汁偏甜,係清甜既感覺,雞扒大大塊,煎得好香口,非常juice易咬!扁意粉硬度適中,份量足夠。🥕鮮茄龍利柳扁意粉$60⭐️⭐️⭐️⭐️☆龍利柳煎得剛剛好,好香口,肉質鮮甜嫩滑,好大塊,不會腥。🥕是日餐湯🥕是日沙律🥕凍蜜桃紅茶🥕凍蘋果紅茶======詳情======Bello Dining天水圍天秀路8號天一商城2樓2011-2013號舖================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #天水圍好去處 #天水圍美食 #RR天水圍 #RR西餐 #西餐 #鮮茄龍利柳扁意粉 #鮮茄雞扒扁意粉 #意式青醬雜菌扁意粉 #忌廉吞拿魚長通粉 #意粉 #長通粉 #蘋果紅茶 #蜜桃紅茶 #雞扒 #龍利柳 #Bellodining
天水圍抵食意粉

🥕忌廉吞拿魚長通粉$58⭐️⭐️⭐️⭐️☆
勁creamy,好多吞拿魚,不會太鹹,完全拌勻長通粉黎食。

忌廉吞拿魚長通粉

🥕意式青醬雜菌扁意粉$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
勁creamy勁多醬,幾香下,雜菌都有好多,食完好滿足!

意式青醬雜菌扁意粉

🥕鮮茄雞扒扁意粉$60⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鮮茄雞扒扁意粉

🥕鮮茄龍利柳扁意粉$60⭐️⭐️⭐️⭐️☆
龍利柳煎得剛剛好,好香口,肉質鮮甜嫩滑,好大塊,不會腥。

🥕是日餐湯

鮮茄雞扒扁意粉
是日餐湯沙律
蜜桃紅茶;蘋果紅茶
2023-01-07 1610 浏览
自己覺得天水圍係一個美食沙漠🙈或者可能純粹自己少去今次都係因為去濕地公園先山長水遠入嚟呢間算係出名抵食嘅西餐廳,平均$60一個午餐,包沙律或者餐湯,另外仲有飲品沙律正正常常🥗用上深煎芝麻醬▶️ 鮮茄龍利柳扁意粉 ($60)喺OpenRice見係熱門之選,唔食魚可以叫雞扒嚟到份量都幾大,上面龍利柳都兩大條架🐟賣相相當吸引,至少感覺唔頹意粉整到al dente,食落軟硬適中🍝絕對係好食嘅意粉蕃茄醬雖然唔係用天然蕃茄整🥫因為見到有一罐罐罐頭意大利牌子嘅蕃茄醬喺旁邊,但係食落唔會太鹹,反而仲有蕃茄嘅鮮甜味🍅稀杰度亦啱啱好,唔會好水汪汪又或者太油膩因為扁意粉比起一般意大利粉面積大,所以更加黏番茄汁😋夠晒濃味龍利柳雖然一定係用雪藏嗰隻,但係好在用香草醃完同煎完之後冇雪藏味魚柳幾腍又冇骨,煎到嗰邊微微香脆👍🏻成個意粉帶有自家製homemade嘅風味,意粉質感相當出色▶️ 蘋果紅茶跟餐飲品,係唔需要加錢嘅選擇入邊算特別啲,另外有個蜜桃紅茶微微帶啲蘋果香味🍎唔會太甜,味道天然飲到尾都品嚐到茶味,同時唔會太苦☕️比想像中好飲-食物果然幾有質素,意粉整得好味,達到西式餐廳嘅標準環境同服務都OK,只係晏晝嚟到要等一
自己覺得天水圍係一個美食沙漠🙈或者可能純粹自己少去
今次都係因為去濕地公園先山長水遠入嚟

沙律正正常常🥗用上深煎芝麻醬

▶️ 鮮茄龍利柳扁意粉 ($60)
喺OpenRice見係熱門之選,唔食魚可以叫雞扒

意粉整到al dente,食落軟硬適中🍝絕對係好食嘅意粉
鮮茄龍利柳扁意粉

稀杰度亦啱啱好,唔會好水汪汪又或者太油膩

魚柳幾腍又冇骨,煎到嗰邊微微香脆👍🏻
成個意粉帶有自家製homemade嘅風味,意粉質感相當出色

▶️ 蘋果紅茶
跟餐飲品,係唔需要加錢嘅選擇入邊算特別啲,另外有個蜜桃紅茶
微微帶啲蘋果香味🍎唔會太甜,味道天然
飲到尾都品嚐到茶味,同時唔會太苦☕️
比想像中好飲
食物果然幾有質素,意粉整得好味,達到西式餐廳嘅標準
環境同服務都OK,只係晏晝嚟到要等一陣位,不過都快嘅 (有限時)
⚠️要留意係餐廳淨係收支付寶、現金或八達通
個人覺得價錢來講係幾抵食嘅,因為意粉份量十分足,食晒成個都飽肚