2018-10-06 729 浏览
今日見客前食返個豐富早餐先,見到這間米線店,早餐只需$26,心諗好唔好食呢?見入面好大間,好舒服,一於試下。坐底侍應生好有禮貌問我食什麼?我叫左個早餐,有炸菜肉碎米粉、炒蛋、餐肉,仲有半個脆脆豬仔飽,好鬼豐富,$26真係好抵食,好多茶餐廳d米粉求其滾兩野,來到客面前仲係硬倔倔,但這裡的米粉來到好軟淋,入晒湯味,可能師傅做開米線,所以煮米粉都有一手,個蛋炒得好滑,好香蛋味,豬仔包又夠脆口,食完飽晒,見客都醒晨d。
2018-09-27 639 浏览
新蒲崗開了幾間新食店,今次來試試其中一間➡️Ben哥米線營業時間很早開,方便上班一族來吃早餐,下午茶時段也有指定優惠🕒三時多到來吃下午茶時段,環境寬闊,空調非常大,未吃東西巳感到陳陣寒意😖這兒用落單紙order的✏點了番茄口味的米線,配菜是雞肉及豬皮 📣 雖然巳註明走芫茜,可是米線來到仍看到芫茜所在,可能廚師看漏了,唯有照由它浸在湯吧😑番茄湯底有些肉碎,份量也不算少,湯底很夠味唔淡口下午茶是包兩款$7的配菜,雞肉需$10,需補回差價,豬皮和雞肉也很大片,豬皮爽口,雞肉易咬夠腍,米線較為幼身,吸收了番茄湯底的味道, 啱我的口味😏
新蒲崗開了幾間新食店,今次來試試其中一間➡️Ben哥米線

這兒用落單紙order的✏

點了番茄口味的米線,配菜是雞肉及豬皮

番茄湯底有些肉碎,份量也不算少,湯底很夠味唔淡口

因為附近無乜好食,所以求其入左依間餐廳食lunch!店入面超大,好空曠,大把位,坐落好舒服。客人全部用餐紙點餐,就咁講比店員落單都得,唔洗咁浪費~另外有四個湯底選擇,竟然仲有個人口味選擇可以跟返自己口味而調節味道,仲睇到湯底有乜配菜!Good ! 加餸方面,個人覺得有小小貴!好食果d餸都要成$10,而且黎到又唔係話真係好多!不過佢送野飲,凍飲唔洗加錢,所以都可以接受!早餐/下午茶時段會平d: 落單時員工好細心全部每項覆一次,而且態度nice到爆,又同我地傾計,好開心但最後都落錯左單,我地兩碗番茄湯底,但黎左碗小鍋,不過個店員有講佢老花睇唔清😂😂佢對單果陣我地又無聽清楚。而味道方面,番茄湯底的番茄味道唔出,肉碎味比較重,而且成碗麵都有d油,因為佢d肉碎全部係肥豬肉,一粒瘦肉都無!如果想試番茄湯可以走肉碎😂比較鍾意我妹妹既小鍋米線湯底,清淡d,但又唔係話無味,小小咸咸地既味道~整體黎講都唔錯!經過可以一試,員工服務唔錯,用餐時候開心,味道ok,但唔係超級想去的餐廳。

客人全部用餐紙點餐,就咁講比店員落單都得,唔洗咁浪費~
另外有四個湯底選擇,竟然仲有個人口味選擇

番茄湯米線

小鍋米線

2018-09-22
小鍋米線
2018-09-10 448 浏览
一試公司附近新開嘅米線,外賣自取有九折,貪小便宜嘅我就梗係買番公司食!嗌咗麻辣米線配墨魚頭小小辣+凍鴛鴦 共$37米線嘅質地同平時食開嘅米線相比較為硬身,無咁煙un 麻辣湯底我覺得還可以,配料芽菜,肉碎,芫茜都好多,墨魚頭值得一試,份量多又唔un,整碗份量足,食得飽。凍鴛鴦不過不失。
米線嘅質地同平時食開嘅米線相比較為硬身,無咁煙un
麻辣米線配墨魚頭
外卖自取
麻辣米線配墨魚頭
2018-09-03 292 浏览
本人下午食金菇豬紅豬潤米線,豬紅豬潤超硬超鞋超難食,非常不新鮮,米線也很硬,好難食,只有金菇食得落口,當時門市並不忙碌麻煩請大大改善,新開張都咁,好難維持下去。
2018-08-31 323 浏览
某日要出去新蒲崗做野, 本身好少黎, 有D餓都唔知去邊搵野食, 見到呢間新開既米線店,即刻埋去食D野.仲有得送野飲wo!當時未到下午茶時間, $36配2個送既米線仲包埋野飲確實幾抵!店內都坐得舒服, 都闊絡, 同埋都有D design既, 灰色磚襯返白&木色既枱櫈,有別一般既米線店XD入正題, 叫野食!都幾多選擇!原來仲有早餐供應, 都幾岩O係呢頭返工既朋友仔!豬大腸魚皮餃蕃茄湯米線豬腸洗得乾淨, 冇異味, 仲滷得好入味!蕃茄湯底好足料!好多蕃茄粒粒, 唔錯!唯一覺得個魚皮餃淋左少少, 夾起隻餃, 個皮同個餡會分離左.豬軟骨豬耳中小辣米線豬軟骨夠哂淋, 豬耳又夠哂口感同入味, 好食!另外再叫左個Ben哥烤雞翼, 賣相同味道都OK!附送餐飲~
某日要出去新蒲崗做野, 本身好少黎,
有D餓都唔知去邊搵野食, 見到呢間新開既米線店,
即刻埋去食D野.

仲有得送野飲wo!

店內都坐得舒服, 都闊絡,
同埋都有D design既, 灰色磚襯返白&木色既枱櫈,
有別一般既米線店XD

入正題, 叫野食!
都幾多選擇!

原來仲有早餐供應, 都幾岩O係呢頭返工既朋友仔!

豬大腸魚皮餃蕃茄湯米線
豬腸洗得乾淨, 冇異味, 仲滷得好入味!
蕃茄湯底好足料!好多蕃茄粒粒, 唔錯!

豬軟骨豬耳中小辣米線
豬軟骨夠哂淋, 豬耳又夠哂口感同入味, 好食!

另外再叫左個Ben哥烤雞翼, 賣相同味道都OK!

附送餐飲~

2018-08-19 233 浏览
咁啱行入新蒲崗 見到有間新開嘅米線鋪 本身都鍾意食米線嘅我梗係要試下啦 佢寫住試業中 啲價錢又幾平 就嗌咗個什錦米線 嘩佢啲米線真係幾好食呀 冇譚仔咁咸 但又唔會唔入味 真係好好呀 我下次都應該會再黎
2018-08-11 311 浏览
今日和同事午餐去咗公司附近新開的米線舖,尤其難得我哋嗰區冇乜好野,佢開左已經好想試。雖然午餐時候好多人,但那位男經理好快就幫我哋安排有位。我哋叫左一個小窩米線,一個番茄米線,一個麻辣米線同一款小食。啲野食好快嚟,三款米線都好大碗,我食小窩米線就覺得好味尤其推薦腩肉同墨魚頭,我同事食麻辣就覺得夠辣但太多油。我覺最好食係個雞翼小食,雞翼夠熱外皮夠脆而且內面多肉汁,真係必食。雖然啲野食好味但我就覺得貴左少少,如果平啲我都會日日去食。
,我同事食麻辣就覺得夠辣但太多油

雖然啲野食好味但我就覺得貴左少少,如果平啲我都會日日去食。
2018-08-10
  • Ben哥雞翼