2020-06-10 750 浏览
我係一個芫荽怪🤪今日又有同事用芫荽嚟引我出去食飯😆😆同事話附近有間勁多芫荽嘅米線😁😁😁去到都好多人,我哋等左一陣先入到去😅嘩,見到餐單雖然好多選擇,不過我當然係order芫荽米線啦😎不過比我想像中普通其實係OK好味嘅,不過我覺得唔鍾意食芫荽嘅人都會食,因為完全冇芫荽味😅😅😅我反而覺得菠菜湯底個味仲勁過芫荽跟住我哋四個人order一碟雞翼雞翼好味喎,仲有三罐辣粉任君選擇不過唔係講笑真係好辣下🙈但係好好味😋😋😋
我係一個芫荽怪🤪
今日又有同事用芫荽嚟引我出去食飯😆😆
同事話附近有間勁多芫荽嘅米線😁😁😁
去到都好多人,我哋等左一陣先入到去😅
不過比我想像中普通
我反而覺得菠菜湯底個味仲勁過芫荽
跟住我哋四個人order一碟雞翼
雞翼好味喎,仲有三罐辣粉任君選擇
不過唔係講笑真係好辣下🙈
但係好好味😋😋😋
2020-06-09
2020-04-29 698 浏览
公司附近都無乜粉麵店,揾揾下比我發現Ben 哥米線,心唸試下無妨希望可以發掘多間食堂😃睇下餐牌先🤓湯底有7款,選擇都算多啦,我點咗麻辣小辣,轉芽菜底(Ben哥嚟樣好,可以比你轉)由於點菜紙上無得走米線轉芽菜底,要特別同店員要求,店員唔會怕我煩幫我同㕑房講😍配菜我揀咗豆卜,蟹柳,韓國魚蛋同埋豬紅等咗大約十分鐘,終於有得食啦,不過湯底太油(小辣都幾油下😟)令我唔係好想食,啲餸嘅味道就一般啦,無驚喜🤣如果下次再嚟會叫芫茜波菜湯底,希望會清啲😅會再幫襯嗎? 無得選擇下就會
睇下餐牌先🤓

配菜我揀咗豆卜,蟹柳,韓國魚蛋同埋豬紅
如果下次再嚟會叫芫茜波菜湯底,希望會清啲😅

會再幫襯嗎? 無得選擇下就會

2020-03-03 591 浏览
疫市中其實商機處處!同老闆的朋友冰室竟然offer可做開会場地!Ben哥平常午餐時人超多的,留至下午茶(2時后)才去。一來平小小,二來也不用和其他客人坐太近。味道一向中上,喜歡它的酸菜,令大大碗的米線更清爽。下午茶時間另一好處是冷熱飲是免費的!

味道一向中上,喜歡它的酸菜,令大大碗的米線更清爽。

下午茶時間另一好處是冷熱飲是免費的!
2020-02-25
2020-01-31 636 浏览
芫茜菠菜湯米線🍜$28腩肉🐷$10免費轉五穀米線😎湯底夠清,芫茜味道夠重😚加埋菠菜蓉,感覺清新又健康😝我飲晒成個湯先走😂腩肉醃得夠入味,微辣,薄切🙈五穀米線感覺同普通米線差唔多😇Ben哥米線 (九龍灣)九龍灣海濱道83號宏利大樓1樓W3 號舖
芫茜菠菜湯米線🍜$28

腩肉🐷$10
免費轉五穀米線😎

湯底夠清,芫茜味道夠重😚
加埋菠菜蓉,感覺清新又健康😝
我飲晒成個湯先走😂

腩肉醃得夠入味,微辣,薄切🙈
五穀米線感覺同普通米線差唔多😇

Ben哥米線 (九龍灣)
九龍灣海濱道83號宏利大樓1樓W3 號舖
2019-11-13 705 浏览
今次係第三次去食Ben 哥米線喇。☺️鍾意食辣嘅朋友: 🌶🌶🌶我個朋友好鍾意食辣野,所以每次都叫麻辣米線。依三次,佢分別叫左中辣、大辣同埋特辣。對鍾意食辣嘅佢,佢就覺得唔夠辣,辣度不及某知名米線專門店嘅大辣。😅少少辣就夠嘅我: 🙎🏻‍♀️我就叫左沙嗲豬骨湯底,味道香濃,但辣度較低。好適合唔食得太辣嘅朋友呀!😋😋整體來說: 配菜選擇唔夠,特別係丸類既選擇比較少🤨。 而湯底中亦有肉碎,肉碎中有一半偏肥🤭。而肉碎有啲辣味,要留意番喎!而餐廳貼心嘅係,選擇湯底嘅時候,可以選擇需唔需要走配料,唔鍾意食芫荽或者蔥嘅朋友,要記得寫走青喇!😉另外,可以免費轉為五穀
今次係第三次去食Ben 哥米線喇。☺️

鍾意食辣嘅朋友: 🌶🌶🌶

少少辣就夠嘅我: 🙎🏻‍♀️

整體來說:
2019-08-15 703 浏览
今日lunch去咗宏利大廈間Ben哥米線食。呢頭附近冇咩餐廳,所以間間都好多人包括Ben哥米線。等左一陣就入咗去,個場好暗,啲枱枱櫈櫈又係深啡色或者黑色咁令到個場更加暗。基本上間間米線鋪都係差唔多,有得散叫同埋有套餐,佢呢有三款套餐一款係齋券,一款係海鮮,一款係牛,一款係豬。我就叫咗海鮮系列小鍋米線,有魚腐,魚蛋,蟹柳,魚皮餃,重有啲基本配料,好似韮菜,酸菜,蔥果啲咁。都好大碗但麻麻地,全部都唔係靚料,一般佳宝貨咁,湯都好重味精。另外,雖然係清湯但係都好鬼酸唔知係咪因為啲酸菜令到成碗湯到好酸。食完之後我灌咗成日水...
今日lunch去咗宏利大廈間Ben哥米線食。

呢頭附近冇咩餐廳,所以間間都好多人包括Ben哥米線。

食完之後我灌咗成日水...
海龍王

2019-06-03 666 浏览
第一次知道原來manulife 裡面都有幾間餐廳。為左快,所以就揀左呢間米線。米線湯底都有唔少選擇,有蕃茄,清湯,酸辣,麻辣。而佢既辣度都有得俾您揀。作為lunch ,應該唔會有咩同事選擇唔到。佢既餸就一般多選擇,亦都無咩好特別既餸。今次食左酸辣小辣魚腐牛展米。佢酸辣其實就無乜酸味,小辣既辣其實同平時BB辣差唔多,所以似食緊淨辣既米線。芽菜,腐皮酸菜得好少,而魚腐同牛展都無咩特色。係一碗平平無奇既米線,會再食,但唔係會成日食。
佢既餸就一般多選擇,亦都無咩好特別既餸。
今次食左酸辣小辣魚腐牛展米。
係一碗平平無奇既米線,會再食,但唔係會成日食。

2019-01-15 737 浏览
今次食米線食到入宏利大廈?起初真係覺得好奇怪,仲猶豫緊上唔上去到😂🍜最後決定上去一試👍Hi Ben 哥👋🏻👋🏻#腩肉魚腐小小辣米線 (麻辣)$46一上枱聞落勁香!腩肉份量比較少得三塊😂,但呢間既腩肉比較薄身同肥,肥膏同肉既比例真係1:1😂😂本身睇好似無咩色,以為無味,但食落又咸咸地幾好味👍魚腐真係必叫,吸曬啲湯食勁入味🧡湯底唔會油,飲落有陣好香濃既味,唔會好咸。幼米線好滑,軟硬適中👍下次會試埋其他分店!

Hi Ben 哥👋🏻👋🏻

#腩肉魚腐小小辣米線 (麻辣)$46

一上枱聞落勁香!腩肉份量比較少得三塊

下次會試埋其他分店!
2019-01-15
2018-08-11 881 浏览
午市套餐-有魚皮餃、魚腐、魚蛋和蟹柳,連飲品$55蚊起,要酸辣或麻辣同凍飲另加,魚腐新鮮有魚味,我覺得好食過米線陣啲魚腐,其他就一般,無乜味,總括而言一般般啦,午市快餐還ok.
海龍皇米線
2018-08-09
2018-08-03 570 浏览
麻辣唔掂,無麻感覺只用辣油加辣,完全唔香。另叫肉醬,竟然俾一兜仔本身加面頭肉碎當肉醬,又咸又唔新鮮,叫小食雞翼無落單,落單仲要成枱搭單夾埋一張,試業期間無小食落單時唔講,最後用左42蚊食左個加左肉碎淨米線加凍飲,仲要好難食。以後都唔會再去
2018-08-03
午餐
2018-07-25 540 浏览
係果頭返工真係無啖好食,見有間米線新開,人頭湧湧,就試下啦,一試,伏到一個點...未食過咁難食gei米線,得湯底正常,米線過淋,貢丸鬆軟唔彈牙,豬軟骨似湯渣,皮蛋無味
2018-07-19
10 分钟 (外卖自取)