頭先叫左個外賣--->肥牛金菇芽菜米線番茄湯底走芫荽,番到屋企先發現佢比左碗冬菇芽菜米線番茄湯底(仲要冇走芫荽)搞到我要好辛苦挑走D芫荽,挑挑下發現原來連肥牛都無比!金菇聽錯冬菇都算,而家連肥牛都冇塊!錢就收齊!貨不對板!員工態度又差!貼錢買難受!激到我一肚氣!同埋我叫左杯冷檸樂,佢就咁比罐可樂我就算,好彩我發現得早,佢即時換左比我!!!!諗住打電話去間鋪同佢講,點知電話無人聽!以後唔會再幫襯!!!!!!!!!!!
搞到我要好辛苦挑走D芫荽,挑挑下發現原來連肥牛都無比!
金菇聽錯冬菇都算,而家連肥牛都冇塊!
諗住打電話去間鋪同佢講,點知電話無人聽!
以後唔會再幫襯!!!!!!!!!!!

肥牛金菇芽菜米線番茄湯底走芫荽—>變左做冬菇芽菜米線番茄湯底(仲要冇走芫荽) 連肥牛都無比! 金菇聽錯冬菇都算,而家連肥牛都冇塊!
電話無人聽!
题外话/补充资料: 以後唔會再幫襯!!!!
2019-07-14
10 分钟 (外卖自取)
應該再找不到有這麼難吃的米線鋪了,酸菜可以食出甜味,也是技術厲害。服務態度差,將買單牌好大力丟你張檯,好像白吃不用給錢,沒有最差,只有更差,浪費我的時間。。。。
2019-06-25 392 浏览
經常去美孚都冇留意到呢間米線,今次朋友帶我黎首次嘗試,地方好細,只有幾張檯,最多可以容納20-25人左右,排隊需要係門外面等,買外賣會更好。晚上6點左右去,唔算太多人,係門外等左5分鐘左右就有位啦,朋友推介墨魚🦑頭,另外再叫左個酸辣五穀米線五穀米線🍜有五隻色幾特別,米線較軟身,份量好多,普通米線轉做五穀米線仲唔駛加錢,可以一試,酸辣個湯底有得揀6種唔同程度既辣,好貼心,唔食得辣既仲有普通小鍋米線選擇試埋個墨魚頭非常掂呀,冷盤,咬落去爽口唔黏牙,配左少少既辣醬,美味非常
2019-06-18
  • 墨魚頭
2019-04-30 502 浏览
落order時要客人係個位到叫出去,行出去叫又叫返人坐底,我黎食飯唔係黎唱山歌,點解要客人禁樣叫出去?對上一次叫酸菜都可分上,今日叫就話唔得,明明上次都可以點解今次唔得,原因係師傅唔可能令酸菜分開????????上次師傅又分得開禁勁!明明係叫墨魚頭,但係就比墨魚腳?
明明係叫墨魚頭,但係就比墨魚腳?
2019-04-25 422 浏览
自從美孚開咗Ben哥米線,試過推介既墨魚頭後就好鍾意食,一個月食2、3次。但最近發現味道唔同咗,食開麻辣小小辣但湯底淡咗無乜麻味而變咗食小辣,墨魚頭無咁爽口仲無乜味。今晚再次幫襯,原本想堂食但個地好滑感覺有啲污糟就改為外賣。叫咗麻辣墨魚頭魚腐米線小辣(走韮菜、芽菜)。等咗15分鐘先有,其間有問過個亞姐咁耐既,純粹驚漏單,但個亞姐目無表情答「未得喎」。返家一打開😱點解同平時唔同樣既,啲肉碎唔見晒,收成$10一個餸既墨魚頭居然得6小粒😩味道已經無咁好食,連啲餸都咁少,收成$43(麻辣米線$31+2餸$17外賣9折)完全唔值。

麻辣墨魚頭魚腐米線
2019-04-25
15 分钟 (外卖自取)
2019-03-31 323 浏览
Ben哥米線下午茶時段好抵食,蕃茄米線加兩個7蚊嘅餸,送熱飲,只係38蚊!蕃茄湯底好香濃,有好多茄肉,加埋大量肉碎,好惹味叫咗蘿蔔、魚腐同雞翼,要加多10蚊。蘿蔔有時比較多渣,魚腐好淋身,雞翼都煮得好入味!
2019-03-31
2019-03-30 228 浏览
I ordered a mid-spicy noodles with kale, pigs ears and tofu skin for take-away. 10 minutes after I finished the noodles, my stomach started hurting and I threw up twice! It was horrible. I had a breakfast and didn't eat all day until I got this noodles from you guys. Please take good care of your ingredients, its very dirty.
ingredients, its very dirty.
2019-03-29
5 分钟 (外卖自取)
2019-01-19 518 浏览
今日傍晚去 美孚ben哥食米線,剛剛好趕得切 食下午茶餐 因為六點半前套餐連嘢飲$ 42蚊,但有時ben哥都好有人情味, 因為有一次我剛好六點半去到,沒有位入座, 男侍應幫我照落單下午茶套餐,等有人走我才入座, 好好人,我估這個男侍應就是ben哥今日我點了小窩米線豬耳加豬肚,豬耳肉好淋, 中層根好爽, 豬肚夠哂入味, 芽菜鮮好甜, 蔥花芫茜好香口, 我個人鍾意小鍋湯底 , 清清哋不會太鹹.我點了飲品 : 凍檸茶少甜小冰, 茶味比一般茶餐廳濃.
我估這個男侍應就是ben哥

我點了飲品 : 凍檸茶少甜小冰, 茶味比一般茶餐廳濃.

2019-01-16 435 浏览
Ben哥米線的前身是景村雲南米線, 感覺上是轉了店名而已,餐牌上的食物似乎大致相同。晚市點了豬軟骨、蘿蔔、墨魚頭酸辣米線中小辣。酸辣米線附有肉碎、芽菜、韮菜、莞茜、蔥。酸辣湯底酸味足,酸辣比例剛好,十分開胃。豬軟骨-有兩大塊,滷煮得夠冧夠入味。墨魚頭-份量不少,爽脆可口 蘿蔔煮得夠冧,但感覺上是清水煮的,味淡,亦欠缺蘿蔔本身應有的香甜味。晚市點選兩餸或以上米線送飲品 ,點了凍檸茶少冰少甜,個人覺得茶味偏淡。總體而言,小店的米線價錢合理,味道不錯,值得光顧。

湯底酸味足,酸辣比例剛好,十分開胃。

豬軟骨-有兩大塊,滷煮得夠冧夠入味。

墨魚頭-份量不少,爽脆可口

2019-01-15
  • 墨魚頭
2019-01-16 243 浏览
食咗幾年景村,轉咗名之後本身話同一班底,但樓面同廚房原班底呢幾個月都走咗大半。咁到底呢間仲算唔算係景村?食物方面,必嗌係墨魚頭,夠新鮮。有啲餸轉咗名之後都有改變,但有啲改咗都唔一定係好咗。豬軟骨以前係豬硬骨,而家炆耐咗就易入口好多且味道都keep到,不過份量明顯少咗。蘿蔔以前都係比較"爽脆",而家炆淋咗。但小弟覺到過咗火,有啲似湯渣,無曬蘿蔔味。至於其他人講咗味道飄忽我都認同。不過呢個係景村時就有了。食唔食到一碗好米線就要睇運數啦

食物方面,必嗌係墨魚頭,夠新鮮。
有啲餸轉咗名之後都有改變,但有啲改咗都唔一定係好咗。

2019-01-12
2019-01-13 196 浏览
今天突然好想食米線,之前有同學講過Ben哥米缐幾好味,就叫咗個下午茶米缐餐,由於太肚餓,所以無影食物相,但麻辣米幾好味,尤其個墨魚咀好好味,唔差,但由於有肉碎就比較油。
2019-01-09
15 分钟 (外卖自取)
下午茶
2019-01-13 184 浏览
半個月冇食了,食完覺得難食左。質素時好時壞,上兩個月明明都好食,琴日一食,湯冇哂味,辣又吾辣。以前小辣都會覺得辣,依家直頭冇味,仲吾辣過bb辣喎。小辣以前係好香好辣下的。令我感覺最差就係佢地員工的對話!我同一位員工反映吾辣,可不可以加辣(麻辣)佢同廚房講述返,我聽到廚房話:「出面咪有辣油囉,俾出面個d佢咪得囉」我就答佢:可以加返湯底既辣嗎?同辣油吾一樣員工再陳述返。之後廚房:「你話一樣咪得囉!」其實.... 我聽到哂啦........仲點會覺得係一樣呢...以前好中意依景村,轉左手都有一排吾好食,再變得好食過。依家... 係咪轉左廚師...Btw,次次食完墨魚頭都會肚痛.... 有次痛到以為要入院... 第2到食吾會咁嚴重.. 搞到吾敢再食.. 希望吾會再咁

令我感覺最差就係佢地員工的對話!
我同一位員工反映吾辣,可不可以加辣(麻辣)
我就答佢:可以加返湯底既辣嗎?同辣油吾一樣
員工再陳述返。
之後廚房:「你話一樣咪得囉!」
其實.... 我聽到哂啦........
仲點會覺得係一樣呢...

麻辣米線小辣
2019-01-02 124 浏览
呢間米線之前都有食過,前一排應該轉咗手改咗名,前幾日去咗食,味道雖然比以前有分別,不過整體嚟講都唔錯,幾好食👍🏼米線我叫咗番茄酸辣湯底,配豬耳大腸,份量都幾多下。個番茄酸辣湯底之前冇,原來係新嘅。配料有好多肉碎😍米線比一般米線鋪嘅幼,個人食開譚仔,所以口感唔太慣。餸方面都唔錯,豬耳夠爽,份量都夠。另外我再叫咗墨魚頭小食,價錢少少貴,不過個墨魚頭辣辣地而且好爽口,份量都OK,值得一試👍🏼👍🏼整體嚟講,味道都唔錯,價錢比一般米線鋪貴少少,值得一試。ps原來佢有送野飲優惠

整體嚟講,味道都唔錯,價錢比一般米線鋪貴少少,值得一試。
ps原來佢有送野飲優惠
墨魚頭小食
番茄酸辣米線
2019-01-02
$40.6 (下午茶)
墨魚頭小食
2018-12-16 227 浏览
Ben哥米線 (美孚)本想吃三哥,但男友說附近有家頗多人光顧的米線店,便去試試看😯。-星期六晚上20:00,店內的顧客也不少,剛巧有空位😍。-一坐下便聞到有一陣怪怪的臭味,像一條洗不乾淨的毛巾傳來的臭味😷。•麻辣米線$29 + 腩肉$10 + 豬肚 $10送一杯飲品,冷熱皆可。點了少少辣。湯底只辣不麻。但一點也不要看輕它的辣,少少辣也辣得我流鼻水🥵。-👍 腩肉很美味。肉很薄,肥膏與肉的比例是1:1。-豬肚也很爽口。-邊吃邊聞到那陣怪怪的臭味。經我仔細研究後,那怪味是從我正在使用的湯匙🥄來😨。-雖然這家店的米線味道不錯,但礙於那陣怪味,令我對它的衛生存疑😖。而且它的米線比起三哥、譚仔貴🤑。•回頭指數:0/10
Ben哥米線 (美孚)

星期六晚上20:00,店內的顧客也不少,剛巧有空位😍。

麻辣米線$29 + 腩肉$10 + 豬肚 $10

送一杯飲品,冷熱皆可。

👍 腩肉很美味。肉很薄,肥膏與肉的比例是1:1。
豬肚也很爽口。

回頭指數:0/10
2018-11-13 229 浏览
ben哥米線前名景村米線,幫親左好耐,最鐘意佢酸辣米線,湯底好好味,好多肉碎。大腸好入味,整得好出色。墨魚頭幾好咬口。裝修完後,環境好左,位置多返d,坐得比以前舒服。