2021-03-11 667 浏览
因為佢有柴犬店長(黑糖)梗係唔執輸去睇吓啦。我好掛住中意🥰可惜嗰日去到唔係佢嘅上班時間😂,緣慳一面。-🍁Homemade Waffle with Maple Syrup & Maple Walnut Ice Cream $88 (8/10)🧇 窩夫本身我已經覺得好出色,衰鬼佢做到外脆內軟又有蛋香加埋Mövenpick嘅楓糖合桃雪糕🍨好啦當你贏!-Carbonara pasta 🍝$108 (7/10)不嬲食佢都一定唔會死錯人,但做得出色就好難,煙肉嘅份量多!醬汁比較creamy可以掛到每一條意粉,蛋味都夠香濃。唯一係份量小啲。-依間咖啡店整體係高水平嘅,去開尖沙咀嘅朋友,可以一試

Carbonara pasta 🍝$108 (7/10)
不嬲食佢都一定唔會死錯人,

依間咖啡店整體係高水平嘅,去開尖沙咀嘅朋友,可以一試
2020-06-05
2021-02-26 644 浏览
尖沙咀📍Chill chill coffee shop☕️依間位於尖東嘅coffee shop 舖面雖然唔大 但好適合三五知己 或者係一個人嘅時候嚟飲杯咖啡嘆吓🤤圖入面嘅係佢哋嘅Pesto Chicken Penne ($128)青醬雞胸肉長通粉可以話係健康之選🤣雖然份量睇落唔多 但都好有飽足感!飲品方面就叫咗Ice super fruit tea ($40)雖然同我想像中嘅水果茶有啲唔同佢嘅味道係傾向fruit mountain tea咁🤣比較重莓味 酸味較重 如果鐘意莓味嘅朋友可以試吓!
尖沙咀📍Chill chill coffee shop☕️

圖入面嘅係佢哋嘅
Pesto Chicken Penne ($128)
青醬雞胸肉長通粉
可以話係健康之選🤣
雖然份量睇落唔多 但都好有飽足感!

飲品方面就叫咗
Ice super fruit tea ($40)
雖然同我想像中嘅水果茶有啲唔同
佢嘅味道係傾向fruit mountain tea咁🤣
比較重莓味 酸味較重
如果鐘意莓味嘅朋友可以試吓!
2021-01-30 1032 浏览
#EggBenedictwithSalmon 🥚酸酸又帶有蛋香的荷蘭汁,配搭 #三文魚水波蛋 超完美!而且酸種面包底好食!#PestoChickenPenne 🍝勁爆多芝士香蒜醬嘅雞肉長通心粉,呢個真係好食到飛起,本身唔太鍾意食長通心粉嘅我,因為呢一個醬而愛上左呢個煮法。#MatchaDirty 綠茶+Dirty,一個好fresh嘅配搭。#HandDripCoffee 好好飲,有機會一定覆去再飲過,唯獨係要等耐少少。

2021-01-02 931 浏览
・: BLACK SUGAR COFFEE :・‘’▼・ᴥ・▼’’最近已經開左第四間分店嘅咖啡店~已經好耐冇去coffeeshop坐下做下野 食住班尼迪克蛋做野都做得快啲( ー̀֊ー́ )✧︎流心蛋同三文魚配上酸種包 最重要係個hollandaise sauce 係我覺得冇得輸嘅brunch choice!————————————————————————Black Sugar Coffee & Lifestyle尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G34號舖𓏭Egg Benedict w/ Salmon $108
・: BLACK SUGAR COFFEE :・
‘’▼・ᴥ・▼’’
最近已經開左第四間分店嘅咖啡店~
————————————————————————
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G34號舖
𓏭
Egg Benedict w/ Salmon $108
Egg  Benidict  with  Salmon
  • Egg  Benedict  with  salmon
不限用餐時間的 coffee shop 唔洗 chur,可以來輕鬆 relax 一下coffee shop 有多款咖啡豆 當中分了 3 個級別:Foundation、Discovery、Competition 如果唔識揀,店員都會好熱心介紹 d 咖啡豆豆個人比較喜歡 fruity 味道所以選擇了這款意大利 Gardelli Specialty Coffees 品牌的咖啡豆都有少少因為咖啡豆粉紅色包裝袋,幾靚咁咖啡豆豆出產自 Rwanda,Quality Score 有 89.25 分咦?!要咖啡,卻來了 sake 樽和杯sake 杯是狗狗造型! 凸出來的狗耳,翻轉像杯腳一樣,讓杯可以座檯到底我是飲咖啡,還是茶呢?話說店員將咖啡粉磨好後,拿過來讓我們聞一聞風味味道偏花香果香純飲咖啡不夠飽 要了 Signature Pasta Iberico Ham Pasta 自家製伊比利亞番茄醬 Cumberland 腸仔意粉 中文好似係咁 😂意粉熱辣辣出爐,飄來番茄醬的酸酸甜甜味 令人食慾大增!意粉好彈牙,好掛番茄醬 加上表面灑上芝士碎,食落有陣鹹香味Cumberland 腸仔切片份量都有 6 -
不限用餐時間的 coffee shop

唔洗 chur,可以來輕鬆 relax 一下

coffee shop 有多款咖啡豆
如果唔識揀,店員都會好熱心介紹 d 咖啡豆豆

個人比較喜歡 fruity 味道
都有少少因為咖啡豆粉紅色包裝袋,幾靚咁

手沖咖啡

咦?!要咖啡,卻來了 sake 樽和杯
sake 杯是狗狗造型!
凸出來的狗耳,翻轉像杯腳一樣,讓杯可以座檯

手沖咖啡

到底我是飲咖啡,還是茶呢?

手沖咖啡

話說店員將咖啡粉磨好後,拿過來讓我們聞一聞
風味味道偏花香果香

純飲咖啡不夠飽
自家製伊比利亞番茄醬 Cumberland 腸仔意粉
中文好似係咁 😂

雪糕窩夫

意粉熱辣辣出爐,飄來番茄醬的酸酸甜甜味
令人食慾大增!

意粉好彈牙,好掛番茄醬
加上表面灑上芝士碎,食落有陣鹹香味

Cumberland 腸仔切片份量都有 6 - 8 片
味道 ok,沒有很鹹
上網一查才知道是英國坎伯蘭香腸,特點在含豬肉量高

當然要食埋甜品先可以走
可以選擇 house cake 或者窩夫配 movenpick 雪糕

Homemade Waffle W/ Ice cream
Waffle /  Maple Syrup / Movenpick ice cream

雪糕窩夫

窩夫仲大過自己塊面!
好圓、好厚身,圓形外邊焗到好脆
表面有堆高身 cream,一球 Movenpick 雪糕
再淋上楓糖漿和糖霜粉

窩夫都幾香蛋味,唔係得粉味
不過雪糕窩夫最正就係雪糕慢慢溶在一格格的窩夫裏面
每一啖都食到 maple walnut 味雪糕
裏面有小小的合桃粒粒,增加口感
2020-12-18 676 浏览
尖沙嘴的cafe選擇其實唔多,呢間係其中一間我會一戰再戰的,有時為左佢的柴犬店長,但主要係佢的sandwich確實唔錯Tuna Melt Sandwich係我的必點Sourdough裡面夾住吞拿魚、Swiss cheese同cheddar cheese,烘過後半溶真係好香好好食,旁邊的salad就冇乜特別,只要新鮮就可以了。另外仲有一個青醬雞肉長通粉整體味道係唔夠的,好淡,又有啲油,雖然青醬係好多油,但除左油之後,味道都唔突出連雞肉都冇乜味$128黎講overpriced左啲....
有時為左佢的柴犬店長,但主要係佢的sandwich確實唔錯
Tuna Melt Sandwich係我的必點
烘過後半溶真係好香好好食,旁邊的salad就冇乜特別,
只要新鮮就可以了。
Tuna Melt Sandwich

另外仲有一個青醬雞肉長通粉
整體味道係唔夠的,好淡,又有啲油,
雖然青醬係好多油,但除左油之後,味道都唔突出
連雞肉都冇乜味
$128黎講overpriced左啲....
Pesto Chicken Penne
Tuna Melt Sandwich
Pesto Chicken Penne
2020-10-21 1722 浏览
老細請食farewell TEA,竟然請左我去食cafe!呢間店既black sugar係一隻狗狗既名,而餐廳入面有各樣和式藝術品同杯碟賣,感覺好cozyHomemade waffle w/ice cream ($88)呢個窩夫超大份,兩個人食都幾飽,而且會唔會太邪惡窩夫外脆內軟,好重楓糖漿味,仲有細細粒用楓糖炒過既合桃碎伴住,加埋movenpick 雪糕之後成個口感無論係質感同温度都好豐富係會上癮既味道我叫左杯cold brew 飲,咖啡質素都幾高質感厚重帶酸,解膩一流仲有玉桂卷雖然唔係我嘅最愛,但都唔錯佢真係好重料,啲玉桂粉多到成個底都有,好滿足!而佢個包質地偏硬身,因為出面有其他玉桂卷係較軟身,所以大家如果鍾意軟包,可能呢個未必啱你喇
老細請食farewell TEA,竟然請左我去食cafe!

呢個窩夫超大份,兩個人食都幾飽,而且會唔會太邪惡
係會上癮既味道

我叫左杯cold brew 飲,咖啡質素都幾高
質感厚重帶酸,解膩一流

仲有玉桂卷雖然唔係我嘅最愛,但都唔錯
佢真係好重料,啲玉桂粉多到成個底都有,好滿足!
2020-09-19
2020-10-19 849 浏览
🔎Black Sugar Coffee & Lifestyle (尖沙咀) 💛📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G34號舖-係尖沙咀行完想搵間cafe飲杯咖啡 搵到呢間嘢食同咖啡都好似唔錯 不過當日食完lunch仲幾飽 如果唔係都想試吓個窩夫🤤🔹Iced Americano $40🔹Iced Latte $45咖啡易入口 Latte都幾滑 環境唔錯 店員都好有禮貌 仲有4間分店 下次一定要試吓甜品/主食!🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_尖沙咀#食在尖沙咀
📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G34號舖

🔹Iced Americano $40
🔹Iced Latte $45

2020-10-17 978 浏览
星期日想搵個地方食lunch, 行行下醒起尖東有一間想試既呢間cafe。其中一個想去原因係兩隻狗店主黑糖和糖妹會定時出現在不同分店,可惜嗰日唔係佢地既「上班時間」。大約1點左右到,等咗5分鐘就有位。除咗試佢地咖啡外,食物也看似不錯。我地揀咗carbonara意粉同熱熔吞拿魚芝士三文治,咖啡就點咗cappuccino 同americano。 先上carbonara意粉,望落已經非常creamy, 食落更係啖啖濃濃奶油味,加埋滿滿香口既煙肉碎粒,好味😋至於熱熔吞拿魚芝士三文治,用上我最愛既酸麵包,而芝士用上Swiss cheese 同cheddar cheese, 放入烤脆左既麵包,拉絲效果出晒,好好味!2款食物一d都冇令人失望,好滿足😌至於咖啡質素也不錯,亦係喜歡的nutty favour。呢間cafe絕對值得再試!

至於咖啡質素也不錯,亦係喜歡的nutty favour。

呢間cafe絕對值得再試!
Carbonara
Tuna  melt  sandwich
Cappuccino
2020-10-11
Tuna  melt  sandwich
Cappuccino
因為喺尖沙咀做gym,所以一直希望喺附近搵到一間高質素嘅咖啡店🙂 經過好多嘗試,終於比我遇上佢😂識得黎,主要係因為有個朋友係果度做咖啡,但係之後我發現呢度其實無論食物同環境都好好,而且係一間有狗狗主題嘅良心咖啡店🐶💛呢間咖啡店嘅選擇都好齊全,有熱食,輕食,甜食,意式咖啡,到手沖咖啡都有,而且質素都幾好,加上個環境好舒服,所以無論想食野飲啡,定做用電腦做下野,又或者同朋友吹下水,都好合適,搞到我已經返去左好多次啦🤓食物:⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️互動:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#aus_cafe

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️
互動:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#aus_cafe
2020-09-05
2020-10-04 558 浏览
想要支持小店,找到這家,地點比較遠,位置也不多,但是充滿驚喜點了salad, pasta and Egg Benedict, 都不錯.甜品更是好吃,個人喜好Chil cake,well mix of chocolates and mango and passion fruit taste,,朋友比較喜歡waffle 和 lemon cake. 正所謂各有特色,都很好吃. 唯一是coffee 沒有很特別好,但是我還是會再來去支持l 用心經營的cafe

2020-10-03 368 浏览
第二次黎食今次見到柴犬啦好多人同佢影相而柴犬好乖咁坐定定俾人影好得意❣️今次都係食返上次既窩夫一樣咁好味😋另外再叫咗個雞肉意粉同牛油果蛋沙律今次試左新野飲綠茶latte幾好飲👍🏼
2020-09-28 512 浏览
#foodhkdiscoverer黃店_尖沙嘴💛—間cafe柴犬cafe🥰有好多柴犬的擺設🙈好彩的話有機會見到柴犬店長🤪—Egg Benedict with salmon ($108) Egg Benedict 個賣相好leng😲好吸引🥰味道方面都唔錯👌🏻好夠味🙈個egg Benedict 煮得arm arm 好😜做到好𡃁的流心效果😙不過個包係用咗french bread 所以有d 硬😳比較終於muffin bread —Parma Ham & Brie Cheese panini with soup ($108) 個panini 普普通通😬個包幾脆幾香口😛不過有d細份🤨個龍蝦湯就真心比個like🥰蝦味好香好濃😝好好飲😍可惜無得散叫龍蝦湯🦞—Pesto Chicken Pasta ($128)個pesto 味超香🥰食每一淡pesto 味都超出😍鍾意pesto醬嘅朋友仔一定要試‼️不過份量都係偏細🤨雞肉唔算多不過都幾滑🤓個人都幾鍾意😝—Homemade waffle with Ice Cream ($88) 個窩夫好好食🤭外脆內軟🤪蛋味幾濃🤫不過等嘅時間有啲長😳所以想食嘅你哋要早啲叫😙w
#foodhkdiscoverer黃店_尖沙嘴💛

Egg  Benedict  with  salmon

Pesto Chicken Pasta ($128)

Homemade waffle with Ice Cream ($88) 個窩夫好好食🤭外脆內軟🤪蛋味幾濃🤫不過等嘅時間有啲長😳所以想食嘅你哋要早啲叫😙waffle 上面有個焦糖雪糕🤭入面有一粒粒焦糖🤩同個waffle好夾🥰

佢所有野都偏細份🤭所以一大班人去食就建議每人叫一碟😬

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋💋
抵食:💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:Black Sugar Coffee & Lifestyle (尖沙咀)
地址:尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G34號舖
營業時間:9:00-20:00

#尖沙咀 #黃店 #西餐 #香港 #00s尖沙咀 #尖沙咀美食 #likes #like #follow #instagood #instagram #followme #likeforlike #likeforfollow #followforfollowback #f #followers #followback #photography #followforfollow #comment #picoftheday #food
Egg  Benedict  with  salmon
2020-09-17 586 浏览
那天想嚟探黑糖和糖妹,可是他們不在,不過人不多,就坐下來嘆杯latte,食件cake。Latte (HK$38)這杯牛奶咖啡有狗狗的拉花圖案,好可愛,真係不捨得飲。味道也不錯,香滑creamy。Chilled Out Cake (HK$40)什麼蛋糕咁chill?😂 就係一件面頭有芒果和熱情果慕絲,中間有層厚厚的朱古力,和底層有幾粒果仁嘅朱古力布朗尼。整體好重味道,好甜,配牛奶咖啡 (唔加糖) 係perfect池呀~

Latte (HK$38)

Latte

Latte  &  chill  out  cake

Chilled Out Cake (HK$40)

Chill  Out  Cake

2020-06-27
下午茶
Latte
Latte  &  chill  out  cake
Chill  Out  Cake
2020-09-04 699 浏览
weekend 嚟要排咗陣隊先入得,用餐時間限時90分鐘,走嘅時候都有人排隊,人氣超高嘅cafe!! 🔥叫咗個carbonara同好好味嘅原味窩夫 🧇🍴個窩夫雖然係原味,但係有陣焦糖定楓糖味道好特別,有少少甜,但係好正👍🏻 個意粉好多煙肉碎,不過不失嘅意粉。 💰人均消費:$100-150😋推介指數:🌕🌕🌕🌑🌑 ———————— 🍴Black Sugar Coffee & Lifestyle 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G34號舖
waffle

叫咗個carbonara同好好味嘅原味窩夫 🧇🍴