2020-12-17 157 浏览
即興同朋友去吃tea,就決定去呢間位於般咸道的Cafe寧靜簡潔都好適合形容呢家小店叫了兩杯咖啡 一杯 Green tea latte , 一杯Oat milk latte味道正正常常,綠茶飲落有少少粉粉地,但咖啡拉花好靚咸點同甜點分別叫了一碟crab meat pasta 同tiramisu 意粉足料 Creamy又唔膩每一啖都有蟹肉,落左菇菇去增加返個口感Tiramisu 非常幼滑,酒味突出但唔會嗆 濕度亦都剛剛好,非常推薦 下次再來都叫再點
即興同朋友去吃tea,就決定去呢間位於般咸道的Cafe
寧靜簡潔都好適合形容呢家小店
味道正正常常,綠茶飲落有少少粉粉地,但咖啡拉花好靚

意粉足料 Creamy又唔膩
每一啖都有蟹肉,落左菇菇去增加返個口感

Tiramisu 非常幼滑,酒味突出但唔會嗆
濕度亦都剛剛好,非常推薦
下次再來都叫再點

🍜餐廳名字:Blossom (西營盤)📍地址:西環西營盤般咸道63B-F興漢大廈地下2號舖.周日在區內閒逛,想起在香港大學旁邊般咸道有間咖啡廳售賣著非常出名的Tiramisu. 便來了這餐廳Blossom 吃brunch。.🪑整個餐廳食以日系裝潢為主題,用大量木製傢俬和盆栽🎍襯托,面積小小,但非常舒適。.🥗點了All Day Breakfast $118港元,份量挺多。.🍄建議必點的是Black Truffles Mushroom Pasta $88港元,黑松露十分多‼️醬汁也非常creamy,煮得非常出色💯,性價比超高!.🍮另外必試的是提拉米蘇,跟餐只需要加$30港元,蛋糕非常濕潤,入口軟綿甜絲絲,齒頰留香,絕對優於同行。.☕️咖啡拉花也好精緻,餐廳有時候也會開辦拿鐵藝術課程,可見咖啡師能力高超。.⭐️性價比:4/5星💰人均:$100港元
🍜餐廳名字:Blossom (西營盤)
📍地址:西環西營盤般咸道63B-F興漢大廈地下2號舖

⭐️性價比:4/5星
💰人均:$100港元
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Tiramisu $48﹟蛋糕比相像中大件👍mascarpone 芝士食落好幼滑, 整體質感軟軟的😍手指餅浸既濕度剛好, 酒味雖然唔係話好突出, 但咖啡味同甜味平衡得不錯, 唔會話過份苦澀☺️🥤ᴅʀɪɴᴋ· Iced Green Tea Latte $55﹟有少少漸層既睇頭, 整體味道正常發揮, 飲落會有少量粉抹🤔🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hot Black Sesame Latte $45﹟對比起凍飲, 感覺依杯芝麻latte有少驚喜🤩芝麻味香濃, 不死甜, 奶泡打得細膩順滑, 放左陣都無話起曬泡😛
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Tiramisu $48

Green  Tea  Latte
Green  Tea  Latte

Black  Sesame  Latte
Black  Sesame  Latte
2020-08-27 464 浏览
本身想食燒春雞,可惜疫情關係來唔到貨,唯有等下一次。所以就叫咗呢個crab meat pasta,意外收穫,真係好好食。蟹肉份量多令到個pasta充滿蟹味,配上蟹子同埋菇、洋蔥等,令成個pasta充滿口感。蟹肉同pasta比例啱啱好。呢間Cafe可以用payme俾錢,放lunch嘅時候連銀包都唔使帶都得。而且Cafe老闆非常之nice 抵讚!

抵讚!
2020-08-27
$150 (早餐)
  • Crab Meat Pasta
雖然離屋企唔遠,但好少會行到嚟呢個位置,最多都只係去到買Pizza。我印象咗「Blossom」嘅舊舖係銀咖哩😂,呢日知道佢變咗打卡咖啡店都係因為某個餐飲優惠App做推廣呢。估唔到星期日有咁多人幫襯咖啡店,絕對稱唔上隱世啊😎,好彩我哋去到嗰陣有張二人枱啫。其實餐廳唔算太細,都有幾多座位下,不過有少許逼,還可接受。門口位置嘅座位比較光猛,而且頗有格調,適合打卡。相中嘅女仔就係好例子,影咗半個鐘都有...📸,哈哈。明嘅,相機食先嘛!小店嘅定位係咖啡店,賣嘅食物以輕食類為主,另外仲有唔少甜品選擇!價錢一般啦,鹹食相對貴,一碟意粉平均索價$100;而甜品就相宜啲,$3x-$4x一個,用App買仲有8折優惠😊。其實一心諗住嚟食甜品嘅,但晏起身又未食午餐,所以就嗌咗一碟意粉Share食。我要咗Crab Meat Pasta($108)加配Smoked Salmon(+$15),意粉比想像中大碟,起碼食得飽🙈,而且係熱辣辣送上。味道都OK,餸料本身有🍄蘑菇、蟹籽同🦀蟹肉,但後者比較碎同埋少,好彩加咗煙三文魚,否則會好寡。Pasta採用扁意粉,但個人唔太喜歡而已,唔關好唔好食事。食完正餐就到期待已久嘅甜
Crab Meat Pasta
Crab Meat Pasta
食完正餐就到期待已久嘅甜品😋,男店員(定店主)幾細心,落單時有主動問我哋洗咪後上。由於太為食嘅關係,又未試過佢嘅出品,再加上有折扣優惠,我哋一次過試晒三款佢哋自家製嘅甜品🍨。諗起都覺得狂野啊!
Homemade Tiramisu
Homemade Tiramisu(原價$48),提拉米蘇係賣飛佛😍,無論去到邊或者有幾飽,我都一定會嗌。基本上我會嚟試吓呢間小店,都係因為佢有賣Tiramisu。首先,我認為佢嘅賣相幾掂,整整齊齊一件長方形,份量唔太細。
Homemade Tiramisu
食落都唔錯,我會話佢係一件正宗Authentic嘅Tiramisu,因為有齊晒基本嘅材料,味道亦無偏差!市面上充斥住好多以忌廉扮Mascarpone Cheese嘅假貨,呢件絕對唔係。另外,酒味同咖啡味嘅比例算幾好,兩者均食得出,手指餅亦夠濕。不過整體味道好似甜咗啲,即使佢係符合晒所有條件,但奈何稱唔上好好食🤔。
Homemade Banana Cake
Homemade Banana Cake(原價$38),幾樣甜品之中,我認為香蕉蛋糕係最抵食同埋最有驚喜的。好搞笑地佢亦係製作時間最耐嘅一款。香蕉蛋糕有兩大件,另外仲有半條蕉🍌作點綴,蕉上面係鋪咗層焦糖,令人聯想起焦糖燉蛋。
Homemade Banana Cake
第一啖食香蕉蛋糕有啲出乎意料嘅感覺,因為外皮係脆脆的。我哋估計件蛋糕應該係啱啱拎去焗完出嚟,但後尾食下食下又覺得有少少乾。再者就係蛋糕嘅香蕉味其實唔夠濃,如果係香蕉愛好者,可能會失望。不過我就覺得唔太大影響,值得一試🤤!
Homemade Basque Burnt Cheesecake(原價$48),之前喺中環食過類似嘅芝士蛋糕,覺得好正,見呢度都有賣,就一於試吓。原來呢度係切餅🍰,唔係一個迷你小圓餅。題外話,呢隻芝士蛋糕係近年先興起的,口感有別於傳統紐約芝士蛋糕,無咁厚實,而係比較軟身。
不過呢件蛋糕面頭啡色燶燶哋嘅皮,欠缺焦香,而且同蛋糕本身有啲離層,可能係乾咗嘅關係,定抑或放耐咗?芝士蛋糕食落的確無平日咁飽滯,偏柔軟,但唔係好啱我哋口味,因為🧀芝士味唔夠濃,反而好似有啲🍋檸檬味?味道唔太甜嘅,但比較單調,食多幾啖已經厭咗。
食物以外,我想講多少少對咖啡店嘅感受。其實真正嘅店主定店員服務幾好,睇得出佢哋用心經營,會問下客人對食物嘅感覺,又幾好禮貌。可惜小店唔大,呢日吧枱位置坐住嘅都係店主嘅朋友(有3-4位, 又稱偽店員),某程度上導致一般客人唔知邊度係收銀處(佢哋隔離),因為又無清晰指示,有啲尷尬😥。
再者,偽店員會幫手傳菜,但只係個別人士態度比較親和吧,都唔記得佢哋有無帶口罩...。唔知點解,我個人感覺唔太舒服,有啲反感。不如偽店員們集中精神消遣吧,粗重功夫交返畀專業嘅店員。另外,令人無言嘅位係一位好Nice嘅偽店員問番我轉頭個優惠App係邊個同點用,唔通真正識用嘅店員都無幾多個😅?
總括嚟講,我認為小店各方面都好似爭少少咁,唔係話差,但又同好好有啲距離...,唔識講。我自己短期內就未必會再到訪,不過我又覺得如果未試過、想嚟打吓卡,都可以一戰嘅,甜品性價比都算高嘛👍。如果小店有機會睇到我個食評,希望唔好介意,現時係唔錯,但係可以做得更好💪。
2020-06-07
2020-06-30 783 浏览
今次去左西營盤既一間cafe☕️主要係比佢既手沖咖啡吸引😆環境夠哂chill,係日系風既裝修🥰同朋友傾半日計都冇問題😗🙈另外呢到既staff 態度好好,唔知飲邊款既你~staff會逐一為你介紹每款有咩唔同🥰感覺好friendly~另外學生會有9折優惠架💰⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🦀Crab Meat Pasta ($108)意粉軟硬度適中,醬汁夠哂creamy💕蟹肉份量都足夠😝推介這款!.🐔Roasted Spring Chicken ($108)燒春雞有少少鞋,同埋覺得份量有點少🥺男朋友唔夠飽不過薯條做得幾脆身👍🏻.☕️Cappuccino (+$30)☕️另一款是手沖咖啡($68)當時唔知簡邊款豆,店員好細心咁樣介紹,真係好加分🥰我簡左呢款係酸酸地苦苦地既,唔錯🙈❤️
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🦀Crab Meat Pasta ($108)

☕️Cappuccino (+$30)
☕️另一款是手沖咖啡($68)
Crab  meat  pasta
Roasted Spring Chicken
Crab  meat  pasta
『半山日系咖啡店 ・超高質Tiramisu』@𝙱𝚕𝚘𝚜𝚜𝚘𝚖, 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗⠀⠀那天在 @arro.coffee APP上搜索,偶爾發現了這家位於西環半山的Cafe!立即跟朋友來這裡Chill一下~推薦各位喜歡 Cafe-hopping的朋友們趕快下載這個APP,一起發掘更多香港本地的Cafe和參加不同的Campaign 贏得豐富獎品吧!⠀————————————————⠀・𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 $40⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.65/10⠀這是我人生第一杯dirty。冰凍的鮮奶,撞入熱呼呼的expresso,形成了美麗的漸層。 可惜因為我拍照拍久了,沒有嘗到熱和冷中間那一層。咖啡頗濃郁,偏fruity所以入口偏酸,但神奇的是 after taste會帶有nutty的味道。⠀⠀・𝐇𝐨𝐭 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧𝐭𝐞𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $50⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 7/10⠀這杯抹茶牛奶甜度適中,但如果更濃郁更細滑就好了!喝到底會有粉末,建議拌勻再喝。⠀⠀・𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $48⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.2/10 🌟⠀超驚喜的提拉米蘇!強推!本來不打算點的,但店員大力推薦忍不住點了來試。蛋糕質感軟軟的很幼滑,濕潤度剛好!酒味雖

————————————————⠀
・𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 $40⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.65/10⠀

・𝐇𝐨𝐭 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧𝐭𝐞𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $50⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 7/10⠀

・𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $48⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.2/10 🌟⠀
超驚喜的提拉米蘇!強推!本來不打算點的,但店員大力推薦忍不住點了來試。蛋糕質感軟軟的很幼滑,濕潤度剛好!酒味雖尚算突出,與咖啡味平衡的剛剛好!

————————————————⠀
#168hk_saiwan⠀⠀⠀
#168hk_wow for tiramisu⠀⠀⠀
Blossom⠀
西環西營盤般咸道63B-F興漢大厦3樓2號舖
Blossom #西環 ❗️超靚用心拉花香港大學旁嘅寧靜Cafe❗️位於香港大學東閘對出,幾年前已經聽過朋友介紹🙈佢哋嘅拉花非常之靚,有啲仲係動物嘅形狀,非常有特色💥!Cafe以木系為主調,門口採取玻璃設計,日光照入去嘅時候非常和暖舒適☺️每日售賣約十種左右嘅食品、甜品以及咖啡等飲品,餐牌會定期更換,味道不過不失,價錢適中,喺附近返學可以去食下✨!燒春雞配薯條🍗$108有半隻春雞,簡簡單單用上醬油、黑椒、鹽作調味,唔會過於濃味,保留雞肉嘅鮮味👍🏻火候控制得剛好,一切落去肉汁泌晒出嚟,連雞胸都非常之滑🥰居然仲配上甜甜嘅番薯條,如果係配埋蛋黃醬就更完美。味道: 3.8/5性價比: 4/5Tiramisu🍰$48唔少人都係為咗呢個tiramisu而黎😆軟滑嘅mascarpone cheese,加埋浸上咖啡酒嘅手指餅,唔會過於苦澀,亦唔會過於濕,口感味道對我以言恰到好處😋!味道: 4.2/5性價比: 4.2/5Cappuccino☕️$40奶泡分量足夠,咖啡強度適中,雖然今次冇特別嘅動物拉花🙈但都係配唔錯嘅咖啡。另外佢哋仲有多種咖啡豆同埋特色咖啡/ non-coffee drinks選擇,包括ging
Blossom #西環

Tiramisu🍰$48
味道: 4.2/5
性價比: 4.2/5

Cappuccino☕️$40
奶泡分量足夠,咖啡強度適中,雖然今次冇特別嘅動物拉花🙈但都係配唔錯嘅咖啡。另外佢哋仲有多種咖啡豆同埋特色咖啡/ non-coffee drinks選擇,包括ginger latte, shakerato, pandan cooler✨。
味道: 3.8/5
性價比: 3.8/5

Black sesame latte🖤$45
呢杯終於有靚靚嘅拉花🤩黑芝麻同奶味強度相若,芝麻控可能會覺得黑芝麻味唔夠,而且有少少甜。不過我覺得作為一杯latte而非芝麻糊,呢個味道嘅強弱恰當😄。
味道: 4/5
性價比: 3.8/5

整體來講,Cafe感覺舒適,店員亦有禮👍🏻。食品種類唔算多,味道不過不失,但有超級認真又靚嘅拉花🤩感受到店員嘅用心。價錢唔算太貴,介乎$80至$110,港大學生或者附近返工返學嘅人放飯嚟食下👍🏻!
Black  sesame  latte
Cappuccino
Black  sesame  latte
Cappuccino
2020-06-16 296 浏览
Blossom 位於HKU東閘對面 店面唔算太大 裝潢簡約 以木、白色為主調 除左咖啡 仲有提供多款意粉 多士 蛋糕咖啡店窗邊設有幾個位置 咁岩坐到窗口吧枱位 下雨天望住街景 又幾chill▪️Espresso Tonic $50夏天飲espresso tonic 真係好清爽呢杯咖啡由巴西 緬甸 埃塞俄比亞 三個唔同產地既咖啡豆blend埋一齊入口酸酸甜甜 甜度唔會太高咖啡酸味突岀 苦澀味相對低調 亦唔會有我最唔鍾意澀既餘韻▪️Hot Ginger Latte $50飲落薑味好突岀 帶少少薑既辣味 偶爾會飲到小小薑蓉咖啡入口順滑 咖啡味唔算太突岀 甜度好低

▪️Espresso Tonic $50

Hot Ginger Latte
飲落薑味好突岀 帶少少薑既辣味 偶爾會飲到小小薑蓉
咖啡入口順滑 咖啡味唔算太突岀 甜度好低
2020-06-13 259 浏览
餐廳空間唔算好大 但環境尚算寧靜餐廳內置免費Wi-Fi見到唔少人都鍾意喺度一邊嘆咖啡一邊睇書或者用laptop做嘢.今次就試咗佢哋嘅brunch ⭐️ Tiger prawns with Linguini Agolio E Olio ($108)意粉煮得非常彈牙 linguini一直都係我嘅至愛因為有red chilli嘅關係 所以有少少辣 大蝦煮得好爽口 另外意粉亦落咗大量蒜 啱晒我呢啲重口味人士不過睇得出嗰啲蒜粒應該係現成買嘅 如果人手切蒜粒會更加入味.🌟Crab meat pasta ($108)食完啱啱嘅大蝦意粉反而覺得呢款蟹肉意粉有啲淡味有啲驚喜佢竟然有蟹籽同埋有好多蘑菇可能蒜蓉份量較少 味道略嫌清淡平時唔鍾意食重口味嘅人就啱晒啦.整體來講 食物質素同環境都唔錯絕對係一個假日溫書或者工作嘅好地方
餐廳空間唔算好大
另外意粉亦落咗大量蒜
啱晒我呢啲重口味人士
不過睇得出嗰啲蒜粒應該係現成買嘅
如果人手切蒜粒會更加入味
🌟Crab meat pasta ($108)
食完啱啱嘅大蝦意粉
整體來講 食物質素同環境都唔錯
絕對係一個假日溫書或者工作嘅好地方
Crab meat pasta
Crab meat pasta
#灰到西營盤 #灰到食西餐 #灰到食甜品🔻Crab Meat Pasta $108蟹肉撕成絲狀混在意粉中,存在感稍低,反而加在面頭的三文魚籽更突出🤣可以增加口感~醬汁份量剛好且creamy,意粉亦煮得剛好☺而且黑椒份量不少,為香氣和味道加了分😋🔻Banana cake (+$30)由於最近自己經常整Tiramisu🤣所以這次就點了香蕉蛋糕。除了蛋糕,還有半條香蕉配焦糖脆片🤣剛剛烤好/翻烤的蛋糕外層烤得香脆,內裏濕潤軟身,會嚐到淡淡的香蕉味😋蛋糕本體不太甜,主要是靠淋上的蜜糖增添甜味,但我自己覺得如果用甜度較低的蜜糖會比較好🤔因為配着吃還覺得稍甜🤣-👅食後感:食物質素都相當不錯,職員也很nice🙈-👀個人喜愛度:7.5/10-🚩Blossom西環西營盤般咸道63B-F興漢大厦3樓2號舖-#美食#香港美食#hkfood#food#hk#hkfoodie#foodie#甜品
#灰到西營盤 #灰到食西餐 #灰到食甜品
🔻Crab Meat Pasta $108

🔻Banana cake (+$30)

👅食後感:食物質素都相當不錯,職員也很nice🙈
👀個人喜愛度:7.5/10
🚩Blossom
西環西營盤般咸道63B-F興漢大厦3樓2號舖
午餐
2020-04-25 467 浏览
呢間鋪位於HKU 對面,所以就同同事放lunch 時候一齊食. 鋪面以白色配木紋裝潢,所以有一種relax 同chill 既感覺, 同埋位同位之間都唔會太迫,比較舒服.叫左法式燒春雕,前菜可以配南瓜湯同沙律,我就揀左南瓜湯,一入口真係有驚喜,頗濃南瓜味,同埋好creamy,連我平時都唔食開南瓜既人都忍唔住飲哂.之後法式燒春雞真係原雞上, 外皮略脆,但又唔會乾身,肉質保持嫩滑,但本人覺得調味比較淡,如果多少少調味會更好.薯條係粗著,炸得都好脆身.環境加埋食物質素都唔錯既情況下, 我會覺得假日約 fd 黎係最好!

薯條係粗著,炸得都好脆身.

法式燒春雞
2019-11-05
法式燒春雞
2020-04-08 468 浏览
呢間係HKU對面既Cafe☕️舖仔細細 我地叫左Black Truffles Mushrooms pasta$88🍄🍝未食已經聞到好大陣黑松露味😍食落黑松露味超級濃郁😍仲有好多蘑菇😍Crab Meat Pasta$108🦀🍝好多蟹肉😋仲有蟹籽增加口感😋兩款意粉都好creamy好好味😋加左$30叫左杯凍熱情果茶略嫌酸左少少😖學生同大學職員有九折👍🏻呢度食物質素不錯可惜係疫症下職員無戴口罩令我頗為震驚🤯
呢間係HKU對面既Cafe☕️

舖仔細細 我地叫左
Black  Truffles  Mushrooms  Pasta

未食已經聞到好大陣黑松露味😍

2020-04-08
午餐
Crab  Meat  Pasta
2019-06-25 1872 浏览
係一間幾唔錯嘅cafe,當日去到已經點幾兩點,叫咗個lunch set, 呢間岀名咖啡,梗係要整返杯Iced Latte. 我就唔太識品嚐咖啡,我只係覺得好好飲,同飲完個人好舒服。Lunch set 有湯/沙律揀,要咗湯,睇相都覺得好足料,而且幾大碗,好味程度係我飲完想再飲多碗。main 揀咗冬蔭公意粉,都幾特別,竟然有咁嘅option, 食落又真係有冬蔭公味,好開胃,啲蝦去埋殼,整得幾新鮮,意粉亦有al dente 感覺,真係好好食,食完感覺滿足,同充滿精力可以再度上場。
係一間幾唔錯嘅cafe,
「這樣的午後 我在般咸道的Blossom咖啡廳☕」 帶我愛的也愛我的人去這家特別的,我個人非常喜愛的咖啡廳吃下午茶,享受聚在一起的時光,就算我們住的遠也是值得特意來一趟。♥️ 他們點了飲料,我點了一個套餐和一杯Flat White。我們忙著品嚐食物而忘記了拍下餐牌的相片,也沒有記下食物的名稱,到時候想吃可以給店員看看照片☺ 這家咖啡廳的店員服務態度實在細心體貼,爲了讓客人好好享用一頓飯和聚首的時光,他們會因客人的需要而提供適當的空間和服務;會和客人講解咖啡的特色,會閑聊一下,也會提供空間給客人暢快的聊天。為了呈上食物和飲料的最好品質,下單之後他們會即時製作,做完菜很快奉上一盤盤剛弄好的美食,一杯杯熱熱或冷冷的飲料。真的好喜歡這裏用餐! Blossom is located at 63B-F Bonham Road, close to Hong Kong University Museum and Art Gallery. We can reach there by Bus, Minibus or by MTR (Sai Ying Pun Station: BonHam Road exit
「這樣的午後 我在般咸道的Blossom咖啡廳☕」

Blossom is located at 63B-F Bonham Road, close to Hong Kong University Museum and Art Gallery. We can reach there by Bus, Minibus or by MTR (Sai Ying Pun Station: BonHam Road exit) Blossom is one of my favourite café in Hong Kong, it is a homely and cozy café in this tranquil neighbourhood. Servers have an excellent serving attitude. They are enthusiastic and are friendly to costumers. I can see their dedication in providing an awesome and comfortable eating experience to every single one of us as they serve the food and beverages with heart!
We immersed ourselves in this lovely environment and are served with tasty food, we neither take pictures of the menu nor mark down the name of the dishes. I will definitely pay a visit to Blossom café soon, to experience another wonderful dinning time with friends or maybe by myself!

蕃茄湯: 這個蕃茄湯是我喝過那麼多蕃茄湯之中最喜歡的一個🍅 味道濃郁,口感好豐富。喜歡蕃茄湯,又喜歡喝味道稍微濃一點的人,這個湯是一定要喝! 裡頭還帶一點忌廉和芝士,增添一種口感跟味道♥️
Tomato Soup: A bowl of luscious tomato soup, I have ever come across. I might sound exaggerating, this bowl of soup satisfies my soul with the tangy, creamy and rich flavour.

提拿米蘇: 實不相瞞,我跟我家人都好喜歡Tiramisu 提拿米蘇,而Blossom的Tiramisu 實在好吃😋 正統做法的Tiramisu, 酒味跟忌廉的配合和口味絕對值得再吃!
Tiramisu: My family and I are obsessed with Tiramisu. We’d give it a try whenever a tiramisu seems traditionally made. I can tell you, the tiramisu here worth the price and your appetite.

飲料: 不用多說,Blossom的咖啡實在太讚! 店員還會介紹當天用的咖啡豆,因為個人口味去點喜歡的咖啡吧☕️👍🏻
The beverages they served taste great. They always prepare a little card with the information of the coffee beans they are using that day, a friendly acknowledgement for the customers. For any coffee lovers out there, go and have a try. Enjoy a wonderful morning or afternoon in Blossom!
2019-06-08
  • Tiramisu