2012-05-24 105 浏览
幾年前,珍珠奶茶盛行時.每一區都有不少的台茶店..潮流過後.台茶店很多都相繼結業,想飲一杯珍珠奶茶.也不易...呢條街主力做學生生意的.賣的東西應該便宜..波霸奶茶:奶香味好重.什至重到有少少騒.茶味相對薄弱,而珍珠重糯米香味.好咬口..唯一批評的杯飲品太甜.男店員也好好服務.10元一杯我應該會回頭

呢條街主力做學生生意的.賣的東西應該便宜..

男店員也好好服務.10元一杯我應該會回頭
5 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
其他
  • 珍珠奶茶
2010-11-23 31 浏览
天氣炎熱,最好就是邊逛街邊飲野。經過元朗小食街的BOBA,鋪面一個客人也沒有。上前點了杯「蜂蜜綠茶」等了還蠻長時間的,而且職員是邊玩邊整令人有點「眼火爆」等了大約10分鐘之後終於有得飲啦一飲...媽阿~!綠茶甜得要命,還是第一次喝到這麼甜的綠茶,冰也下得超多的說。好不容易才飲到半杯便扔了。
天氣炎熱,最好就是邊逛街邊飲野。
經過元朗小食街的BOBA,
鋪面一個客人也沒有。
上前點了杯「蜂蜜綠茶」
等了還蠻長時間的,
而且職員是邊玩邊整
令人有點「眼火爆」
等了大約10分鐘之後終於有得飲啦
我的甜蜜經歷?!

一飲...媽阿~!
綠茶甜得要命,
還是第一次喝到這麼甜的綠茶,
冰也下得超多的說。
好不容易才飲到半杯便扔了。

2010-10-16
8 分钟 (外卖自取)
2010-04-20 42 浏览
今日口痕去左boba買野飲原本想買平時飲開的布丁奶茶不過今次試左平時係貢茶飲慣曬的奶蓋綠茶唔知會係點 ?$10 (中杯), 容量同貢茶差唔多不過一飲就知係差 茶是苦澀的. 唔知點解會諗起新年食的綠色瓜子@@"奶蓋好少. 一見到已經打左個突 奶蓋味道唔搶, 一飲已經感覺唔到奶蓋的特別味道可能因為茶的「瓜子味」太突出.唔知係咪因為我飲慣左貢茶所以先接受唔到呢種味道的奶蓋綠茶 人冇比較總係易滿足d.可惜的是我嚐過更好的奶蓋綠茶 ---- 貢茶。行返屋企途中都要去貢茶買返杯奶蓋滿足返條脷.....感覺太差.....
今日口痕
去左boba買野飲
原本想買平時飲開的布丁奶茶
不過今次試左平時係貢茶飲慣曬的奶蓋綠茶
唔知會係點 ?

$10 (中杯), 容量同貢茶差唔多
不過一飲就知係差

茶是苦澀的. 唔知點解會諗起新年食的綠色瓜子@@"
奶蓋好少. 一見到已經打左個突

奶蓋味道唔搶, 一飲已經感覺唔到奶蓋的特別味道
可能因為茶的「瓜子味」太突出.

唔知係咪因為我飲慣左貢茶
所以先接受唔到呢種味道的奶蓋綠茶

人冇比較總係易滿足d.
可惜的是我嚐過更好的奶蓋綠茶 ---- 貢茶。

行返屋企途中都要去貢茶買返杯奶蓋滿足返條脷.....
感覺太差.....
boba 真係比唔上貢茶
2010-03-05 32 浏览
見都有好耐無飲boba,今日特登行過去買,我個fd買左珍珠奶茶,我開頭都唔知買咩好,但見佢有奶蓋(新出的),所以想試下,睇下佢同貢茶邊個好d,珍珠奶茶珍珠少左,味道都無咁濃,以前奶味好濃的,奶蓋烏龍茶個味差唔多,但唔夠滑同"傑"身~而家換左新poster,又新出左"十送一"卡,仲換左新杯,但似乎飲品既質素反而差左
見都有好耐無飲boba,
今日特登行過去買,
我個fd買左珍珠奶茶,
我開頭都唔知買咩好,但見佢有奶蓋(新出的),
所以想試下,睇下佢同貢茶邊個好d,
珍珠奶茶珍珠少左,味道都無咁濃,
以前奶味好濃的,
奶蓋烏龍茶個味差唔多,但唔夠滑同"傑"身~
而家換左新poster,又新出左"十送一"卡,仲換左新杯,
但似乎飲品既質素反而差左
新杯(奶蓋烏龍)
新杯(奶蓋烏龍)
2010-03-02
$12 (其他)
2009-09-03 17 浏览
今日放左學之後準備去游水,點之真係熱到頂唔順所以就買番杯飲D茶味夠香濃,又夠甜.,仲好冰岩哂summer !
今日放左學之後準備去游水,
點之真係熱到頂唔順

所以就買番杯[北海道奶茶]飲
D茶味夠香濃,又夠甜.,
仲好冰

岩哂summer !
2009-09-03
  • 北海道奶茶
2009-08-15 17 浏览
我同妹一路飲開隔離珍珠奶茶.今日去試Boba珍珠奶茶令我好失望,奶味太重,珍珠不夠煙硬,香芋奶茶得個甜字,貪它裝修企理先會來,真的好失望,不會有下次,我會去新開果間福康街台北101飲抹茶紅豆很正.可惜它新開,寫不到食評.
飲抹茶紅豆很正.可惜它新開,寫不到食評.
2009-08-08
2009-06-23 14 浏览
D同學介紹Boba我識..佢地話到D野飲好似極品,所以琴日我去Boba,就買左杯$9招牌珍珠奶茶飲..........飲完之後,我覺得杯奶茶勁好飲,大大杯,抵飲,D珍珠既大粒又彈牙....現時夏天飲,真係可以消暑架 同學話其他野飲都好飲...我25/6又再去飲野^3^Boba成日大排長龍_______大家要快D去la!!!!!~^^By_LoveLing_GEM
同學話其他野飲都好飲...我25/6又再去飲野^3^

By_LoveLing_GEM
2009-06-22
2009-06-08 14 浏览
boba~則話波霸,,呢間野開係我番學放學果條路,,,開左張咁耐一直都好受歡迎,,,由其係學生,,招牌珍珠奶茶$9,,,奶味重,珍珠多,,,,boba側邊有好多小食店賣$6一杯珍珠奶茶,,細杯,,,無奶味,,,無茶味,,,珍珠好爛今日推介佢既"茉香乳酸"好fresh咁感覺~大大杯~好清涼,,,熱天氣飲好爽有陣放學行過都買黎飲~不過放學時間好多人,,,.又唔貴,,,學生至愛聽講佢係幾個廿幾歲既後生仔開~幾有水準,,睇過佢d訪問都幾professional架!
boba~則話波霸,,

呢間野開係我番學放學果條路,,,
開左張咁耐一直都好受歡迎,,,
由其係學生,,招牌珍珠奶茶$9,,,

奶味重,珍珠多,,,,boba側邊有好多小食店

今日推介佢既"茉香乳酸"
好fresh咁感覺~大大杯~好清涼,,,熱天氣飲好爽

茉香乳酸
2009-05-09
茉香乳酸
  • (茉香乳酸)
2009-06-08 10 浏览
我覺得唔多得我要了個boba 奶茶D奶茶得個甜字, 似煉奶水多過奶茶...唔得珍珠係第二個唔得, 唔夠諗唔夠Q, 唔感唔得味道更唔得, 一D都無珍珠應有的愈o趙愈甜令人回味的特點好明顯係烹調工夫不夠....失望還有很慢...明明都唔多客...
我覺得唔多得
我要了個boba 奶茶
D奶茶得個甜字, 似煉奶水多過奶茶...唔得

珍珠係第二個唔得, 唔夠諗唔夠Q, 唔感唔得
味道更唔得, 一D都無珍珠應有的愈o趙愈甜令人回味的特點
好明顯係烹調工夫不夠....
失望
還有很慢...明明都唔多客...
2009-06-06
2009-05-30 15 浏览
飲過幾次覺得都唔錯我鍾意間鋪既design佢 d 珍珠係甜架同其他個 d 好唔同 !!好有咬口不過香芋好似太甜了

飲過幾次
覺得都唔錯
我鍾意間鋪既design

佢 d 珍珠係甜架
同其他個 d 好唔同 !!
好有咬口

不過香芋好似太甜了
2009-05-30
  • 珍珠奶茶
2009-05-15 12 浏览
之前試過招牌珍珠奶茶, 覺得奶味太重, 珍珠又無味,所以對哩度既印象都幾差吓。今日放學超級熱 令我心血來潮想飲杯凍嘢,於是俾多一次機會Boba!今次我要咗蜂蜜綠茶加椰果($13), 冇叫少甜少冰。我覺得個蜂蜜綠茶幾好飲喎~~冇叫少甜但都吾會過甜, 又有茶味加上椰果有少少果味, 成個感覺啱啱好, 好清新!不過下次要叫少冰, 因為佢落咗半杯冰, 好快飲光......=P
之前試過招牌珍珠奶茶,
覺得奶味太重, 珍珠又無味,
所以對哩度既印象都幾差吓。

今日放學超級熱 令我心血來潮想飲杯凍嘢,
於是俾多一次機會Boba!
今次我要咗蜂蜜綠茶加椰果($13), 冇叫少甜少冰。

我覺得個蜂蜜綠茶幾好飲喎~~
冇叫少甜但都吾會過甜, 又有茶味
加上椰果有少少果味,
成個感覺啱啱好, 好清新!
2009-05-05 13 浏览
a lot of choices but i prefer "pearl" in iced tea with milk - promotional period, only $9 - i guess it's > 600 ml, so it's cheaptaste ok, you can request more/ less ice/ milk too if you want. (see the left bottom corner of receipt that show your special request). tried a few times already and the quality is almost the same.the "pearls" are of the larger version, taste ok & chewable. and a lot, more than average of the other tea housemost of the time quite crowded but they serve very quicklym

most of the time quite crowded but they serve very quicklym 4 guys are working together, less waiting time when compare with ComeBy. close quote late so good for a drink after late dinner. I prefer it than the rest of the same "street"
$9 (其他)
2009-03-25 11 浏览
算是新開的店,水準一般,飲過珍珠奶茶同香芊奶茶,無咩茶味,可能冰和糖水落太多.買左之後走左一陣,好快已經淡晒味.應該唔會再幫襯.
.應該唔會再幫襯.
2009-03-10
2009-03-02 372 浏览
有日行過元朗新開的一間珍珠奶茶舖,叫咗一杯朱古力珍珠奶茶,嘩^^ 好有水準,有好香的朱古力味,珍珠好Q,好彈牙,簡直係台灣的奶茶風味,又超大杯^^我覺得好值得推介比各位食家
有日行過元朗新開的一間珍珠奶茶舖,叫咗一杯朱古力珍珠奶茶,
^^

我覺得好值得推介比各位食家

• 朱古力珍珠奶茶 芋香珍珠奶茶
2009-03-02 11 浏览
Order左1杯"雞蛋布甸奶茶"..只係$14..^^超大杯..1杯足夠2人份量..>v<*奶茶好好飲..加埋香滑既雞蛋布甸..【正】..~
$14 (其他)