2021-08-02 198 浏览
Bougel Cafe (屯門)屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖❤️傑出scone!!!🥰屯門新開cafe提子scone+clotted cream+strawberry jam $50(半價加配特飲)✔️微溫❤️好食過好多酒店scone eg. Grand Hyatt ✔️scone做到外脆內軟✔️好香牛油味✔️外皮好似曲奇🍪✔️好多提子🍇乾✔️clotted cream任添(唔係冇味嘅脂肪,係充滿牛油香嘅忌廉!🥰)✔️唔係好有奶香嗰種,所以我鍾意💓Matcha Latte $35✔️比較特別係有朱古力醬拉花✔️抹茶味唔算濃,奶香都唔夠✔️甜度適中✔️唔苦澀,但冇回甘✔️飲落似綠茶,不過以$35/杯呢講質素算唔錯🍵仲叫咗杯洋甘菊茶$42,啲茶杯好靚💓,可以refill👍🍰個裝修好靚,坐得舒服👍位置方便,喺屯市Igable:8.5/10Taste:8.5/10Worth revisiting:8.5/10
Bougel Cafe (屯門)
屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖
❤️傑出scone!!!
🥰屯門新開cafe

✔️scone做到外脆內軟
✔️好香牛油味
✔️外皮好似曲奇🍪
✔️好多提子🍇乾
✔️唔係好有奶香嗰種,所以我鍾意💓

Matcha Latte $35
✔️比較特別係有朱古力醬拉花
✔️抹茶味唔算濃,奶香都唔夠
✔️甜度適中
✔️唔苦澀,但冇回甘
✔️飲落似綠茶,不過以$35/杯呢講質素算唔錯

🍵仲叫咗杯洋甘菊茶$42,啲茶杯好靚💓,可以refill👍
🍰個裝修好靚,坐得舒服
👍位置方便,喺屯市

Igable:8.5/10
Taste:8.5/10
Worth revisiting:8.5/10
2021-07-27 148 浏览
今次已經三日內第二次幫襯,小店嘅咖啡同麵包糕點都好有心思,睇得出店主好有心去經營。環境雖小,但睇到好有心去擺設餐廳每日個角落,都好啱打卡今次仲發現原來糕點係出自藍帶學員,難怪味道出眾,而且價錢真係大眾化。每次都會介紹新糕點,好喜歡那份心意同人情味希望嚟緊會多啲小食,選擇多啲更加吸引!

環境雖小,但睇到好有心去擺設餐廳每日個角落,都好啱打卡

每次都會介紹新糕點,好喜歡那份心意同人情味

希望嚟緊會多啲小食,選擇多啲更加吸引!

凍65度朱古力咖啡
紫薯muffins
玫瑰草莓果醬scone
凍65度朱古力咖啡
紫薯muffins
玫瑰草莓果醬scone
25.07.2021Böugel Cafè今日又同朋友去Böugel Cafè撐枱腳,之前自己來過一次,食物、環境同服務一流,所以今次特意再來一趟!上Open Rice可以訂位,但暫時只見晚上訂座,今次想中午來,還是星期日,應該比較多人;來之前pm問過,職員很快回覆,說無法正式訂座,但到時會盡量預留位置。真的很窩心,回答很得體、誠懇。到來時比較滿座,大家也靜靜地傾談,坐起來也很舒適。入座時說明有限時,但職員說如果沒有人等候,就不用趕著離開,所以想坐耐一些可以選擇平日。和風鮮蝦蘆筍意粉:鮮蝦好大隻,加了蘆荀,口感清新,餐單寫微辣,一直吃不出辣,直至最後有少許汁才有一點辣。最欣賞這𥚃意粉,不會混合許多醬汁,比較健康。沙律、餐湯:南瓜湯好滑,沙律少少地但好味。榛子富士山:本身加入了碟豆花,我選擇了少冰少甜,有榛子香味,又不會太甜,又靚又好飮。茘枝沙冰:好香甜,初初不會太甜,喝了一半覺得有點過甜,於是職員又幫我們加刨冰,變成又多半杯飲料,好抵飲呀,嘻嘻。紫薯鬆餅:讓我倆試食,熱烘烘,真的好鬆軟,紫薯又不會太甜,所以隨即買了兩個回家。上次來過在自己FB推介過,其他朋友也來幫襯,也讚不絕口;今天來

25.07.2021
Böugel Cafè

和風鮮蝦蘆筍意粉

沙律、餐湯:南瓜湯好滑,沙律少少地但好味。
南瓜湯、沙律

榛子富士山

茘枝沙冰

紫薯鬆餅

上次來過在自己FB推介過,其他朋友也來幫襯,也讚不絕口;今天來到,巧遇自己同事,她說也是我吸引到來。

大家都好喜歡這裡,雖然地方細細,但環境、食物質素同服務都是不錯,而且這類有氣質、文清小店,屯門區實在罕有,所以具有吸引力。大家有興趣可以來嚐嚐!

Bougel Cafe
榛子富士山
茘枝沙冰
紫薯鬆餅
榛子富士山、荔枝沙冰
15.07.2021Böugel Cafè呢類cafe屯門真係比較少有,Bougel Cafe新開不久,之前試業只開到6:00;最近喺Open Rice發現營業至晚上九點,所以今日黃昏6:00就來試吓。環境100分:嚟遠見有班太太等候,以為咁早有人排隊;原來隔離有間畫室,家長等小朋友。一去到門口就好喜歡,純樸的白色外觀。一推門入就有職員招呼,雖然Cafe地方唔大,但睇得出每一個角落都放了不少心機去裝修加裝飾。優雅、台式、田園、清新風格集於一身,找了Cafe最盡頭一張枱坐下,就可以清靜舒服嘆咖啡。食物值150分:屬健康之選,意粉無汁,只落少許鹽、胡椒;沙律唔落沙律醬,只落醋;或者有啲人會嫌淡或寡,但卻最合我嘅心意同口味。另外,Set dinner加$20就可以有沙律或湯、餐飲;若揀特式飲品就有八折。飲品好有心機,凍飲唔會覺得成口冰,熱咖啡仲會有好靚嘅拉花,下次一定要試。宜家已經有早餐、午餐同晩餐,雖然選擇不算多,但食物質素高是更重要。服務值200分:可以用窩心去形容,送半個Bagel試食,仲要提醒食物要趁熱食,保持食物水準;傾計、影相、分享……簡直好似朋友一樣有賓至如歸嘅感覺。好開心喺小
15.07.2021
Böugel Cafè

藍莓芝士貝果半個 細沙律一個 羽衣甘藍帶子意粉 、紫薯鮮奶咖啡

紫薯鮮奶咖啡

服務值200分:可以用窩心去形容,送半個Bagel試食,仲要提醒食物要趁熱食,保持食物水準;傾計、影相、分享……簡直好似朋友一樣有賓至如歸嘅感覺。好開心喺小店逗留了若干時候,平日唔會太多人,可以好好享受美食。

店員話可以用社交平台同Open Rice訂枱,下次一定同朋友再來幫襯!

大家真係要支持下呢啲小店,去探下好可愛、親切嘅店員妹妹!

Bougel Cafe
網上訂座即賺里數
網址: https://s.openrice.com/QrbS0EjaA00~uMDTuAw
地址: 屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖
細沙律一碟
貝果
  • 藍莓芝士貝果
  • 沙律
星期日大約11點左右到,趕得切早餐既尾巴😆小店裝修好舒服,但座位比較少,得兩張2人枱,1張4人枱及Bar枱,如繁忙時間應該要等耐啲。早餐set 只有兩款,芝士火腿或者煙三文魚貝果。我地2個人,叫左兩款早餐再加一個好多人推薦既玫瑰草莓醬鬆餅。微熱既鬆餅果然名不虛傳,非常鬆化,塗埋滿滿嘅醬,每人食半個實在吾夠喉😅貝果早餐都非常足料,貝果外脆內煙韌,食完非常之滿足。有機會一定會再黎試埋Lunch既意粉同特色飲品👍👍
玫瑰草莓醬鬆餅
芝士火腿貝果早餐
煙三文魚貝果早餐
2021-07-11
$75 (早餐)
玫瑰草莓醬鬆餅
芝士火腿貝果早餐
煙三文魚貝果早餐
2021-07-09 117 浏览
屯門近市中心,開了一間咖啡店,新屎坑,諗住和老公試食,6月的平日中午,去了這間餐廳,地方細小,服務人員遞上餐派,我們點了,煙三文魚露筍意粉、BB菠菜意粉(小辣)、凍咖啡、冰蜜桃紅茶,另外,午餐附送餐湯或沙律,最後,點了一份餐湯、一份沙律,等了一回兒,食物繼續上枱,當見到d意粉時,我和老公互相望了一眼,點解?因為,如果你喺不嬲細食的話,就沒問題了,但對於男人來說確實細份了,原本,想再點其他食物,但經過與老公商討之後,決定不叫了。因為,怕餐廳的食物太細份量了,不知道怎樣叫,所以,最後,算了吧!總結,地方尚算舒服,餐具都很精美,如果食正餐的話,這餐廳的份量比一般餐廳是細份量的,食物味道正常,如果是下午茶,這裡都算ok的。
地方細小,環境衛生
煙三文魚露筍意粉
BB  菠菜意粉(小辣)
餐湯  or  沙律
2021-06-01
2021-07-08 79 浏览
有一日俾人厄咗去屯門🌚 見等緊人有時間就睇下有冇cafe 坐低食下野🤣俾我咁啱見到呢間新開嘅Bougel cafe 全白嘅大門十分顯眼! Cafe 嘅裝修好清新 走田園風 好啱坐低食件cake同tea一tea🤩星期六晏晝3點都等咗10分鐘先有位Cafe 唔算太大 有容納到大約10幾個人🙈我點咗2個tea set 🌟煙三魚忌廉芝士bagel配沙律 $68Bagel🥯口感好好 軟硬適中 又帶點咬口配埋cream cheese同煙三文魚真係好豐富🤤🤤食到停唔到! 沙律都好新鮮 唔會覺得d菜苦 成個配搭都好fresh 🤩🌟BB波菜意粉 $52相比之下呢個意粉就唔算好突出😂正正常常咁 意粉係彈牙嘅 有波菜同少許辣椒🌶️ 食落唔算太辣 不過有啲太油🙈整體都ok 嘅~ Tea set 仲會包野飲 我叫咗個冰茶 幾好飲 最緊要係唔甜! 配甜品真係一流🤩🌟原味scone $18最後都係忍唔住 叫咗個scone 🙈 原味scone 啱啱岀爐 仲有餘溫 而口感亦唔錯 唔會太鬆散 但又唔會過硬係蛋糕同曲奇中間嘅質地 (好似好難明😂) 最後仲要冇收加一 食tea 嚟講環境 質素 同價錢都屬中上水平🥰我去開屯門的
有一日俾人厄咗去屯門🌚
見等緊人有時間就睇下有冇cafe 坐低食下野🤣
俾我咁啱見到呢間新開嘅Bougel cafe
全白嘅大門十分顯眼!

星期六晏晝3點都等咗10分鐘先有位
Cafe 唔算太大 有容納到大約10幾個人🙈
我點咗2個tea set
🌟煙三魚忌廉芝士bagel配沙律 $68
Bagel🥯口感好好 軟硬適中 又帶點咬口

🌟BB波菜意粉 $52

🌟原味scone $18
而口感亦唔錯 唔會太鬆散 但又唔會過硬
係蛋糕同曲奇中間嘅質地 (好似好難明😂)

最後仲要冇收加一
食tea 嚟講環境 質素 同價錢都屬中上水平🥰我去開屯門的話會回頭呀🥰
下午茶
2021-06-21 902 浏览
自從加入了社交媒體上的各個關注組後,更加快掌握到各區的新餐廳資訊。上月就見到有網友分享這間「Bougel Cafe」,即刻和朋友相約了日子來試試。全白的門面令cafe更為顯眼,同時亦可見在裝修上放了心思。舖內面積不大,只有3-4枱座位,但感覺也算舒適。舖內有一玻璃櫃售賣各式鬆餅、貝果,可以堂食或買走。筆者曾經買過巴馬火腿芝士貝果,味道頗有驚喜。南瓜湯偏重忌廉香,入口會食到南瓜粒。不過南瓜味就不大明顯,但對於不太喜歡南瓜的筆者來說,就剛剛恰到好處。意粉伴隨了不少煙肉。卡邦尼汁不多,剛好足夠意粉掛汁。味道creamy,重芝士香氣。稍嫌意粉口感有點偏硬,未有煙韌之感。以橄欖油和蒜粒炒香的意粉,入口惹味帶微辣。BB菠菜份量頗多,素食健康之選。另外點了一件鬆餅堂食,店員會即場烘熱。入口微暖的鬆餅,充滿著牛油香,入喉後會有少許抹茶的甘味。雖然加入了白朱古力,但整體來說不會過甜。一個星期天的中午就這樣休閒渡過。

全白的門面令cafe更為顯眼

南瓜湯

卡邦尼煙肉意粉

。稍嫌意粉口感有點偏硬,未有煙韌之感。
BB菠菜意粉(少辣)

以橄欖油和蒜粒炒香的意粉,入口惹味帶微辣
。BB菠菜份量頗多,素食健康之選。
抹茶白朱古力鬆餅

一個星期天的中午就這樣休閒渡過
2021-06-20
抹茶白朱古力鬆餅
2021-06-21 158 浏览
同細妹行街累了就去了屯門一間新cafe 打卡談心點了🐱卡邦尼煙肉意粉配凍檸茶 $62卡邦尼意粉醬汁比較厚身味道濃但偏膩唔夠滑我細妹口感話似炒意粉因為比較乾身食到底偏油份量不多凍檸檬茶味道正常推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻🐱煙三文魚忌廉芝士貝果配熱朱古力咖啡(65%特濃)$60+$17.5(特飲半價)貝果是店舖特製的口感煙韌味道不錯三文魚配忌廉芝士係perfect match不過三文魚偏少$60偏貴沙律菜挺新鮮但有點苦沙律醬汁酸酸甜甜的推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻朱古力咖啡味道很濃很滑不加糖若有拉花就更好了推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物味道雖然一般但環境滿分裝修典雅富少女味店員制服也很可愛$6x 可以有一個優雅的下午整體而言,非常值得我還會再去☺️
同細妹行街

$6x 可以有一個優雅的下午
整體而言,非常值得
我還會再去☺️
2021-06-11 176 浏览
行開市中心,諗住飲杯啡,本身當然prefer 轉角先啦,點知原來裝修冇開門,跟住一search,原來地下又新開左間cafe。搵左一陣原來係上海麵隔離,個門口同華都整體個feel完全唔同,細細間,一入去個裝修真係同華都格格不入,竟然有清泉寧靜嘅感覺,點估到華都會搵到寧靜嘅地方,真係好唔錯。試左佢杯iced salted machi,一飲就知啡質地唔錯,味道亦都溫醇唔漿口,就算奶啡亦唔覺甜加埋個chocolate scone細細塊,我估計亦係自家製,因為只係微甜,好適合tea time配咖啡食用。只係可惜下午茶食品只可配檸茶/水或者long black,估計都係成本考慮,個人愚見,作為一間cafe,應該用返咖啡做主體比較好啲。但絕對推薦俾各位人仕去坐下放鬆一下,店員服務態度好好,斯文有禮,環境亦超出預期咁好,只係可惜始終地方太細,希望可以愈做愈大啦😄

Iced  salted  macchi
Iced  salted  macchi
  • Chocolate  scone
2021-06-11 140 浏览
估唔到華都地下開左一間好靚既cafe!環境簡約清新,每個角道都係打卡點。蛋糕櫃好多scone, muffin, bagel ,款式好多。仲有自家製果醬。叫左沙律食,好新鮮,煙三文魚好香,唔太咸。朋友食雨羽金藍帶子意粉,佢話羽衣金藍用蒜肉炒香,同意粉好match。最後都忍唔住買左鬆餅和bagel返屋企做聽日早餐, 仲要食埋scone回家做宵夜🤣買4個cake都可以有埋紙袋,包裝得好靚好得體,用來送禮都得!
估唔到華都地下開左一間好靚既cafe!
環境簡約清新,每個角道都係打卡點。

仲有自家製果醬。

煙三文魚沙律
叫左沙律食,好新鮮,煙三文魚好香,唔太咸。

羽衣金藍帶子意粉
2021-06-11
煙三文魚沙律
羽衣金藍帶子意粉
屯門新開Cafe 屯門人又多一個選擇一間陳設以韓式田園風為主的Cafe女侍應們都身穿樸素女僕制服走入店內坐位不多 只有11個店員都禮貌地招呼及講解介紹店家美食都由藍帶師傅主理用上都是優質食材及有機產品都是得到認証今次我就點了Bagel 及 Scone 試一試Bagel 品質正常帶有煙韌口感而原味 Scone 就有驚喜微微牛油香 鬆而不散 兼帶點濕潤質素媲美酒店 size細細 價錢都只是$18加$6就可將玫瑰草莓果醬及clotted cream 另上 (不夠塗的話,還可無限添)店家的 clotted cream 及玫瑰草莓醬都是自家出品❤先談果醬如果以小店來說 果醬品質非常出色我點一點放於口裡 先是微微的草莓酸跟著就是陣陣玫瑰花香滲出微微而清新花香於口裡留了一陣子❤再談clotted cream細軟滑滑的口感不是入口即溶的這款 有質感cream與醬加在原味英式鬆餅簡直是絕配喜歡吃scone的朋友不妨一試PS 一定要order cream 同醬另上😌😋😋😋屯門開了這cafe又多了一個選擇🤗🤗🤗⭐煙三魚忌廉芝士貝果配沙律⭐原味英式鬆餅⭐玫瑰咖啡
屯門新開Cafe 屯門人又多一個選擇

屯門開了這cafe又多了一個選擇🤗🤗🤗

⭐煙三魚忌廉芝士貝果配沙律
⭐原味英式鬆餅
⭐玫瑰咖啡
题外话/补充资料: 聽到有個女食客 對水果茶讚不絕口 跟店員說很有水準 喜歡水果茶的foodies 可以試下
2021-06-02
  • 原味鬆餅,一定要order cream 同醬另上
2021-06-10 92 浏览
今日放假,起身想搵個地方食個靚早餐,行經華都地下,見到一間新開既白色小店。Menu 主打兩個早餐,揀左煙三文魚貝果加一杯紫薯咖啡,第一次食呢種貝果麵包,口感好煙韌,而且好飽肚,食埋沙律菜,份量好夠食。另外店員推介左新出既紫薯咖啡,相當唔錯!可能因為新開店,店員食完亦有問我既意見。整體黎講,環境坐得舒適,食物和飲品有質素👍👍
煙三文魚貝果配紫薯咖啡
早餐餐牌
2021-06-10
早餐
煙三文魚貝果配紫薯咖啡
早餐餐牌
2021-06-08 75 浏览
Cafe愈開愈多🥰 新開間門口全白,入面主要白色加粉藍色為主比人好柔和好舒服既感覺去果日落雨☔️店員服務好好👍🏿 見拎住遮一入門口就接把遮幫手整理臨走仲會記得拎返比我‼️ 岩哂我呢d大頭蝦🙈講返野食先~聽聞法國藍帶師傅主理🥯主打bagel咁就叫左2個bagel試下一個煙三文魚cream cheese一個芝士火腿Cream cheese如果可以多d就好啦🤣Bagel係屬於比較硬果種就唔太岩我地口味啦
Cafe愈開愈多🥰
新開間門口全白,入面主要白色加粉藍色為主
比人好柔和好舒服既感覺

Cream cheese如果可以多d就好啦🤣
Bagel係屬於比較硬果種
就唔太岩我地口味啦
2021-06-06 104 浏览
今日有機會入黎屯門行下,行到攰,上網search 下有咩cafe 可以飲下,relax下咁岩發現左屯門開左間新cafe, 門口白雪雪,一入到去就充滿少女味道💐,坐位唔算好多,但人少少傾計就一流👍由於剛食完lunch,所以only 叫左杯紫薯鮮奶咖啡🍠🥛☕️賣相💯~三層顏色,層次分明,用嚟打卡一流📸味道亦做得好balance,飲得出紫薯既甜,牛奶既滑同咖啡既香,三隻味道加埋一齊岩岩好,加埋頂層既cream,成個口水係Rich 仲有我忍不住外賣個bagel🥯返去試,食落口又鬆又軟,後悔唔記得同佢影返張相🙈最衰太飽,如果唔係我會試埋佢既意粉🍝同其他鬆餅🧁 環境:⭐️⭐️⭐️⭐️.5食物:⭐️⭐️⭐️⭐️.5性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️.5

紫薯鮮奶咖啡

賣相💯~三層顏色,層次分明,用嚟打卡一流📸

最衰太飽,如果唔係我會試埋佢既意粉🍝同其他鬆餅🧁

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️.5
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️.5